Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

alllicja

tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość Grooszek
ja zaczęłam od Novynette- cena około 25 zł, jednak mam po nich same skutki uboczne, tj. migreny, codzienne nudności, wymioty, ciągle chce mi się spać, wzdęcia, brak apetytu, bolące piersi! poprosiłam, więc panią G o przepisanie mi innych tabsów, ponieważ jestem zmęczona tymi skutkami... zaleciła mi Stediril 30, za 4 dni zacznę nowe opakowanie i zobaczymy co dalej... a cena-i tu zaskoczenie- w granicach 2 zł, ponieważ są refundowane... Pozdrawiam

Gość mirelka87
mam prośbę czy ktoś mógłby mi nappisać kiedy zacząć brać tabletki antykoncepcyjne; mam yasmin ale zgubilam ulotke:( chodzi mi o o to który to ma być dzień cyklu itp. chciałabym jeszcze wiedzieć kiedy mogę uprawiać seks bez dodatkowych zabezpieczeń z góry dzęikuje

Gość mirelka87

Gość Blondiiiiii
a

Gość Blondiiiiii
Ja biorę Novynette. Żadnych skutków ubocznych. powiększył mi się apetyt i ochota na seks jakby wzrosła :) Tylko cena nie za fajna, 30zł to troche sporo :(

Gość Blondiiiiii
mirelka87 : Tabletki zaczyna się brać w 1 dzien okresu. Wybierz sobie godzinę i przez 21 dni zażywaj o tej samej porze. Zabezpieczona jestes juz w chwili wzięcia pierwszej tabletki.

Na początku logest potem harmonet, potem znów logest i teraz yasminelle - są rewelacyjne, ale troche kosztują 35-45 zł.

Mirelka87 normalnie we wszystkich ulotkach pisze że od pierwszego dnia okresu ale mi jak zaczynałam brać tabsy to lekarka powiedziała, że mam się nie kierować tym co jest w ulotce tylko zacząć w 5 dniu okresu niezależnie od tego czy się już skończył czy jeszcze nie. Powiedziała też, że dzięki temu nie będę miała żadnych przypadkowych krwawień pomiędzy okresami.

Gość dolarss
Sprzedam tabletki antykoncepcyjne i nie tylko! (1) -Yasminelle -Yasmin -Cilest -Mercilon -Jeanine -Femoden -Diane -35-Gravistat -Evra -Gravistat 150 -Harmonet -Logest -Loette -Marvelon -Microgynon 21 -Minesse -Minisiston -Minulet -Mirelle -Novynette -Regulon -Restovar -Rigevidon -Stediril 30 -Anteovin -Milvane -Tri-Minulet -Trinordiol 21 -TriNovum -Triquilar -Tri-Regol -Trisiston -Cerazette (2)-zastrzyk na trzy miesiące- Depo-Provera Medroxyprogesteronum 150mg/1 ml (3)-wkładka wewnątrzmaciczna Mirena- lewonorgestrelum (4)-krążki dopochwowe Nuvaring etynyloestradiolum + etonorgestrelum Gwarantuję oryginalny lek, oryginalne opakowania i dokładną instrukcję w języku polskim PACZKI WYSYŁAM NATYCHMIAST PRIORYTETEM. GWARANTUJĘ UCZCIWOŚC. Odbiór osobisty Wrocławiu / Olesnicy Lub expresowa wysyłka możliwość sprawdzenia paczki przed odbiorem. Kontakt:gg 1572522 dolarss@o2.pl Telefon 782549605 Chcesz za łatwić sprawe szybko,uczciwie i dyskretnie? Nie zwlekaj ! W razie pytan prosze dzwonic odpowiem na wszystkie pomoge sluze radą ! Daje 100 % pewnosci mozliwosc odbioru osobiscie ! Wszystkie tabletki anty można zalatwić.Przy 3 paczkach taniej !

Gość olga88
mi lekarz powiedział żebym pierwszą tabletkę zarzyła w pierwszym dniu cyklu. ale na ulotce jest napisane ze nalezy wziąźć albo w pierwszym albo w piątym dniu takze sie nie martw. ja jeszcze wogole nie bralam ale juz mam w domu i czekam na miesiączke zeby zaczac brac. mam regulon i lekarz mi powiedzial ze powinnam po nich przytyc ale jakos mi sie nie wydaje bo na ulotce jest napisane co innego. a bardzo bym chciala przytyc...ale zobacze jak to bedzie. pozdrawiam wszystkie kobietki:))

Gość do dolars
ile kosztuje opakowanie TRIGUILAR?

