Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Go艣膰 triple-five

blizny po oparzeniu

Polecane posty

Czy ktos juz pozbyl sie blizn????? Czy ktos mial moze blizny \"poprzeszczepowe\" , ktorych sie pozbyl?????czy to jest mozliwe?;)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
ja ok 2 tyg temu mia艂am wyci臋t膮 1 blizn臋 pooparzeniow膮 - przero艣ni臋t膮. szwy ju偶 wyci膮gniete i czekam ......i masuj臋 i wcieram ma艣膰 i czekam i nie potrafi臋 my艣le膰 o nieczym innym. czy b臋dzie ok, jeszcze nie wiem....musz臋 ok 3 mie艣 odczeka膰 min. wi臋c.... Ale spr贸bowa艂am!!!!

Udost臋pnij ten post

mignattino hej:) czyli Tobie tak jakby ja \"zrownali\";) tak zeby dostac sie do tej warstwy skory , ktora nie byla uszkodzona przez oparzenie?;) to mialas ktorego stopnia poparzenie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nagda
hejka...... polecam KOLAGEN NATURALNY WCIERA膰 W TE BLIZNY PO TR膮DZIKU tylko do tego trzeba mie膰 zab贸jcz膮 cierpliwo艣c ale my juz mamy :)kolagen rano i wieczorem. ja wsmarowywa艂am jakie艣 1,5 miesiaca w moja zgrubia艂膮 blizne pooparzeniowa i powiem ze jest r贸偶nica malutka ale jest- trzeba stosowa膰 jakies 7 mcy ze by cokolwiek by艂o wida膰 koklagen naturalny firmy COLWAY. POZDRAWIAM . A TY go艣ciu jeste艣 dobry...... oj 偶eby si臋 taki gdzie艣 znalaz艂 co mnie zechce jeszcze z bliznami :) :) pozna艂am fajnego kolesia i zn贸w t膮 sam膮 drog臋 musze przejsc i mu opwiada膰 jaka to ja piekna pod tym r臋kawkiem jestem . pozdrawiam :) ajjjjjjj

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Karmelek21
Hej Jak to mia艂a艣 wyci臋t膮 blizne ??? w kt贸rym miejscu i czy rozleg艂a by艂a?????Bo JA mia艂am dwa tygodnie temu dermobrazje, bola艂o jak diabli a efekt贸w za bardzo nie ma:(:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Agusia_pp
CZesc , ja wczoraj uczestniczylam w pozarze mam oparzenia 2 stopnia na rece i troche na plecach ... zrobily mi sie bable i wogole zalozyli mi oaptrunki ale teraz sie boje o te blizny ... nie wiecie czy jesli bede o nie dbala od poczatku jest szansa ze zejda? :(

Udost臋pnij ten post

mia艂am poparzenia 1 i 2 stopnia na twarzy... bo tym wypadku zosta艂o mi kilka blizn przero艣ni臋tych pooparzeniowych. Poniewa偶 przeros艂y - lekarze uprzedzili, 偶e najprawdopodobniej mam tendencj臋 do takiego gojenia si臋 ran i wiem oczywi艣cie, 偶e blizna raz powsta艂a nie zniknie ju偶 nigdy a w najlepszym przypadku nowa b臋dzie 艂adniejsza. Ja postanowia艂am spr贸bowa膰, bo jeden z lekarzy powiedzia艂 mi, 偶e je艣li od samego pocz膮tku b臋d臋 si臋 pilnowa艂a i dba艂a o now膮 blizne mam 75% szans, 偶e nie przero艣nie. no i wyci臋t膮 mam 1 w okolicy ust by艂a na ok 2-3cm d艂uga no i szeroka na ok0,5??? niigdy nie mierzy艂am, ale wygl膮da艂a jak :\\ wstr臋tnie. a teraz czekam co b臋dzie z t膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 du偶yjohny
za艂amany

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 du偶yjohny
cze艣膰 wszystkim

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 du偶yjohny
mam pro艣be .31 lat blizn臋 30 letni膮. Jestem ze Szczecina czy kto艣 ma mo偶e info jak najlepiej pozby膰 si臋 blizny z kl. piersiowej od dolnego mostka do szyi na szeroko艣ci sutk贸w dzi臋ki z g贸ry pozdro oparzonych:)

