Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jajecznica

dlaczego mężczyźni nie powinni jesc jajek?? jak to jest??

Polecane posty

Gość jajecznica

Gość 11-ta
a na pewno nie więcej niż 4 dziennie

Gość arturo psichologo
A jaka jest norma dzienna i ewentualnie po spełnieniu jakich wymogów ???

Gość 11-ta
musze menżowi powiedzieć bo on czasem nawet 4 dziennie zjada

Gość arturo psichologo
Chcecie nas zagłodzić? Facet potrzebuje białka, a jaja to jedno z jego źródeł

Gość MariolkaxXx
Ale jaja jak arbuzy , jedno jajko na tydzien , nie wiecej bo szaleja

Gość bo mu sie po jajkach
wybitnie CHCE... wiadomo czego

Gość bklsakjcsjkdvhvkj
mezczyzna po zjadaniu za duzo jajek tzn wiecej niz 2 na tydzuien moze stac sie bezplodny..... przykro mi panowie

Gość bklsakjcsjkdvhvkj
W wiosenne poranki zakradam się do kurników we wsi Zaborowice Wielkie i wyciągam ukradkiem kurom jajka spod dupy po czym tańcząc przebrana za księżniczkę Fionę przemierzam świeżo zasiane pola pieknej podlaskiej ziemi, zmierzając do domu w celu przygotowania jejecznicy ze szczypiorkiem.

Gość fnb xf bh sxbn xdbn xb
moj chlopak wpie......rdala 4 jajka dziennie/.... o kur..... az sie boje

Powariowaliście !? Nikt nie powinien jeść zbyt dużo jajek bo mają cholesterol, wg ostatnich badań 3-4 jajka tygodniowo można bez problemu. Ale kto wam nagadał że facet staje się bezpłodny ? :D

Gość ALF
Co wy pieprzycie? Casanowa miał potencję po jajkach zwłaszcza przepiórczych, no i ostrygach oczywiście, ale to za drogi stuff... :D

Ponoć według wierzeń cygańskich, jajka odbierają mężczyźnie siłę i potencję ;) :D

Gość fgbhfxbnb
za to jaja bycze dodaja potencji......

Gość a ja gdzieś czytałam
że nadmiar spożywanych jajek (chodzi o żółtka) wpływa w określony sposób na gospodarkę hprmonalną i może powodować jej zaburzenia.

To mi jaokos nie wygląda na prawdę...Może odezwie się ktos, kto ma o tym jakieś pojęcie, a nie tylko \"coś słyszał...\"Cholesterol owszem, ale potencja????

Gość pytanie o jajka
Ile facet powinien jeść jajek dziennie, żeby była choć niewielka szansa na bezpłodność?? Nie chcemy z mężem dzieci, zabezpieczamy się, ale tabletki mi nie służą.

Gość alez to najprawdziwsza prawda
kochana!! brat cioteczny kolezanki z pracy mojej szwagierki studiuje medycyne i on słyszał od kolegi ze w jajkach se te chormony!! i od nich kuśka wysycha! wiec to nie sa bajki kochana tylko najprawdziwsza prawda, jajek ani chleba ani miesa ani wazyw nie wolno jesc czesciej niz na tydzien bo to niezdrowo!! kiedyś myślałem że kobiety są generalnie inteligentniejsze od mężczyzn ale kafeteria wystawia mojąwiarę na ciężką próbę :o

Gość Agatka prawie 30
powinni :)))))))

Gość pępek świata
norma dla kazdego to 4 jaja ale w tygodniu ze względu na wysoki poziom cholesterolu w jajkach jak róznież w żółtych serach. Odnośnie mężczyzn - ponoć duza ilośc jajek nie dośc ze (cholesterol) to duze prawdopodobieńsktwo bezpłodności. Nie jest to pewniak bo róznie bywa , ale lepiej ograniczać.

Gość jakobi
wqszystko moze byc szkodliwe w nadmiarze ,a jajka sa zbyt wartosciowe ,by z nich rezygnowac ,tojest produkt nie przetworzony, wiec nie trzeba tlumaczyc ,a cyganie to ito mowia ,niech kazdy cos mowi ,ale rozum kazdy ma swoj i swoje zdanie napewno tez ,wiec siegnijmy do internetu i pobuszjmy ,by uzskac informacje

Gość bo mają własne

jaj jem nawet skorupki miele przez maszynkę Skorupki jaj są jednym z najlepszych źródeł wapnia, który jest przyswajalny przez organizm w ok. 90%. Oprócz wapnia w skorupce zawarte są wszystkie niezbędne dla organizmu mikroelementy: cynk, żelazo, fluor, siarka, krzem, molibden - łącznie ponad 25. Skład skorupki jest bardzo podobny do składu kości i zębów. Uczeni z Niemiec i Węgier, którzy przez 15 lat badali wpływ skorupki jajka na organizm człowieka zauważyli, że u dzieci i dorosłych podawanie skorupki dało pozytywne rezultaty przy łamliwości paznokci, włosów, krwawieniach dziąseł, zaparciach, chronicznych katarach, astmie. Jak się okazało, skorupka jajka nie tylko wzmacnia tkankę kostną, ale i usuwa z organizmu pierwiastki promieniotwórcze. Znakomite efekty skorupki jaj przynoszą w leczeniu i profilaktyce osteoporozy. Metoda stosowania skorupki jest prosta, nie wymaga poniesienia żadnych kosztów. Skorupki zanurzyć na 5 minut we wrzątku. Pozostawić do wyschnięcia i zmielić w maszynce do kawy. Używać od 0,5 do 1 g dziennie. Można spożywać je dodając do kasz i twarogów. http://zdrowezywienie.w.interia.pl/ciekawostki.htm

Gość Lewandowski
Ale pipa

Gość teraz maluje paznokcie a jak
to jest jakis szkodliwy mit z tymi jajkami, jaja maja super wlasciwosci odzywcze i ja bede ich jadla tyle ile chce i zaden pseudo-dietetyk nie bedzie mi wmawial ze mam jesc mniej 😴

Gość nitka358
oczywiście, że jajka są zdrowe, ba to najwartościowsze białko i cały arsenał witamin i minerałów, to co twierdzą współcześni dietetycy należy przefiltrować przez bardzo gęste sito i dopiero na tej podstawie układać dietę, najlepiej czytać, czytać, czytać. Jajka wcale nie podnoszą cholesterolu, podnosi go śmieciowe jedzenie i nieumiejętne jedzenie, poza tym jeśli chodzi o potencję jajka są wręcz zalecane. Owszem nie można się nimi obżerać - niczego nie należy jeść w nadmiarze, ale unikać ich tym bardziej nie należy __________________________ http://lekinapotencje.edu.pl/

Gość Forester28
Głupie baby... Ja jadam dziennie od 3-5 jaj, od ponad 2 lat, cholesterol na poziomie 160.. jeśli człowiek żyje aktywnie, nic mu nie grozi od strony jajek, które podwyższają ilość dobrego cholesterolu.