Gość rybka30 Napisano Listopad 30, 2009 również ODRADZAM Panią dr. Krzyżak Justynę. jestem obecnie w 34 tyg. ciąży, korzystam z leczenia w przychodni kolejowej gdzie dr. Krzyżak przyjmuje. na początku wszystko było w miarę ok, z tym że do końca 7-ego miesiąca chodziłam do pracy więc zwolnienie brałam sporadycznie i tylko na kilka dni do tygodnia. w 31 tyg ciąży postanowiła zrobić sobie przerwę w pracy-dolegliwości ciążowe stały się bardziej odczuwalne, dostałam zwolnienie na 3 tyg. po tym czasie przyszłam na kolejna wizytę i okazało sie że Pani doktor nie wypisze mi kolejnego zwolnienia, ponieważ mam dobre wyniki badań. na pytanie co mam zrobić, ponieważ nie mogę wrócić już do pracy usłyszałam odp: "a co mnie to obchodzi, ja nie mam podstaw do wypisania Pani kolejnego zwolnienia, chyba że zapłaci mi Pani za wizytę 50zł albo przyjdzie Pani prywatnie, albo wypisuję Pani skierowanie do szpitala" oczywiście za wizytę zapłaciłam, bo był to mój ostatni dzień zwolnienia i kolejne musiałam na drugi dzień zanieść do pracy, ale moja noga juz więcej tam nie postanie! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gadzia1 Napisano Grudzień 2, 2009 Ja polecam dr.Dedo.Chodze do niej na wizyty juz od ok 5lat.Dzieki niej uniknelam raka szyjki macicy,poniewaz jest tez cytologiem.Lecze sie u niej i "panstwowo" i "prywatnie".Miałam tez 2 wizyty u Dr.Szatan,bardzo mila tylko do przychodni na wawelu przyjechala 2 godziny puzniej i nawet nieprzeprosila kobiet czekajacych w poczekalni.Dr.Wikarek ,tez bardzo mily "mistrz" w szybkim robieniu USG,jak mu sie spieszy to wyrabia sie w 30 sekund.pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wowa12 Napisano Grudzień 4, 2009 Zdecydowanie NIE polecam dr NOSZCZYKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zero profesjonalizmu, lanie wody, nic konkretnego.wydaje się w ogóle nie znać na rzeczy. jest jakiś przygłupi. Nie życzę nikomu bycia jego pacjentką. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość myszka251 Napisano Styczeń 8, 2010 Nie polecam pani dr Krzyżak.Przez jej niedopatrzenie wylądowałam w szpitalu z pękniętym jajowodem i krwią w brzuchu i natychmiastowo trafiłam na stół operacyjny.Po wszystkim okazało się że byłam w ciąży pozamacicznej, a na dodatek miałam przez cały czas jak do niej chodziłam(prywatnie!!!) książkowe objawy takiej właśnie ciąży.Bardzo za to polecam dr. Dorczaka, dr. Wróbla i dr. Roszkowskiego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lalalalalalalalalla Napisano Styczeń 23, 2010 nie polecam dr Szatan, jak wczesniej ktos juz pisal, mnie rowniez dala przeterminowane tabletki; pytala kilka razy czy nie jestem w ciazy, mimo iz odp ze na pewno nie, kazala mi zrobic u siebie USG (mimo, iż pytałam jaki jest koszt wizyty i powiedziała ze 50zł to na koniec policzyła 90zł - bo jeszcze 30zł USG ktore kazała mi zrobić, bo inaczej nie wypisze tabletek, i 10zł za wypisanie recepty - szkoda ze nie powiedziala tego od razu, nie mialam 90zł tylko 80zł przy sobie, takich min i grymasow dawno nie widzialam. W ogole dostalam tylko 2 recepty na tabletki, po niecalych dwoch miesiacach kazala mi przyjsc znowu - dla mnie to ewidentne wyciaganie kasy od pacjenta, bo skoro zdrowa byłam to po co za 7 tygodni znow wizyta? Teraz chodze do dr.Wróbla. Jestem bardzo zadowolona. Tutaj jak jestem zdrowa to wizyta za pol roku i 6 recept. Wizyta teraz kosztuje 100zl ale przynajmniej nikt potem nie dolicza