Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

alllicja

tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość sana
harmonet jest drogi , od 30- 35 zł

Gość marmoladaczekolada
a po których tabletkach przytycie jest najbardziej mozliwe??

Gość Pocahontas17
Nie można powiedziec po których tabletkach jest największe prawdopodobieństwo przytycia! To zależy od organizmu. Ale mysle że po każdych tabletkach (przynajmniej ja tak miałam) można troszeczke przytyć. Ale po jednych więcej po innych mniej. Słyszałam coś takiego że po tych tanich zawsze się tyje( ja, jak zazywałam te najtańsze to przytyłam!) . Poprostu czasem trzeba wypróbować pare różnych tabletek aby sprawdzić które są dla nas najodpowiedniejsze.

Gość sdgsgd
od kilku lat biorę Diane 35, kiedyś też przez pare miesięcy, zawsze było OK

Gość grinowa
hej, ja biore yasmin od pol roku i jest ok. u mnie kosztje roznie, znalazlam go za 30 zl nawet, takze da sie przezyc. co do skutkow ubocznych, to nie widze zadnych.. fakt, ze przytylam, ale dlatego,ze duzo jem :) takze bez obaw, na cere tez dobrze robi. nie wiem tylko, czy nie obniza "ochoty" (ale moze one wszystkie tak robia..) piszecie, ze leki takie sa drogie- ja mysle, ze czas, zeby faceci tez sie do tego dokladali, jesli macie stalych partnerow, to mogli by sie poczuwac troche! w koncu to my sie trujemy. a jeszcze mam pytanie: po jakim czasie dobrze jest odstawic hormony, zeby organizm odpoczal i zebym za 10 lat mogla byc spokojna, ze zajde w ciaze? ;) pozdrawiam.

Gość Pocahontas17
Ja, na szczęście mam takiego kochanego faceta że kupował mi tabletki. To w końcu także w jego interesie że można sobie "poużywac do woli" :) Ale ktoś tu słusznie zauważył!!! Kiedy bierze się tabletki hormonalne to spada popęd seksualny!! Dlatego ja, po ponad pół roku odstawiłam. To naprawde może zepsuć relacje między partnerami, jeśli facet nie może znieść jak dziewczyna nie ma ochoty( no bo on też chce miec od czasu do czasu troche przyjemności, a my nie powinnyśmy sie do tego zmuszać)! U mnie na szczęście mój był wyrozumiały, ale ja sama w końcu chciałam mieć jakąś przyjemność z seksu!! Także to jest jeden z wielkich minusów dla których nie warto brac tabletek!! Poniewaz po co brac te tabletki skoro nie można sobie poużywać bo się nie ma na to ochoty!!!? Ja brałam cilest przez pół roku i przez ten czas przytyłam jakieś 2 kilo. Ale kiedy brałam na początku przez dwa miesiące Microgynon to utyłam także 2 kg. Więc jednak to zalezy od tabletek ile się przytyje. A na cere to chyba pomagało.... ale nie wiem... ja zawsze miałam zmienną cerę :)

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
a czy któraś z was brała marvelon? bo czytam i czytam i jakos nie spotkałam sie z taką nazwą:( na forum

Gość CZUPRYNA
JA BIORE TABLETKI CILEST JUZ OD KILKU MIESIECY I DOBRZE SIE PO NICH CZUJE. WCZESNIEJ BRALAM DIANE ALE NIE POLECAM. NAJLEPIEJ BRAC REGULARNIE O STALEJ PORZE, BO KIEDY BIORE TROCHE POZNIEJ TO MAM NIE REGULARNE MIESIACZKI, ALE TAK POZA TYM TO OK.

Gość JA BRAŁAM
DIANE (10ZŁ)PRZEZ MNIEJWIECEJ ROK. ZALEZAŁO MI NA POPRAWIE CERY. ALE MOJA LEKARKA POWIEDZIAŁA ŻE NIE NALEŻY BRAĆ TYCH TABLETEK ZA DŁUGO PONIEWAŻ ZAKŁOCAJĄ ONE PRACĘ JAJNIKÓW. PRZY DŁUZSZYM BRANIU MOZNA MIEĆ PROBLEMY Z PÓŹNIEJSZYM ZAJŚCIEM W CIĄŻĘ... :-( ZMIENIŁAM WIĘC NA YASMIN (OK.35ZŁ) ALE PO NIM STRASZLIWIE BOLAŁA MNIE GŁOWA :-(( POZA TYM SŁYSZAŁAM ŻE KOSZMARNIE ZWIĘKSZAJĄ MOŻLIWOŚĆ ZAKRZEPICY ŻYŁ!!! NASTĘPNIE NOWYNETTE PO KTÓRYM TEŻ ŹLE SIĘ CZUŁAM... PO TYCH DOŚWIADCZENIACH RZUCIŁAM TO WSZYSTKO W CHOLERĘ. NIECH ŻYJĄ GUMKI :-))