Gość monakła
Hej dziewczyny! Chciałam brać tabletki na przesunięcie okresu (tak przez 3 miesiące),lekarz przepisał mi cilest, ale nawet mnie nie zbadał,a słyszałam że powinień zbadać mocz i zrobić USG aby dobrać tabletki.Co myślicie o cileście? Boje sie też przytyć ,czy możliwe jest to w ciągu 3 miesięcy?Bardzo prosze o pomoc bo 1 tabl biore już gdzieś za 4 dni.

Ja biorę cilest od kilu lat i jestem bardzo zadowolona. Nie przytyłam ani jednego kilograma. Co do badań to masz rację ale rzadko który lekarz daje skierowanie, a co do przytycia to możesz przytyć przez te 3 miesiące jeśli będziesz miała źle dobrane tabletki jednak z tego co słyszałam to po cilescie jest to mało prawdopodobne.

Gość iirmina
Ja robię badania regularnie raz na pół roku. Mam dobrego lekarza, który pilnuje tego. Był też pierwszym który zrobił mi badania przed przepisaniem tabletek. I dzięki temu mam dobrze dobrane, a więc bez skutków ubocznych i złego sampoczucia.

Gość gosiaczek25
witam lekarz przepisała mi cilest na uregulowanie okresu a właściwie na jego wywołanie bo odkąd schudłam mam z tym duży problem. Słyszałam że po tabletkach można przytyć a ja bardzo się tego boję. Proszę o opinie na temat cilestu

Gość yrf
Biore Cilest od 2 lat- wszystko bylo w porządku- nie utyłam, miesiączki mniej bolesne itd, cera ładniejsza. Do pewnego czasu., a właściwie do... sierpnia? Teraz sie mecze-boli mnie noga, libido ponizej zera, cera jakaś niefajna :/ Jutro ide do lekarza, niech cos z tym zrobi. generalnie Cilest ok- cena ok 20 zeta ( 18-24 zł) . Dopiero po 2 latach zaczeło sie coś dziać-

Gość mysia1
tyle sie tu teraz naczytalam że chyba mam dosyc mysle ze nie powinno sie nikomu zadnych tabletek polecac bo kazdy organizm jest inny to ze jednej osobie odpowiadaja np. yasmin to nieznaczy ze drugiej też one beda odpowiadać ja bralam yasmin i z bolu piersi nie moglam wytrzymac ,harmonet także bralam i przytylam 20 kg.bralam takze jasminelle i mialam wiele skutkow ubocznych bralam novynette i tez musialam je odstawić poniewaz przytylam 7 kg.prawie nic nie jedzac teraz biore cilest i mam nadzieje ze przy nich zostane a tak naprawde to zaleca sie zmienianie tabletek co 2 ,3 lata zeby zminiac dawki hormonow

Gość mARCL
Ja od 3 lat biore microgynon 21 i jestem bardzo zadowolona. nie tyje, nie chunde (chyba, ze za bardzo przykoleguje sie do ciastek :)) glowa mnie nie boli, libido to wrecz na odwrot ;) moglabym polecic, ale wiadomo, ze skoro mnie pasuja to jednak nie kazdej innej. i pomimo tego, ze dobrze sie po nich czuje to zamierzam zmienic na jakies nowsze, z mniejsza dawk hormonow. niestety ceny tych wszystkich tabletek sa wybitnie niestudenckie, ale coz poradzic. :) Probojcie dziewczyny probojcie. chyba metoda prob i bledow w tym przypadku bedzie najlepsza :)

Gość Dorka7
Dziewczyny, tabletki to bardzo indywidualna sprawa, każdy organizm inaczej reaguje, więc trochę rozsądku i wymuście na lekarzu skierowanie na badania na hormony + pełna morfologia. Te tabletki wpływają na cały organizm, na każdy organ, więc naprawdę te badania są istotne przy doborze tabletek. Ja wiem, że lekarze są leniwi i jak im powiecie "proszę o X czy Y", to często przepiszą, ale to nie jest kwestia, w której powinnyśmy się sugerować poradą koleżanki. Osobiście biorę Cilest (ok 18 zł), ale zaczynałam od Harmonetu - lekarz olał badania i czułam się fatalnie, badania dużo wyjaśniły. Zachęcam, bądźmy rozsądne, tu przecież chodzi o zdrowie.