za recepty, itd. Kiedyś wyszłam z gabinetu i zapomnialam zaplacic, pan doktor sie nie upomnial, dopiero na korytarzu sie zorientowalam i wrocilam.a dr Szatan nie mogla przebolec tych 10zl (po co podaja przy zapisywaniu ze koszt całkowitej wizyty to 50zł) - to bylo oczywiscie jakies 2-3 lata temu, teraz moze jest inaczej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dfghjkretyuidfghjk Napisano Styczeń 23, 2010 dr Dedo - konkretna, uczciwa, dokładna - POLECAM - jedynie oschła, nie każdy to lubi, są takie, co wolą jak się nad nimi "ciumka" i "tjutja". Ja nie i dlatego ją lubię :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość M-sce Napisano Styczeń 29, 2010 ja lecze sie od 3 lat z powodu nieregularnych miesiaczek, byłam u 3 lekarek 1/ dr Dedo- nie polecam, przez 1,5 roku ani jeden raz mnie nie zbadała, zadnych konkretnych badan, a po haśle"a moze Ty w ciąży jestes a ja Cie tu lecze i tabletki przepisuje" 2/ dr Szatan- miła kobieta, ale nie polecam, co chwile albo orgametril, albo luteina na wywołanie miesaczki i tak w kółko raz sie na mnie wydarła czemu nie notuje sobie kiedy ostatnio miesiaczke miałam, kiedy jakie tabletki brałam, to powiedziałam ze notuje tylko ze zapomniałam, poza tym miała wszystko w karcie napisane ale stwierdziała ze ona sie nieroczyta i ze z tej karty nic nie wie (choc sama pisała skrupulatnie co, jak, gdzie, kiedy, po co) 3/ dr Zawadzka- choc chodze krotki czas ale w koncu jakas kompetentna lekarka. przepisałam mi duzo badan zeby wiedziec co i jak. badania przydały sie pomocne i teraz mniej wiecej wie na czym stoje. zobaczymy jak bedzie BARDZO POLECAM DR ZAWADZKA Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość annnnna Napisano Styczeń 29, 2010 dr Roszkowski- może nie jest specjalnie rozmowny, ale lekarz ma być przede wszystkim kompetentny. Grosza nie wziął przez całą ciążę, ani nawet nie dał do zrozumienia. W ciązy nie bada manualnie i bardzo dobrze. Przy pierwszej ciązy - co wizyta badanie, okropność. dr Gałązka- w szpitalu zapamiętałam, ze był przemiły do wszystkich pacjentek dr Schab- odbierał poród- o zgrozo, dobrze, ze byłam z mężem. Krzyczał na położne, ale mnie zszył artystycznie. dr Borek- omijać szerokim łukiem. NIe chciał zrobic mi cytologii, mimo, że ostatnią miałam 1o lat temu! Ponadto palił w mojej obecności i przyjmował bez fartucha. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość teresa kopytko Napisano Styczeń 29, 2010 Wie ktoś coś na temat Dr.Trzaski?Dobry fachowiec? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość karola839303 Napisano Luty 3, 2010 NIE POLECAM DR Jacka Szczepary totalny cham i wieśniak..nie zna sie totalnie na tym co robi...w przychodni świecą pustki.. wiele kobiet nie donosiło przez jego niedopatrzenia ciąży...!Ja po 2 tyg lezenia w szpitalu musialam zglosic sie najblizszej poradni K n badania i po skierowanie na badania (bo bez skierowania kosztuja one 446zlposzłam do tego lekarza,poniewaz mialam sie tam zglosic) będąc u niego na wizycie usłyszałam,że nie da mi skierowania na badania,ponieważ ON za to płaci i nie będzie robił nikomu prezentów w dodatku usłyszałam wiele nie miłych uwag i komentarzy.Wywiad lekarski przeprowadził w sposób chamski i totalnie bez grama kultury!!!!!Od kiedy lekarz placi za nasze badania??? to dzieki nam tak naprawde ma prace...!!!TOTALNIE ODRADZAM TEGO LEKARZA !!!!