Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takalalama

w której czesci brzucha moge spodziewac sie pierwszych ruchów dziecka???

Polecane posty

Gość takalalama

Ja obu moich synków pierwszy raz poczułam na samym dole brzuszka, to było jak smyranie skrzydełek motylka, delikatne ale wyczuwalne. Suuper. :)

Gość nnnnnniiiccccccccccccccc
fajnie

chyba ogolnie czuje sie w dole brzucha... czesto ruchy sa mylone z ruchami jelit.. bo sa bardzo podobne :) ale jak zauwazysz ze sie zaczynaja powtarzac.. bedziesz wiedziala ze to ruchy malenstwa :) A... i do tego dochodza takie dziwne odglosy niekiedy pukania :)

Gość takalama
dzieki-czekam z niecierpliwoscia-chociaz to chyba troszke za wczesnie-połowa 4 m-ca-ale i tak to pyt jest dla mnie wazne:)piszcie ,piszcie

ja czułam w okolicy pępka takie jakby małe rybki mi pływały. Pozdrawiam.

Gość ulkka
na dole troche jak by ci babelki jakies ssie robily.ja czulam w 16 tyg przy pierwszym dziecku z boku

Gość takalalama
a jak nie pomylic tego np z gazami?ruchami jelit etc?az tak łatwo to zaobserwowac?ze nie przelewa mi sie w brzuszku tylko dzieciatko sie rusza?wytłumaczcie PROSZE

ja poczułam delikatne, ale stanowcze kopniecie-puknięcie w doel brzucha...wcześniej moze i było jakieś pzrelewanie w brzuchu, ale ja tego nie kojarzyłam z małym...jedno jest pewne-nie da sie w pewnej chwili pomylić tego z niczym, bedziesz wiedziała, ze to to:)

Gość takalalama
pszczoła5-a w ktorym tyg mniej wiecej?u mnie jest 15 wiec to troche wczesnie ale mysle ze wkrotce bede mogła wyczekiwac:)

Gość ja właściwie
nie poczułam ruchów tylko je zobaczyłam,jak lezałam na plecach to w okolicy pempka zobaczyłam takie małe podskakiwanie,tak jakby od środka ktos delikatnie pukał,to było takie miłe uczucie i powtarzało sie co chwilę,wiec napewno nie można tego pomylić z czymś innym:)

no ja właśnie pod koniec 15 tygodnia....a potem kilka dni ciszy i byłam pełna najgorszych przeczuć..ale tak to jest na początku, bo to przypadek, ze dziecko skacząc kopnie akurat w brzuch-także nie martw się, jak coś poczujesz, a potem przez jkaiś czas nic..dopiero jak maluch podrosnie i będzie wiecej miejsca zajmował, kopniaki będą regularne:)