Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekam

Ześlij mi anioła .

Polecane posty

Gość czekam

Mędrzec rzekł podążaj tą drogą Do świtu i blasku Wiatr będzie wiał ci w twarz A lata bedą przemijać Słyszysz te głosy wewnątrz ciebie To wołanie twego serca Zamknij oczy a odnajdziesz Wyjście z ciemności Jestem tu Czy ześlesz mi anioła Jestem tu W krainie porannej gwiazdy Medrzec rzekł znajdź swoje miejsce W oku burzy Szukaj róż wzdłuż drogi Lecz strzeż się cierni Jestem tu Czy ześlesz mi anioła Jestem tu W krainie porannej gwiazdy Mędrzec rzekł podnieś ręce I wyzwól się spod zaklęcia Znajdź drzwi do ziemi obiecanej Tylko uwierz w siebie Słyszysz te głosy wewnątrz ciebie To wołanie twego serca Zamknij oczy a odnajdziesz Wyjście z ciemności Jestem tu Czy ześlesz mi anioła Jestem tu W krainie porannej gwiazdy Jestem tu Czy ześlesz mi anioła Jestem tu W krainie porannej gwiazdy

Gość anioł_
od dawna jestem , czemu tego nie widzisz.... Otwórz oczy , rozglądnij się dookoła , patrz na znaki

Gość jakie znaki
?

Gość czekam
anioły - gdy spadają nie wiedzą gdzie jest dno anioły - łatwo złapać pułapek na nie znam ze sto anioły - są naiwne i zawsze myślą, że to całe zło ominie właśnie je anioły - uwięzione nie widzą wokół krat anioły - kiedy zranić je nie czują nawet swoich ran aniołom skrzydła płoną a one ciągle jeszcze lecieć chcą i w zakochaniu swym spadają w niebo aż na dno już tylko moja bądź zapomnij o tym jak aniołem byłaś tam już tylko moja bądź już tylko przy mnie błądź zapomnij o tym jak aniołem byłaś tam Moj anioł śpi wiecznym snem Nigdy już nie wstanie by od zła chronić mnie Zabite anioły śpią wiecznym snem

Gość jakie znaki
:O dla mnie znakiem może być na przykład wyłączenie radia, to jest konkretny znak :P :)

Gość anioł_
znaki to nic trudnego czasem to słowa piosenki z radia, czasem rozmowa z obcym czałowiekiem , innym razem zdanie w gazecie , książce itp. hmmm w reklamie... jest też wiele innych znaków.... OTWÓRZ OCZY

Gość jakie znaki
ale radio nadal gra :O ;) otworz oczy, otworz oczy.... to zwykle zbiegi okolicznosci, czy nie?

Gość anioł_
zbiegi okolicznosci nigdy nie są ZWYKŁE, nie byłyby tym czym są. Pomysl o tym i wykorzystaj je....

Gość jakie znaki
oj, to co piszesz to truizm, jak mozna je wykorzystac, jak?

Gość anioł_
hm.... jako wskazówkę

Gość jakie znaki
w takim razie, choć nie mialam zamiaru wcześniej, muszę kupić pączki, bo właśnie uslyszałam w radio, że kto nie zje, ten będzie skazany w niedalekiej przyszłości na niepowodzenia ;)

Aniolku prosze -mow wiecej proza a nie poezja.Nie badz taki oszczedny w slowach..

Gość anioł_
jeśli w to wierzysz to zrób to ...... Pamiętaj jednak że nie wszystko co słyszyszysz w radiu To ZNAK, Potrenuj , w końcu bedziesz umiał /a odróżniać znaki od innych niepotrzebnych informacji , pzmietaj też że znakiem może bycteż sytuacja taka: nagle pomyslałeś/łaś o osobie X i za parę dni ją spotykasz - taki niby zbieg okolicznościa- a jednak NIE, to znak że spotkanie z Tą osobą jest dla Ciebie bardzo ważne lub dla niej... w jaki sposób ? zapytasz - ano na przykład ona tobie lub Ty jej w zwykłaej rozmowie powiesz coś ważnego co wpłynie na nią , może ona powie ci coś co akurat ( dziwnym zbiegiem cię interesuje) czasem może się też okazać że będziesz posrednikiem , np. dowiesz się czegoś i przekażesz tę informację swojej znajomej osobie dla której będzie to ważna informacja. Dlatego idź na pżczki i OTWÓRZ OCZY

Gość jakie znaki
jedna część mnie wierzy, druga się buntuje, racjonalizuje wszystko i co w tej sytuacji?