` I ODRADZAM RÓWNIEŻ DR Justyne Krzyżak.. POLECAM NATOMIAST DR DARIUSZ DUDKIEWICZA ..BARDZO SYMPATYCZNY,KULTURALNY I WIDAĆ,ŻE PROFESJONALISTA..Dr Dariusz Dudkiewicz przyjmuje przy ul.Kołłątaja w SC..NAPRAWDE SUPER LEKARZ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniusia89 0 Napisano Luty 3, 2010 Osobiscie nie polecam nikomu Dr Szatan jest bardzo nie miła i nie potrafi dobrze leczyc.Niestety 2 lata przez nią straciłam na leczenie które trwa kilka lat bo nie potrafiła zdjagnozowac mojej choroby olewała całkowicie moje problemy nie regularnych miesiaczek podwyższonego testosteronu.Widze ze nie tylko ja na nia narzekam jest duzo takich kobiet pozdrawam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ElaKw0507 Napisano Luty 13, 2010 A może ktoś coś powie na temat Dr Michalczyka . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Monika Sosnowiec Napisano Marzec 8, 2010 z tego co mowil dr.Ficnes pracuje w szpotalu gorniczym w sosnowcu!!!! nawet tak ma napisane na wizytowce:)) a w przychodni---zatrzesienie jak on przyjmuje Boże dzieki za jak przyszlam do lekarki (1 jedynej na środuli) to jej nie bylo i byl on...trafilam do niego przez przypadek---ale juz nie ide nigdzie indziej:D:D:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Krasna_Jagna Napisano Marzec 15, 2010 Dziewczyny, nie znam dokładnie Sosnowca, nie jestem stąd. Czy któraś z Was mogłaby mi polecić dobrą panią ginekolog na NFZ ( albo jakoś inaczej, na książeczkę studencką?) i podać dokładny adres placówki, w której przyjmuje? I jakim autobusem/tramwajem można się tam dostać? Z góry dziękuję ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość vesna33 Napisano Marzec 16, 2010 a co sadzicie o dr olszowskiej ze sroduli? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ahajahabhjaag Napisano Marzec 23, 2010 NAJLEPSZY WRÓBEL NIE MA CHYBA LEPSZEGO GINEKOLOGA :):):):) NA[PRAWDZE POLECAM Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość malutkamii23 Napisano Kwiecień 5, 2010 a co sądzicie o doktorze Magierowskim?????? czy problemem jest u niego dostanie l4? jestemw pierwszej ciązy i nie bardzo wiem do kogo pójść Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kolejna mieszkanka Sosnowca Napisano Kwiecień 6, 2010 witam kobiety z Sosnowca :* więc i ja się wypowiem: nie polema J.Krzyżak-jedyne za co mogę ją pochwalić to to że zrobiła mi usg dopochowowe żeby rozwiać moje obawy co do ciąży.a tak to szybkie badanie,jakie chcesz tabletki,umów się na następną wizytę jak ci się opakowanie skończy. Teraz chodzę do Warmuzińskiej-jak dla mnie konkretna,nie owuja w bawełnę.Jedyne co mi się nie podobało to sposób w jaki pobrała mi materiał do cytologii(a może to miało boleć?) poprostu wjechała mi tak wziernikiem że mi się ciemno przed oczami zrobiło,ale sama do siebie powiedziała ''o ten jest za duży'',raz na mnie się powstawiła,bo poszłam do położnej ustalić termin na cyto,ona powiedziała ''jedna pacjentka zrezygnowała to wskoczysz na jej miejsce na piątek'' przyszłam w piątek,Warmuzińska zapytała gdzie ja mam skierowanie a powiedziałam że nie mam bo położna mnie wpisała w miejsce innej pacjentki która zrezygnowała z badania.pomruczała ale mi zrobiła badanie.plusy hmm..objaśnila moje wyniki z cyto,przepisuje mi zawsze tabletki anty 3+1,wizyta przebiega sprawnie i szybko. no a to że czasem akurat ja trafiłam na jej zły humorr-w sumie każdy ma prawo mieć zły humor.co do Krzyżakowej-ciotka rodziła u niej dziecko,ona się nie wiem chyba za późno