Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zirytowana...

Dzidzi, fasolka, bejbiś.....o co chodzi?????

Polecane posty

Zirytowana - jestes madra kobieta, masz racje! Do Lucky - piszac ze jestem lingwistka, nie chcialam podkreslic, ze jestem autorytetem, tylko ze mialam z ta dziedzina wiecej do czynienia niz wiekszosc. Ja np. swiadomie popelniam mnostwo bledow jezykowych z uwagi na wygode. Masz racje ze powinno sie pisac mozliwie poprawnie, ale wiekszosc bledow innych ludzi mnie nie razi, bo staram sie raczej skupic na tym co czlowiek chcial powiedziec. Duzo wazniejsza jest dla mnie tresc niz forma, chociaz czesto zdarza sie, ze tragiczna forma niesie ze soba rownie tragiczna tresc.

Gość no sorry no
ale jak ktoś swoje dziecko nazywa fasolką albo bejbisiem to chyba jest ze swoim mózgiem na poziomie przedszkolaka. Nie wiem skąd ten powszechny za przeproszeniem pierdolec u kobiet - nie umieją mówić inaczej do spotkanego dziecka jak zdrobnieniami i gulgami. Zawsze mnie to wkurzało jak spotkałam kolezankę i miałam dziecko w wóżku a ona mi do niego o jajujuaju kizi kizi bjobasiek ślićniutki. Boże - czy wy traktujecie dzieci jako głupie i puste rośliny?? jak coś specjalnej troski???? a z siebie robicie kretynki??? Poddajecie się durnej modzie, archetypowi który każe wam udawac wariatki i odmóżdżone zdziecinniałe osoby??

Gość Kolesia
Moge zrozumiec ze babki tak maja z radosci , długich oczekiwan o dziecko ....rozumiem ze na forum nie mozna znów byc tak strasznie powaznym itp . Czasem mam wraznie ze skoro wszystkie kobietki tak pisza na forum - "fasolka" itp to nowym forumowiczkom tez tak wypada?? tez tak "musza"? Pewnie wiecie co to jest @? Ja nie wiedziałam do czasu...pewnie pisze sie tak dlatego aby oszczedzic troche czasu .

Uważam , że \"fasolka\" jest to pieszczotliwe i jak najbardziej na miejscu określenie dziecka które ma zaledwie kilka tygodni. Sama pierwszy raz natknęłam się z tym określeniem na tym forum i jak najbardziej mnie się spodobało i często go używałam.Nie widzę w tym nic złego ani mdłego ponieważ trudno powiedzieć \" moje dziecko ma właśnie 5 mm\" a własnie obraz dziecka na USG bardzo podobny jest do fasolki więc dlaczego mamy nie używać tego określenia (?)

Gość no sorry no
no to @ tez jest neizłe może fasolka to będzie to $????????? Boże ja w ciąży tak nie zgłupiałam...nie czułam potrzeby mówienie wszystkim ile ma moje dziecko - czy ma 5mm czy 8mm - jakoś nie czułam takiej potrzeby i nie miałam problemu z nazywaniem mojego dziecka. BEZSENS i świadczy o głupocie ...i tyle

no sorry > Może ty nie czułaś potrzeby ale kobiety które rozmawiają na topicach typu \" Termin.... \" czują taką potrzebę i chcą o tym mówić po to jest to forum . Nazywanie używanych zdrobnień i porównań głupotą nie najlepiej o świadczy o Tobie i o Twojej wiedzy .

Gość no sorry no
a u żywanie owych durnych, infantylnych zdrobnień świadczy jak bardzo jestes dojrzała i jak bardzo jestes przygotowana do ciązy - świadoma ciąża nie ogłupia - nie sprawia że coś ci się dzieje z głową ze mózg zanika pomyśł zanim napiszesz - o ile masz czym

Ja tam tej fasolki też nie lubię i nigdy nie używałam, ale jak ludziom tego do szczęścia potrzeba...

Gość no sorry no
Przez te wasze durne fasolki pokutuje powszechan myśl w społeczeństwei ze ciężarna jest głupia, pusta, nic nie wie, niczym się nie interesuje tylko włąsnych brzuchem i sama dziecinnieje ...wkurza mnie to.

Gość no sorry no
i jeszcze jedno zachwujecie sie jak dzieci pisząc - owocnego przytulania z mężusiem - Boże tak jakbyście wierzyły ze z przytulania mozna mieć dziecko - niejeden raz widziałam jak ktoś napisał "nie dziwię się ze nie możesz zajść w ciążę skoro przytulasz się zamiast uprawiać seks" - paranoja i ogłupienie

Gość Femininum
fasolka????????????????????????????? Boże jak ktoś moze tak nazwać człowieka????????????????/ a po porodzie co?? hura kochanie mamy fasole???

Gość Tak ale jak to inaczej
powiedzieć - zamiast "owocnego przytulania z mężem" walnąć "idź się poruchać? czy jak? No nie przeginajmy.

