Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ...niewiedzaca...

kto bierze diane w celach anty i ile...??

Polecane posty

Gość ...niewiedzaca...

ponoc to nie jest typowy srodek antykoncepcyjny... i ile czasu bierzecie??czy wszystko ok jestz waszym organizmem??co mowi wasi ginekolodzy natemat diane 35??ja biere prawie 2 lata i wszystko jest ok,ale ostatnio uslyszalam na ten temat cos wlasnie negarywna opinie...i tak zaniepokoilam sie... a czy sa moze jakies podobne tabletki anty i rownie tanie??bo te kosztuja ok 11 zl -a uwazam ze cena taka jest rozsadna...

podobne, choć trochę słabsze działanie antyandrogenne ma Jeanine, no ale kosztuje blisko trzy razy wiecej, bo nie jest tak jak Diane refundowane.

Moja przyjaciółka bierze diane około 8 lat.bierze ją w celach anty. Powiem tak; nie żałuje sobie jeżeli chodzi o sex i przez te 8 lat wszystko jest ok. Ja myślę, że wpadka może zdarzyć się przy braniu każdych tabletek. W końcu żadne nie dają 100% pewności.

Gość ...niewiedzaca...
dziekuje za odp.:)a ma ktos jeszcze cos do powiedzenia na ten temat??

Gość 134679
????????????????////

Gość sosik
diane moza brac ok 6 m-cy jest to silny lek antyandrogenny.w stanach nie zostal dopuszczony do obrotu.szkoda gadac.sama bralam 1.5 roku.

Gość kinga2
no hej ja brałam diane przez 10 miech i zrezygnowałam bo miałam straszne migreny pozatym maja duza dawke hormonów moze zmień je na inne jeanine tez zazywalam i czułam sie dobrze pa

Gość rybcia24
hejka ja bralam diane ale fatalnie ja znosilam wiec musialam odstawic:Pjak zmienilam giina to dowiedzialam sie ze maja strasnzie duzo hormonow i dluzzse przyjmowanie moze byc szkodliwe pozdrowki

Ja brałam i zajebiście dużo przytyłam przez trzy miesiące, chociaż wcześniej nie miałam tendencji do tycia. nie polecam. Od tej pory boję się każdych tabletek anty i hormonalnych.

Gość ktos jeszcze
ktos jeszcze cos ma do nap. na ten temat??

Gość ewelinka1912
Cześć! Powiem Ci to tak brałam diane przez dłuższy czas i nie miałam żadnych problemów do tej poryale teraz znów nie biore bo nie mam takiej potrzeby! Moja siostra bierze je od 2 lat i nie ma zadnych komplikacji!ale jeżeli sie boisz to możesz sobie teraz zrobić trzymiesięczną przerwę (dwa cykle, za trzecim moze zacząc od nowa) i wtedy możesz przezucić się na inne duzo osób poleca mikrogenon kosztuje około 10 są tańsze od diany! pozdrawiam!!

Gość piszcie dalej...

Gość kinga2
ja brałam 10 miech ale zrezygnowaałam bo miałam straszne migreny przytyłam i miałam skłonosc do depresji to moje pierwsxe piguły były ale teraz zazywam juz 4 yasmin i jest wpozo poprostu oki

Gość kinga2
rózne sa opinie moja siostra brałam 3 lata i mam zdrowa córeczke

Gość ktos cos
ktos cos wiecej jeszcze ?bo jestem zainteresowana rowniez.

Gość odswiezamy

powiem jedno TE TABLETKI ROZWALAJĄ WĄTROBĘ I NIE MOŻNA ICH BRAĆ DŁUŻEJ NIŻ PÓŁ ROKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NIgdy nie bierzcie czegoś o czym nic nie wiecie!!!Te tabsy mają tylko właściwości anty a są przepisywane na łojotoki :/ GINEKOLODZY, KTÓRZY JE PRZEPISUJĄ TO BY TAK RZEC IDIOCI

Gość say hello
YY ja mam małe pytaneczko do reevy : napisałaś : "Te tabsy mają tylko właściwości anty a są przepisywane na łojotoki :/" Wytłumacz jak to rozumieć ??

tak, że to NIE SĄ TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE. to jest tylko działanie, które wywołują napakowane tam hormony, kt óre mają na celu działanie na tzw pryszcze

Gość say hello
do reevy : jeśli piszesz że tabeltki Diane 'TO NIE TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE" i że "to jest tylko działanie, które wywołują napakowane tam hormony, kt óre mają na celu działanie na tzw pryszcze" to wiedz że te wszstkie młode osóbki które stosują Diane 35 jako środek antykoncepcyjny z zarazem jako pomoc w problemach zdrwotnych mają teraz zaburzony obraz widzenia na świat antykoncepcyjny :( :( :( jak tak możesz tyle młodych dziewcząt polega tylko na nich i kocha się bez gumki a zarazem pomaga im np na trądzik albo choroby hormonalne ? Dlaczego uzasadnij swoją poprzednią wypowiedź !!

