Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość radosna fajeczka

opiekunka ile kosztuje?

Polecane posty

Gość radosna fajeczka

Ile nalezy zapłacic opiekunce do dziecka? od 6 rano do 16.00 gdy mama jest w pracy?Ile na godzinę?jakie sa ceny?

Gość o la la
u mnie w mieście ok.600zł na miesiąc...

Gość ktos kto wieee
8zł za godzinę.

Gość radosna fajeczka
tak duzo?ale studentce czy emerytce 8 zł?czy profesjonalnej emerytce -przedszkolance?

chujnia myslała........ Od kiedy to ? \"P...zakupiła mózg pewnie :P w dziale zakupów i teraz szuka zaczepów do niego :classic_cool:

600 zł za miesiąc? to bardzo duzo/na 8 h dziennie 5 x w tygodniu? po wyliczniu 8 zł za godzine na dzień wyjdzie 40 zł 40 x 5 dni w tygodniu= 200 zł 200 zł x 4 tygodnie w miesiącu= 800 zł by wyszło.......prawie tyle co najnizsza krajowa.

niania w zależności od miasta kosztuje od 5 złotych w górę, i rzeczywiście, wychodzi miesięcznie najniższa krajowa:o nasza niania zajmuje się tylko dzieckiem (nie gotuje mu, nie pierze, nie sprząta jego pokoju) i dostaje 5 zł/h, jak usłyszałam od znajomych, jest to wyjątkowo niedużo.

Gość ktos kto wieee
głownie sa to emerytki, ale wcale nie emerytowane przedzszkolanki.Takie sa u nas na osiedlu ceny.

Gość ktos kto wieee
Turkus masz stówe na tydzień? ZA ośmiogodzinny dzień pracy?

moi mają samochód i blisko do mnie zero problemu 100 zł tygodniowo to może nie za wiele ale jak się nie ma żadnej pracy to dużo u nas liczy się na 8 godz. dniówki i tak to wypada 20-25 zł dziennie z jedzeniem dziecka a nadgodziny to 10zł za każdą rozpoczętą

Gość a ja mam 120 zł za tydzień
i 4 letnią dziewczynkę, ale sama do niej dojeżdżam, na bilety rodzice tej małej mi dają, nie gotuję i nie sprzątam, tylko opieka nad Anią. turkus - masz lepiej bo ci dzieciaka dowożą.

Turkus pewnie, ze niewiele, co znaczy z wyżywieniem dla dziecka, jeszcze byś miał jedzenie kupować dla małego. Ale tak to wychodzi troche więcej jak 2 zł za godzinę, i to na czarno, to juz podchodzi pod niewolnictwo, jeszcze trochę, a za talerz zupy będa chcieli, zeby zająć się dzieciakiem.

Gość do Turkus
Bardzo malutko ci płacą, a ty studiujesz, czy nie możesz pracy znalesc, bo wiesz grosze zarabiasz i praktycznie nie rozwijasz sie, to na byle jakim stazu tyle mozna zarobić, ale póżniej o prace łatwiej, a tu co ci po doswiadczeniu w nianczeniu dzieci, nie ma możliwości awansu.Taka przetrwalnia, smutne.

Nie zaciekawie maja rodzice skoro musza wozic dziecko do opiekunki z całą lodówką.Ja nie znam przypadków by dziecko zawozili.I to z lodówką prawie

No ,ale to chyba normalne, ze to oni zabezpieczaja jedzenie, trudno żebys ty jeszcze mu zakupy, za te pieniądze co ci placą robiła.

Gość Mała Marioolka
3 late - 120 tydzień zero gotowania zabawa i opieka po 6 godz.tygodniowo nagła sytacja - wyjazd rodziców 100 za dobę z moim jedzeniem

Albo mają \"ciekawie\" i nie chcą opiekunki wpuścić na pokoje, coby im rzeczy nie pogineły, take\" państwo\" co placą miesiecznie za pełnoetatową pracę, do wszystkiego jest zdolne.

Gość rany jakie niektóre
kobitki tu są głupie i zawistne. Powinno się tu na forum wpuszczać od przynajmniej 20 roku życia, a i to nie wiem czy za mało.

woli mnie niż żłobek przywozi, bo ma po drodze i blisko bez jedzenia, by kosztowało drożej a ona ufa tylko kuchni swojej mamusi, więc obiadki są przez nią przygotowywane nie pracuję, mam rentę.Zero szans na pracę.

To, ze przywożą jedzenie jest zrozumiałe, ttrudno, zebys jeszcze gotowała, tylko płacą mało.

Gość itd i itp i etc
mało stówa na tydzień? mam 370 zł pensji na pół etatu i sama bym chętnie zajęłą się takim dzieckiem za 100.Ja tyram 5 godz,5 dni w tygodniu w warzywniaku, choc skończyłam ogólniak i policealną szkołę, propozycji pracy nie mam, bo mam już 32 lata- jestem za stara.... co byście powiedziały gdybyście nie miały dobrze płatnej pracy?nie wiecie jak to jest...nie macie pojęcia....nie wyobrażacie sobie nawet..

Gość mafia i co jeszcze
No cóż Turkus, fajna dziewczyna mi sie widzisz, życze tobie normalnej pracy, za normalne pieniądze.

Gość klolopolop
fajnie, że pracujecie, coś dorabiacie, może nie dużo ale pracujecie znam babki, którym w ogóle się nie chce i tylko wyciągają ręce do mężów ,100 tyg. czy dwie co za różnica....praca uszlachetnia i daje wolność, przynajmniej macie na swoje wydatki, chce się wam pracować i to ważne!

Gość mafia i co jeszcze
tak mało stówka, to mało, za podcieranie tyłka i nosa, za osmiogodzinny dzień pracy, bez swiadczen, bez opłat które masz w normalnej pracy to bida z nędzą, czynsz za moje właśnościowe miszkanie wynosi, 480zł, bilet miesieczny, kosztuje 72zł, porównaj te ceny, praktycznie na głupi bilet miesieczny na komunikacje pracujes tydzień, i to na crno to skandal, powinni ludzi oferujących takie zarobki zamykać, jest to zerowanie na wysokim bezrobociu.

Gość julhaa
Onepracują normalnie, po 8 - 10 godzin, tylko zarabiają mało, nieprawda, taka praca nie uszlachetnia ,ona upokarza i wyzwala nienawiśc do wyzyskiwacza.

Gość Julia27
800,00 zł to dużo? Chyba trudno sobie wyobrazic bardziej odpowiedzialna prace niż opieka nad dzieckiem. 800,00 to minimalna płaca w tym kraju. tyle zarabia ktoś kto jest odpowiedzialny za stragan z marchewką i tyle samo za życie, zdrowie i rozwój dziecka. Skoro ktos ceni swoje dziecko chociaż trochę wyzej niż marchewkę, to niech nie marudzi. Poza tym, 8 godzin dziennie, to normalny etat. dlaczego miałoby być mniej? Ja swojej placę 1000,00!