Udost臋pnij ten post

A ja wam troche zazdroszcze,ze walczycie i planujecie usuwanie tych blizn. Ja nie mam praktycznie zadnej nadziei,ze te moje blizny da sie w jakikolwiek sposob usunac :( Ale wam zycze duzo cierpliwosci i wytrwalosci, trzymam za was kciuki! Ps. To nie jest temat dla podszywaczy!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Tymczasowy pseudonim Dawid
19.08 o godz. 01:27 "szalony d偶ony" napisa艂: "Once again... dziewuchy, serio... je偶eli spotykacie kolesi, kt贸rym w jaki艣 spos贸b przeszkadzaj膮 wasze blizny to sp艂awia膰, sp艂awia膰 i tak do momentu, w kt贸rym traficie w sedno Naprawd臋, m臋偶czyznom nie przeszkadza cellulit, blizny po tr膮dziku, oparzeniach, kurze 艂apki czy r贸偶nica w wielko艣ci piersi Nie szukajcie w sobie wad... tylko tyle" M贸j komentarz: Nie zgadzam si臋. Ludzie zwracaj膮 ogromn膮 uwag臋 na wygl膮d fizyczny, jest on bardzo wa偶ny. Zwraca si臋 uwag臋 tak偶e na "blizny po tr膮dziku, oparzeniach, kurze 艂apki". Nie wydaje mi si臋 dobrym pomys艂em lansowanie twierdze艅 typu "nie szukajcie w sobie wad", poniewa偶 kiedy szuka si臋 w sobie wad i si臋 je znajduje, to jest to materia艂 ku temu, aby tych wad si臋 pr贸bowac pozbywa膰. Wady przeszkadzaj膮, s膮 negatywne, wi臋c pozbywanie si臋 ich ulepsza. W 偶yciu wygrywa lepszy. Kiedy pod wp艂ywem czyich艣 wypowiedzi, 偶e wygl膮d nie jest a偶 tak bardzo wa偶ny, ludzie dotkni臋ci widocznymi wadami zaniechaj膮 pr贸b usuwania tych wad, to mo偶e to poci膮gn膮膰 za sob膮 dodatkowe stresy powodowane problemami w interakcji z innymi lud藕mi: frustracjami, napi臋ciem, wstydem, poczuciem bycia nieszcz臋艣liwym i poczuciem zagubienia spowodowanym niepewno艣ci膮 co do przyczyny problem贸w w interakcji z innymi lud藕mi. Mam na imi臋 Dawid, mam 25 lat i mam problem polegaj膮cy na deformacji twarzy, przy czym nie chodzi czysto o blizny i stan sk贸ry. Z powodu tych problem贸w zdrowotnych bardzo cierpi臋 psychicznie i fizycznie, poniewa偶 wspomniana deformacja powoduje te偶 zaburzenia funkcjonalne - powa偶ne problemy w oddychaniu. Chcia艂bym tak偶e wspomnie膰, 偶e skutki tych problem贸w dotykaj膮 ca艂ego mojego 偶ycia: osobistego, zawodowego, natomiast diagnostyka oraz leczenie poch艂aniaj膮 mn贸stwo pieni臋dzy - przyk艂ad: od pocz膮tku 2007 roku na diagnostyk臋 medyczn膮 wyda艂em oko艂o 1700 z艂otych, na leczenie, kt贸re si臋 dopiero rozpoczyna - oko艂o 4000 z艂otych, a planowane s膮 dwie operacje, gdzie koszt pierwszej, w przypadku zrealizowania jej bez sfinansowania przez NFZ, to oko艂o 13000 z艂otych, a drugiej oko艂o 7000 z艂otych. Z w/w problemu cierpia艂em przez bardzo wiele lat mojego 偶ycia. Przez wiele lat nie zdawa艂em sobie sprawy z wagi tego problemu. Przez wiele lat zbiera艂em dowody na to jakie znaczenie ma ten m贸j problem dla mojego 偶ycia. Dowody, kt贸re zgromadzi艂em m贸wi膮 o tym, o czym napisa艂em na pocz膮tku mojej wypowiedzi tutaj, czyli o tym, 偶e wygl膮d jest bardzo wa偶ny, jest decyduj膮cy, kiedy psychicznie nie ma wi臋kszych r贸偶nic. Kiedy jeste艣 obarczony/a widocznymi wadami fizycznymi, to jeste艣 traktowana/y inaczej, bez wzgl臋du na to, czy jeste艣 na tym samym lub wy偶szym poziomie intelektualnym. Mo偶e zdarzy膰 si臋 tak, 偶e ludzie b臋d膮 Ci臋 odbierali tak, jakim nie jeste艣 wewn臋trznie, tak, jakby艣 by艂/a mniej inteligentna/y, jakby艣 by艂/a dziwakiem, jakby co艣 z Tob膮 by艂o nie tak. Ludzie zwracaj膮 uwag臋 na Twoje wady i ich uwaga na nich zostaje. Mog膮 p贸藕niej o Tobie m贸wi膰 na przyk艂ad "ta z bliznami", "ten dziwny", a Ty czujesz si臋 藕le z tego powodu, bo jeste艣 traktowany/a inaczej i to tak偶e kszta艂tuje Ciebie. Je艣li zdarza Ci si臋 to, to otrzymujesz do艣wiadczenie, cz臋sto niemi艂e i takie, kt贸re nie ka偶dy ma i to mo偶e Ci臋 zmienia膰. Skutkami mo偶e by膰 s艂aba kondycja psychiczna, strach, za艂amanie, frustracje, spadek libido, wyrozumia艂o艣膰 dla innych cierpi膮cych. Chcia艂em przez to powiedzie膰, 偶e wskutek problem贸w somatycznych 艂a艅cuch zale偶no艣ci mo偶e tak偶e zmieni膰 Ci臋 psychicznie. Chcia艂em powiedzie膰, 偶e... my艣l臋, 偶e rozumiem wiele w kwestii problem贸w, kt贸re opisuj膮 tutaj dotkni臋te nimi osoby, poniewa偶 mam pewne do艣wiadczenie. Powodzenia 偶ycz臋 Wam i powodzenia 偶yczcie mi. Ci臋偶ko jest, gdy leczenie potrzebuje cennego czasu z Twojego 偶ycia oraz gdy potrzebuje pieni臋dzy, kt贸rych Ci brakuje. Piszcie. Wasze prawdziwe i szczere do艣wiadczenie jest cenne dla mnie!

