Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KARMEL2000

Bol przy stosunku!

Polecane posty

Gość Masza 22
Ja wciaz cos nowego stopsowalam az do czasu gdy zrobilam sobie posiew z pochwy , szyjki i cewki na bakterie, grzybi i beztlenowce . Wyszla bakteria i diabelna chlamida zrobilam antybiotykowe leczenie i do dzis nie ma bolu.Moj lekarz twierdzi ze bol przy stosunku to zapalenie pochwy i trzeba tak dlugo robic posiewy az wyjdzie bo gdy boli to juz mamy wstepny wynik ze cos w szyjce lu pochwie lub cewce siedzi. Szukac szuka i jeszcze raz szukac. Nie stosowac wciaz nowych lekow bo choroba sie utaja i wraca coraz silniej a mascie tez zmieniaja wyniki....

Gość Tak to
prawda bakterie daja bol.

Gość hej tez mam ten problem
Ostatnio zaczelam sie zastanawiac ze ten caly sex to mit jak narazie caly czas bol bol i jeszcze raz bol Przyjemnosc mam do momentu kiedy chlopak wchodzi we mnie , pozniej to albo nic nie czuje- ani bolu ani przyjemnosci albo sam bol jestem zdrowa a mimo to boli a lekarze tylko wiecznie to samo: trzeba sie rozluznic, zrelaksowac to przestanie. Niestety to nie pomaga:) mysle zeby sprobowac ktorys z tych lekow ktore wymieniacie zastanawiam sie tylko jaki maja one wplyw na tabletki antykoncepcyjne Czy nie oslabiaja ich skutecznosci?? Dziewczyny damy rade bedzie dobrze , Kurde musi byc dobrze prawda??

Gość Erika44
Dziewczyny poczytajcie sobie forum "Grzybica pochwy" tam dziewczyny daja rady i mowia o lekach przy bolu przy stosunku.

Gość ja te mam ten sam problem
partner jest , jednym slowem, idealny bardzo sie stara ale nic sie nie zmienia bol jest niezalezny od pozycji No coz moze rzeczywiscie to psychika ... ale mnie naprawde szczypie i piecze na poczatku a w trakcie to tak jak juz pisalam albo nic albo sam bol KARMEL2000 jestes tu jeszcze ?? udalo sie polepszyc sytuacje??

Gość iiiiixxxxx
odswiezam 🌼🌼🌼

Gość vhvhjvhjnk
up up up

Gość DanielaMM
Wiele osob piszetu ze ma bol po stosunku , ja bylam w podobnej sytuacji myslalam ze sie wsciekne az lekarz podsunal mi pomysl bo zauwazyl ze ja po dluzszej przerwie gdy mialam stosunek mocno objawy mi sie pogarszaly. Doradzil abym przed stosunkiem wstrzykiwala sobie troche strzykawka jogurtu do pochwy a mojego faceta tez troche posmarowala jogurtem . Na poczatku dla mnie to bylo troche krepujace ale moj chlopak jest bardzo wyrozumialy i dba o mnie i wiecie co do dzis tak robimy . Bolu przy stosunku nie mam wystarczyl mi jogurt a ile ja lekarstw przeszlam szkoda gadac i nic pieklo dalej.Teraz wszystko sie uspokoilo.

Gość Ines22
KARMEL2000//Ty dziewczyno poprostu masz zlego lekarza!!!Dolega Ci silne zapalenie pochwy.Dlatego Cie boli.Moge Ci doradzic Traumeel S 50g.To jets masc na urazy,stany zapalne.Musisz posmarowac (nie zaluj masci) wejscie do pochwy.Popiecze Cie troche,a nawet i mocno jesli jest silny stan zapalny,ale to tylko przez chwilke.Masc kosztuje od 21-26 zl.jest bezrecepyt ztego co pamietam.

Gość Ines22
Mozesz jeszcze wziac DICLOFENAC 50(50 mg),sa to czopki doodbytnicze,poniewaz bakterie przy takim stanie napewno przeniosly sie w inne miejsce.Zaden wstyd ,poprostu pomoga Ci bardzo przy tych bolach.A jak nie to musisz zrobic specjalne badania by lekarz wiedzial na 1000% jak to leczyc i czym.

Gość Karmel2000
Postać: Maść - 50 g. Wskazania: Urazy (sportowe, powypadkowe) - zwichnięcia, przemieszczenia, wybicia, kontuzje, wynaczynienia do tkanek i stawów, złamania kości, procesy zapalne i zwyrodnieniowe zlokalizowane w różnych tkankach i narządach (np. zapalenie przyzębia, zmiany ropne kieszonek dziąsłowych, parodontoza), również w układzie ruchu (zapalenie pochewek ścięgnistych, kaletek maziowych, łokieć tenisisty), choroba zwyrodnieniowa stawów biodrowych, kolanowych i małych stawów. Dawkowanie: Nakładać na chore miejsca (również na otwarte rany) rano i wieczorem lub częściej. W razie potrzeby można też nałożyć opatrunek z maścią. Stosowalos ta masc na blone sluzowa? Mialas tez ten problem? Bol przy stosunku?

Gość Katiii777
Ten sam problem...