Gość Pocahontas17
Pochwalam "JA BRAŁAM" Ja też rzuciałam te tabletki wszystkie, to nie jest warte tych wszystkich powikłań! Niech żyją gumki :)

Gość kasiula21
hej ja od 3miesiecy biore Microgynon 30, przepisal mi go lekarz w Anglii, po aborycji(najwieksza porazka w mpim zyciu_ale to nie o tym)teraz juz dosralam na caly rok tutaj tabletki antyk. sa za darmo!!!!nie wiem czy przytylam ale na pewno nie schudlam!!!!i trudno jes tez zgubic pare kilo(chociaz nie jjem za duzo)!!!i ochota na seks spadla prawie o 45% (: a mojemu partnerowi to ciagle sie chce wiec nawet ostatnio zakupilismy Play gel (durex) polecam

Gość indywidualna sprawa
powiem tak: kazdy organizm jest inny i bardzo roznie reaguje na rozne tabletki, wiec trzeba samemu sie przekonac na wlasnej skorze jakie beda odpowiednie dla Ciebie. Ja bralam juz chyba wszystkie mozliwe tabletki: Diane 35, Cilest, Microgynon, Logest, Regulon po kazdych czulam sie fatlanie mdlosci tycie ogolnie caly czas zle samopoczucie. Dwa lata przerwy bez zadnych tabletek bylam pewna ze moj organizm nigdy nie bedzie tolerowal zadnych tabletek anty jednak zdecydowalam sie na ostatnia "probe" gin przepisal mi yasmin, poczatkowo znowu mdlosci:/ pomyslalm nic z tego, cale szczescie po dwoch tygodniach dolegliwosci minely teraz czuje sie bardzo dobrze jestem przy drugim opakowaniu a kg wciaz spadaja mimo ze nie wprowadzilam zadnych zmian w jadlospisie. Takze indywidualna sprawa kazdej z nas osobno, musisz sama poprobowac az wkoncu znajdziesz to czego szukasz;))) pozdrawiam

Gość asia17
czesc wszystkim jak juz mowimt o tabletkach to ja biore od kilku miesiecy cilest i w sumie ok sie czuje po nim ale pomocy!!! spadlo moje libido prawie o polowe a moj facet nie jest z tego zadowolony.... czy z tego powodu zmienic na inne???? doradzcie mi prosze...

Gość Pocahontas17
Ja też brałam cilest, także spadło mi libido. Jesteśmy po prsotu takimi osobami którym tabletki antykoncepcyjne w tej kwesti nie służą, więc nie wazne jakie bysmy brały to tak będzie zawsze. Ja odstawiłam tabletki. Jeszcze przez pewien czas miałam niskie libido potem było lepiej! Ale facet zdążył mnie zdradzić! Dlatego ostrzegam.... Trzeba uważać na to. Bo jak facet nie dostanie to czego chce to może być ciężko. A to nie jest nasza wina! Nam się po tych tabletkach po prostu nie chce... A na siłę też nie można!

Gość magdulek111
Ja brałam harmonet przez pół roku, niby wszystko ok, ale nie miałam w ogóle ochoty na seks. Odstawiłam je, a teraz lekarz dał mi Yasmine ale nie wiem czy zacząc je brac. Poza tym nie chce schudnąć- marze żeby przytyć!!

Gość asia17
dzieki za odp:-> mysle ze nie bede ich zmieniac po prostu pogadam z moim facetem o plusach i minusach tabletek zeby nie bylo zadnych nieporozumien:-> mysle ze kazdy facet powinien wiedziec ze nam kobietom zmienia sie libido przez te tabletki

Gość tse tse
ceny ktore tu sa podawane to za tabletki ktore wystarczaja na jeden cykl czy opakowanie? czy moze jedno opakowanie zurzywa sie podczas jednego cyklu?

Gość Pocahontas17
Jedno opakowanie starcza na jeden cykl.

Gość utr
ja biorę cilest już od ponad roku. Jestem z nich bardzo zadowolona bo nie odczuwałam zadnych skutków ubocznych.Ostatnio jednak dowiedziałam sie ze tabletki te źle wpływają na wątrobę. Chciałabym sie dowiedziec czegos wiecej na ten temat. Czy to wogóle prawda?