Gość ita_inc
hey. mam yasmin (3 opakowania). kupiłam je w zeszłym roku i jak się okazało, ja nie mogę wogóle brać żadnych hormonów, bo mam tarczycę:( chodzi o to, że straciłam kasę (po 40 zeta za op.), i chciałabym odzyskac chociaż część. 3 opakowania nieużywane, z datą ważności do 11.2009. jesli ktoś ich używa, i chciałby kupić, to prosze o kontakt na gg. (1645031)

Gość dzasti
ja bralam yasminelle kosztuje ok35zl sa bardzo dobra nie przytylam po nich ale za to piersi mialam bardziej pelne i nabrzmiale(nie bolaly mnie). polecam

Brałam Cilest (około 20zł) ale dostałam przez nie grzybicy, którą wyleczyłam dopiero po ich odstawieniu. Od trzech dni biorę Logest (około 40zł) i mam po nich lekkie duszności i trochę podwyższoną temperaturę, jednak nie do końca jestem pewna czy to skutki tabletek, bo kilka dni temu przechodziłam grypę żołądkową, może to też ma wpływ...

Gość sasusia
SLUCHAJCIE DZIEWCZYNKI Z TYMI TABLETKAMI TO JEST TAK ZE JEZELI WIEKSZOSC OSOB MA PODOBNE SKUTKI UBOCZNE PO ZAZYCIU TO ZAZWYCZAJ TAK JEST ALE KAAAZDY ORGANIZM REAGUJE INACZEJ TO ZNACZY ZE JEZELI KASIA MA LADNA CERE PO JASMIN TO NIE ZNACZY ZE BASI CERA SIE POPRAWI NA PRAWDE JA WAM POWIEM MOJE OSOBISTE ODCZUCIA MOIMI PIERWSZYMI TABLETKAMI BYLY ***** DIANE WZIELAM JE ZE WZGLEDU NA CERE I BOLESNE MIESIACZKI I BYLAM ZACHWYCONA BO CERE I WLOSY MIALAM CUDOWNA !!!! MIESIACZKA SIE UREGULOWALA I PRZESTALA BYC BOLESNA A PODKRESLAM ZE MIALAM TAKIE BOLE ZE WILAM SIE Z PLACZEM PO PODLODZE ...:( JEDNAK ODCZULAM POKAZNY WZROST WAGI OGOLNE OPUCHNIECIE CZULAM SIE CIEZKA I MIALAM NABRZMIALY BRZUCH OGOLNE ZATRZYMANIE WODY W ORGANIZMIE ZMIENILAM NA ********YASMIN PIERWSZE WRAZENIA POWROT DO DAWNEJ FIGURY NIE PUCHNELAM ALE CERA I WLOSY NIE BYLY JUZ TAKIE JAK PO DIANE OGROMNY MINUS POTWORNE MIGRENY UTRZYMUJACE SIE PRAWIE MIESIAC DZIEN W DZIEN I MOCNE BOLE BRZUCHA JEDNAK TE OBJAWY MIJAJA I POZNIEJ JEST CUDOWNIE ZADNYCH BOLI ZADNYCH OPUCHNIEC REGULARNE MIESIACZKI LADNA CERA JEDYNY MINUS KOMPLETNY BRAK OCHOTY NA SEX ( W MOIM PRZYPADKU ) KOLEJNE ********CILEST POWIEM TAK TRAGEDIA NIE SLUZA MI KOMPLETNIE PO PIERWSZE TABLETKI SA DUZE I NIEPOWLEKANE... MAM MDLOSCI CODZIENNIE JEST MI NIEDOBRZE KAZDEGO RANKA NIE MAM OCHOTY NA SEX MOJA CERA I WLOSY SA PASKUDNE NA TWARZY ROBIA MI SIE DUZE BOLACE OBRZMIALE ZE TAK POWIEM WRZODY CZESTE BOLE GLOWY ZLY HUMOR BOLE I SKURCZE BRZUCHA STRASZNIE CIERPI MOJA WATROBA I DA SEI TO ODCZUC PO WYPICIU JEDNEGO DRINKA RANO WSTAJE I UCZUCIEM JAKBYM PILA DENATURAT PRZEZ 3 DNI HEHEH... POWAZNIE POZA TYM PRZYTULAM ZNACZNIE UDA I BRZUCH NAPOMPOWANE JAK BALONY SKONCZYLAM OPAKOWANIE ROBIE 2 MIESIACE PRZERWY I WRACAM DO YASMINKOW UWAZAM ZE SA BARDZO DOBRE I WIEKSZOSC LEKARZY JE POLECA pozdrawiam was serdecznie i mam nadzieje ze was nie zanudzilam KOBIETKI NIE PATRZCIE TYLKO NA CENE WAZNIEJSZE JEST WASZE ZDROWIE I SAMOPOCZUCIE NA PRAWDE IM TANSZE TABLETKI TYM GORSZE NIE ZAMIENIAJCIE SIE W HUMORZASTA FIONE TYLKO I WYLACZNIE ZE WZGLEDU NA 10 ZLOTYCH POPROSCIE PARTNERA NIECH SIE WAM DOLOZY I TRZYMAJCIE SIE CIEPLUTKO:)