Gość a ja tak mialam
przez rok od kiedy zaczełam współzyć :) bo byłam za ciasna. Teraz mąż mnie trochę wyrobił i już jest dobrze. Pozatym sex tez nie jest taki prosty, bo musimy się pilnowac, ponieważ maż ma jak dla mnie za dużego członka i za każdym razem gdy dotknie mojej szyjki macicy to wyje z bólu i to jest całkowicie normalne. Moje koleżanki też to boli. Dlatego przy sexie, mąż się musi pilnowac, żeby n ie wkładac do końca i wtedy jest dobrze.

Gość seksuolożka
Słuchajcie dziewczyny, a może warto zainwestować w wizytę u seksuologa. Ból przy stosunku to może być dyspareunia. Może ale o czywiście nie musi, warto się skonsultować. Pozdrawiam! 🌻

Gość Kamila223
Bol najczescie to zapalenie pochwy najpierw zrobic posiew z cewki z szyjki i pochwy najczesciej cos sie znajduje!

Gość Dokladnie Kamila
ma racje bol czyli zapalenie pochwy!!!

Gość mnie boli
jajnik, lewy zwykle, ale tylko w pozycji "na pieska". Tez nie zawsze boli... i wczesniej nie przywiazywalam do tego wagi, ale w koncu nie zaszkodzi spytac:) Czy powinnam sie niepokoic?

Gość Kaska99
Przy stosunku nie powinno byc bolu ,jesli oczywiscie seks jest za zgoda obojga osob. Gdy boli Cie jajnik maszeruj na USG bo bol to oznaka problemow. Jajnniki potrafia dluga nie dawac znakow ale gdy juz bola to najczescie cos jest nie tak.

Gość mnie boli
heh :( bolalo mnei tylko wtedy,gdy wchodzl we mnie caly ...jezeli tylko fragment,to wsyztsko jest ok ... jesli caly to czasem boli,ale tak jak mowilam, nie zawsze. Gdy mam dostac okres to tez tylko ten lewy jajnik mnie boli.

Gość Kaska99
Kiedy ostatnio bylas u ginekologa?

Gość anga29
ja też odczuwam ból podczas wprowadzania członka do pochwy, leczę się już bezskutecznie na to od 4 lat środki nawilżające nie pomagają, zresztą nie jestem "tam"sucha za każdym razem po seksie pęka mi skóra przy ujściu pochwy, a podczas seksu szczypie mnie i piecze każdy lekarz bagatelizuje te dolegliwości, a ja praktycxznie nie mogę współżyć

Gość podnoszeee

Gość Kaska99
anga 29 Napisz mi jaka mialas ostatnio cytologie? Jakie badanie ostatnio robilas ginekologiczne?

Gość anga29
cytologia wyszła mi I grupa, z badań to ostatnio USG dopochwowe, które też było dobre

Gość jadeit
mnie tez boli,bylam na topiku o grzybicy ale dziewczyny mnie olaly.... miesiac temu mialam grzybice ale pomogly mi globulki ,3 razy je wzielam i spokuj ,chlopak dostal masc.. ale teraz mnie piecze, boli- sama nie wiem, jak wprowadza czlonka:( jak juz jest wsrodku to boli ale nie tak mocno....ale nie czuje przyjemnosci zadnej....tylko pobolewa......wydaje mi sie ze to jakies zapalenie ale nie wiem co zastosowac..

Gość anga29
mnie już ręce opadają, bo lekarze mnie olewają, mówią że nic nie ma, jeden tylko zasugerował badanie na HPV

Gość Kaska99
anga 29 W Twoim przypadku nalezy wykonac kolposkopie. http://www.dermatologia.waw.pl/kolposkopia.html Jesli mialas to kiedy? jadeit Ty poprostu nie jestes wyleczona i koniec. Zanim pojdziesz do lekarza zrob zaznaczam posiew z pochwy i z szyjki macicy. W Warszawie robi takie badanie Bakter. Podmyj sie przed badaniem do godziny 16 poprzedniego dnia nigdy rano przed wizyta u ginekologa , wtedy badanie bedzie nie prawidlowe. Twoj facet musi tez teraz zrobic wymaz spad napletka i posiew , moze byc nosicielam skoro ty juz masz objawy on ich nie musi miec ale grzybka ma. Nie stosuj nic przed badaniem z 5dni to wazne , nawet laktovaginal . Do wynikow dolacza ci antybiogram czyli na jaki antybiotyk twoja bakteria reaguje.

Gość jadeit
nie wyleczona:(nie jestem z warszawy,gdzie robi sie taki przesiew?

Gość Kaska99
jadeit Mozesz zadzwonic do labolatorium w szpitalu i spytac sie czy robia posiewy z pochwy , nie ktore labolatoria maja polozna ktora pobiera., lub isc do ginekologa i powiedziec ze chcesz posiew zrobic tylko lekarze sa trudni do dania skierowan musisz byc uparta , lub prywatnie , dzwoniac na wizyte spytac sie czy pobierze Ci badanie na posiew?

Gość anga29
kolposkopia to nie jest badanie czystości pochwy? czy to robi ginekolog, czy mogę iść do laboratorium?