Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomocyyyyyy

Jak dbacie o stopy????

Polecane posty

Gość Pomocyyyyyy

Gość Pomocyyyyyy

Gość prosto bardzo
obcinam paznocie, w lecie robie pedikiur. Piling z kawy, pumeks i maść ochronna z witamina A

Gość Pomocyyyyyy
Jak dbacie o stopy nakladacie maseczki, kremy, robicie peeling, pomozcie prosze bo jestem zupelnie zielona

Gość Pomocyyyyyy
jak czesto pumeks, po kazdej kapieli czy czesciej

Gość Pomocyyyyyy
prosze o wiecej informacji

Gość jak mi sie zachce
czesto zapominam, ale staram sie uzywać przynajmniej raz w tygodiu, czasem dwa, nie częściej

Gość ja myję

Gość Pomocyyyyyy
prosze o wiecej informacji zwlaszcza dziewczyny, ktore poswiecaja duzo czasu stopom

Gość po co ci dodatkowe
patrzysz na stopy i wiesz ile potrzebuja zabiegów. Jesli masz bardzo zgrubiałom skóre uzywasz pumeksu częściej i częsciej robisz piling. Jesli masz normalne stopy bez problemów skórnych to po prostu je myjesz stosujac raz na tydzien pumeks i smarujesz zwykłym kremem do stóp według uznania. Jesli masz skóre przydrza, sucha to maść z witamina A jest swietna choc troche tłusta

Gość GloriaGloria
Ale co konkretnie chcesz wiedzieć? Ja poświęcam dużo uwagi stopom, bo lubię, gdy są dopieszczone ;) Tak więc raz w tygodniu bardzo dokładny pedicure( wymoczone stopy ścieram tarką, odsuwam skórki, obcinam paznokcie i poprawiam kształt pilniczkiem. Potem wygładzam powierzchnię paznokci specjalnym pilnikiem 3- warstwowym, żeby były idealnie gładkie i bez bruzd. Na koniec maluję paznokcie). Do tego codziennie po kąpieli wcieram krem do stóp. Od czasu do czasu, na noc, nakładam grubą warstwę kremu Nivea, owijam stopy folią i nakładam skarpetki- rano stopy są mięciutkie i gładkie. Raz w tygodniu staranny peeling, zwłaszcza okolice kostek nóg, gdzie skóra jest nieco grubsza. I tyle ;)