Udost臋pnij ten post

Tymczasowy pseudonim Dawid :) 偶ycz臋 powodzenia ... jest niestety wiele prawdy w tym napisa艂e艣 . W ka偶dym razie 偶ycz臋 Ci wytrwa艂o艣ci :) i powodzenia przede wszystkim ! Ja nawet nie marze o operacjach po prostu mnie nie sta膰 ... szkoda , 偶e nie mam cyfr贸wki bo ch臋tnie pokaza艂abym jak te moje blizny wygl膮daj膮 . Mnie nikt palcami nie wytyka z powodu blizn bo nikt najnormalniej w 艣wiecie o nich nie wie!!! nikt ich nie widzia艂 z wyj膮tkiem najbli偶szej rodziny .

Udost臋pnij ten post

Dzi臋kuj臋 forumowiczu o pse艂donimie" Ja te偶 mam blizny " ;) ! Hm, mam nadziej臋, 偶e u Ciebie jest ok :) , mam nadziej臋, 偶e Twoje blizny nie stanowi膮 bardzo du偶ego problemu w Twoim 偶yciu. Je艣li komu艣 wlasne niedoskona艂o艣ci nie nios膮 bardzo du偶ej uci膮偶liwo艣ci i nie stanowi膮 bardzo wa偶nego w 偶yciu problemu, to ja nie g艂osz臋, 偶e ten kto艣 powinien wi臋ksz膮 wag臋 temu przywi膮za膰. Cho膰 czuj臋 si臋 niepewny w tym temacie, to wydaje mi si臋, 偶e chyba w 偶yciu wa偶ne jest szcz臋艣cie i chyba jest ono mo偶liwe mimo blizn. Co o tym s膮dzicie? :)

