Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nie no nie

pamiętnik nienarodzonego dziecka.

Polecane posty

Gość .............lll
moja kolezanka usunela ciaze bo mialy byc bliznieta!!! namawialam ja aby tego nie robila ale uparla sie i usunela ,biedy nie miala i nie ma do dzis to mialy byc jej pierwsze dzieci i byla wsciekla,ze to blizniacza ciaza!!!!nie chce jej oceniac ale uwazam ja za kretynke i tyle.Ma tak zjechana psychike,ze nawet nie pytajcie jak dzien w dzien a minelo juz pare lat mowi mi,ze nie moze sie pogodzic z tym co zrobila.wspolczuje jej i wszystkim innym ktore podjely taka decyzje.Ja nigdy nie zrobie czegos takiego!!!!NIGDY!!!!!!!! pozdrawiam.

Gość tekst całkiem spoko
daje do myślenia, nawet jeśli nie jest do konca zgodny z prawdą. a do mojej poprzedniczki- zdanie "nie chce jej oceniac ale uwazam ja za kretynke i tyle" bardzo mnie rozbawiło ;)

Gość .............lll
moglabym o wiele wiecej napisac na jej temat co mysle ale po co to sa moje mysli i nie chce sie wypowiadac na jej temat.I dlatego napisalam tylko tyle,ze jest kretynka.

no, pod wzgledem literackim to raczej niskich lotow kawalek :) i w dodatku zupelnie nie oryginalny, bo tego typu opowiastki juz byly :P proponuje pomyslec nad czyms wlasnym, zamiast kopiowac stare pomysly.

Gość dlaczego kobiety boją się
urodzić? myślicie, że z powodu rozstępów? niesądzę... po pierwsze oddawanie dzieci do adopcji, jest u nas nieakceptowane społecznie... taka osoba zostaje napiętnowana w środowisku po drugie ciąża wiąże się z kosztami... a często kobiety takie zwyczajnie nie mają środków... rząd owszem, dzieci przyjmuje do adopcji, ale z wizyty kontrolne, witaminy ubrania musi zapłacić sama ciężarna!!! a często przekracza to jej możliwości finansowe! po trzecie... strach przed urtatą pracy... który pracodawca chce mieć pracownika, co ciągle chadza na chorobowe... z powodu ciąży? w dodatku takiej której kobieta nie chce!! Ja też jestem przeciw aborcji... ale nie mówcie, też że kobiety jej dokonujące to jakieś nieodpowiedzialne potwory!! bo to nie prawda... to często wielkie dramaty ludzkie... co do tekstu... to może to nie ludzkie... ale porównajcie cierpienie tego zarodka, do cierpienie Agatki skatowanej przez ojca- myślice że rrobił to z nadmiaru dobrobytu?, porównajcie to cierpienie, do cierpienia dzieci z rodzin patologicznych- tych karmionych wodą z kleikiem, brudnych, zaniedbanych bitych, wyrzucanych na ulicę, nie kochanych... może one zaczną pisać swoje pamiętniki? jak spojrzy się z takiej perspektywy to zupełnie inaczej to wygląda...

czy uważasz, że wszystkie te dzieci żałują, że żyją? wszystkie? czy uważasz, że te, które żałują, że żyją, nigdy nie przestaną? czy uważasz, że żadno z nich nigdy nie będzie szczęśliwe?

Tekst jest debilnie grafomański :-O Chcecie poczytać mój kurwa pamiętnik? Niby byłam chciane dziecko, a żywot przejebany bo rodzice posrani. Wolałabym żeby mnie wyskrobali. Ave. A i owszem, kobity boja sie rozstępów i w ogóle się boją, bo potem ich panowie mówią, że po ciąży mają cipy rozepchane. Państwo drodzy, nie bądźmy hipokrytami.

a co do tekstu, to myślę, że nie jest aż taki zły, jak piszecie. Uważam, że nie podoba Wam się z innych względów, niekoniecznie literackich za aborcją tez nie jestem. odczłowieczenie i bestialstwo szerzy się w dzisiejszym swiecie i trudno już nadążyć za tym okrucieństwem. Zwierzęta zachowują się bardziej moralnie i przyzwoicie jak ludzie... a to podobno my jesteśmy doskonali.. :O

rób jak chcesz ale ---- hehe, nie książka, to moje wypociny ;) pozdrawiam.

no nie>> to czy żałują czy nie to inna sprawa... kobiety po skrobance... też jedne żałują inne nie... zależy od osoby... chodzi o ty, że ten tekst... pokazuje tylko jedną stroną... nie pokazuje dramatu matki... może powinnien też uwzględniać... może powinien róznież uwzględniaż... jej sters, niedożywienie, wypijany bezmyślnie alkohol, które do do tego zarodka docierają!! ja osobiście uważam, że lepiej zapobiegać, niż leczyć... co w tej syt. powinno wyrażać się obowiązkową antykoncepcją wśród rodzin patologicznych... szeroką edukacją seksualną... refundowanymi środkami anty., czy pomocą dla rodzin, ulgami podatkowymi itp. niestety nasz ustawodawca pomyślał, tylko o bezmyślnym zakażie, którego i tak nikt nie przestrzega, a niktórzy zbijają niezłą kasą... nie robiąc nic więcej... nie dając alternatywy, szczególnie tym najbiedniejszym, najmniej zaradnym... których nie stać ani na antykoncepcję, ani na płatną, nielegalną skrobankę!!

