Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
G. Swenson

Dziś dokonałam mistrzostwa …

Polecane posty

1 minutę temu, draże korsarze napisał:

Boze ten znowu nie łapie środków stylistycznych , prosty jak konstrukcja cepa. Serio ? Nie wierze myslalam ze jeden rogal kilogram kosztuje 🤦‍♀️ brawo szerloku przyłapałeś mnie na ściemie, nigdy nie jadłam ale na potrzeby kafeterii udaje ze jadlam😀

A no tak jak przypał, bo wychodzi twoja niewiedza nie pierwszy raz zresztą,to mówisz że żartowałaś i gra muzyka. 😅

Przed chwilą, Get Out napisał:

A no tak jak przypał, bo wychodzi twoja niewiedza nie pierwszy raz zresztą,to mówisz że żartowałaś i gra muzyka. 😅

Ale ja nie żartowałam cepie. Wciąż nie rozumiesz.

3 minuty temu, Get Out napisał:

Widać nie jadłaś, bo na kilogram kilka takich wchodzi. 

Chyba tylko ty tak dosłownie to wziąłeś, poza tym nikt normalny nie pomyślałby ze ktoś mówi że jadł rogala ktorego nie jadł.

Przed chwilą, salix napisał:

Chyba tylko ty tak dosłownie to wziąłeś, poza tym nikt normalny nie pomyślałby ze ktoś mówi że jadł rogala ktorego nie jadł.

Nie mam siły uczyc polskiego ułomnych 😃 naprawdę to trzebaby sie wrocic do 1 czytanki a tez watpie bo dzieci potrafia żartować i chyba nawet ironizować zanim naucza sie czytać wiec trzeba wrocic do zycia płodowego

Przed chwilą, draże korsarze napisał:

Nie mam siły uczyc polskiego ułomnych 😃 naprawdę to trzebaby sie wrocic do 1 czytanki a tez watpie bo dzieci potrafia żartować i chyba nawet ironizować zanim naucza sie czytać wiec trzeba wrocic do zycia płodowego

Nie no hiperbola to chyba starsza klasa 😄

1 minutę temu, Pieprz w moździerzu napisał:

Pendolino relacji Kraków-Warszawa podróżowała owca w pampersie...

😄

Chociaz nie zdziwiłabym sie jakby i ważył kilogram jeden taki rogal 😃

Wpieprzą bardzo dużo nadzienia, no to taki rogal może tyle ważyć 😅

Przed chwilą, Pieprz w moździerzu napisał:

Nie no hiperbola to chyba starsza klasa 😄

No w sensie pojęcie może tak , ale one chyba to musza rozumieć żeby im wytlumaczyc ze coś jest hiperbola 🙂 w sensie dowiadują sie jak coś sie nazywa

Kiedys kupowałam na wycieczce w Poznaniu to jak cenę zobaczyłam to zamarłam a było właśnie za kg a rogali wyszło raptem 2 , były ciężkie i yebutne 

1 minutę temu, draże korsarze napisał:

Chociaz nie zdziwiłabym sie jakby i ważył kilogram jeden taki rogal 😃

Przed chwilą, 250GodzinTak napisał:

Wpieprzą bardzo dużo nadzienia, no to taki rogal może tyle ważyć 😅

Zważę wam przy okazji 😉 Ale wystarczy sprawdzić zasady certyfikacji, tam jest waga podana.

1 minutę temu, Pieprz w moździerzu napisał:

Zważę wam przy okazji 😉 Ale wystarczy sprawdzić zasady certyfikacji, tam jest waga podana.

A to one wagę musza mieć tez konkretna ?

Kiedys kupowałam na wycieczce w Poznaniu to jak cenę zobaczyłam to zamarłam a było właśnie za kg a rogali wyszło raptem 2 , były ciężkie i yebutne 

Zdarzało się w cukierni na dworcu poznańskim zobaczyć ludzi, którzy w momencie nabicia na kasę kazali wycofać zakup i wyjąć kilka sztuk z paczki 😅

2 minuty temu, Pieprz w moździerzu napisał:

Zdarzało się w cukierni na dworcu poznańskim zobaczyć ludzi, którzy w momencie nabicia na kasę kazali wycofać zakup i wyjąć kilka sztuk z paczki 😅

No ja właśnie w jakims turystycznym miejscu kupowałam  gdzieś na polwiejskiej chyba 😃 albo wrocławskiej 

a jadłam z karpicko tez i były pyszne 

Edytowano przez draże korsarze

"Rogale świętomarcińskie muszą spełniać jasno określone wymagania. Zasadniczy wpływ na ich wyjątkowy charakter mają ciasto i nadzienie, w skład którego wchodzi: biały mak, cukier, okruchy, masa jajowa, tłuszcz, rodzynki, orzechy, owoce w syropie lub kandyzowane, aromat migdałowy. Kombinacja tych składników oraz specyficzne listkujące ciasto powoduje, że rogal świętomarciński jest produktem wyjątkowym, związanym z tradycją miejsca wytwarzania. Sposób zwijania ciasta i nakładania masy makowej oraz dekorowanie pomadą i rozdrobnionymi orzechami decyduje o ostatecznym oraz wyjątkowym kształcie i wyglądzie rogala. Z kolei waga nie powinna przekroczyć 250 gramów."

• Like 1

MKOI (Międzynarodowy Komitet Olimpijski) na prośbę prezydenta Stanów Zjednoczonych od nowego sezonu wprowadza nową dyscyplinę sportową. Celem jest promowanie zaangażowania i udziału kobiet w kulturze sportu. 😉

1 minutę temu, RC + napisał:

MKOI (Międzynarodowy Komitet Olimpijski) na prośbę prezydenta Stanów Zjednoczonych od nowego sezonu wprowadza nową dyscyplinę sportową. Celem jest promowanie 

Fascynujące 😴

14 minut temu, draże korsarze napisał:

Ja tez miałam teorie ze seven to miecz.

szpachlowanie oczu, pamiętamy [*]

No drugi Lipedzio to zawsze będą strzały panu Bogu w okno.😁

15 minut temu, salix napisał:

Oczywiście że nie jadła stąd moja kpina z podstarzałej mitomanki już podpowiem litościwie bystrzakowi. 😅

• Haha 1

O boze  jaka yebnieta ta z owca w pendolino 

Znowu piłaś prawda , bo jesteś dziwnie pobudzona 🤔😅

Oczywiście że nie jadła stąd moja kpina z podstarzałej mitomanki już podpowiem litościwie bystrzakowi. 😅

Ale ty masz zryty beret 😃 niby człowiek wie ale jednak potrafisz dalej zaskoczyć 

Nie martw się Krzychu, i do twojej wioski kiedyś dotrą rogale, bo robią się coraz bardziej mainstreamowe. Może nawet będzie cię stać.

• Haha 1

Znowu piłaś prawda , bo jesteś dziwnie pobudzona 🤔😅

Możesz sie tez odyebac i nie będziesz miał problemu z moim ‚pobudzeniem’ analfabeto.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się