Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i co dalej

co powinnam zrobic?

Polecane posty

Gość i co dalej

od paru lat mieszkam w domu wybudowanym w czasie trwania małżenstwa ale maz mnie i dzieci w nim nie zameldował - i nie bardzo ma na to ochote tłumaczac się brakiem czasu.Jakie sa tego konsekwencje? moze ktos wie?

Gość Nuteczka
kiedys kupiłam mieszkanie z moim chłopakiem - wspólni e- pół na pół. I kazdy z nas osobno sie zameldował pokazując akt notarialny. Masz akt to pokaz i cię zameldują.Mąz jest nie potrzebny.

piszesz \"od paru lat\" ....i przez tyle czasu nie potrafilas tego dopilnowac ?????

Gość i co dalej
on niby wszystkiego pilnował - ja byłam w domu z malutkim dzieckiem.A pozniej okazało się jak poszłam do urzedu ze jest zameldowany ale on sam.Przechodzimy kryzys małżenski i za kazdym razem mi mówi ze nie mam nic do gadania bo tu nie mieszkam.

Gość milkusia
akt notarialny( wpis do księgi wieczystej)- jak jest z datą po ślubie,to nie ma znaczenia że jest zameldowany sam, wszystko co zostało wniesione do małżeństwa po slubie stanowi współwłasnosc

Gość Nuteczka
racja.No ale ona musi miec stały meldunek tu gdzie mieszka a tego niema niby czemu?Bo męzowi się wydaje ze moze ją wywalic kiedy znudzi mu sie? Kobieto idz zaraz z aktem do urzędu po meldunek. Nawet nie mów męzowi tego.

Gość esyfloresy
chyba że macie rozdzielność po prostu idź i się zamelduj, jak najszybciej

Prawda jest taka ze nie mieszkasz tam legalnie - tak niestety jest mimo iz jestes współwłascicielką mieszkania.Aby to zmienić idz zameldowac się.Mąż będzie zaskoczony jak to kiedys odkryje a Ty bedziesz pewna ze celowo niechciał ciebie zameldowac (samo za siebie mówi to ze powtarza ci ze tam nie mieszkasz). celowoto robi. Idz sama!!!!!

Gość i co dalej
teraz sama na siebie jestem zła ze mu ufałam - nawet nie wiem co jest w dokumentach tego domu.Ale pojde i sie zorientuje w urzedzie meldunkowym. a jezeli akt notarialny jest na niego.?

Gość nomi omi 26
RANY!!malzenstwo i taka walka.przykro mi.to kolejny powod dla ktorego jestem sama:O

Gość i co dalej
dom stoi na dzialce ktora nalezala do niego przed slubem.