Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość triple-five

blizny po oparzeniu

Polecane posty

beata1310 mojej coreczce tez stosowali argosulfan jest naprawde dobra mascia, moj brat w sierpniu poparzyl sobie buzie tez mial II stopnia oparzenie i tez lekarze zalecili argosulfan u niego nie ma sladu po oparzeniu a moja corka ma blizne jezeli zaleca ci mas przeciw blizna masuj jak najczesciej to miejsce po zagojeniu. Mozesz sprobowac dostac sie na wizyte do siemianowic. Ja teraz zbieram informacje o lekarzach z tamtad

Witam wszystkich 🖐️ Ja po oparzeniu trafilam na oddzial w Siemianowicach, co prawda bylo to dawno ale lekarze byli swietni.Szczegolnie pamietam jednego, taki z broda w okolarach, hmmm nazwiska nie pamietam dokladnie ale kojarzy mi sie Sakiel (cos w tym stylu :P ).W kazdym razie polecam.

Gość bombell
Witam, Mam bliznę po oparzeniu na ręce. Jakieś pół roku temu miałem wypadek przy pracy i dotknąłem się gorącego do czerwoności druta i została mi tera nieładna blizna na górnej części ręki. Jaką maść polecacie na taką bliznę?. Blizna ma 5 cm długości i 0,5 cm szerokości. Czym tego dziadostwa się pozbyć?

Gość Merry 22
czesc wszystkim. Widze ze sie przejmujecie bliznami tak bardzo jak ja. Lato krotkie rekawy itp. Moze mi ktos powiedziec czy te naswietlenia i lampa emitujaca takie samo swiatło ktora mozna samemu kupic daje takie rezultaty jak mowia??

Gość Żana 21
Do moja córteczka tez ma blizny: Hej nie pamietam nazwiska lekarzy ale to bardzo dobry szpital i sama musze sietam wkoncu przejsc, ale swojemu synkowi poświecam kazdą chwile i nie mam nawet jak zająć sie sobą a dokładniej tymi bliznami o ile w ogóle jest jeszcze jakaś mozliwość pozbycia sie ich... próbowałam poszukac w internecie nr do tego centrum oparzecn ale niestety nie udalo sie w przyszłym tygodniu bede w siemianowicach wiec jak bede miała czas podejde tam po numer telefonu. pozdrawiam

Witam wszystkich!!!! Moja coreczka ma umowiona wizyte w poradnii chirurgii plastycznej w siemianowaiach na 29 pazdziernika. Juz nie moge sie doczekac bo mam nadzieje ze wkoncu cos zrobia z ta blizna i wszystko bedzie ok. Trzynajcie za nas kciuki-prosze :-) Pozdrawiamy!!!!!!!!!

Gość Daha
Mam 16 lat i od 14 lat ma okropna bliznę na ramieniu i po lewej stronie piersi :/ Wstydzę się mojego ciała z tego powodu. Boję się, ze jest już za późno na ratowanie tej blizny. Zależy mi na tym, żeby pozbyć się jej, bo wybieram się do szkoły teatralnej, a tam jak powiedzą Ci, żebyś paradowała w staniku, musisz. Jak myślicie? Maść pomoże, czy mam błagać rodziców o operację za 5000zł? :(

Gość Zana 21
hej Daha. Ja mam 21 lat z bliznami zyje od 20 i równiez nie chcialabym ich mieć, przyzwyczajiłam sie jednak do nich juz na tyle że potrafie z nimi zyć. Nie znam żadnej takliej maści która pomagała by na tak stare blizny ale moze ktos lepiej sie orientuje na ten temat, co do operacji to mam pytanie gdzie usówają blizny za 5 tyś złoty i czy zeczywiście usówaja czy jest to próba usunięcia czyli poprawa kosmetyczna? bo do tej pory wszyscy mówią ze niestety unas w polsce hirurgia plastyczna nie jest az tak daleko. pozdrawiam. do: moja córeczka tez ma blizny. Zycze powodzenia i czekam na wieści. trzymam kciuki :)

Gość Merry 22
do Daha[ przykro mi ale nie ma zadnych masci na tak stare blizny. Ja moje wycinałam a teraz jezdze na laser. Dawno nie byłam ale znowu musze sie wybrac :)

