Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

_Puma_

Lady-Com i Pearly najlepsza antykoncepcja,czy ktos stosowal?

Polecane posty

Gość gość
Było więcej wpadek. Wazektomia legalna, tu dyskusje panów: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3246799&start=2070 Przy takim cyklu i bez compa można określić dni niepłodności, 18-25 dzień cyklu;-) . Przy tak krótkich nie ma co liczyć na niepłodność przed owulacja. Telefon z androidem masz? Ovuwiew jest gratis a robi o wiele więcej niż komp.

Gość gloksa1992
A mi moj ginekolog powiedzial, ze jesli jestem zadowolona, to nie powinnam zmieniac antykoncepcji. Dr rodzinny stwierdzil, ze jesli jestem kobieta o slabej psychice, to powinnam zaczac brac hormony, bo to urzadzonko nie jest wiarygodne. Zdania zawsze beda podzielone, a decyzja zawsze bedzie nalezec do nas i to my bedziemy odpowiedzialne. Niestety. Mnie przekonuje to, ze ma pozytywna opinie towarzystwa ginekologicznego, ktora jest wiarygodna. I juz.

Gość gloksa1992
A tak swoja droga to zastanawiam sie jednak czy dr rodzinny nie ma racji, bo mam cykle bezowulacyjne, ktorych to dziadostwo nie wykrylo... Rownie dobrze wiec, moje byc chroniona przed ciaza przez cyste ; /

Gość Szuraa
Przy cyklach 25 dniowych 18 może być płodny - mam wrażenie że szczyt przypada na 14/15 dzień więc 18 to za blisko. Moja koleżanka zaszła w ciążę w 28 dniu cyklu! Czym zmarnowała sobie 10 lat życia bo musiała wyjść za mąż za łysego grubasa którego nie pokochała nigdy ( po prostu zabrał ją na Kanary i chciała być miła co ją drogo kosztowało) rozwiodła się po 10 latach.

Gość całkiemzielona
Szurra to ze lekarz odradza kompik zrozumiałe za każdą receptę ma kasę po za ty większość lekarzy na temat NPR wie niestety nie wiele i jak by miał Ci coś jeszcze w tym temacie przekazać :) a szkoda bo nie jest to mega wyczyn a komputerek to jest kumulacja całej tej wiedzy potrafi pozytywnie zaskoczyć. Co do słabej psychiki to większej bzdury nie czytałam co ma komputerek i NPR do słabej psychiki owszem po odstawieniu tabletek przeżywałam dramat osoby uzależnionej ale poczytałam na jakiej zasadzie kompik działa kupiłam i juz nie mam wątpliwości. problem bardziej w tym by dokonywać prawidłowych pomiarów ale to uczy samodyscypliny i dbania o siebie. Wpadki się zdarzają ale wydaje mi się ze duża wina za wpadkę stoki raczej po stronie użytkowniczki ja polecam i moja koleżanka też już dzięki mnie zakupiła :)

Gość gość
MAm

Gość gloksa1992
Kuku! Mam problem... Czy jesli mam cykle bezowulacyjne spowodowane cysta, a temperaturki jak w zegarku, to czy mimo to powinnam nie uzywac Pearly az do wyleczenia?

Gość AOstra
Mam pytanie. Dopiero co kupiłam pearly. Odstawilam antykoncepcje tuż po ostatniej miesiaczce i za jakieś dwa dni mam nadzieje ze wystąpi miesiaczka. Czy mam czekać z pierwszym uzyciem pearly do pierwszego dnia miasiaczki, czy mogę dokonywać pomiarów już jutro? Z góry dziękuje za pomoc i serdecznie pozdrawiam

A Ostra po odstawieniu tabletek najlepiej zacząć pomiary na początku cyklu zazwyczaj jest to 2 dzień cyklu bo ciężko przewidzieć wcześniej kiedy będzie 1 . A co do cysty hmm cysta powoduje to że nie ma owu a skok na owu jest normalnie??

nie ma takiej możliwości, że nie masz owulacji i wyższe temperatury w fazie lutealnej.