Gość Femininum
moze nie idź się rżnąć - tylko po prostu owocnego seksu:-) co nie moze być????? bo co bo o seksie kobiecie nie wolno móic?? nie mozze odczuwać przyjemności w seksie ???paranoja

Gość Femininum
moze nie idź się rżnąć - tylko po prostu owocnego seksu:-) co nie moze być????? bo co bo o seksie kobiecie nie wolno móic?? nie mozze odczuwać przyjemności w seksie ???paranoja

Gość nie lubię tych fasolek
ale skoro powszechnie się mówi, że coś/ktoś jest trendy, to dlaczego nie można powiedzieć, że mam bejbika? Potrafi ktoś to logicznie wytłumaczyć?

Gość kurde ale potulne baby
po to zeby być normalnym a nie poddać się idiotycznemu trendowi. niedługo wejdzie trend zeby na dziecko mówić śmieć i co będziesz tak mówic? puknij się miej swój rozum a nie słuchaj trendów na dobre ci wyjdzie

ale skąd założenie, że słucham trendów? Powoli, powoli. Ktoś rozpoczął ciekawy temat i "rozbieramy go" z różnych stron, prawda? Pukanie w głowę nic ci nie pomoże.

A poza tym - normalnym, czyli jakim? Takim jak 67% społeczeństwa naszego kraju? Czy jak mieszkańcy jednego bloku we Wrocławiu?

Gość żal mi was fasoliny
normalnym czyli dziecko to dziecko ciąża to ciąża mama to mama itd a nie jakies pierdoły wymyślac - nowomowy się zachciewa to na uniwersytety tworzyc nowe słowa

oj, oj, a dzidziuś, stołeczek, motylek, to juz nienormalne?

Gość żal mi was fasoliny
a cipeczka, pizdeczka, kurewka tez sa ok???

To są brzydkie wyrazy, uważane za obraźliwe. Widzę, że wiesz jak używać normalnych wyrazów, ale nie wiesz jak normalnie rozmawiać.

Gość Kolesia
Wychodzi na to ze " jak sie wejdzie między wrony trzeba krakac tak jak one" ??? protestuje;-)

Gość anulka123
a tam głupoty gadacie,nie macie innych problemów?Całe życie bądźcie poważni a napewno będziecie szczęśliwi jak cholera,wnieście trochę radości do swojego życia.Jak dziecko do Was powie Mamusiu a nie Mamo to go ochrzanicie-dajcie spokój,a może od razu każcie mu mówic Matka,Ojciec itd.Jak zaszłam w ciąże to mój lekarz powiedział:ta fasoleczka na ekranie to Pani dzieciątko.Życzę Wam pogody ducha pochmurne kobiety!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie trzeba, ale jesli chcesz pogadać i zrozumieć...

Gość coś w tym jest
no rzeczywiście fasolka to takie śmieszne - tak bardzo świadczy o humorze ze ha ha ah - każda która używa słowa fasolka jest taka zabawna, ma takie poczucie humoru hahaha puknij się w czoło i weź kupo sobie doniczkę bo jak urodzisz to od razu tą fasolkę do ziemi zasadź

Wasz problem polega na tym, ze jestescie agresorami i myslicie tylko braniu. Czepiacie sie i brak wam tolerancji. Dajcie zyc innym!! Agresje kierujcie w strone innych agresorow, a nie owieczek, ktore wam przeszkadzaja, bo sa \"inne\". Najbardziej zdrowe podejscie do forum jest wtedy, gdy kazdy widzi belki w swoich oczach, wiec nie komentuje drzazg u innych. Tutaj bywa odwrotnie. Agresja tych co sie czepiaja jest niekonstruktywna i nic nie zmieni. Kto bedzie chcial, bedzie nadal beztrosko uzywal fasolek. Wasze moralne nauki nic nie dadza, wiec szkoda gadac. Niech forum sie rzadzi swoimi prawami. Jesli sa tu jakies glupki, to zycie je oswieci, a nie komentarze na tym forum.

Gość ihaaaaaaaaa
glupkiem jest ten kto rzuca fasolkami - ustalmy to i wszyscy o tym wiemy ze to chore, głupie itd i mamy was za zera fasoliny hahahahah kupcie te doniczki, i konewką podlewajcie przez odbyt. Zamiast zdrowego jedzenia nawozy do warzyw, jakieś użyźniacze itp. pamiętajcie ze musiscie przed zafasolkowanie porządnie przeorać ziemie i spulchnić ją.

Boże ale ludzie mają problemy hahah i to tak powazne , żeby topic zakładać. ja w ciązy na swoje dziecko mówię jak mi się podoba i mam to w d..... kto jak o tym mysli. A na początku też okreslałam to jako fasolka- bo tak dziecko wtedy wygląda na usg.

A "najlepszy" jest ten co ma obsesję na punkcie konewki i odbytnicy. Brawo!