Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość triple-five

blizny po oparzeniu

Polecane posty

Gość struś

Gość struśka
Błagam napiszcie czy koś z was miał wszczepiony ekspander tkankowy, Jeśli tak to jakie były tego rezultaty, efekty???? czy ktoś cokolwiek wie o tym. czy ma on zastosowanie w bliznach po oparzeniu np na ręce??

Gość wwl
Hey tym wszystkim ktorzy sie przejmuja wyjsciem na plaze i zalozeniem kostiumu kompielowego. Ja tez mam problem tego typu i dala bym wszystko zeby ich nie miec mam te blizny juz 20 lat znajduja sie na klatce piersiowej i na lewej rece. A tak naprawde nie mam kostiumu bo nie jest mi potrzebny bo i tak bym go nie zalozyla. Mam chlopaka jemu to nie przeszkadza ale ja coraz czesciej mam dola z tego powodu! A niedlugo wyjerzdzamy nad morze jak sobie pomysle ile dni przerycze to mi zal tego wyjazdu.Tak naprawde chciala bym isc na zabieg laserowy bo czytalam o tym duzo i jest naj skuteczniejszy i naj bezpieczniejszy. Tylko nie wiem ile on kosztuje i gdzie go mozna wykonac.

Cześć jestem nowa pozdrawiam wszystkich w okropne upalne dni

Mam 34 lata tzn że bliznę mam od 32 lat. Poparzyłam się wrzątkiem dokładnie całą lewą rękę jakieś 80%. Byłam u kilku specjalistów ale nic konkretnego mi nie proponowali. Zainteresowałam mnie opisywana przez was metoda wszczepienia ekspandera. Nie wiem tylko czy jest to możliwe do wykonaniu na reku. Jeśli ktoś ma podobny problem to proszę napiszcie coś na ten temat. Interesuje mnie tez ile to kosztuje i gdzie to można zrobić no i oczywiście jaki jest efekt. Ja w ubiegłym roku odważyłam sie założyć kostium kąpielowy ale niezbyt miło to wspominam. Ludzie gapia się bez opamiętania niezdając sobie sprawy jakie to przykre. Więcej tego nie zrobię. Ale cały czas marze o tym żeby pojechać z moim synkiem nad morze i maszerować dumnie przez plaże jak inni. Ciągle mam nadzieje, że metoda wyhodowania skóry stanie się dostępną dla każdego. Życzę dużo chłodnych dni w to lato!

Do tej pory stosowałam dermabrazję i kremy contratubex i cepan i miałam trzy operacje na wyrównanie przykurczy. Odrobinę poprawiło to wygląd blizny ale jej nie zmieniło. Zastanawiam sie nad laserem tylko nie wiem czy w przypadku starych przerostowych blizn daje to jakiś efekt. Odezwijcie się. To forum jest super pod warunkiem że będziemy sie wspierać i wymieniać poglądami. Może wspólnymi siłami i poprzez własne doświadczenia uda nam się pozbyć kompleksów.

Gość struśka
do Basi. Ja też mam bliznę na ręce 25 na 10cm i myślę o ekspanderze bo one właśnie mają głównie zastosowanie przy rozległych przerosłych starych bliznach. Ja mam ją 25 lat. Robią to w klinice VITA -GLOB w Sulejówku, dr Ewa Dobrska. wpisz w google to zobaczysz, ale nie wiem nic więcej jakie są tego rezultaty, nie znam też osoby, u której ten eks zastosowano. Nie wiem czy ta dr jest dobra. Mam nadzieje że tu na forum ktoś taki się znajdzie. jeśli będziesz coś wiedzieć daj znać. A ty w którym miejscu na ręce masz tą bliznę, masz przykurcz?

Teraz już nie mam przykurczu bo przeszłam już kilka operacji w celu poprawy jej wyglądu. Niestety w dalszym ciągu nie wygląda to dobrze. moja blizna jest takiej wielkości że mogę pozwolić sobie jedynie na rękaw 7/8. Znam fajną dkt. Dudkiewicz w Warszawie na ulicy Koziej - to prywatna klinika. Ona przynajmniej nigdy nie odbierała mi nadziei, że już nic nie można zrobić tak jak inni lekarze z którymi sie konsultowałam. Chyba znów omówię się na wizytę. Ale mówiąc szczerze to sporo to kosztuje i nie bardzo mnie na to stać. Zastanawiam sie czy w którymś szpitalu nie można tego zrobić. Może ty coś wiesz na ten temat. Poza tym czytając to forum na temat ekspandera wywnioskowałam że trzeba wyhodować prawie piłkę nożną żeby można było naciągnąć tą skórę na dużą bliznę a w moim przypadku to chyba dwie piłki bo blizna jest dookoła ręki na powierzchni 3/4 ręki. Nie wiem jak z tym można funkcjonować w pracy żeby to jakoś ukryć. Niestety tych dylematów jest zbyt wiele żeby sie tym nie przejmować. Jak będę po konsultacji to dam znać.