jak czytam takie mądrości powiedziane przez ginekologów, to mi się nóż w kieszeni otwiera. kiedy wy dziewczyny wreszcie zrozumiecie, że im na ręke jest przepisywanie tabletek hormonalnych, bo oni z tego potem mają fundowane wycieczki i inne nagrody od firm farmaceutycznych? Glaxo w stanach buli wielką kasę za korupcję lekarzy, u nas też była afera, ale w mediach mało o tym piszą, bo to też jest ich reklamodawca! Jakie wy macie poczucie własnej wartości, skoro lekarz ginekolog na podstawie 10 minutowej wizyty może wam zasugerować, że jesteście słabe psychiczne????? Antykoncepcja to wybór kobiety i pary. Wielu lekarzy nie jest obiektywnych. Są zwolennicy tabletek i zdecydowani przeciwnicy. W zależności od tego, kto jest przed kogo kupiony, albo kto nie dał się kupić. Popatrzcie sobie na ten wpis stowarzyszenia STOP NOP: Kim są autorzy rekomendacji rutynowych szczepień dla polskich dziewczynek w grupie wiekowej 11 – 12 lat szczepionką HPV Oświadczenia: - prof. dr hab. Marek Spaczyński – jest wykładowcą i koordynatorem badań w firmie GSK i MSD - prof. dr hab. med. Ewa Nowak-Markwitz – jest wykładowcą w firmie GSK - prof. dr hab. Antoni Basta – wykładowca i koordynator badań w firmie GSK iMSD - prof. dr hab. Romuald Dębski – wykładowca w firmie GSK - prof. hab. med. Agata Karowicz-Bilińska – nie zgłoszono konfliktu - prof. dr hab.med. Witold Kędzia – jest wykładowcą i koordynatorem badań w firmie GSK iMSD - prof. dr hab. Jan Kotarski – jest wykładowcą w firmie GSK i MSD - prof hab. med. Tomasz Niemiec – jest wykładowcą i koordynatorem w firmie GSK oraz wykładowcą w firmie MSD - prof. dr hab. Anita Olejek – nie podano - prof. dr hab. Jacek Wysocki – jest wykładowcą i koordynatorem badań w GSK - prof. dr hab. Ryszard Poręba – nie zgłoszono konfliktu interesów. Poręba, Kotarski, Ewa Nowak-Markwitz - to są ginekolodzy, co do reszty to dokładnie nie wiem. Jeżeli czołówkę branży medycznej może kupić GSK (Glaxo) to co dopiero "małych" lekarzy? Także wszystko to co mówi Wam lekarz ginekolog radzę mocno cedzić!

Gość gloksa1992
Musze miec chyba owulacje z drugiego jajnika i juz. Tylko, ze jezeli cysta powstaje z niepekajacego pecherzyka Graffa, to znaczy, ze kilka razy jednak nie bylo owulacji najprawdopodobniej... Co do lekarzy, ktorych przekupily firmy farmaceutyczne, to czy nie moglo byc tak, ze firma, ktora wyprodukowala nasze urzadzenia przekupila lekarzy z Polskiego Towarzystwa Ginekologiczego? Swoja droga czy ktos wie dlaczego oni mowia, ze sa mala firma i dlatego nie placa za reklame? Przeciez ta firma dziala w wielu krajach... Pozdrawiam

Gość gloksa1992
Tak wytlumaczyli to w wywiadzie na ich stronie. Nie maja kasy na reklame, bo sa mala firma.

Gość całkiemzielona
Dobrych produktów nie trzeba reklamować same są sobie reklamą i tak jest w wypadku LC ja dowiedziałam się o nim z forum i artykułów. Nigdy się nie interesowałam NPR a komputerek znalazłam :)

Gość Prostadama
a czy można zajść w ciąże w 1 dniu okresu ?

Gość całkiemzielona
Jak to naprawdę był okres tj. krwawienie poprzedzone cyklem z owulacją to na pewno nie a jak był cykl bezowulacyjny i ten okres to było tylko krwawienie wśród cykliczne to tak ja mierzysz temperaturę to nie masz problemu czy jesteś w ciąży czy nie

Gość gość
A co ma do rzeczy "prawdziwość"miesiączki? Ważna jest owulacja. Jeśli wystąpi bardzo wcześnie w danym cyklu, w jego pierwszych dniach, to czemuż by zajście w ciążę miało być niemożliwe... Co najwyżej mało prawdopodobne jest wystąpienie owulacji tak wcześnie. Ale możliwe jest.

Gość gość
A w ogóle całkiem zielona, coś za bardzo chwalisz kompa. Dopiero co była tu wpadka wynikająca ze zbyt wczesnego zielonego, a ty piszesz ze najczęściej wina użytkownika. Piszesz też ze komp to kumulacja wiedzy npr, a tak nie jest. Npr to nie tylko temperatura, to też objawy i różne metody. Komp bierze pod uwagę tylko temperatury. Trochę mało za ta cenę;-). A wiecie co mnie w nim najbardziej dziwi? Ze to urządzenie wciąż jest tak drogie i nie rozwija się technicznie i nie zmniejsza rozmiarów. Po prostu jest przestarzałe technicznie i się nie rozwija. Spójrzcie na elektronikę, komputery, komórki... Coraz tańsze, coraz mniejsze, szybsze, lepsze, z większą ilością opcji i możliwości. A tu od lat to samo. Zastanawiające. Jak dla mnie to urządzenie w tej cenie dawno już powinno być kilka razy mniejsze i umożliwiać wprowadzanie sancho, czy odczyt na kompie i wiele innych... Nie kupiłbym teraz takiego przestarzałego urządzenia. Nie sądzę by jego bazy i metody działania były aktualizowane i poprawiane.