Udost臋pnij ten post

:) ja mam tylko problem w okresie wakacji bo omijaj膮 mnie atrakcje typu k膮piel w morzu czy czas sp臋dzony nad jeziorem ;) jak by艂am ma艂a to pami臋tam , 偶e mia艂am kilka razy \"p艂ywa艂am\" z tym 偶e mia艂am d贸艂 od stroju :P i tak膮 cieniutk膮 bluzk臋 wi膮zan膮 pod \"biustem\" teraz ju偶 jestem :P za stara na takie co艣 heh , mo偶e kiedy艣 :) pokonam l臋k przed spojrzeniami obcych ludzi ... ale w sumie obcy jak obcy gorzej z tymi , kt贸ry znaj膮 mnie ca艂e 偶ycie , a nie wiedz膮 co mnie dr臋czy od 14 lat .. to mo偶e by膰 dla nich ma艂ym szokiem . Mi osobi艣cie blizny a偶 tak strasznie nie przeszkadzaj膮 , jestem do nich przyzwyczajona i w艂a艣ciwie :P dziwnie czu艂abym si臋 bez nich , mo偶e kiedy艣 wymy艣l膮 jak膮艣 niezawodn膮 metod臋 i za niewielk膮 cen臋 b臋dzie mo偶na przywr贸ci膰 naturalny wygl膮d sk贸rze . Nie jestem do ko艅ca pewna jakie stopnia mam oparzenia , ale doskonale pami臋tam jak rodzice dbali o wsmarowywanie r贸偶nych ma艣ci po \"wypadku\" , chyba tydzie艅 le偶a艂am w szpitalu . Pewnie gdyby tak o to nie zadbali to mia艂abym o wiele powa偶niejsze blizny .

Udost臋pnij ten post

Ciesz臋 si臋, 偶e si臋 u艣miechasz forumowiczko "Ja te偶 mam blizny" ;) Dobrze, 偶e nie jest gorzej w Twoim przypadku, a 偶ycz臋 Ci pozbycia si臋 tych czasem uci膮偶liwych blizn, je艣li tego chcesz! :) Do wandala: Prosz臋 nie dzialaj destrukcyjnie. Nie uda艂em, 偶e Ci臋 nie widz臋, tylko chcia艂em Ci to powiedzie膰, 偶e gdy niszczysz mo偶liwo艣膰 zwyk艂ej rozmowy na forum, to krzywdzisz ludzi i nie wiem, czy takie destrukcyjne dzia艂ania b臋d臋 dobre r贸wnie偶 dla Twojego samopoczucia. Ja empirycznie stwierdzi艂em, 偶e dla mnie fajniejsze s膮 dzia艂ania konstruktywne, zamiast destrukcyjne. 呕ycz臋 wszystkim mi艂ego dnia ;)

Udost臋pnij ten post

Dawid--> widac,ze jestes bardzo madrym i czulym czlowiekiem a takich ludzi barakuje na tym swiecie. To co napisales jest oczywiscie prawda i nikt sie nie wyprze tego,ze najpierw zwracamy uwage na wyglad nawet gdy sami nie jestesmy doskonali. Rzecz w tym aby obracac sie w takim towarzystwie, ktore jest wyrozumiale na cudza krzywde. \"Ja tez mam blizny\" piszesz,ze twoi znajomi nie wiedza o twoich bliznach, nie wiem jak ci sie udalo to ukryc. Nie mysle oczywiscie o zaslanianiu tego przez odziez tylko o tym,ze nikomu sie nie zwierzylas. Moi wszyscy znajomi z osiedla o tym wiedza, na studiach tylko wybrani i tylko z wybranymi rozmawiam na ten temat. I czasem nawet lubie o tym pogadac, jest mi o wiele lzej. W kazdym razie zycze Tobie i Dawidowi wytrwalosci w dazeniu do swoich idealow :) 馃槝

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nagda
JA TE偶 MAM BLIZNY 艣wietnie rozmumiem 偶e nikt nie wie o twoich bliznach bo u mnie jest to samo. wiedz膮 ze mam i sie nie rozbiore w stroju ze nie na艂o偶e bluzki z kr贸tkim lub w og贸le na rami膮czkach hehe ale nie wiedz膮 jak okropnie to wszytsko wygl膮da, a wygl膮da tragiczznie. ja le偶a艂am pami臋tam ze 3 miei膮ce w szpitalu ... ci臋偶ki okres mojego 3 letniego 偶ycia wtedy..,aj. pami臋tam jak mi mama wsmarowywa艂a jakie艣 masci kt贸re tata wysy艂a艂 z zagranicy i nie wiem co za ma艣ci ale zapach pami臋tam do dzi艣, Dawid Tobie wsp贸艂zuje i trzymam kciuki- i taka jest prawda- po prostu nie wszyscy sa tacy uczuleni na cierpienie jak my - niekt贸rym taka jakby nasza inno艣膰 przeszkadza. ja przez to mia艂am tak okropne ksywki ze do tej pory mi zosta艂o- nie nawidze tych zludzi kt贸rzy tak do mnie m贸wili. mijam ich codzie艅, mam ochote zastrzeli膰 normalnie takich debili- nie raz sie modli艂am zeby kt贸remu艣 tez sie herbata wyla艂a na cia艂o- tak za kare - okropne my艣li ale to juz ze z艂o艣ci....ale sie namacha艂am. ide sie zapisa膰 na prawko-moze w ko艅cu sie prze艂amie bo wyznam wam ze sie boje kierownicy jak holera.trzeba by艂o kubic膮 sie urodzi膰 :) POZDRAWIONKAAAA I CA艂USSSKIII DLA WAS :):):):)

Udost臋pnij ten post

Pozdrowienia :) Dzi臋kuj臋, 偶e jeste艣cie takie mi艂e i ciep艂e... Ciesz臋 si臋, 偶e mo偶emy wymieni膰 si臋 wiedz膮 o naszych uczuciach i do艣wiadczeniach zwi膮zanych z anomaliami Naszych cia艂... Jest to dla mnie cenne. Ja ze skutkami mojej anomalii radz臋 sobie tak, 偶e staram si臋 usun膮膰 przyczyn臋, a tymczasem staram si臋 ignorowa膰 skutki... Ciesz臋 si臋, 偶e jeste艣cie prawdziwymi lud藕mi, a co wi臋cej 艂膮cz膮 Nas konkretne sprawy, lud藕mi z kt贸rymi mog臋 si臋 skontaktowa膰 i porozmawia膰 i niewa偶ne, 偶e tylko za po艣rednictwem tekstu. Ciesz臋 si臋! :) Mam nadziej臋, 偶e jeszcze b臋d臋 m贸g艂 z Wami porozmawia膰 :D ;) Dzi臋kuj臋 i oczywi艣cie 偶ycz臋 powodzenia w realizowaniu plan贸w, czyli m.in. prawa jazdy. :D P.S.: Znalaz艂em si臋 tu troch臋 przypadkowo ;) za po艣rednictwem wyszukiwarki, i chyba tu nie jest najlepszy temat dla mnie, boooo moim zasadniczym problemem nie s膮 blizny po poparzeniu. Nie jestem pewien dlaczego ja tu jeszcze jestem, nie wiecie przypadkiem? ;) Hm... po zastanowieniu si臋 odpowied藕 wydaje si臋 艂atwa: po pierwsze problemy te s膮 jednak w skutkach troch臋 podobne do mojego, a po drugie czuj臋 si臋 tu... akceptowany i mi艂o ;) hmmmm

Udost臋pnij ten post

...tutaj chyba nie jest miejsce na to, ale przed chwil膮 my艣la艂em o napisaniu o moich uczuciach, o tym, co mnie spotyka, ale z r贸偶nych wzgl臋d贸w mo偶e to nie by膰 najlepszy pomys艂... na przyk艂ad mog艂yby by膰 to "smuty", mog艂oby to by膰 ujawnienie zbyt wielu informacji personalnych, mog艂oby to wygl膮da膰 jak jakie艣 偶alenie si臋... Samo to, 偶e pisz臋 to, co teraz pisz臋, ju偶 chyba jest jakim艣 m贸wieniem o moich uczuciach, ale chyba wzi臋艂o si臋 to st膮d, 偶e... pomy艣la艂em o usprawiedliwieniu si臋 z tego, 偶e stosunkowo cz臋sto korzystam z Internetu. Wi臋c, 偶eby by艂o jasne, to powiem, 偶e nie pracuj臋, posiadam orzeczenie o stopniu niepe艂nosprawno艣ci, borykam si臋 z powa偶nymi problemami osobistymi, jestem samotny, mam 25 lat, spotykaj膮 mnie r贸偶ne niemi艂e rzeczy podczas kontaktu, interakcji z lud藕mi, czuj臋 si臋 bezpieczny w domu. Staram si臋 usun膮膰 problem, z kt贸rym si臋 borykam, lecz nie jest to takie proste. Dzi臋kuj臋 Wam za to, 偶e jeste艣cie dla mnie mi艂e i doceniacie mnie. Mam dla Was to samo. Prosz臋 nie czujcie si臋 藕le my艣l膮c, 偶e stawiam Wasze problemy na r贸wni z moimi, bo przewiduj臋, 偶e nie macie tak powa偶nych jak ja... Jestem tu i poczu艂em tu ciep艂o i kontakt z prawdziwymi lud藕mi, co wi臋cej z lud藕mi, kt贸rzy s膮 tu w konkretnym celu, o kt贸rym m贸wi nazwa tego tematu, a poza tym... mog臋 si臋 tu czu膰 tak bezpiecznie jak kiedy jestem sam w domu, poniewa偶 widzicie tylko to, jakim jestem wewn臋trznie. :)

