Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktokolwiek się zna

problemy z pecherzem moczowym - za czasto chodze do toalety

Polecane posty

Gość ktokolwiek się zna

poza tym często zdarzaja mi się bóle w podbrzuszu tak jak przy miesiaczce. czy to może coś oznaczać??

Gość mam pytannie tylko
Jest tutaj bardzo duzy topic o zapaleniu pecherza i cewki moczowej. Sama jestem po takich sprawach wiec cos poradze. Po pierwsze badania: -ogolne badanie moczu -posiew moczu Posiew wykonasz,jesli bedziesz miec wiecej niz pojedyncze bakterie w polu widzenia w badaniu ogolnym i podwyzszony poziom leukocytow Posiew powienien okreslac rodzaj bakterii i antybiogram, czyli liste atybiotykow, na ktore dane bakterie sa wrazliwe. Jak najszybciej skontaktuj sie z lekarzem (zeby nie dopuscic do przerodzenia sie zapalenia w stan pzrewlekly - bardzo trudny do wyleczenia) Pij duzo wody zakwaszonej cytryna. Witamina C. Jesli masz to sok zurawinowy, konfitura zurawinowa. Do podmywania Lactacyd femina plyn ginekologiczny. Jesli masz w domu to wez np urosept, furagin, ginjal, urinal, cos co Ci chociaz troche pomoze. Jesli bole sa duze to cos rozkurczowego. Od lekarza ( jesli bedziesz miec antybiogram) dostaniesz antybiotyk, lek oslonowy, rozkurczowy i prawdopodobnie np cos ziolowego. Pozdrawiam Cie serdecznie. Zrob koniecznie badania i biegiem do lekarza. Zycze Ci zdrowia i szybkiego wyjscia z tego, bo to jest okropne.

Gość ktokolwiek się zna
dziękuje pieknie. Jestem studentka i od jakiegos czasu to sie stało nie do zniesienia - zanim wyjde z domu toalta, ledwo na uczelni jestem - toaleta, każda przerwa toaleta, po zajęciach - kolezanki na mnie czekaja - toaletaaaaa:-((((((( pójde zrobic to badanie jak najszybciej jeszcze raz dziękuje :-)

Gość mam pytannie tylko
Nie ma za co. Wiem, przez co pzrechodzisz. tez jestem studentka i tez to przechodzilam i szczerze mowiac stawiam na profilaktyke bo mam nadzieje nigdy wiecej nie pzrechodzic. Przepraszam, byc moze ingeruje w Twoje prywatne sprawy, ale te problemy sa zwiazane albo z przyczyna np zatruciem woda (ale to rzadkie), albo z siadaniem na sedesach takich niezbyt czystych, albo z narazeniem na pzreziebienie okolic intymnych, wowczas organizm staje sie podatny na atak bakterii ( najczesciej E Coli). Jest tez inna sprawa. Czasem dotyczy to spraw wspolzycia. Wiem, ze zabrzmi dziwnie, ale naprawde to nie zabobon. Przed stosunkiem napic sie, najlepiej troche wody. Po stosunku oddac mocz (przeplukuje to bakterie, ktore podczas stosunku mogly przedostac sie do cewki). Zycze zdrowia!!!