Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość danillos

kobiety powinny rodzić 2-3 dzieci ...

Polecane posty

Gość MaRta M.
:(

Gość MaRta M.
właśnie mężczyżni - gdybyście musieli urodzić dziecko, to byście inaczej wtedy gadali , nie wymądrzajcie się. Bólu w czasie ciąży lub przy porodzie nie można porównać do byle uderzenia się młotkiem w palec

Gość danillos
kobiety, tylko jęczeć potraficie i użalać się nad sobą. Brak w was heroizmu !

Gość MaRta M.
spróbuj sobie przecisnąć arbuza przez otwór wielkości jabłka, to wtedy pogadamy o heroizmie

a ja mam troje i ciesze się z tego:) chociaz nie jest lekko:P

Gość danillos
brawo, są jeszcze prawdziwe kobiety ! Ale nie dość dużo ich narazie.

Gość MaRta M.
i dużo ich nie będzie :P

Gość to może ja....
brak w nas heroizmu?????????????? Jak śmiesz???Czeka mnie poród. To nie jest heroizm???? Kilkanaście godzin bólu, cierpienia, bezradności, zdana na łaskę obcych ludzi-personelu szpitalnego, ktory traktuje cię jak następną z rzędu i guzik ich obchodzi, że boli, póżniej nacięte krocze, rana, szycie....Boję się , jestem przerażona, mam urodzić dziecko, które ma ok. 4 ech kg wagi a ja sama mam 160cm wzrostu i przed ciążą ważyłam 48kg. I czekam na to wszystko spokojnie, cierpliwie bo wiem, że to nieuniknione, co mam zrobić innego? To nie jest heroizm???Wyobraź sobie tylko, że ktoś na żywca natnie Ci penisa a potem zszyje. Co , przyjemne?Facet pewno zrobiłby w portki bo wy zawsze byliście mocni tylko w gębie....Potem mówicie nam że mamy za szerokie pochwy, obwisłe piersi i paskudne rozstępy, nie dbamy o siebie itd...

Gość to może ja....
danillos- jaka szkoda, że tak mało dzis prawdziwych mężczyzn! :(

Gość MaRta M.
dobrze powiedziane . Pewnie autor zemdlał już kilka razy od samego czytania , bo nie był zbyt ''heroiczny'' . Dobra rada, sam sobie natnij pewną część ciała o potem zszyj, powiesz jak było.

Gość danillos
gratuluję zbliżającego się rozwiązania i życzę więcej godności przy rodzeniu bo jak potem spojrzysz swojemu dziecku w oczy.

powiem szczerze nie sztuka urodzić..............ale sztuka wychowac i tu sa problemy i to wiadomo chyba jak świat stary ale jak tak dalej bedzie probagowana rzekoma polityka prorodzinnna to tak bedzie i nie dziwie sie młodym kobieta że maja taki a nie inny światopogląd

Gość MaRta M.
wnioskuję, że autor topiku myśli tylko jedną częścią ciała, i nie wie co to empatia. Takiego dziada bym odrazu wywailła za drzwi.

oj kobiety to nie poród jest kwestia rodzenia więcej dzieci czy mniej sa teraz środki i sposoby rodzenia bezbolesnego ale nie w tym chyba problem bo jak tak to \"Dziwny jest ten świat\"

Gość danillos
ty marta to uważasz, że życie to jakieś ogólne ciumkanie jest ... to infantylne i głupie.

Gość MaRta M.
''ciumkanie''?

Gość MaRta M.
najpierw mi wytłumacz o ci chi chodzi.

Gość to może ja....
Dziękuję! A mógłbyś jeszcze sprecyzować co masz na mysli pisząc "więcej godności przy rodzeniu"? Czyli co, kobieta na łóżku porodowym, jęcząca z bólu, z rozchylonymi nogami jest "nie dosyć godna"? To przepraszam, jak mi proponujesz urodzić dziecko, żebym mogła godnie spojrzeć mu potem w twarz?Mam uśmiechać się od ucha do ucha , zabawiać personel inteligentną pogawędką i założyć jeszcze sexowną bieliznę? Czy też mam opłacic sobie może cesarkę? Widzisz, wyszedł z Ciebie samiec...: "Urodźcie trójkę dzieci ale więcej godności przy rodzeniu" Przeczytaj powoli to co napisałeś i pomyśl nad tym choć sekundę...

Gość Danillos a jak zapatrujesz
sie na trojke dzieci, kazde z innego zwiazku? Bardzo prosze o odpowiedz...

Gość danillos
ciumkanie to ciumkanie, nie w tym żadnej filozofii - sdaj się na intuicję.

