Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeszcze nie mama

sudocrem czy linomag

Polecane posty

Gość jeszcze nie mama

Drogie mamy doradzcie ktory krem kupic, i jeszcze co do kąpieli...zwykłe mydełko, oliatum, nivea żel dla niemowląt czy jeszcze coś innego np. balneum. Czy zasypki rzeczywiście się przydają, bo podobno jest teraz trend by nie używać, ewentualnie mąkę ziemniaczaną. Z góry dziękuję, na dniach zostanę mamą i właśnie kompletuje wyprawkę:-)

Gość livia79
a co do zasypki to nieslyszalam zeby teraz ja ktokolwiek uzywal podobno bardziej szkodzi niz pomaga

Gość Udun
Moja mała Nina ma 6 tygodni i od urodzenia uzywam do kąpieli mydełka Bobas.. to najzwyklejsze:) i jest bardzo dobre. Natomiast miałam problem z oliwką (miałam Johnson'a) .. dostała uczulenia, połozna powiedziała mi, ze Johnson faktycznie uczula, więc smaruję ją parafiną (kupioną w aptece) i też za rada połoznej. A jako zasypkę mam mąkę ziemniaczaną.

Gość mamka
Ja do kąpieli używam Oilatu a z tego względu że mój synek ma bardzo sucha skórę a na początku wręcz schodziła płatami. A na pupcie różnie uzywalam Nivea Baby przeciw odparzeniom a teraz Sudokrem z obydwu jestem zadowolona:) no i synek też. Używam jeszcze oliwki bambino.

Gość poodnosze

Niedawno też kupowałam kosmetyki dla mojej córeczki która przyjdzie na świat w marcu ... i po wysłuchaniu wielu opinii koleżanek które są już mamami zdecydowałam się na całą serię kosmetyków Bambino (szamponik, oliwka, mydełko, krem ochronny) + chusteczki dla niemowląt Cleanic \"Dzidziuś\" ... a jeśli chodzi o krem na odparzenia to większość poleca mi Linomag :)

Na mojej córce najlepiej sprawdziło sie - 1. Balneum do kąpieli; 2. parafina do smarowania po kąpieli (mleczko Nivea Baby zaczęłam stosować dopiero w 6 m-cu zycia małej) 3. maść pośladkowa - robiona w aptece - koszt na receptę - 5 zł, bez recepty - 20zł. Żadnych potówek, zaczerwienień i podtażnień po nim ;-) 4. Jelp do prania ubranek (po proszku Bobas na początku miała uczulenie, ale później - po ok. pół roku stosowania Jelpa - gdy znów wróciłam do Bobasa - już nic jej nie podrażniało) 5. Gdy zdarzyło się podrażnienie pupy - ssmarowałam Tormentiolem - cieniutką warstwę - i było okej. Pediatrzy podobno odradzają tą metodę, ale u mnie się sprawdziło. 6. ZasypkI NIE stosowałam - więc się nie wypowiadam co do skuteczności ;-)

Ja bym odrzucila oliwke bo dziecko czesto podraznia i w faldkach powstaja odparzenia. Z reszta sprobuj ja Ty sie czjesz po oliwce. U pierwszego synka sudocrem rewelacyjny a u drugiego linomag. w pierwszych tygodniach ,ydelko bambino bardzo dobre. teraz jest mnostwo probek kosmetykow. Radze wyprobowac i nie decydowac sie od razu na duze ekonomiczne opakowanie. Pozdrawiam 🌻

Gość koobi
Kiara--dlaczego nie zaglądasz do marcówek?

koobi - zaglądam codziennie :) tylko jakoś nie potrafię się wciągnąć w dany temat :) W najbliższym czasie na pewno się odezwę 🌼

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ sudokrem jest bardzo bobry-ja jestem zadowolona do kąpieli używam mydełko bambino

sudokrem na odparzenia jest rewelacyjny, zawsze pomaga, po linomagu bywało różnie. no i poważny plus-superwydajny

U nas bambino sie nie sprawdza, nie zawsze lagodzi zaczerwieniebia, a ostatnio jeszcze do zaczerwienien doszly krostki. Ja osobiscie bambina nie polecam, a juz napewno nie przy dluzszym stosowaniu. Niestety.

Ja używam sudocrem. Jest niezawodny i radzi sobie zdecydowanie lepiej niż linomag w sytuacjach awaryjnych. No i też opakowanie wystarcza na dłużej.

Gość gość
Sudocrem stosuje się na powstałe odparzenia, nie profilaktycznie.

Gość gość
Mydło Bambino nie powoduje żadnych podrażnień.

Gość gość
ja wolę linomag :-)

Gość gość
sudocrem wysusza i wcale nie jest taki dobry na odparzenia, ja wole alantan plus masc