Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mustellaa

MAMY Z LUBELSKIEGO-ŁĄCZCIE SIĘ!!!!!!!!

Polecane posty

Gość mustellaa

Gość hi
Ja jestem z Lublina i mam jedno dziecko, a drugie w drodze :)

Gość sylwiaczek
witaj mam na imie sylwia i tez jestem z lubelskiego a mianowicie z Radzynia Podlaskiego. jestem w 3 miesiacu ciazy ,a to bendzie moje pierwsze dziecko.Niemam jeszcze zadnego doswiadczenia i prawde mówionc bardzo sie boje tego co bendzie,mam 23 lata boje sie ze nieporadze sobie z moim maluszkiem!!!niemam pojecia co i kiedy mam kupic chodzi mi o jakies ubranka ,smoczki ,kocyk itp.moze mogła bys mi troszke opisac swoja pierwsza ciaze,co i kiedy kupowałas ,i czy porud jest taki straszmy jak o tym kazda kobieta mówi.

Gość mustellaa
kazda kobieta odzcuwa niepokoj ale niepotrzebnie . ja tez sie obawialam , balam sie ze nie poradze sobie z obowiazkami ale nie taki diabel straszny . pierwszy niepokoj byl związany z porodem balam sie bolu mialam watpliwosci czy bede wiedziala ze to juz . wiec opisze ci jak wygladal moj porod. Siedzialam wieczorem przed telewizorem podswiadomie czulam ze to juz tuz tuz. nic mnie jeszcze nie bolalo ale czulam sie taka niespokojna. po21 polozylam sie spac po2 godzinach przebudzilam sie ijuz mialam skurcze myslalam ze sa to skurcze przepowiadajace ale juz niestety nie moglam zasnac skurcze do rana nasilaly sie coraz bardziej ale nie byly one takie bolesne -bol podobny do zblizajacej sie miesiaczki. dostalam biegunki to juz bylam pewna ze urodze!! . O 7 rano sie umylam ubralam i pojechalam do szpitala . w szpitalu sie okazalo ze mam 5 cm rozwarcia polozna kazala mi jeszcze troche pochodzic bole stawaly sie intesywnie jsze troche bolesne po30 min polozylam sie na lozko polozna podlaczyla mnie do ekg po chwili zaczelam przec i po 15 min. urodzilam slicznego bobasa . !!! sam porod dla mnie byl wogole nieodczuwalny!!!!!!!!!

Gość sylwiaczek
dziekuje ci za ta dpowiedz.ja tez bardzo sie boje ale mysle ze moze dam rade ,juz nie moge sie doczekac kiedy urodze tego bobasa.jutro ide do lekarz wienc zobacze go na usg.a jeszcze mam jedno pytanie,rodziłas z mezem?słyszałam ze taki porud rodzinny jest płatny/

Gość anitaw
wy przynajmniej jesteście w ciąży a ja jakos mam problemy z zaciązeniem. Kurcze jak to robić?

Gość Adorka
ah jak wam zazdroszczę. ja też jestem z lubelskiego. staramy się o dziecki i jakoś nam nie wychodzi. A może polecicie mi jakiegoś dobrego gina? Takiego który potrafi "pomóc" w zajściu w ciążę. Bo moja mnie totalnie olewa.

Gość Adorka
dr Zakrzewska w Lublinie. Była fajna dopóki potrzebowałam recepty na tabsy. Odkąd staramy się o dziecko twierdzi że wszystko jest w porządku. Stwierdziła to na podstawie zwykłego badania ginekologicznego. Ignoruje moje zpostrzeżenia na temat mojego bardzo nieregularnego okresu. Na moje pytanie o jakiekolwieg badania odpowiada: "niepotrzeba, wszystko jest w porządku". Jest to państwowa przychodnia, taka osiedlowa.

Ja co prawda nie jestem z Lublina,ale moją ciążę prowadziła dr Wawrzycka.Jest (tzn nie wiem czy ciągle jest ale była 2,5 roku temu)ordynatorem położnictwa na Lubartowskiej.Nie wiem jak to jest z \"pomocą\" w zajściu w ciążę (czy zleca wszystkie możliwe badania itp)bo ja do niej trafiłam już w piątym tygodniu ciąży ale poleciła mi ją koleżanka po poronieniu - byla z niej b.zadowolona. Długo się staracie?

Z mojej chaotycznej wypowiedzi nie wynikło to o co mi chodziło - wybacz - ja też byłam zadowolona z tego w jaki sposób prowadziła moją ciążę. Nie lekceważyła żadnych objawów które mnie niepokoiły, prawie siłą wysłała mnie na zwolnienie (bo ja oczywiście bardzo ambitnie chciałam pracować do końca), miałam przedwczesne skurcze, położyła mnie na trochę do szpitala, ogólnie podejście do pacjentki na plus. minus to toże przymuje prywatnie, z tego co pamiętam na ul.Fabrycznej.Jeśli Cię to nteresuje dokladne namiary mogę podać Ci jutro na maila. Pozdrawiam

Gość Adorka
Staramy się od prawie roku. A co do tej dr do której ty chodziłaś to akurat chyba wiem gdzie przyjmuje na Fabrycznej bo akurat pracuję na tej ulicy. Wiec pewnie znajdę ją. Koleżanka z pracy poleciła mi natomiast dr Woźniaka. Przyjmuje w Sanitasie na ul.Hempla. Podobno właśnie pomaga przy problemach z zajściem w ciążę i jej utrzymaniu. Słyszałyście coś o nim?

Ja tez polecam dr Wawrzycką, naprawdę gorąco. To tylko dzięki niej noszę moje dzieciątko pod sercem.

Adorko, niestety nic nie słyszałam o dr Hemplu. Nazwisko kojarzy mi sie jedynie z profesorem, ktory uczyl w liceum moją mame a potem moją siostrę :) Skoro koleżanka go poleca - zawsze możesz spróbować, umówić sie na wizytę.Jeśli coś nie będzie Ci odpowiadało, poszukasz kogos innego. Będętrzymała kciuki, powodzenia!

Ładne kwiatki :D:D:D Dr Hempel :D Ale o dr Wozniaku też nie slyszalam :) Amaciejka 🖐️

Gość evazam==
Podobno dr Wdowiak jest dobry - pomógł wielu moim kolżankom zajśc w ciąże. Ja sama byłam tylko raz u niego gdyż troche daleko mieszkam -200km od Lublina.

Gość Adorka
a gdzie przyjmuje ten dr Wdowiak?

shenen 🌼 rodziłaś naturalnie? czy cesarka? Dr. Wawrzycka się sprawdziła? Byłaś zadowolona z opieki? Ja jutro idę do szpitala i strasznie się boję :( Pozdrawiam

Gość evazam===
ja do niego zadzwoniłam na kom. i się umówiłam . Jak chcesz namiary to pisz na gg7707991. podam Ci

Amaciejka, będzie dobrze 🌻 Rodzilam naturalnie, dr W.kończyła własnie nocny dyżur kiedy przyjechalam ale zostala do konca porodu (ktory w szpitalu trwal juz tylko 2 godziny,dzień wczesniej bylam na badaniu i chciała mnie już zostawić - choć było sporo przed terminem ale sie nie dalam ;) Naprawdę, spokojnie, będzie dobrze :) Trzymam kciuki, odezwij się jeszcze co i jak. Pozdrawiam!

shenen 🌼 dzięki za słowa otuchy Mam nadzieję że jeszcze w tym tygodniu utulę swoje maleństwo. Na pewno napiszę jak będę po wszystkim. Dobrej nocy 🖐️

Adorka, ja z kolei polecam dr Tomaszewskiego z Lux Medu; dzięki niemu zaszłam w ciążę po dwóch miesiącach leczenia (wcześniej straciłam kilkanaście miesięcy i kupę forsy u innego :O ) Amaciejka, trzymam kciuki!!!

Amaciejka, sprzątam garaż z zaciśniętym kciukiem :) Lewym, od serca ;)

Gość ja też ja też

hej kobietki:) ..a słyszałyście może o dr.Czekierdowskim? Prywatnie przyjmuje w top medicalu na Zana. Mam zamiar się do niego wybrać pierwszy raz.z polecenia teściowej-zrobiła wywiad środowiskowy:D ...z moich obliczeń wynika,ze jestem w 4tyg. pozdrawiam

Gość jak dla mnie
a słyszałyście o dr Mazurku z al. Kraśnickich? witam lublinianki