Gość ika 19
witam, ja biore dopiero trzecie opakowanie tabletek novynette i jestem z nich zadowolona, bo; *maja małą dawkę hormonów *skróciły mój bolesny okres *wcale nie zmniejszyły libidio *nie przytyłam od nich (ba w ciągu ich brania schudłam, ale to przez to ze dodatkowo zaczełam ćwiczyć i o wiele mniej jesc wioec to pewnie nie ich zasługa ;) ale nie przytyłam a tego bardzo sie bałam) *pożegnałam sie z gumkami mimo tego, że* *jestem po nich płaczliwa *ostatnio dostałam okres w ciągu cyklu *póki co nie poprawiła mi sie od nich cera, chociaz na to tez liczyłam poleciłabym je z ręką na sercu Pozdrawiam i chciałabym jeszcze zapytac czy któras z was zna moze tabletki przepisywane na cere ale nie te diane 35 albo syndi 35 bo one maja ogromna dawke hormonów.. z góry dziekuje :*

na cere to glownie diane lub cilest ale inne tez moga dzialac na cere ale to juz zalezy od organizmu do \"utr\" nie tylko cilest zle wplywa na watrąbe ale KAZDE !!!!!!!!!!!!!!!!!!! dlatego wwarto co jakis czas zrobic sobie badania na ALAT i ASPAT>>popros lekarza o skierowanie da bez problemu:)

Gość eh eh eh
Ja biorę harmonet. Nie tyję, nie powiększają się piersi (i dobrze), włosy ładniejsze, cera hmm, ciężko ocenić, raczej bez zmian. Libido... tu może zaskoczę ale powiedziałabym, że nawet w górę :P :P Gorzej z nastrojem, łatwiej o płaczliwość, aczkolwiek to może też być pogoda i ogólna sytuacja :P No i płacę 27zł.

a ja stosuje plasterki, wczesniej bralam yasmin, ale zle na mnie dzialaly, mialam mdlosci, straszne bole glowy, przytylam. Teraz na Evrze czuje sie swietnie, tyle tylko, ze u mnie kosztuja 61 zl

Gość kasia1888
MAm 19 lat waze 41 kg. chce przytyc mam zamiar brac cilest co o nim myslicie?? pozwoli mi nabrac masy???

Gość kasia1888
Moj chlopak tez mi mowi ze przydalo by mi sie troche wiecej ciałka:( Co myslicie o nich. czy taka chudzinka złapie pare kilogramow po nich? zdało by sie tak z 5kg. :)

Gość ona91111119
słuchajcie mam problem, ostatnio mialam wymioty po jakims czasie od przyjecia tabletki ale przyczyny wymiotw byly inne wiec nie obwiniam tabletek, tylko chodzi o to ze skoro w opakowaniu jest tabletek na 21 dni a ja juz je koncze to wychodzi ze bralam 20 dni i teraz normalnie 7 dniowa przerwe jak zawsze robic?

Gość kasia1888
tego to ja niewiem ale czy ktos odpowie na moje pytanie? Kasia1888

Gość Emma21=
dołączam się do pytania "kasia1888" :):) nie cierpie siebie takiej chudej...:/ Szkoda, że w tym świecie panuje mania odchudzania a o tyciu ani słowa!!:[ Ale po tabletkach podobno 'to całe tycie' to tylko efekt zatrzymania wody w organizmie i mija po przerwaniu brania pigułek. P.S. Zaczęłam 'Cilest' i jest ok, ale nogi mnie bolą tak 'dziwnie', chociaż może to nie od tabletekhmm, w koncu wzięłam tylko dwie:P więc niewiele mogę powiedzieć, wczesniej nie brałam żadnych. Życze powodzenia wszystkim kobietkom :P :*

Cześć dziewczyny. Ja biorę Cilest od kilku lat i prawda jest taka że jak właśnie te tabletki wam odpowiadają to raczej marne szanse że przytyjecie. Co do zatrzymania wody w organizmie to prawda ale to się zdarza tylko i wyłącznie przed okresem. Emma21= co do bolących nóg to raczej tego nie lekceważ bo tabletki mają niezbyt korzystny wpływ na krążenie krwi więc jak ktoś u Ciebie w rodzinie cierpiał na problemy z krążeniem to lepiej zrób konieczne badania czy nie grożą Ci żylaki albo jakieś zakrzepy.

Wśród wielu kobiet wciąż panuje przekonanie, że stosowanie hormonalnych środków antykoncepcyjnych powoduje wzrost masy ciała. Najnowsze badania potwierdzają jednak brak związku pomiędzy przyjmowaniem doustnych złożonych środków antykoncepcyjnych o niskiej zawartości hormonów, a wzrostem masy ciała. Wyniki najnowszych badań na ten temat opublikowano na początku 2005 roku. Badacze amerykańscy i holenderscy dokonali przeglądu wszystkich publikowanych wyników prób dotyczących stosowania złożonych środków antykoncepcyjnych i stwierdzili brak związku pomiędzy wzrostem masy ciała, a stosowaniem pigułek. Nie jest to w żadnym przypadku pierwsze badanie, które potwierdza brak takiego związku. Więc moje drogie musicie znaleźć jakiś inny dobry sposób aby przybrać trochę na wadze :)