Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość avocado

włosy/puszenie

Polecane posty

Gość avocado

witam Chcialabym Was prosic o sprwadzo sposoby( jesli takowe macie,a licze ,ze tak) na puszenie sie włosow:( To mój wielki problem,wystarczy troche wilgoci,śnieg lub deszcz i moje misternie prostowane włosy wygladaja fatalnie:(:( Licze na Was :D

Gość sloneczko22222
Bardzo dobry temat,mam ten sam problem i bede czekac na dobre rady:) pozdrawiam:)

Gość avocado
Co nikt nie ma takiego problemu?:(

Gość odżywaka z Avonu
przeciw puszeniu sie włosów niestety nie działa;( nie polecam!!!!

Gość natiiiiiiiiiiiiiiiiiii
a ja polecam sansilk fioletowy jest bardzo dobry ale mleczko nie szampon bo szampon w przeciwienestwie jest okropny;/ dla mnie jest bardzo dobry bo kiedy protowałam włosy i tak mi sie puszyly teraz prostuje uzywam sansilka i jest dobrze:))))) a nawet przestały mi sie krecic;P

Gość susz
a ja nakladam zawsze tyle odzywki bez splukiwania ze sie ladnie wygladzaja i lepiej sie trzymaja na wilgoci no ale troszke jednak zawsze sie poskrecaja :|

Gość avocado
a wlasnie na mnie ten sansilk nie dziala:( stoi mmi na poleczce i sie marnuje:(

Gość avocado
I nikt nie ma juz rad dla mnie:(:(smutno mi:(

Gość odswiezam

Gość widze ze nikt nie ma problemu
z włosami:(:(:(

Gość hallo

Gość coooooooooooooooo
proponuje zakupić naftę kosmetyczną którą wciera sięna 10 min przed myciem, bardzo wygładza włosy, polecam też szampony i odżywki Dove i czerwony Elseve, oczywiście odżywka DO spłukiwania, po umyciu mleczko wygładzające Garnier Fructis. I no problem.

Gość jon
Zapomnij, nic na to nie poradzisz - pokochaj. Ja mam kręcone włosy puszące się przy chocby minimum wilgoci w powietrzu. Włosy zaczynam suszyć jak są jeszcze mokre (nie wilgotne, bo to za późno, już nic z nimi nie zrobię). Prostuję je na szczotce (prostownica przetłuszcza włosy), używam szamponów i odżywek wygładzających (teraz to jest wybór, kiedyś można było tylko pomarzyć - polecam Elseve intensywne wygładzanie), na to lakier mocno utrwalający. To wszystko trwa prawie godzinę. Po lakierze nie wolno dotykać włosów przez 15 min bo kicha. Ale po tej całej robocie, gdy tylko wyjdę na dwór to przy niesprzyjającej pogodzie dojadę do pracy "pokręcona" jakbym w ogóle nic nie robiła. W zimie jest ekstra - pod czapką włosy pozostają proste, bez wzgledu na pogodę. Latem koszmar - gdy zanosi się na deszcz daję sobie spokój i zostawiam kręcone - wiem, że nie wygram (tu dygresja - włosy trzeba mieć podcięte tak, aby było OK zarówno w wyprostowanych jak i kręconych). Czasem zakładam chustke na głowę - bandamkę (nawet do żakietu, a co tam), której jedynym zadaniem jest nie dopuścić do pokręcenia się włosów. Generalnie przechlapane - nie ma szans na utrzymanie jakiejkolwiek fryzury. I niech mi żadna prostowłosa nie chrzani, że to takie fajne - jak chcecie mieć kręcone to sobie zróbcie trwałą i odczepcie się.

Gość avocado
jak najbardziej sie z toba zgadzam:) tylko,ze moje wlosy nie sa ani proste,ani krecone sa takie falowane i mam ich dosc:( marze o slonzcnej,bezdeszczowej wiosnie,wtedy ida mi sie moze dluzej pobyc ''prostowlosa"'":) i sprobuje co mi wyjdzie z nafta:0 dzieki za rady:)

Gość avocado
jak najbardziej sie z toba zgadzam:) tylko,ze moje wlosy nie sa ani proste,ani krecone sa takie falowane i mam ich dosc:( marze o slonecznej,bezdeszczowej wiosnie,wtedy uda mi sie moze dluzej pobyc ''prostowlosa"'":) i sprobuje co mi wyjdzie z nafta:0 dzieki za rady:)

Gość tą nafte kosmetycza
trzeba zmyc, czy trzymac 10 minut i wtedy ja zmyc szamponem? dzieki za odp:D

Gość serdelek
ja nie polecam szmponu i odżywki Garniera Nutri gladkie bo to nie dziala:( pozdrawiam

Gość muszelka45
czesc mam ten sam problem i nie wiem juz co robic, jak naloze pianke to sie ladnie kreca,ale troche wilgoci io juz sie pusza :(( to moje przeklenstwo:( jescze nie znalazlam na to sposobu:( nie polecam specyfiku z AVONU przeci puszeniu-nic nie daje:( pozdrawiam

Gość muszelka45
o niedokladnie czytalam o Avonie juz ktos pisal -moj blad:(

Gość avocado
wczoraj nalozylam na wlosy (przed prostowaniem) takie cos:) z loreala w rozowym opakowamniu, lapkie ble ale chociaz ladnie pachnie zobaczymy jak sie sparwdzi, jak wyjede z domku:) zyczcie mi powodzenia:D

Gość puszenie ladnie powiedzianep

Gość upupup

Gość siemie
hej slyszalam,ze przeciw puszeniu dobrez jest nakaladac,zrobiony domowym sposobem zel z siemienia lnianego:) tylko nie wiem czy naklada sie go przed czy po myciu wlosow:( jesli ktos wie prosze o pod[powiedz:)

Gość nafta kosmetyczna
Naftę kosmetyczną nakładamy na suche, bądź wilgotne włosy, trzymamy to około 15 min, można dłużej, nastęnie myjemy głowę szamponem i spłukujemy.

Gość avocado
dzieki wielkie pozdrawiam

szampon pantene pro-v zlota linia - bylam zdziwiona jak wyszlam na dwor, mi sie pusza w kazdych warunkach, a po nim duzo, duzo mniej!! i wax tez pomaga. wydaje mi sie, ze bardzo wazne jest nawilzanie wlosow, im sa bardziej nawilzone tym mniej sie pusza :) albo serum do zniszczonych koncowek z avonu - smarowalam nim po troszeczku cale wlosy, to je natluszczalo i lepiej od razu wygladaly.

Gość avocado
no i lipa Różowe smarowidlow Loreala bedzie lepiej dzialac,jak bedzie sucho:)

Gość czekam sobie
Wax jest ok

Gość hej hooop

Gość czekam
🌼