Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość midzia

czy warto inwestowac w salon urody

Polecane posty

Gość midzia

od dawna nosze się z zamiarem otwarcia salonu urody tu mam na mysli solarium ,kosmetykę ,fryzjerstwo i wizaz .Jest to moje marzenie ,to także pomysł na życie jednak gdzies po drodze przemawia do mnie rozsądek czy warto w ten biznes inwestować ?mieszkam w dużym mieście i od pewnego czasu mam wrażenie ,że jest tego rodzaju działalnosci zbyt dużo , no ale z drugiej strony sklepów z spozywczych bądz z ciuchami jest też dużo -wygrywaja najlepsi.Niestety uruchomienie takiej inwestycji to nie może być kaprys to także musi być zarobek. Czy jest ktoś na forum komu ten biznes w miare funkcjonuje a może ktoś sprowadzi mnie na ziemię mówiąc że to kiepski pomysł bo podobny interes musiał zwijać.Wiadomo że nie chodzi mi o recepte na sukces ale o opinie kobiet ,które tym biznesem sie zajmują

Gość nebo
Niedawno byłam na forum kosmetyczek,adresu strony nie pamiętam ale może znadziesz szukając przez google.

Każdy nowo otwraty sklep , salon to ryzyko ale jak nie zaryzykujesz.....masz dokładnie takie same marzenia jak ja , ucze sie w szkole wizażu i chciałabym w przyszłości otworzyć coś własnego , mieszkam w Krakowie i takich salonów mamy tysiące , nie wiem jak one funkcjonują , ciągle nie może opuścić mnie myśl ,że my Polki wolimy same o siebie zadbać niż oddać się w ręce specjalisty tylko nieliczne moga sobie na to pozwolić bo je na to stać , zabieg u kosmetyczki , makijaż ..to wszytsko kosztuje ....

Gość midzia
masz racje Puszynko ,że kto nie zaryzykuje ten nie dowie się o opłacalności tego biznesu ,obawy zawsze będą .Natomiast jestem przekonana że świadczone przez mój personel usługi będą na wysokim poziomie .Mam świadomość tego ,że pomimo wielu salonów usługi są kiepskie , ja sama korzystam z wielu salonow i mało kiedy jestem zadowolona z jakości a nawet sama poprawiam cięcie w domu i wyglądam zdecydowanie lepiej choć nie jestem ze świata fryzjerow ani kosmetyczek.no tak wizje super salonu można posiadać no ale jak sie to ma do rzeczywistości ?społeczeństwo mamy ubogie no a żeby salon istniał usługi musza odpowiednio kosztować . Myślę,że zaryzykuję jestem bliżej realizacji pomysłu niż dalej, nie będzie to biznes przypominający krainę mlekiem i miodem płynącą ale zrealizuję choć po trosze swoje marzenia .pozdrawiam

Cześć Ja nie zajmuje sie prowadzeniem gabinetu, ale pracuję z kosmetykami. Ten rynek znam troszkę lepiej...Jestem dystrybutorką polskich kosmetyków A.T.W. (po więcej zapraszam na www.atw-sklep.pl - to nasz sklepik). May świetne wyszczuplacze itp.... Ale temat jest inny, a mianowicie czy taki biznes sie opłaca? Myslałam o tym przez jakis czas, ale nie mam w tej chwili jeszcze takich funduszy. Dla otuchy dodam, że jest to branża najlepiej rozwijająca sie w Polsce i w Europie. Ciągle jest na to popyt i WZRASTA!!!. Ja mam pomysł na nieco ulepszonę formę takiego gabinetu, ale może z czasem uda mi się ją zrealizować. Najwazniejsza jest lokalizacja, to numer jeden, potem obsługa (zadowolony klientwiadomo+mnóstwo poleceń) i resztę już wiesz. Ja popieram przedsiębiorczość, a jak nie zaryzykujesz? No cóż niec nie starcisz ale też nie zyskasz.... Pozdrawiam