Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość suffer

Straszny ból, tabletka nie pomaga, CO ROBIĆ??????????????????

Polecane posty

Gość suffer

BŁAGAM, pomóżcie mi, bo normalnie nie wytrzymuje! Jak zwykle w TE DNI czuje straszliwy ból który mnie paraliżuje i nic właściwie nie moge robić! zwijam sie praktycznie z bólu, wziełam tabletke, ale oczywiście nic to nie pomogło! mam ochote wyskoczyc przez okno :O dlaczego ja musze tak cierpieć, miesiąc w miesiąc.. to jest straszne..:(

Gość aga28
a brałaś ibiprom?jest naprawdę mocny,napewno ci ulży..

Gość suffer
ibuprom chyba w ogóle na mnie nie działa, kiedys wziełam raz i w ogóle żadnego efektu :(

Proponuję ketonal, ale jest na receptę.... do tego masaż brzucha,a gin nic nie poradził??

Gość gosiax
Cieple oklady na brzuch.

weź no-spa jest naprawdę niezły.. rozluźnia mięśnie i czujez się o wiele lepiej..

Gość dam Ci rade
sposób1: weż ketonal i to 100 nie 50 (gwarantuje ze pomoze i nie uzalenie bo to w koncu jedna czy dwie tabletki w miesiacu,) sposób 2: jedz na pogotopwie dostaniesz zastrzyk przeciwbolowy z pyralginy lub ketonalu tez pomoze ale co miesieac jezdiz nie mozesz sposob 3: uwazam ze najlepszy , w moim przypadku sie sprawdzil bo mialam takie bole co miesiac ze poduszki gryzlam, slabo mi sie robilo, poty mnie oblewaly--idz do ginekologa i kaz sobie przepisac tabletki antykoncepcyjne- na bol sa rewelacyjne

mi osobiście na bóle brzucha no-spa nic nie daje,ale jak widać organizmy różnie reaguja,kolezanka powyzej dala najlepsze,skondensowane rady:D

Gość suffer
hmm, o ketonalu nie słyszałam ale skoro jest na recepte to musiałabym iśc do lekarza a to mi się raczej nie uśmiecha.. u gina też z tym nie byłam..... Tak myśle sobie, że skoro co miesiąc musze łykać te tablety to może po prostu już nic na mnie nie działa.. bo organizm w końcu się uodparnia.. a z kolei anty tez nie chce kupować tylko ze względu na ból.. z tym okładem bym spróbowała, ale nie mogę leżeć na plecach, bo wtedy ból staje sie jeszcze bardziej nie do zniesienia.. także jak mi do wieczora nie przejdzie to nie ma szans żebym zasnęła w nocy..

Gość do lekarza

Gość suffer
no tak, ale co mi lekarz pomoże..

Gość no nie no
zglos sie na pogotowie - tam sa lekarze i moga ci jednorazowo dac przeciwbolowy ketonal... skoro nic bez recepty Ci nie pomaga to czemu sie pytasz co ci lekarz pomoze... a kto niby ma Ci pomoc???

Gość suffer
nie wiem, może jakieś sposoby bardziej naturalne istnieją... wątpie że jakis lek na receprte mi nie pomoże.. a jesli pomoże to przecież nie moge takich mocnych leków zażywac tak często :(

Gość Soledad
a próbowałaś panadol rapid? ja też mam to samo,a parę razy to myślałam,że zemdleję i to mi pomogło.

Gość Soledad
a no-spa dla mnie do kitu:-( ibuprom też.

Gość suffer
panadol rapid? nie, może spróbuję. dla mnie ibuprom to też lipa. dzięki.

Gość dam Ci porade
Do autorki topiku: chcialam Ci pomoc ale nie ukrywam ze mnie zdenerwowalas. Napisalam Ci przeciez specjalnie ze ketanol Cie nie uzelezni bo bierzesz go raz lub dwa w miesiacu. Poza tym po co prosisz o rady skoro nie chcesz z nich korzystac. Gdyby Twoje dolegliwosci daloi sie wyleczyc prostymi sposobami to nie musialabys tu pisac. Poza tym po to sa lekarze zeby do nich chodzic i prosisc o pomoc. Lekarz nie gryzie.

Gość Justynuś
Takie bóle menstruacyjne to nie jest normalne...powinnaś zgłosić się do lekarza, być może cierpisz na endometriozę..a co do przeciwbólowych tabletek, to proponuję stara jak świat, ale skuteczna Pyralginkę !!!

Gość Karil

Może wypróbuj gardan, ja co jakiś czas go stosuję, bardzo szybko u mnie działa, nie nadużywam nigdy tabletek, bo nie chcę za każdym razem pedzić po nie jak po jakieś najlepsze lekarstwo, ale akurat te tabletki bardzo szybko działają.

Gość gosc

a probowalas hormonalnie wyregulowac ten problem?