Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

alllicja

tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość malina22
ja po novinnette przytyłam,a raczej spuchłam,teraz brałam yasminelle i po nich chudłam,piersi zmalały.mam teraz przerwe w braniu i nie wie juz sama jakie zaczac brac?

Gość malina22
chciałabym brac takie po ktorych terz nie co przytyje i znowu nabiore ksztaltów,wiec jesli znacie takie to prosze o ich nazwe,dzieki

Gość alexisesa
Hej! Ja biorę yasmin i je bym Ci poleciła. Nie przytyłam po nich, a piersi stały się pełniejsze i bardziej jędrne :)

Gość kaka 2009
Witam, od dwóch miesięcy biorę cilest (dwa opakowania),wydaje mi się,że schudłam,choć po wadze tego nie widać,ale nie o to chodzi.Chciałam zapytać po jakim czasie mijają nudności,bóle typwe dla miesiaczki,nie wiem czy wykupić trzecie opakowanie,czy zrezygnować z cilestu na konto innego środka anty.Decydując sie na tabletki chodziło mi o zmniejszenie bolesnych miesiączek(bardzo).Chyba zrobię badania hormonalne?

Gość marokanski sklep
Zapraszamy do sklepu rekodziela marokanskiego www.marokostyle.com ... Niepowtarzalne elementy wystroju wnetrza i ogrodu.

Gość alexisesa
Do kaka: Wszystko zależy od organizmu, zazwyczaj sytuacja taka normuje się i występuje tylko przy pierwszym opakowaniu. Może być tak, że Twój organizm nie toleruje dawki hormonów zawartej w cileście, dlatego powinnaś porozmawiać ze swoim ginekologiem i on/ona na pewno dobierze coś odpowiedniego, zapewne potrzebne będą badania hormonalne. Pozdrawiam.

Gość kaka 2009
tak zrobię,wielkie dzieki pozdrawiam

Gość KACHNA86
Dziewczyny troche się tego naczytałam powiem wam że tabletki ustala lekarz po wstępnym przebadaniu przynajmniej ja tak miałam na początku brałam LOGEST nie powiem nic złego bo mi bardzo służył póśniej miałam pół roku przerwy i teraz od 3 msc biorę bardzo tanie tabletki(16zł)CILEST i też jestem zadowolona nie tyje i wszystko jest tak jak powinni być Pozdrawiam

czy chcąc zakończyć branie tabletek na jakiś czas mogę zamiast 21 jak jest w blistrze zażyć tylko 20? bo żeby wziąć tą jedną dodatkową muszę kupować nowy blister... napiszcie co myślicie... a no i biorę tabl. yasminelle

Gość vesania
A czy tabletki mogą szkodzić osobom z lekką nadwagą? Czy może się zdarzyć po badaniach, że ginekolog nie będzie chciał przepisać żadnych tabletek??

Gość tabletki antykoncepcyjne
szkodzą zdrowiu

Gość unknown girl
Ja biorę Yaz i jestem zadowolona. Żadnych skutków ubocznych nie odczuwam (na razie). Tylko te tabletki są drogie, bo kosztują ok. 45zł.

Gość rabarbarella
każdy inaczej reaguje na rózne tabletki, więc nie ma co się sugerować opiniami innych lasek, lepiej sie dać po prostu dokładnie przebadać. natomiast jeśli chcesz zmieniać ze względu na cenę, to polecam sprawdzanie w różnych aptekach, bo się różnią, albo kupowanie przez internet - np na doz.pl

Gość Minesssota
Jak mnie to wkurza, jak ludzie piszą bzdury! Tabletki nie tylko nie szkodzą zdrowiu, ale często leczą. Warto sobie coś poczytać mądrego, zanim się człowiek zacznie wypowiadać na temat, którego nie zna. O np. tu jest wszystko dokładnie opisane, http://www.doz.pl/czytelnia/a1311-O_czym_powinny_wiedziec_kobiety_planujace_ciaze_oraz_te_ktore_chca_jej_zapobiec to strona, która się specjalizuje w antykoncepcji, informują, lekarz odpowiada na pytania i można piguły tanio kupić.

Gość kijaloska
ceny tabletek są różne, ale warto poszukać tanich aptek. ja znalazłam taką u siebie w Inowrocławiu na królowej jadwigi 38. Można tez popytać o tańsze odpowiedniki albo we własnej aptece, albo na doz.pl , zresztą bzrdzo często od razu u nich zamawiam przez net tabletki i odbieram i siebie....przynajmniej mam pewnośc, że informacja będzie prawdziwa, bo jak nieraz czytam te forumowe mądrości...to aż strach.

Gość wrzesnianka
A może warto zastanowić się nad zmianą tabletek na sylvie20. Jest to tańszy odpowiednik harmonetu - takie info dostałam ostatnio od mojego ginekologa. I teraz co miesiąc jestem 2 dyszki do przodu :-)

Gość mandewila
pewnie, że ceny tabletek są różne i jeszcze różniejsze w zależności od apteki. Ja znalazłam bardzo tanie na doz.pl, oni chyba jakąś promocję ogólnie na antykoncepcję mają, ale naprawdę jest różnica.

Ja również brałam yaz i dobrze sie po nich czulam,cera mi sie poprawila,mniej przetłuszczała tylko przed okremem bardziej mnie brzuch bolal i bylam rozdrazniona. Wczesniej po yasminelle przytylam jak swinia,mialam takie hustawy nastrojow i bez przerwy chcialo mi sie jesc. Teraz nie biore zadnych,doszlam do wniosku ze nie bede sie trula bo to jednak ma swoje skutki uboczne. Jednak jakbym miala polecac to yaz(moja kolezanka tez bierze i jest zadowolona), tylko to choloerstwo strasznie drogie- 40 zł minimum.

Gość ala2451
ja bralam mikrogen 21 przez 4 miesiace to mialam caly czas krwawienie nic mie pszybylo na wadze i dobrze czulam sie teraz zmienilam naharmonet jeszcze nie bralm

Gość Kochia
To aj zapytam inaczej... Przez kilka lat brałam Cilest ( jakieś 3-4 ) i dopiero o tym czasie zaczęłam mieć skutki uboczne. Nudności, migreny, brak ochoty na sex itp. Wcześniej było wręcz odwrotnie. Czy któraś z Was miała podobnie? Jeśli tak to na jakie się przestawiłyście ?