Gość sasusia
monakła przeczytaj moja wypowiedz mi cilest nie sluza ale w twoim przypadku moze byc inaczej :):) OGOLNIE ODRADZAM CI BRANIE TABLETEK BEZ PRZERWY PONIEWAZ ZAKLOCASZ CALY CYKL NIE JEST POLECANE BRANIE TABLETEK BEZ PRZERWY NA ODSTAWIENIE PRZEMYSL TO DOKLADNIE ZANIM SIE ZDECYDUJESZ MOJA PRZYJACIOLKA ZROBILA TAK NA WAKACJE I CZULA SIE BARDZO NIEKORZYSTNIE POZDRAWIAM:)

Gość agiiiii
hej, naczytalam sie na tych wszystkich forach, ze az odechcialo mi sie brac tabletki;) pare dni temu bylam u ginekologa i przepisal mi Cilest. Teraz czekam na okres i zaczynam brac. Beda to moje pierwsze tabletki, nigdy wczesniej nie bralam. Lekarz przepisal mi odrazu 3 opakowania, poniewaz wyjezdzam za granice i sama go o to poprosilam. Chociaz teraz nie wiem czy dobrze zrobilam. Ale widze, ze kazdy inaczej reaguje, wiec tez za bardzo nie mozna sie sugerowac. Jedyne na czym mi zalezy, to zeby mi zwiekszyly sie piersi :) wiecie moze ktore tabletki szczegolnie na to wplywaja?:) pozdrawiam

Gość wiolcia...
Biorę CILEST od pół roku i moja miesiączka trwa nieraz do 8 dni.a pozatym zaczynam miesiączkować juz (niekiedy)w 14tym dniu brania pigułek.czy to normalne./?

Gość frufru
cycki masz lekko powiekszone tylko podczas brania pigul, jak odstawisz i tak Ci opadną, wiec nie oboecuj sobie cudów.

Gość nieprawda że im tańsze
tym gorsze!! wiele pigulek jest tańszych, bo jest refundowana, ja przyjmowałam diane 35, teraz od 2 lat syndi 35 (składy obu te same, tylko inna firma), i płacę za nie ok 7,5 zł, bo są właśnie REFUNDOWANE, jak tabletki na cere (biorę je bo miałam problem z trądzikiem) - bardzo mi pomogły, stosuję nadal, zero skutków ubocznych, ale nie mogę powiedzieć "polecam", bo pigułki anty to nie jest zestaw witamin i każdy organizm reaguje INACZEJ!!!!

Gość aganista
hej dziewczyny! głównie biorę logest,byłam w angli i wtedy lekarz przepisał mi microgynon21,po którym okropnie napuchłam..nie wiem ile to było kg,ale czułam sie cała opuchnięta i było to widoczne po powrocie do polski wróciłam do logestu z którego jestem zadowolona,ale słyszałam ,że dobrze bo jakimś czasie znmienić tabletki i to tez chciałam zrobić...proszę o opinię pań ktore wymieniły logest (pomimo zadowoloenia z niego)na coś innego..co to było?jaka cena?i czy jakieś reakcje..najbardziej obawiam sie właśnie opuchnięcia..tycia;/ pozdrawiam:)