zorientowała że mały ma owiniętą pępowinę wokół szyi-przez co miał silnie niedotlenienie i był mocno podduszony.lekarzem nie jestem,ale wydaje mi się że taka pępowina może nawet grozić dziecku śmiercią i trzeba ją jak najszybciej przeciąć..?od koleżanki słyszałam,że szatanowa jej narobiła jeszcze większych problemów z nadżerką-źle postawiła diagnozę,musiała przejść zabieg usuwania,potem lekarka jakby olała sprawę,poszła do innej ginekolog która jej wyprostwała sprawę z nadżerką ale zaś..piła!Koleżanka twierdziła,że czuła od niej nie raz alkohol podczas wizyty a ta lekarka przyjmowała jeszce wtedy na ul.Sobieskiego chyba prywatnie(tam gdzie tramwaj 15 jedzie na Katowice)i ta sama koleżanka chodziła do Krzyżakowej podczas ciąży,miała jakies problemy z ciążą i leżała na podtrzymaniu mimo że Krzyżakowa zapewniała że wszystko w porządku,dopiero w bólach pojechala do szpitala i tam stwierdzili że musi leżeć.ponadto kiedy powinno się ciężarnej robić badania takie jak krew mocz i te inne rzeczy? bo owa koleżanka nie miała ani usg ani badań krew/mocz chyba doi 4 miesiąca ciąży.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość SOBUŚ Napisano Kwiecień 7, 2010 Mam wielką prośbę............prosze polećcie mi lekarza , który pomógł Wam w leczeniu GRZYBICY LUB CHOLERA WIE CZEGO .Mam juz dość, leczę się od ponad poł roku i niema efektu.Ostatnio lekarka powiedziała mi,że zostałam już przeleczona wszystkimi tabletkami i niema czym mni leczyć to może to być uczulenie na spiralę anty .POMOCY , która miała takie problemy , który lekarz jest w tym kierunku sprawdzony????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość SOBUŚ Napisano Kwiecień 7, 2010 Witam szukam pilnie pomocy !!!!!!!!!!!Leczę się od ponad pół roku na grzybicę LUB chole........... wie .Lekarze rozkładają ręce ,że juz niemają tabletek jakimi mogliby mnie leczyś , wszystkie już brałam .Wymaz z pochwy wykazł ,że to zwykły grzyb ale za choleę nie mogaą tego wyleczyć.Ostatnio jedna lekarka powiedziała ,że to może być uczulenie na spiralę co Wy na to ?????? plisssssssssss życie seksualne już nie wiem, jak wygląda.pomocy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Aga_MS Napisano Kwiecień 12, 2010 Hej! Mam ten sam problem, ciągle leczę się na rózne stany zapalne i brałam już chyba wszystkie możłeiwe globulki jakie są na rynku. Po wzięciu całego opakowania nie mija tydzień i wszystko wraca. To jakaś masakra jest . nie mam pojęcia skąd coś takiego się bierze, miałam robiony wymaz i nic nie wyszło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość laldi Napisano Kwiecień 20, 2010 MOJE DROGIE SERDECZNIE POLECAM LEK.GINEKOLOG-POŁOZNIK ANDRZEJ GAŁĄZKA PRZEMIŁY I DOBRY CZŁOWIEK, SUPER LEKARZ DUZE UZNANIE WSRÓD PACJENTEK KTÓRYCH MA MNÓSTWO!!! PRZYGOTUJCIE SIĘ NA DŁUGIE KOLEJKI TO JEDEN MINUS CHODZĘ DO NIEGO JUZ OD PARU LAT URODZIŁAM ZDROWEGO SYNKA JESTEM BARDZO ZADOWOLONA PAN DOKTOR JEST Z-CA ORDYNATORA W SZPITALU NR.2 W SOSNOWCU PRZYJMUJE NA NFZ W SOSNOWCU NA UL.SOBIESKIEGO 299-84-93 PRZYCHODNIA ORAZ PRYWATNIE NA UL DŁUGOSZA 3 SOSNOWIEC NUMER TELEFONU 601-463-393 GORĄCO WAM POLECAM NATOMIAST NIE POLECAM DR.SZCZEPARE KOBIETY KTÓRE BYŁY WIEDZĄ O CZYM MÓWIĘ........ NATOMIAST DR.KRZYŻAK TEZ BEZ REWELACJI JA JUZ SIĘ DO NIEJ NIE UDAM Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mamcia79 0 Napisano Kwiecień 21, 2010 Witam za niecałe 2 miesiące mam termin porodu. Chciałabym rodzic w Szpitalu nr 3 na Zagórzu. Czy możecie polecic mi jakiegos lekarza z tego szpitala? Co powiecie na temat dr Wojciecha Króla? I co w ogóle możecie mi powiedziec o warunkach w tym szpitalu? Proszę o pomoc! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość agacik1132 Napisano Maj 20, 2010 Witam , chciaabym zalozyc sobie antykoncepcyjna spiralke, prosze o rade gdzie najlepiej i nataniej w sosnowcu mozna to zrobic? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kachnaa 0 Napisano Sierpień 29, 2010 ja Jacka Schaba omijam szerokim łukiem :/ poszlam do szpitala nr 2 na usg,żeby potwierdził ciążę.weszłam do gabinetu a ten tonem pana i władcy ,wręcz wrzasnął -słucham?! -przyszłam na usg ,chcę potwierdzic ciążę. - a ma pani skierowanie?!! -nie,przyszłam prywatnie,płacę za badanie. -to co z tego!i tak musi miec pani skierownie!!! -(w tym momencie zdurnialam) -proszę się położyc,zdjac ciuchy i buty,rozszerzyc nogi! (wykonałam) no i mruczał do siebie,dziwię się że wogole przekręcił monitor w moją stronę,żebym zobaczyła pęcherzyk :/ tak szybko dyktował pielęgniarce opis usg,że biedna chyba paluchy połamala pisząc. potem tylko ''proszę przyjsc do kontroli za 2 tygodnie na kolejne usg,dziękuję,dowidzenia. następna!!!'' nigdy więcej nie pójdę do tego buca. teraz wybieram się prywatnie do młodego Dzedzyka, była któraś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kachnaa 0 Napisano Sierpień 29, 2010 Warmuzińska też często spóźnia się do godziny,czasem ponad.również nie polecam położnej w przychodni kolejowej na Pilsudkiego,która zastępuje p.Martę-wyciąga pacjentce kartę z łaski na uciechę. z dr Fronio(endokrynolog) jest fajna babka-poświęciła mi dużo czasu, wypytywała o wszytsko,notowała.a złoty lekarz do pediatra dr Iwona Kawecka,przyjmuje na Jagiellońskiej,koło liceum policyjnego AS. już dawno nie leczą mnie pediatrzy,a jak tylko jestem w mieście to wpadam do niej z wizytą za każdym razem i nie mogę się nagadac :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość duska14 Napisano Grudzień 12, 2010 ja na pewno nie polecam pani doktor Karaś ... byłam u niej pierwszy raz u ginekologa i zraziła mnie strasznie.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jjjjjjjjjj jjjjjjjjjjj Napisano Grudzień 12, 2010 zdecydowanie najlepszy w sosnowcu jest dr Maciej Jedrzejko, przyjmuje na osiedlu nidaleko plejady, na pewno znajdziesz go na internecie. To naprawde doskonaly fachowiec, nigdy nie slyszalam by cokolwiek zlego ktokolwiek na niego poweidzial, jest naprawde najlepszy w sosnowcu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość werkandpt Napisano Styczeń 19, 2011 Dziewczyny Czy któraś zna DR. Szatan z Sosnowca? Czy jest lekarzem godnym polecenia w ciąży dodam że przebiegającej z komplikacjami. Na początku krwawienia i pobyt w szpitalu, słabe wyniki badań,czeste przeziębienia itd itp. Szukam naprawdę dobrego ginekologa. Chyba że znacie innego w sosnowcu lub Dąbrowie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lesny elf Napisano Styczeń 20, 2011 Od lat chodze do Dr Wojciecha Krola w Milowicach, ale dlatego ze mam blisko. Olewa pacjentki, nieszanuje ich czasu. Zjednuje sobie tylko sympatie gadaniem pierdol, np historyjek o swoich wakacjach, znajomych albo plotek o innych pacjentkach, tylko milo sie usmiecha. Z kazdym rokiem widac jak coraz mniej sie stara, obecnie widac olewke oz do bolu. Nie polecam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach