Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 zasypana_zdruzgotana

WYSYPKA NA TWARZY!!! Najskuteczniejsza metoda na zlikwidowanie???

Polecane posty

Pomocy! 馃挙 Dosta艂am strasznego uczulenia na twarzy! Mam zsypan膮 ca艂膮 buzi臋,a w czwartek jestem um贸wiona na wa偶n膮 rozmow臋 kwalifikacyjn膮 o prac臋 :( Jakie znacie najskuteczniejsze, najszybsze sposoby na pozbycie si臋 wysypki. Te ogromne ilosci czerwonych krost i krostek doprowadzaj膮 mnie do sza艂u! :( 馃槨 馃槧

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
tylko nie przesad藕 z pozbywaniem sie tej wysypki, bo sie moze pogorszy膰. Wiem ze sterydu dzialaj膮 szybko, ale po藕niej s膮 konsekwencje, wi臋c nie polecam. Spr贸buj allertec lub innego 艣rodka przeciwhistaminowego (nie wiem czy poprawnie napisa艂am przepraszam :P)

Udost臋pnij ten post

Dodam,偶e nie za bardzo chc臋 i艣膰 do dermatologa, poniewa偶 te pieni膮偶ki,kt贸re musia艂abym przeznaczy膰 na wizyt臋 u specjalisty (ok.80z艂) mog艂abym przeznaczy膰 na preparaty do zastosowania na to uczulenie. :) Prosz臋 o rady.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 przede wszystkim
kup w aptece wapno musuj膮ce!! To dzia艂a szybko. Mo偶esz te偶 spr贸bowa膰 bra膰 zyrtec. Jesli nie pomo偶e id藕 do lekarza rodzinnego i popro艣 o zastrzyk z hydrocortizonu, albo ma艣膰 z tym specyfikiem (to w prawdzie lek zawieraj膮cy sterydy, ale w takiej dawce nie zaszkodzi tylko pomo偶e) 馃尰

Udost臋pnij ten post

Dzi臋kuj臋 pi臋knie za kilka wskaz贸wek. 馃槝:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 upppp
hydrokortizon juz mozna kupic bez recepty.Maia艂as juz wcze艣niej cos takiego?Bo moze to reakcja na stress, wtedy jeszcze dobrze wzi膮膰 co艣 na uspokojenie.

Udost臋pnij ten post

Nie,nie przypominam sobie,偶ebym kiedykolwiek mia艂a wysypk臋. (no, mo偶e poza osp膮 wietrzn膮 ze 12lat temu) Zupe艂nie nie wiem, co teraz jest przyszczyn膮 jej powstania ?:-o Prezentuj臋 si臋 odra偶aj膮co,dlatego tak usilnie szukam pomocy. Juz pal licho,偶e na Walentynki wygl膮dam nieciekawie,ale je艣li do czwartku nie zniknie, to na pewno nie wypadn臋 za dobrze podczas rozmowy o prac臋,jesli psychicznie i fizycznie b臋d臋 czu艂a si臋 ma艂okomfortowo :( :( :( :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 upsaaalaa
z uczuleniem to jest tak bylejak, bo w zasadzie nie ma jednego 艣rodka.m贸wi臋 o tych 艂agodniejszych, bo sterydy dzia艂aj膮 szybko.Jest tez np,pianka bodajze Salvicol, pudroderm, tez moze pom贸c mimo ze na zmiany ospowate przeznaczony, tormentiol,laticort i hydrokortizon z tych silniejszych.Ale mo偶e wapno i cleratine i cos do smarowania wystarczy.Bardzo sw臋dzi?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Te偶 mam taki problem my艣la艂am 偶e to pryszcze, wiec kupi艂am myd艂o siarkowe kt贸rym teraz myje twarz i ta wyspka schodzi, pryszcze z reszt膮 te偶 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 madzi029
U mnie wysypka na twarzy pojawi艂a si臋 jako objaw nu偶ycy. By艂a bardzo uci膮偶liwa. Nic nie nie da艂o z ni膮 zrobi膰, ale w ko艅cu jako艣 sobie poradzi艂am. Zacz臋艂am stosowa膰 krem, kt贸ry zakupi艂am na nuzeniec.com.pl. Dodatkowo dowiedzia艂am si臋 ciekawych informacji.

Udost臋pnij ten post