Niedługo mam wesele. Może wiecie jak dobrze wyglądać w sukni z długim rękawem w upał 30o. Na samą myśl dostaje torsji.

Gość eve86
Moje drogie dobrze wiem co czujecie w te upalne dni , nic przyjemnego kryc sie przed innymi gdy wokol tyle panienek rozebranych pol nago !!! Nie jedna z Nas by chciala tak wygladac ... ! Ale musimy walczy c tym co mamy chodz wierzcie mi wiem ze to nie jest latwe ;/ Juz nie ra zpo katach plakalam ale to i tak nic nie dalo . Fakt technika idzie do przodu moze kiedys Nasze dylematy zostana rozwiazane ?!? :) Rowniez mialam przykorcz blizny na szyji mialam ja wycinana w Prywatnej Klinice w Nowej Soli , nic za to nie musialam placic chodz sama operacje kosztowala 15 tys zl , spiepszyli mi cali lekarze i zebym nie robila im procesu probowali to naprawic chodz nawet niewiem jak by chceli to naprawic jest to niemozliwe . Blizny mozena ukryc pod makijazem to szczegolne polecam jak cos piszcie dziewczyny moge WAm pomoc w dobrze kosmetykow ktorych to juz uzywalam mnostwo :P . Co do Pani ktora idzie na wesele moze jakas chusta lub bolerko by pomoglo zebys poczula sie chodz troszke lepiej zaslaniaja blizny :) Pozdrawiam

Ostatnio wpadłam na pewien pomysł żeby przed każdym wmasowaniem maści contatubex zetrzeć pilingiem gruboziarnistym całą bliznę. Nie wiem czy to będzie skuteczne ale zauważyłam że zrobiła się gładsza i delikatniejsza. Spróbujcie same, ciekawa jestem waszej opinii. pozdrawiam

Gość struśka
włśnie ja też się zastanawim z tą płką nożną jak to się funkcjonuje jak coś będę wiedzieć to dm znać.Ja roktemu miałm ślub latem było tylko 30 stopni :)))) miałam długie koronkowe rękawki, pomyśl też o sukience zjednym rękawem takie też są ok, jśli masz blizny na jednej ręce.daj znać jak sie coś dowiesz ekspand

Sukienke z jednym rękawem mam już opatentowaną. Tylko troche głupio na każdym weselu mieć taki sam krój sukienki. Poza tym zawsze muszę ja szyć bo w sklepach takich nie widziałam a nawet jesli to ja potrzebuje zakryć lewą rękę a gotowa jesli już udałoby mi się znaleźć to niekoniecznie musi mieć rękaw z tej strony co ja potrzebuje. A zresztą szkoda gadać to i tak nie jest to. Nie mogę się zmobilizować żeby się umówić na wizytę, boję się kolejnego bólu i dyskomfortu z powodu noszenia bandarzy, opasek, ekspandera i tym podobnych. Może jak się trochę ochłodzi i trzeba będzie wbić się w grube ciepłe rzeczy to nie będzie mi to przeszkadać. Pozdrawiam

Cześć wszystkim.Mam blizny 23 lata(jak miałam 5 wylałam na siebie zupę).Dwie blizny na prawej nodze i jedna na lewej.Każde lato to dla mnie koszmar,najchętniej przespałabym całe.Od dwóch lat mieszkam nad morzem,więc jest większy koszmar.rok temu kupiłam strój kąpielowy i opalałam się na balkonie,w tym roku postanowiłam wyjść na plaże(jak się odwaze to napisze).Jak byłam młodsza to chodziłam w krótkich spódniczkach i nie przeszkadzało mi czy ktos sie patrzy ,czy nie.Im jestem starsza tym jest gorzej.Mam wspaniałego męza ,któremu wogóle blizny nie przeszkadzją i który bardzo mnie wspiera,jednak ciężko sie z tym pogodzić. pozdrawiam wszystkich, świetne forum,myślałam że tylko ja najwiecej płacze w lecie.