Gość MaRta M.
współczuję kobitce, która się dostanie w łapy autora tego topiku, będzie pewnie co roku w ciąży, a i tak szacunku będzie mało. Pisząc o ''ciumkaniu'' autor urzeczywistnia mój pogląd jako by myślał bezustannie o sprawach łóżkowych, sprowadzając jednocześnie kobiety do podmiotu maszyny do rodzenia dzieci i zaspokajania jego męskich potrzeb.

Gość a ja wam powiem
że osobiście znam rodzinę, gdzie było - jest 15 rodzeństwa. I wbrew utartemu myśleniu ibiedzie i wykolejeniu takich rodzin, jest zupełnie na odwrót. Najmłodsza z nich właśnie urodziła drugie dziecko. Każdy z nich ma po 2-3 dzieci. Nie ma żadnego bezdomnego, czy degenerata społecznego. Szacunek i uczciwość bije od nich. Nie są święci, jak to wszędzie. Podziwiam tych rodziców -wspaniała rodzina. Przyzwyczailiśmy się, że gdzie dużo dzieci tam nieszczęścia. Na pewno tej matce z początku było b. ciężko. To nie dzisiejsze czasy...Pralki, lodówki, odkurzacze, I cały inny sprzęt, który pomaga gospodyniom. Teraz jest wspaniałą już prababcią, która do tej pory uważa, że dziecko to najlepsze dobro. Nigdy zawodowo nie pracowała. Myślicie, że klepie biedę? Nie i nie jest na łasce, przepychana z domu do domu. Mieszka u siebie, rządzi a dzieci uważają za normę, że z nimi jest. Szkoda, że o takich ludziach się nie mówi. A sądzę, że jest ich więcej. WNIOSEK chcesz mieć dobrą starość? Urodź dzieci ale później je dobrze wychowaj .......nie mylić z dostatkiem. Czasami w biedzie wychowany człowiek, jest bardziej czuły dla swoich rodziców.........

Gość danillos
1 - godność. Co ma samo odczuwanie bólu z godnośćią ? Idzie o to jak się do tego bólu ustosukowywujemy, czy chcemy się z nim zmierzyć czy może uciekamy psychicznie i rozklejamy się jak klucha czy jakaś kicha. 2 - najlepiej z jedengo związku oczywiście ale ... czasem bywa w życiu różnie. Najważniejsze to rodzić i wychowywać. Kiedyś to kobiety świetnie rozumiały. Podobno jak wojownicy goccy szli na wieloletnią wojaczkę to Gotki zapraszały raz w roku mężczyzn z innych wiosek by je zapłodnili. A teraz każda patrzy tylko jakby pozostac niezapłodnioną.

Gość kajala
ja was kobitki nie rozumim,czemu gadacie z debilem,który się z was poprostu nabija?Czemu opowiadacie mu o 'urokach' porodu.On i tak tego nie zrozumie,pewnie mdleje na widok strzykawki.

Gość a ja wam powiem
i powiem wam jestem kobietą i też mam dzieci nie uważam aby to było coś złego

Gość MaRta M.
za dużo się naczytałeś książek historycznych i teraz chcesz wprowadzać swoje chore pomysły w życie, obudź się, tamte czasy już minęły.

Gość danillos
a co jest debilnego w nawoływaniu do wypełniania kobiecego przeznaczenia, do podążania kobiecą drogą życia ?! Jeśłi jesteś wyprutą z moralności feministką to spadaj, kajala. I tak niczego nie zrozumiesz.

Gość Danillos a jak zapatrujesz
Ty jako facet moze spelnic swoja role nawet z nadmiarem...zaplodnic jedna kobiete na miesiac i juz po 9 miesiacach zacznie Ci sie sypac w odstepie miesiaca 12 malych babelkow, co Ty na to? Napewno z wychowaniem sobie poradzisz, jestes bardzo pozytywnie nastawiony do swoich idei...zycze powodzenia!!!!

Gość MaRta M.
jeśli chcesz rozprawiać o godności, to sam się jej najpierw naucz

Gość to może ja....
kajala masz rację ale w pierwszej chwili nie wiedziałam z kim mam do czynienia. Teraz juz wiem i nie będe się dalej denerwować. No bo skoro facet chce miec trójkę dzieci ale kobieta na porodówce nie jest dla niego dosyć "godna", musi być piękna i panować nad swoim bólem :O no to o czym my tu mówimy... Marta jak masz jeszcze siłę to dyskutuj z nim , mnie ciśnienie sie już podniosło...Masz rację , że jego kobieta będzie miała smutne zycie... Pozdrawiam!