Gość say hello
reeva czekam na odp

te tabletki są na trądzik i powinny byc przepisywane tylko przez darmatologa. po półrocznym zażywaniu zaczyna się degradacja wątroby i gosopdarki hormonalnej.lepeij brac tabsy 2generacji, które GRATISOWO działają na trądzik a nie jak Diane odwrotnie i nie jest tak skuteczne

Gość teraz sie wystraszylam
bo dostalam diane wlasnie na tradzik i biore ja dopiero od tygodnia, wczoraj bylam u dermatologa i tez mi zachwalala diane jako dobry srodek na pozbycie sie tradziku boje sie utyc!!!! co tu robic??

e tam zaraz utyć, wiedz tylko, żę to jest lek na łojotok a nie anty i każdy lekarz to potwierdzi :) powodzenia

Gość say hello
A mo gin przepisała mi w 1 kolejności Diane bo jestem młodą osóbką i właśnie że mam trądzik i co już pomaga a pooza tym anty też ma działanie bo zawieraz tyle samo hormonów co chyba cilest czy nie wiem nie pamiętam .... więc co ?? zatkało kakao??

Gość cy
Diane jest tani bo jest uważany za lek i nie kosztuje 100% jak inne środki antykoncepcyjne. Leczy trądzik. Polecam ale osobom, które mają taki trądzik, że chcą się zabić. Jeśli ktoś jest w mniejszej desperacji to niech da spokój. Czytała w bardzo fachowym medycznym czaspiśmie, że udowodniono że Diane powoduje raka. Nie wiem czego może wątroby ale nie wiem. Wiec daj spokój

Gość say hello
Ale co z tego że jest tani ?? mnie stać nawet i na tabletki za 90 złotych miesięcznie byleby pewność była lepsza i jakość i stan zdrowia tylko że ja jak narazie polegam na mojej gin i to ona wie co jest dl amnie dobre !! :( a może nie ?? jesteś ginekologiem żeby pisac takie cos " reeva e tam zaraz utyć, wiedz tylko, żę to jest lek na łojotok a nie anty i każdy lekarz to potwierdzi powodzenia" ?? Gdzie kończyłaś szkołe i ile masz lat ?? A może przez Diane zaszłaś w ciążę ?? co jest powodem że aż tak musisz negować nasze tabletki ??

Gość rak
Troszke nie precyzjyjnie z tym rakiem się wypowiadacie. Ale blisko...:) KAZDE tabletki antykoncepcyjne zwiększają ryzyko zachorowanai na raka piersi. KAZDE!!! To potwierdzone naukowo. Ale też zmiejszaja od 40 do 70% możliwosć zachorowania na raka jajnika. A z dwoja złego wolę raja piersi niż jajnika, bo rak piersi można zdiagnozowaać we wczesnym stadium i wyleczyć, a raka jajnika można zdiagnozować (w 90%)w fazie, która nie daje szanse na wyleczenia a na zaleczenie na jakiś czas. Moja mama zmarła na raka jajnika, pytałam ginekologów, a odwiedziałam juz ich sporo, jaka profilaktyka na raka jajnika każdy z nich odrzekł, ze antykoncepcja tabletkami 2 generacji. Dlaczego?? Bo tabletki anty niedopuszczaja do owulacji a im mniejsza liczba owulacji tym mniejsze ryzyko zachorowania na raka jajnika. Tak powiadają, a w internecie sporo znalazłam informacji potwierdzających to co mówią lekarze.

Gość diane 35
owszem diane-35 nie jest typowym środkiem anty i niepowinien być stosowany wyłacznie do tych celów (np. by sobie zaoszczędzić) ale stosując go nie jest konieczne stosowanie żadnych dodatkowych środków antykoncepcyjnych. jeśli macie wątpliwości to zapytajcie swojego lekarza a nie opierajcie sie na artykułach (które czesto przedstawiają sprzeczne poglądy i wielokrotnie się zmianiają) a tym bardzuej na opini znajomych (każdy powinien mieć dobrane tabletki indywidualnie, ponieważ każdy inaczej reaguje na rózne środki)