Gość karolka8218
czekka mnie przeszczep skóry, mam olbrzymie znamie wrodzone i musze je usunąć. jak długo leży się w szpitalu po przeszczepie? dodam że operacje mam w szpitalu orłowskiego w warszawie

Gość bombell84
Witam ! Mam pytanie umowielem sie na konsultacje do: Uniwersytecki Szpital Kliniczny im. N. Barlickiego 90-153 Łódź ul. Kopcińskiego 22 , nadmienam ze posiadam poparzenie szyi, oraz prawej reki ktore mam od 22 lat, spowodowane one byly wylaniem goracej wody na siebie. Czy moze ma ktos swoja opinie na temat tej kliniki. Z gory dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam Łukasz

Gość struśka
kiedy masz tą konsultacje. jak będziesz po to napisz co ci zaproponowali

Gość bombell84
Witam ! Konsultacje mam 13 sierpnia, nie wiem zbytnio co z tego wyniknie ale jade sie przejechac, nie mowie ze jakos strasznie mi przeszkadzaja te blizny, mozna przyznac ze czlowiek po tak dlugim czasie przyzwyczaja sie do poparzenia, bledem jest tylko ukrywanie tego i popadanie w kompleksy. Pozdrawiam Łukasz

Gość anetttaa
cześć dziewczyny!!! Chyba znalazłam się na odpowiednim forum. Też mam bliznę po oparzeiu. Jak mialam 6 lat (teraz mam 18) wylałam na siebie wrzątek... mam okropną bliznę na dekoldzie!!! masakra!!! chociaż ludzie mnie przkonują, że nikt nie zwroci uwagi, że trzeba żyć normalnie, ja ciągle mam kompleksy, wstydzę sie ubrać bluzkę z dużym dekoldem, czy chodzić na plaży w stroju kąpielowym... chciałabym zrobić sobie operację. tylko nie wiem gdzie, i czy wogóle moja blizna sie do czegoś takiego kwalifikuje :-/ poradźcie gdzie szukać informacju, dowiedzieć sie coś wiecej o pozbywaniu sie blizn

Gość o żesz kurde a ja mam na
także będę wdzięczna. A te przekonywania innych są żałosne. Ja jestem ze śląska. Niestety ramię do wymiany:/

Gość struśka
no i zrobiłam krok.Umówiłam się na wizytę do Pani dr Olender w Ars Medica Wrocłąw 01.08. Przypomnę, mam bliznę po oparzeniu wrzątkiem na ręce.Zobaczymy co powie.

Gość Sallamandra_plamista
Tak? A dobry to jest lekarz? Ja jestem ze śląska i nie mam pojęcia gdzie się udać:( Też mam na ręcę bliznę po wrzątku:(

Gość eve86
Wiecie co jesli ktos ma stara blizne to znikome sa szanse by cos zrobic , Ja mam blizny juz 21 lat i na ta chwile nikt nic dobrego niewymyslil aby je usunac , ale probujcie moze WAm ktos pomoze a moze wiecej wiary w siebie !!! Wiem nie jest latwo przezywam to co dnia ale lepiej to przyjac do siebie niz sie dolowac co dnia pozdrawiam

Gość megan ma lepsze
Ja mam swoją od 2 roku życia, mam 22 lata. Ech... A gdzie się udać chociaż?

Gość eve86
Wiem ze przy przykurczach stosowane jest wycinanie ale tez nie we wszytskich przypadkach . Sadze ze kazda z Was jesli jeszcze nie byla u chirurga plastyka powinna sie zglosic na konsultacje ale wpierw rozeznajcie sie jaka opinie ma dany lekarz zanim zaczniecie do niego chodzic . Jest wiele naciagaczy ktorzy obiecuja ze pomoga a nic z tego nie wychodzi dobrego , a Nasze pieniazki ida do kosza !!!

Gość eve86
EXPANDER Te woreczki pod skóra nazywają sie ekspandery. Wklada sie je pod skórę. Do nich podpiety jest wezyk przez który wstrzykuje sie sol fizjologiczna. Z takim woreczkiem chodzi sie nawet do pol roku az napelni sie na maxa. Potem na stole operacyjnym wyjmuje sie ten woreczek i wycina zbliznowaciala tkanke a na jej miejsce naklada sie rozciagnieta skóre, idealnie sie ja dopasowuje. I takim oto cudnym sposobem ma sie gladziutka skórke zamiast blizny, a laczenia?? Zostaja napewno delikatne slady, ale sa one niemal niewidoczne, z reszta lepsza delikatna kreska niz blizna. Ekspandery daje sie wszedzie, i na rekach i na nogach, na klatce piersiowej, obok szyji a nawet na glowe, czy twarz. Bardzo skuteczna metoda i mozna ja stosowac w kazdym wieku, bo przeciez skora i tak sie rozciaga wraz z rosnieciem a laczenia przeciez sie zrastaja jak zwykla rana i napewno sie nie rozerwa Ale nie wiem ile takie cos kosztuje moze ktoras z Was wie ?!?:)

Gość struśka
tak wiem u p. dr olender kosztuje to 5500 tys. ja włąściwie myślę tlko o tej metodzie, ale nie wiem co ona na to powie

Gość struśka
do salamndra piszesz, że jesteś ze Sląska.przecież ta dr do której się wybieram maswoją prywatną klinikę w chorzowie i tam jest cennik wszystkich zabiegów, stąd wiem ,że 5500 kosztuje to z eksp

Gość Sallamandra_plamista
Super. :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się