Udost臋pnij ten post

sporo my艣l臋 na temat mojego problemu... podejmuj臋 te偶 dzia艂ania. Jest mi ci臋偶ko... Wasze swego rodzaju wsparcie w postaci po prostu kontaktu z lud藕mi, 偶yczliwego, ciep艂ego, moje poczucie bycia akceptowanym, zrozumianym, w sytuacji, gdy jestem samotny, to jest dla mnie bardzo cenne. Nie my艣lcie, 偶e przyczepi臋 si臋 i b臋d臋 oczekiwa艂 "g艂askania" - kompletnie nie. Napisa艂em o swoich uczuciach, teraz mo偶ecie wiedzie膰 kim mniej wi臋cej jestem. A co do Was, to je艣li Wam blizny przeszkadzaj膮, to do dzie艂a - s膮 r贸偶ne mo偶liwo艣ci pozbycia si臋 ich, je艣li tego chcecie i oby by艂o to skuteczne i 艂atwe. My艣l臋 sobie tak: 偶e wypadki si臋 zdarzaj膮 - to normalne w 偶yciu, a organizmy 偶ywe maj膮 to do siebie, 偶e staraj膮 si臋 usuwa膰 to, co im przeszkadza ;) :) Jeszcze raz dzi臋ki, za to, 偶e mi艂o mnie przyj臋艂y艣cie ;)

Udost臋pnij ten post

Dawid, jestem pod wielkim wrazeniem twojej osobowosci, do tej pory nie znalam takiego faceta, ktory potrafilby w taki sposob mowic o swoich uczuciach, baa nawet samo to,ze o nich mowisz to juz duzo. Choc jak sie teraz zastanowilam to jednak sie myle, znam takich mezczyzn, oczywiscie oprocz mojego faceta mam takiego przyjaciela. No i tu sie moge pochwalic, ze oprocz tego calego bolu fizycznego i psychicznego wywolanego przez blizny to ja jednak mam udane zycie (jak na razie :P )a to jest w szczegolnosci zasluga ludzmi ktorymi sie otoczylam. Nigdy w zyciu nie slyszalam zadnych glupich tekstow,zadnych przezwisk, no moze tylko raz moj brat mnie nazwal \"prazynka\" ale to byl jeden jedyny w jego zyciu. Nie czuje sie przez te blizny gorsza ani jakas inna,musze niestety sobie kilku rzeczy odmowic ale swiat na plazy i miniowkach sie nie konczy :) Ehhh rozpisalam sie. Ja rowniez chodze na prawko i wczoraj mialam pierwsze jazdy,chcialam zauwazyc,ze nikt nie ucierpial a nawet prowadzacy mnie pochwalil,ze jak na pierwszy raz to ladnie :) Ciekawe jak bedzie dalej.

