Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to jest

czarna lista

Polecane posty

Gość jak to jest

jeśli ktoś np. nie płaci za mieszkanie , ma długi z tego powodu, to czy jest na tzw. czarnej liście ?czy może wziąść np. coś na raty, albo jakiś kredyt?

Gość WZIĄĆ
powinieneś słownik ortograficzny do ręki zanim cokolwiek napiszesz

Gość partyzant
raczej nie, czarna lista to glowny rejest dluznikow ktorzy maja dlugi w spoldzielniach, bankach, gazowniach, w zakladach energetycznych oraz sieci komorkowe...ale sa male banki ktore nie sa jeszcze w tym rejestrze i nie moga sprawdzac czarnej listy

Gość WZIĄĆ
przepraszam za mój poprzedni post (który został wykasowany), ale po prostu poniosło mnie

Gość jak to jest
dziękuję za odpowiedź. A pierwszej osobie dziękuję za sprawienie mi przykrości, bo przecież jak jest się mądrzejszym, to trzeba drugiemu tak dokopać, żeby nie zapomniał, że ma kłopoty.Jest mi bardzo przykro...

Gość partyzant
ale wiekszasc bankow ma rejest...a co chcesz wziasc pozyczke?

Gość WZIĄĆ
Przepraszam jeszcze raz! 🌻 Ale dodatkowo w ramach pokuty idę teraz na stację Chełm Cementownia aby tam włożyć sobie w odbyt zielony semafor. :classic_cool:

Gość jak to jest
Tak, ale rodzina nie płaci za mieszkanie, ja tam jestem tylko zameldowana, już nie mieszkam.Pracuję,chciałam kupić coś na raty albo pożyczyć z banku, ale niedużo.Nie wiem czy będę mogła.

Gość WZIĄĆ
mnie jest na pewno bardziej przykro niż Tobie, gdy widzę jakie błędy ortograficzne robią rozmówcy na forum, wierz mi

Gość partyzant
ale nie na ciebie jes mieszkanie? dostalas jakies wezwanie do zaplaty zaleglego czynszu?

Gość jak to jest
Właścicielką jest moja mama.Wezwania przychodziły i nadal są.Trudno mi o tym pisać, ponieważ to skomplikowana sytuacja.Mam szansę odłączyć się od tego i zacząć żyć dla siebie, niewiele zarabiam, nie dam rady kupić wszystkiego z wypłaty, dlatego pytałam o możliwość zakupów na raty czy pożyczki z banku.

Gość partyzant
jesli spoldzielnie nie ma nic do ciebie a tylko do twojej mamy...to jestes czysta...jesli oczywiscie nia masz gdzie indziej zaleglosci..tel kom...inne banki...

Gość jak to jest
To mieszkanie komunalne.Ja nie mam żadnych długów.Wiesz, po prostu się boję, że nie mam startu w życiu przez zaistniałą sytuację, że nie mogę kupić sobie własnego - najzwyklejszego, najskromniejszego- łóżka, garnka etc.

Gość jak to jest
Przez wiele lat tam mieszkałam, jestem nadal zameldowana, więc się zastanawiam, czy ja też nie będę musiała kiedyś tego spłacać.

Gość partyzant
mozliwe ze tak...co moge napisac, najlepiej zorientuj sie w spoldzielni co z tym dlugiem czy ty takze musisz go splacac czy nie...

Gość jak to jest
Dzięki, miłego dnia.