Gość anioł_
to noralne .... jedna część mózgu odpowiada za myślenie racjonale, druga za intuacyjne ( tak w skrócie ) Uwierz mi da się połączyć dwa sposoby myslenia, nie raz już tak robiłeś/ aś. I pamiętaj nie wszystko da się racjonalnie wytłumaczyć , dlatego

Gość jakie znaki
jednak człowiek subiektywnie wybiera owe znaki, te które są dla niego wygodne, tak często bywa, zeby zniwelowac pewien dysonans poznawczy :)

Gość anioł_
tak rzeczywiście jest, natomiast bardzo często się zdarza że wybiera je bardzo trafine....i może to tłumaczyć sobie jak chce - jesli dobrze je wykorzytuje dla siebie to jakie ma znaczenie jakiej techniki użył dla odczytania znaku. jest jeszcze jedna główna zaleta znaków, zbiegów okolicznoci - zazwyczaj sa takie zby je można było zauważyć i są dopasowane do naszego sposobu postrzegania świata. Racjonalista nie zauważy znaku w postaci np. że rozlała mu się kawa na umowę do podpisu z kontarhentem, nie pomysli wtedy że może warto zastanowić się nad taką umową, racjonalista dostanie raczej taki znak aby mógł go ZOBACZYĆ, np. wirus zablokuje mu dostęp do komputera gdzie jest zapisana trefna umowa. Rozumiesz o czym mówię ? mamy dookoła siebie pełno znaków, które pomagają a których niezauważamy - bo nie chcemy, bo nam wygodnie, bo myslimy o czymś innym, bo tłumaczymy racjonalnie. NIE wszystko podkreślam jeszcze raz jest znakami, uczymy się ich czytać całe życie, jednak dopiero jak zaakceptujemy fakt że one istnieją wtedy dopiero zauważamy je i ich dobroczynne działanie.

Gość jakie znaki
no tak, ale np rozlanie kawy na umowe Freud tlumaczylby w inny sposob, zapewne nie jako znaki z zewnatrz, lecz nasze przedswiadome dzialanie ;) Tematyka w kazdym razie ciekawa :) W takim razie przekonaj mnie jeszcze, sprobuj powiedziec cos o sobie i swoich znakach, jesli mozesz :)

Gość anioł_
możw zacznę od tego że znaki to nic innego jak działanie podświadome a działanie podświadome to intuicja ..... masz egzamin wiesz o że jakiegoś tematu nie umiesz, albo nie uczysz się go z premedytacją bo masz nadzieję że cię o to nie spytają. Przychodzi ci do głowy że może warto się tego nauczyć ale ci się nie chce. Przychodzi termin egzaminu i budzisz się z myślą o tym co nie umiesz ( pierwzy znak ) jadąc na egzamin rozmawisza w autobusie o egzaminie i znowu z czyichś ust pada ten trefny temat ( drugi znak ) ludzię wychodzą z egzaminu mówią o tym temacie ( trzeci znak ) znaki mówiłay cały czas żeby przejrzeć ten temat a ty co ignorowałeś je. a może znaki były inne, może w rdaiu była piosenka o zaniedbaniu, plakat mówił o lenistwie, a kolega mówił o porażce na egzaminie albo coś się wydarzyło co skierowało twoją uwagę i myśli na nienauczony rozdział. Ja moich zaków uczyłem/am się długo, teraz je widzę na każdym kroku i odzzielam te właściwe od niewłaściwych. Spróbuj tydzień żyć z otwartymi oczami , zmysłami i wykorzytuj wszystkie, póżniej będziesz wiedział/ a które były właściwe. Tego się trzeba nauczyć.

Gość jakie znaki
dzięki :)

Gość mawiaja ze
kazdy z nas ma aniola nie wszystkie z nich maja skrzydla wtedy nazywamy je przyjaciolmi :D

Gość KAROLA JANIAK
wierzę w znaki też próbuję je poznać i rozeznać wiele razy sprawdziły się intuicja i telepatia też się zdarza np. dzwoni telefon i czasem wiem kto a nie mam wyświetlacza myślę o kimś a ktoś zaraz dzwoni sny - ostrzegają nie dosłownie ale mam symbole, które zwiastują kłopoty i to czysta prawda

Gość anioł bez skrzydeł
Ale ja tu jestem cały czas. Tyle, że nikt mnie nie rozpoznaje... No, a skrzydła muszę odpinać - w przeciwnym razie wywołuję tylko niezdrową sensację, a nie to jest celem i sensem mojego istnienia. Podaję Ci herbatę. Kładę koc w zasięgu ręki. Czasem ciągnę za ucho, żebyś spojrzał w drugą stronę. Cały czas jestem zajęty. A Ty mówisz, że to przypadki... :-) Lubię Cię, człowieku. :-)

Gość anioł_
nas już chyba nie potrzebują , to że nie widzą to już normalka - ale że nie potzrebuja to przykre

Gość eee tak zle to chyba nie jest
:)

Gość anioł bez skrzydeł
Potrzebują, chociaż głośno o tym nie mówią. Zresztą - nie muszą. Ja i tak o tym wiem, bez słów. I zawsze będę obok, niczym cień. :-)

Gość tęsknica
Chce pokochac anioła, ktory ma na moim punkcie fioła, chce pokochać anioła, ktory ma na moim punkcie fioła... W mojej nieziemskiej sukience bierze mnie na pretce i nie musz ebyc

Gość eeee tak zle to chyba nie jest
super wierszyk ;) sama wymyslilas?