Udost臋pnij ten post

a ja mam w 艣rod臋 1 egzamin :P i niestety czuj臋 , 偶e nie zdam bo ucze si臋 w ma艂ym miasteczku , a zdaj臋 w ogromnym , a by艂am tam tylko 1 raz :O jeszcze 2 przede mn膮 wi臋c szanse mam niewielkie :( ech

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 NAGDA--znowu upa艂 i duchota

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 *kamcia*
czy ktos wie jak goi sie miejsce z ktorego pobrano skore czy zostaje blizna czy mozna te miejsce opalic itd? a potem jak wyglada to miejsce na ktore zostala wklejona skora ile czasu trwa gojenie i jaki jest rezultat? ja jestem miesiac po zabiego i jakos poprawy nie widze wiec umieram z ciekawosci jak to bedzie wygladalo za pol roku czy tez rok :)

Udost臋pnij ten post

kamcia musze cie zasmucic poniewaz po pszeszczepie skory zostaja blizny niestety, przynajmniej mi zostaly. Nie sa takie straszne ale widoczne. Ja je opalam i nie ma problemu, z tym,ze moje blizny maja juz 17 lat a to duza roznica. Tobie na pewno nie pozwola ich opalac przez jakis czas, ktory na pewno okresla.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moja coreczka tez ma blizny
witam!!! 9 miesiecy temu moja coreczka wylala na siebie herbate miala wtedy 15 miesiecy. oparzyla sobie brzuszek od szyi do pepka w szerokosci do cycusiow. na chwile obecna ma 2 blizny. jena ma na szyii ale jest ona prawie nie widoczna a 2 ma na srodku dekoldu jest to blizna przerosnieta. po powrocie ze szpitala bylam z nia w polanicy i tam dali linomag na natluszczanie pozniej masc veraderm, nastepna wizyta masc no scar a na ostatniej wizycie w lipcu lekarka powiedziala ze juz nic nie pomoze nawet usuniecie blizny bo moze pojawic sie wieksza wiec kazala masowac. Masuje i masuje a poprawy nie widac. Co ja jej powiem jak mnie zapyta dlaczego ma te blizny i dlaczego jej nie upilnowalam? Moze ktos z was zna jakiegos lekarza ktory zajmuje sie bliznowcami u dzieci i moglby jej pomo偶?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Agusia_pp
Oparzenia 1 i 2 stopnia ... moje rany goja sie dobrze lekarka polecila mi stostowanie lampy Bioptron . Wybralam sie do gabinetu gdzie posiadaja taka lampe i spotkalam chlopaka ktory mial oparzenia 2 stopnia b na twarzy w miejscu gdzie mial ta blizne nie bylo zadnych sladow ... czy ktos z was probowal juz leczenia swiatlem ?

Udost臋pnij ten post

10 dni temu poparzylam sie tlumikeim od motoru, poparzenie jest wielkosci ok 10x5 cm. Od tamtego poniedzialku leczyli mnie by sprawdzic co sie bedzie dzialo gdyz bylo podejzenie zakazenia. Wczoraj zostalam odeslana do szitala na przeszczep skory lecz dzis wypuscili mnie do domu gdyz zastosowali opatrunek z Aqacel\'u. W czwartek bedzie podjeta ostateczna decyzja co do przeszczepu gdyz nie wiadopo czy obecna kuracja pomoze gdyz rana jest juz dosc stara. (kuracja srodkiem polega na przyklejeniu sie opatrunku i w momencie powolnego odklejania sie obcinania jego brzegow i trwa ok 2-3 tygodni /w tym czasie rana powinna sie zagoic/- u mnie nie wiadomo czy sie opatrunek przyklei). Opatrunek ten jest podobno bardzo dobry, skuteczny i daje duze rezultaty. Z rozmowy z moim chirurgiem dowiedzialam sie ze blizna oczywiscie bedzie ale nie bede miala dodatkowej blizny \"gratis\" jakby to bylo po przeszczepie. Z rozmowy dowiedzialam sie rowniez ze po przeszczepie w miejscu rany dalej pozostaje \"paskudna\" blizna a sam przeszczep ma pomagac w szybszym gojeniu sie poparzen a nie niwelowaniu przypuszczalnych blizn. W moim przypadku gojenie traloby ok 3-4 miesiecy bez przeszczepu ani obecnej kuracji :/. Dodam ze mam 17 lat rane na podudziu (wewnetrzna str pod lydka) a poparzenie jest IIb/III stopien. Chwilowo chcem wyleczyc noge a potem bede sie martwic o szpetna blizne :) ktora nie przejmuje sie za bardzo gdyz to jest ludzka rzecz i moim zdaniem nie powinny one nam przeszkadzac w normalnym funkcjonowaniu :)

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