Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agnieszka_21

co o tym myslicie - mój facet daje prezenty innym

Polecane posty

Gość Agnieszka_21

Mój chłopak zarabia dość sporo. Często robi mi jakieś prezenty typu biżuteria, sprzęt. Przyjmuję je, bo jesteśmy już długo ze sobą i planujemy za ok. 2 miesiące zamieszkać razem. Problem w tym że on daje prezenty również moim i swoim koleżankom. Nie są to jakieś małe podarunki, ale dość drogie, rzędu ok. 300 zł. Bez okazji. Mnie to boli. Uważam że sytuacja nie jest normalna. Nie wiem tylko czy to co czuję jest naturalne czy może przemawia przeze mnie egoizm. Co o tym myślicie? Zaznaczam że ja nie zarabiam dużo, więc kwoty które on wydaje na te prezenty dla kolezanek są dla mnie kolosalne. Dla niego to grosze.

Gość nie podszywaj sie młoda
a czemu z nim o tym nie pogadasz tylko na kafe brudy wyciągasz :o

Gość może są to okazje
tylko ty o tym nie wiesz

Gość Agnieszka_21
proszę, potraktujcie to poważnie. Mówiąc że nie ma okazji chodzilo mi o to że bez urodzin, imienin. Po prostu.

Gość frutella
Dla mnie to nie jest normalnie,tym bardziej za takie pieniądze.Niezręcznie bym się czuła gdyby kolega dał mi prezent taki drogi,to stawianie ludzi w głupiej sytuacji.Dla żartu, z przyjażni mozna dać drobiazg bez okazji(jak ludzie długo się znają)i też na urodziny,imieniny ale bez okazji i to wszystkim?Poza tym on to chyba często robi.Uważam,że on nie zdaje sobie sprawy,że może głupio robi,choć ja na miejscu znajomych nie przyjęłabym tych prezentów.Teraz może być tak,że ma przyjaciół ale tylko dla pieniędzy a nie prawdziwych a on może tego nawet nie wiedzieć,inna sprawa,że może w ten sposób wkupuje się w łaski innych ludzi.Nie wiem.Ty też jesteś w złej sytuacji bo powinnaś czuć się inaczej niż jego i twoje koleżanki a tym samym sprowadza cię do tego samego poziomu.Mieszkając też razem wspólnie powinniście decydować o wydatkach,nawet jeśli to jego pieniądze a nie,że on kosztem waszego życia(zauważalnym bądz też nie)będzie rozdawał pieniądze.Poza tym nie zdaje sobie chyba sprawy z tego,że pieniądze łatwo roztrwonić oraz,że pieniądze też mają swoją wagę.

Gość frutella
Nie rozumiem też twoich koleżanek,że przyjmują jego prezenty...Ja bym się wstydziła tego przed nimi. Nie wiem może on koniecznie musi czuć się uwielbiany przez kobiety...Pogadaj z nim ,przyjażń polega na tym aby rozmawiać,być ze sobą,pomagać kiedy jest potrzeba a nie na dawaniu drogich prezentów(to może zabić każdą przyjażń).Nie jesteś egoistką.

Gość Ja myslę że
facet po prostu lubi błyszczeć i popisywac się, że ma pieniądze - jest dziecinny i tyle. Może chce w ten sposób "kupić" sobie znajomych, chce byc podziwiany ..., jeżeli tak to obrał złą drogę, która zaprowadzi go do nikąd. Najlepiej porozmawiaj z nim, powiedz jakie jest twoje zdanie na ten temat ...

Gość Palant i tyle
:-D