Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ejmi

Chcę wybielić sobie zęby ..czy są tego jakieś konsekwencje?

Polecane posty

Witam. Od dłuższego czasu zastanawiam się nad zabiegiem wybielającym zęby. Moja dentystka zaproponowała mi wybielanie żelem (nie pamiętam nazwy). Miałoby to polegać na stosowaniu na noc nasadek na zęby wypełnionych tym żelem. Powiedziała mi że potem zęby mogą być wrażliwe na gorącą bąz zimno. Ale ja zastanawiam się czy wybielanie nie poniesie za sobą większych konsekwencji, przecież naruszone jest szkliwo zębów i wydaje mi się ze są one wtedy bardziej narażone na pruchnicę. Obawiam się komplikacji. Proszę o wypowiedzi osób, które zdecydowały się na taki zabieg i mających wiedzę i doświadczenie w tej dziedzinie. Pozdrawiam

Gość raczej to bedzie
sraczka...

Gość Gosiuniaaaaaaaaaaaa
O tak ma konsekwencje bardzo poważna jest to OBSTRUKCJA

Gość uwrażliwią się
i bedzie to bardzo nieprzyjemne-będą reagowąły na słodkie,na zimne...za każdym razem bedziesz miała wrażenie jakby ci się psuły :O

Bardzo dziękuje za sensowne odpowiedzi... jakwidac na tym forum są same zjeby

Gość lillla
ja chce wybielic laserowo. w zadne pasty itp nie wierze.

mnie ktoś poradził by płukać jamę ustną i zęby zwykłą wodą utlenioną 3% u siebie widzę efekty. W aptece dostępna jest butelka o poj.np 500 ml starcza na dłużej i taniej wychodzi. Mam białe zęby ale nie palę papierosów. Na początek można płukać rozcieńczoną z wodą przegotowaną potem samą wodą utlenioną( na opakowaniu pisze,że może służyć do takich celów) taka kuracja wybieliła mi zęby i moim znajomym. To sprawdzona metoda a stosowałam różne, polecam:)

Gość badu
zę by wybielisz-zedrzesz szkliwo,zęby będą słabe i wrażliwe,warto?

Gość forgiet-me-not
kejt -> ta woda utleniona to pluczesz tylko czy tak jakbys myla zeby nia? i ile razy dziennie? opisz troche bardziej twoj sposob.

Gość lillla
zanim wybiele dokladnie zapoznam sie z kazdym sposobem i wybiore ten najmniej inwazyjny. jakos trudno mi uwierzyc ze sposoby ktore polecaja dentysci sa az tak szkodliwe. wydaje mi sie ze to raczej mity w typie opowiesci o tym ze jak sie pojdzie na solarium to rak gwarantowany. jesli beda jakies przeciwskazania to metody ktora wybiore to zastanowie sie nad inna.

Gość ja jestem
wlasnie w trakcie wybielania tzn dzisiaj 2 dzien bede spalam z zelem wybielajacym...mam od dentystki szyny takie tzn dokladnie odlewy zebow:D i wkladam zel na noc zakladm i powiem szczerze naprawde ze juz po pierwszej nocy widac efekty!!!a zeby nadwrazliwe sa tylko przez pierwsze 24 H od zastosowania u mnie np wcale nie bylo tak zle;)jesli chodzi o konsekwencje hmm moze i jakies sa ja osobiscie nie slyszalam ale moja dentystka pierwszy raz ta metoda wybielala sobie zeby 6 lat temu i jak narazie jest zachwycona wiec ....tez sie skusilam;) pozdrawiam serdecznie :)

Gość niewyspana
hehe:D zle przeczytalam temat CHCE WYBIC SOBIE ZEBY:)

Gość a to nie głupie hehe
wybic i wstawić nowe ;P