Milli- fajne, podoba mi się. Naprawdę. Może powinnaś pisać? No chyba że robisz już to. Ten pamiętnik to serio? nie chcę go czytać ;D to Twój pamiętnik. powodzenia

Piszę narazie do szuflady :) Może kiedyś. W każdym razie dzięki za podbudowanie mojego ego ;) haha.

myślę, ze ten tekst przedstawia jedną strone dramatu, tak jak wszystkie inne przedstawiają drugą. Większość tekstów dotyczących aborcji opowiada o zdesperowanych kobietach, które \"nie maja innego wyjścia\". a inne wyjście jest. Tylko woli, odwagi i determinacji- a przede wszystkim miłości- brak. To moje zdanie.

a i jeszcze... oglądaliści film... "pan życia i śmierci"... na faktach... o handlarzu bronią... polacam... zupełnie zmienia perspektywę! jakoś rządu USA czy Rosji nikt od morderców nie wyzywa... mimo że przyczyniają się do unicestwiania milionów istnień... a kobieta, która ze strachu i biedy... decyduje się na skrobankę... to taki potwór? jest tyle zła na świecie, zakłamania, na ogromną skalą... ale widać wszyscy zostali już kupieni i otumanieni... i widzą tylko to co im media pokazują... a prawdziwi mordercy chodzą w glori, poważani na całym świecie! i nikogo to nie dziwi? zastanawiałyście się dlaczego?

ale czy ktoś mówi, że rząd w Rosji czy gdzieś tam jest lepszy? nie. My się wypowiadamy w tym konkretnym temacie. Popieram Rób co chcesz ale... jeśli zło na świecie posuwa się coraz dalej, nasze osobiste zło też musi? nikt nie porównuje tych kobiet do jakiegoś rządu. zła jest dużo- to prawda. Ale to nie daje nikomu prawa do powiększania go nawet w tak \"niewielkim\" (:O) stopniu, jak np. usunięcie dziecka

taaaaa. ... tylko wszyscy gdaczą tu i rozdrabniają się nad malutkimi rzeczami nie widząc ogromnych!! a tym zbrodniom, gdzieś daleko w Afryce, Czeczenii...wszyscy jesteśmy winni... bo wszyscy się niemo na to zgadzamy... i wszyscy mamy krew na rękach! warto to sobie uzmysłowić... zanim pierwsi rzucimy w kogoś innego kamiań!

Ja się nie zgadzam. Ale co mogę zrobić? na aborcję też się nie zgadzam, bo nie ma (przynajmniej dla mnie) różnicy pomiędzy morderstwem na wojnie, a usunięciem dziecka.

właśnie... co ja mogę zrobić? ja mały żuczek... ja nic nie mogę... więc po co się przejmować... to nie moja wina... muszę się zająć własnym życiem... z takiego myslenia właśnie bierze się patologi i znieczulica!!! każdy człowiek dużo może, jakby tylko mu się chciało dupsko ruszyć... a tobie skoro tak zależy na tych nienarodzonych dzieciach... to może zamiast przesiadywać na forum... zgłosisz się jako wolontariusz do pomocy takim patologicznym rodzinom? zapewniam, to już nie jest takie przyjemne, jak klikanie w klawiaturę! ale za to ile mozna zdziałać!

Gość Miareczka
Tekst jest wybitnym dziełem grafomana, który nie ma pojęcia o czym pisze. A jedynie zamierza żerować, na uczuciach innych. Nie jestem zwolenniczką aborcji i prawa do niej. A takie teksty sprawiają,że tkz "obrońcy życia" wychodzą na ludzi debilnych i owładnietych misją nawracania.