Gość nagda
witam po przerwie :) przykro ale podejrzewam ze TYCH NASZYCH BLIZN nie da sie usunąć do końca . :(zawsze zostanie po nich slad. ja mam juz je23 lata. i sie jeszcze nie przyzwyczaiłam - niestety ale to prawda.kazde lato koszmar. :(zero krótkich rekawów basenów jezior, chorwacji o której tak marze .:( zero rozbierania bo nie stety ja przez te blizny jestem bardzo niesmiała. one obniżają moją wartośc. niestety. pozdrawiam Optymistki . ja to pasyw :)

Gość Merry 22
a ja zyje cały czas nadzieja ze je usune. Bede probowac nawet całe zycie w koncu sie moze uda :)

Gość Merry 22
a i jeszcze jedno dla zainteresowanyc. Ja znalałam super lekarzy w krakowie, zawsze usmiechnieci itp. kiedys sie strasznie stresowałam jak szłam na wizyte czy cos a teraz jest super :):):)

Gość KArmellek
HEJ Ja poparzyłam sie jak byłam mała w efekcie tego mam blizny na klatce,reku i obu nogach!Tydzien temu miałam operacje która ma skorygować te blizny,czyli grubsze przerosniete blizny były wycinane i zszywane plastyką Z.A na klatce miałam dermabrazje(chyba tak to sie pisze).Jeszcze mam szwy ale ciesze sie ze wreszcie cos z tym robie.Jezdziłam po wielu lekarzach wiekszosc prywatnie i wszyscy mówili ze nic nie da sie zrobić bo blizny sa zbyt rozległe.A jednak dało sie:)

Gość KArmellek
Aha i jeszcze chciałam sie dowiedzieć czegoś wiecej o laserach.NA czym to polega,czy ktos juz próbował i jakie sa efekty czy take jak po dermabrazji??CZy bolą ?.itp.POzdrawiam Cieplutko

Gość Merry22
do KArmellek no troche boli ale w sumie zalezy na ile minut idziesz. po 30 min juz zaczyna bolec ;|za bardzo nie wiem na czym to polega ale to ci sie robi taka mała rana jak przy lekkim poparezniu i trzeba smarowac mascia i po kilku dniach schodzi skora

Gość Daha
Ile kosztuje operacja i usuwanie laserowe?

Gość green_dream
heeyka.. tak sobie czytam wasze wypowiedzi i sie ciesze ze znajdują sie tutaj osoby takie jak ja które potrzebują pomocy.. mam 18 lat... no wrecz całe moze zycie mam blizne na szyji ..jak miałam 9 miesiecy wylałam na siebie goraca herbate... miałam 40% na przezycie... ale jakos przezyłam.. mieli mnie od razu transportowac do bydgoszczy...ale musiałam tutaj zostac w chojnicach.. gdybym była w bydgoszczy to pewnie tej blizny bym nie miała... bylam kiedys na konsultacji w gdansku.. i powiedziano ze moja blizna jest nawet ładna... no ale to mnie nie cieszy kiedy musze ją zakrywac.. poprostu moja psychika na to nie pozwala.... niedługo studniówka..niby jeden z najpiekniejszych wspomnien z liceum...a ja jestem ciekawa w czym pójde...chyba sukienke to sama zaprojektuje... :( eh...w kazdym razie... chciałabym to usunąc... tylko boje sie ze mogą mi to znieszczyc i bedzie gorzej niz przedtem a tego bym nie przezyła... moze ktos wie gdzie mozna to zrobic.. chodzi i o usuniecie chirurgią plastyczną.. jest to dosyc rozległa blizna... do gdanska nie ma mowy bo słyszałam od wielu ludzi kiepska opinie i podziekuje bardzo.... myslałam o warszawie ,krakowie czy gdzies tam na dole.. ale najgorsze jest to ze brak kasy... moja mama twierdzi ze musi byc gdzies dofinansowanie czy cos w tym stylu.. ze nie bede musiała zapłacic... ale gdzie to jest to juz potrzebowałabym waszej pomocy.... licze ze ktos z was mi pomoze z góry dzieki

Gość Merry22
ja jezdze na laser do Krakowa. moze ktos jest chetny zeby ze mna pojezdzic bo z kms to zawsze razniej :)

Gość Daha
A ile kosztuje ten laser?