piszą że są mała - w sensie, ze polski dystrybutor. firma jest niemiecka i dystrybuują na świat, ale chyba producent ma w ..... jakieś kampanie reklamowe jak to robią inni producenci. I mnie też dziwi, że oni w ogóle, ale to w ogóle nie rozwijają produktu. Wiecie z jednej strony ma to plusy - bo wiadomo, że ten LC mimo ze stary jak świat (ponad 20 lat na rynku) to działa i to długo działa. A spójrzmy na telefony - ledwo człowiek nauczy się obsługiwać nowiutki, a już jest nowy model reklamowany w TV. Także przedpotopowy sprzęt, ale dobrze działa. chociaż to wizualne i elektroniczne ich zacofanie też mnei czasem wkurza... niemniej to ma być do antykoncepcji a nie grania w gierki... a przekupienie PTG - może też przekupili, ja tam nei wiem, mysle ze nie byloby ich stać. Reklama na stronę w prasie kobiecej to koszt czasem kilkunastu tysięcy (znajoma pracuje w Axel Springer wydawnictwie), a taka elita ginekologów, to pewnie wciągnie kilka razy tyle... Grunt, że Lady-Comp działa - moj działa już 2 lata i jestem zadowolona. A że właśnie mam PMS, to mnie wnerwia nawet jego pikanie!!! ;)

Gość tola01
witam. posiadam urządzenie Pearly od 3 lat. Miesiąc temu pokazał się komunikat BA09. Wymieniłam sama baterie na nową jednak komunikat dalej się pojawia. Teraz mam BA06. Pisałam do firmy to chcą żeby przesłać urządzenie w celu wymiany baterii i wykasują komunikat. Teraz nie wiem czy jeżeli dojdzie do BA00 to urządzenie wyłączy się całkowicie mimo nowej baterii?

Gość całkiemzieloma
Do gość droga dziewczyno jak byś poczytała jak działa to urządzenie to byś wiedziała co z czym tymczasem udajesz znawczynię a zero wiedzy. A co do ciąży to tak jak pisała w pierwszy dzień okresu nie ma szans na owulację bo niby jak????? Dziecinki drogie poczytajcie trochę o cyklu miesięcznym kobiety to i zrozumiecie istotę działania komputerka.

Gość gość
Ale owulacja nie musi wystąpić w pierwszym dniu okresu by móc zajść w chudsze przy seksie pierwszego dnia okresu :-P

tola01 jak masz cały czas komunikat to albo źle wymieniłaś baterie albo coś nie styka nie wiem jak dla mnie powinnaś wysłać. Co do wyglądu urządzenia to szczerze wole takie i żeby ładowało się raz w miesiącu niż oparte np o technologię nowoczesną i żeby ładowało się codziennie. To tak jak z komórkami stare nie miały wielu funkcji ale dzwoniły i bateria wystarczała na tydzień a nową muszę codziennie ładować.

gość jakie mądrości wypisujesz... ręce opadają ze kompiki przestarzałe a słyszał że są aktualizacje oprogramowania??? mój kompik kilka przeszedł i ma najnowszy program i jak widać 7 lat bez zarzutu :) i dokładnie jak pisze katasha nie muszę go co chwile ładować i tak strasznie uważać bo te nowe sprzęty to co raz delikatniejsze i byle upadek kończy ich żywot A kompik żyje i żyje :)

Gość gość
Aktualizacje oprogramowania-rozumiem, ze trzeba wysłać do dystrybutora ;-) ?

Ja miałam raz aktualizację jak wysyłałam po wydruk z urządzenia to przy okazji mi zrobili ale to nie były jakieś znaczące zmiany tylko np to że widoczna była na wydruku godzina pomiaru chyba. Tak czy siak jakoś to specjalnie na skuteczność urządzenia nie wpływa więc wcale nie są one konieczne. Ale w sumie raz na 5 lat można sobie wgrać coś nowego :P

Gość całkiemzielona
Dziewczyny co wy z tą aktualizacją :) bo zaczynam się bać :) wydaje mi się ze działanie komputerka opiera się na działaniu organizmu kobiety a tego nie zaktualizujesz dlatego też komputerki są niezawodne przez wiele lat a aktualizacja ewentualnie troszkę go podkręca bo nie da się ulepszyć ideału :)