Za abrcją zazwyczaj kryje się olbrzymia tragedia i cierpienie. Nigdy nie jest tak, że kobieta dla własnej przyjemności usuwa ciążę. A jeśli tak robi, to bardzo dobrze, dziecko nie powinno mieć matki-potwora. Kobieta zawsze ma jakiś powód!! Dla mnie kobieta, która ma szóstkę dzieci, nie chcąc urodzić kolejnego nie jest zbrodniarką. Dziewczyna usuwająca ciążę w wyniku gwałtu też nie zasługuje na potępienie.

ja zwyczajnie nie mogę zostać wolontariuszką. czasem można jednak coś zdziałać słowem. zresztą ja nie powiedziałam, że mam zamiar ratować te dzieci. Bo pomimo tego, co mówisz, wcale nie mogę wiele zrobić. Do wolontariatu nie mam talentu, siły, ani cierpliwości, chociaż to nie są jedyne przyczyny. Nie będę opisywać mojego zycia i tłumaczyć się Wam dlaczego. Ten topik widocznie wzbudza kontrowersje, ale gdyby się zdarzyło (w co jednak wątpię z powodów oczywistych), że jakaś kobieta dzięki temu urodzi dziecko i odda do adopcji, to byłabym najszczęśliwsza na świecie. Oczywiście nie robię z siebie świętej. Nie jestem święta i dużo mi do tego brakuje. Jednak może zamiast szydzić ze mnie, po prostu zostaw swoją opinię i zamilcz. Chyba, że masz coś nowego do powiedzenia. Bo powtarzasz się. A aborcja to zwyczajne morderstwo i jednak choćbym jak się starała, nie mogę jej zapobiegać. Mogę tylko głośno się jej sprzeciwiać. Oczywiście, że nikt nie zasługuje na potępienie. Nie ja jestem od potępiania. Nadal czekam na opinie o tekście.

Gość tak strasznie smutna
mnie tekst wzruszył.. przecież tu nie chodzi o stronę medyczną.. chodzi o FAKT.. o MORDERSTWO nie mogę pojąć jak można TO zrobić(oczywiście pomijam przypadki typu gwałty itp itd). Jednak większość zabiegów spowodowana jest.. sama nie wiem :( sex jest dla ludzi, ale jeśli ktoś się na niego zdecyduje to choć chwilkę niech pomyśli o konsekwencjach. gdzie odpowiedzialność?? gdzie MIŁOŚĆ?? przecież dziecko to najpiękniejsze, co może przytrafić się kochającym się ludziom.. cząstka ich, na którą się patrzy.. jak rośnie, jaka jest podobna do nas.. coś niesamowitego.. największy CUD świata. jak można to po prostu.. ZABIĆ?? no jak? bo nie wiem.. jeszcze jedno.. ktoś z Was oglądał może "Niemy krzyk"? to, jak mardują dziecko.. szczypcami najpierw po kolei wyrywają mu rączki i nóżki. a później miażdżą główkę.. Boże.. nie potrafię tego opisać.. dla mnie sex nieodzownie złączony jest z miłością.. ktoś kto kocha nie mógłby zabić owocu tej miłości.. a czytając wypowiedzi większości z Was.. obraz społeczeństwa jaki nimi malujecie.. to przykre, że żyję wśród takich ludzi.. wsród Was.. nie no nie - pozdrawiam

Tak strasznie smutna- popieram wszystko co napisalas. Ja ogladalam \'\'Niemy krzyk\'\'... to straszne .. nie rozumiem jak mozna takie cos robic :(

nie no nie ja się niby powtarzam? u kogoś to się drzazgę w oku widzi a u siebie belki ;) założyłaś temat o życiu i śmierci, żeby wzbudzać kontrowersje, a tak na prawdę to nic cię to nie obchodzi !!! fajnie się podsumowałaś... otóż... nie zgadzam się z postawą morderstwo to morderstwo... nawet w kodeksie karnym są różnice... inna kara za morderstwo w afekcie inna ze szczególnym okrucieństwem... zawsze trzeba rozpatrzyć daną sytuację, a nie wrzycać wszystko do jednego wora! ja też widziałam film "niemy krzyk" i w porównaniu do obrazu skatowanego niemowlaka pod respiratorem... czy porzuconych upośledzonych dzieci, siedzących godzinami na wiadrach- robi niewielkie wrażanie... ale chyba o wrażeniu nie powinno się w takiej sytuacji dyskutować... tylko o tym jak mogę pomóc... no chyba, że ktoś ma na celu jedynie wzbudzanie kontrowersji...

Gość do nie no nie
Dla ciebie aborcja to morderstwo.Ok, twoje zdanie, twoje prawo. Dla mnie aborcja w pierwszych tygodniach ciązy nie jest morderstwem. Bo dla mnie zygota nie jest człowiekiem. Będzie. Ale nie jest!

Mnie to również wzruszyło. Jestem przeciwniczką aborcji. Dla mnie to MORDERSTWO< ale to jest moje zdanie, tylko i wyłącznie.Uważam, że każda kobieta pownna móc sama o sobie decydować. Ja nie zabiłabym swojego dziecka, ale nie wiem czy tak samo mówiłabym jakbym miała 16 lat, jakby ciąża zagrazała mojemu życiu, jakby była wynikiem gwałtu.Nie wiem co wtedy bym zrobiła. Dziś mówię aborcji NIE