Gość Merry 22
jak dobrze pamietam to 15 minut - 250 zł albo 150. Ale raczej 250

Gość Merry 22
Czesc dziewczyny Napisałam kiedys maila do jakies kobiety własnie z tego forum ktora tez "podobno" była poparzona na twarzy i podała linka jak wygladała od razu po oparzeniu i po stosowaniu jakies lampy co naswietla te blizny i one zanikaja :| Jakos mi sie wierzyc w to nie chce, ale odpisała mi zebym sie z nia skontaktowała i przyjechała na darmowe naswietlenie. Napiszcie czy uwierzylybysxie w to czy to jakies jaja sobie ktos robi :|:|:|. Bo starych blizn nie da sie chyba tak łatwo zlikwidowac

Witam!!! Wczoraj dopiero wrocilam z moja coreczka do domku i dzisiaj mam wiadomosci w poniedzialek bylam z mala na konsultacji w siemianowia\\cach i pani doktor powiedziala, ze blizna ktora ma moja coreczka moze zniknac. Trzeba co prawda dlugo czasu kilka lat na to by to wszystko sie wyprostowalao ale ma byc dobrze. Mam wmasowywac 3 razy dziennie cepan i contratrubex na zmiane w miesiacu a na noc plastry silikonowe Medigel z czy jakies takie. Ogolnie powiedziala ze blizna jest ladna bez przykueczy i widac ze jest mniejsza. Takze jestem bardzo szczesliwa (jak narazie) Jestem pelna nadziei po tej wizycie Pozdrawiam!! ;-)

Gość panna a.
przeczytałam uważnie cały wątek. w dzieciństwie spotkało mnie również nieszczęscie i na pamiątką z tego wypadku zostało mi oparzenie 1/2 stopnia na nogach. zaczęłałam interesować się czy może dałoby się to dziadostwo usunąc? mam zatem kilka pytań: czy polecacie jakiegos specjaliste w Warszawie, czy tez klinike? czy długo czeka się na wizytę w Siemianowicach Śląskich albo w Polanicy? jakiego specjalistę polecacie z tych dwóch miejscowości. ps. przez 18 laz przyzwyczailam sie do moich blizn i rowniez smigam w spodenkach, spodnicy w lato, mimo to w psychice gdzies ten uraz pozostaje...

Gość bacha85
czesc wam.ja tez sie oparzylam jak mialam roczek.Wylalam na siebie mleko.Blizny mi zostały na rekach(lewa i prawa).Mialam juz przeszczepy skory,poniewaz mialam przykurcze.Teraz chodze na zabiegi laserowe mialam juz 2.na reszte musze czekac bo na slaska kase chorych,takze smaruje rece no-scarem i lampa bionic.Tez sie wstydze.Im jestem starsza tym bardziej sie wstydze.:-(.Mam przez to kompleksy.Wstydze sie chlopcow chociaz mialam chlopaka ktory tolerowal mnie.bardzo bym chciala zeby mi sie zmniejszylay a najlepiej znikly:-).jak macie jakis sposob na blizny to piscie na adres mailowy.Pa pozdrawiam.

witam panna a. ja bylam tydzien temu w siemianowicach nie wiem jak dlugo sie czeka w kolejce bo mi wizyte zalatwila kuzynka z ckorzowa i akurat tak sie stalo ze ktos zrezygnowal czekalam ok 2 tygodni. W polanicy nie ma kolekjek poprostu jak masz skierowanie do poradnii to cie przyjma a zadnego lekarza ci nie polece bo za kazdym razem przyjmuje kto inny w poradni. W siemianowicach przyjela nas pani doktor tylko nazwiska nie pamietam ale na stronie centrum oparzenia sa nazwiska lekarzy i dni kiedy przyjmuja. Pozdrawiam

Gość Ania 21
ja mam blizny po oparzeniu II stopnia na klatce szyji obu rekach i plecach SA OKROPNE. 20% mam poparzonego ciala i NIENAWIDZE LATA. Miala wszczepiany ekspander w Polanicy Zdjój pod skore szyji ale nie uzyskalam efektu poniewaz blizny sa za stare mialam rok gdy sie oparzylam. Niestety nie moge podjac dalszego leczenia, bo okazalo sie ze musze przejsc powazna operacje serca. Aha przyznam ze troche sie ciesze ze mnie to spotkalo a nie moja siostre blizniaczke. Tylko to nas rózni:(((

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się