Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Go艣膰 triple-five

blizny po oparzeniu

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰25
Witam, s艂uchajcie mam blizny nie wiem kt贸rego stopnia. :) Chyba 3 bo jak by艂em ma艂y to poparzy艂em si臋 wrz膮tkiem bo widocznie zobaczy艂em wod臋 i chcia艂o mi si臋 pi膰. :) Ale sprawa jest taka, gdzie trzeba si臋 zg艂osi膰 aby przej艣膰 jakie艣 konsultacje w sprawie mo偶e jakie艣 kasacji takowych blizn lub korekcji lub czegokolwiek? Mo偶e od czego trzeba zacz膮膰 je艣li mia艂bym ch臋膰 co艣 z tym zrobi膰? Dzi臋ki.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Witam, Mo偶na si臋 uda膰 do kliniki Estivance (istnieje strona internetowa), gdzie wykonywana jest r贸偶norodna korekcja blizn pooparzeniowych. Ja jestem po konsultacji u dr Krajewskiego, kt贸ry zakwalifikowa艂 moj膮 blizn臋 do korekcji laserem. Zabieg b臋d臋 mia艂a za 2 tyg. Przygotuj臋 por贸wnanie na zdj臋ciach przed i po zabiegu, kt贸re b臋d臋 mog艂a udost臋pni膰 zainteresowanym. Doktor zapewni艂, 偶e blizna zmniejszy si臋 po pierwszym zabiegu 50%, wi臋c zobaczymy jaki b臋dzie efekt.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
witam , kolego je艣li chcesz co艣 dzia艂a膰 w kierunku blizn to zale偶y od tego sk膮d jeste艣 ? wystarczy poszuka膰 w necie jest bardzo du偶o klinik tam s膮 adresy nr tele i mo偶esz wybra膰 jaki艣 adres pojecha膰 na konsultacje i lekarz ci powie co mo偶na zrobi膰 z bliznami. opinie o lekarzach s膮 r贸wnie偶 dost臋pne tak偶e wystarczy troch臋 ch臋ci no i pieni膮偶k贸w :)ich to zdecydowanie wi臋cej ni偶 troch臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰25
Z ch臋ci膮 zobacz臋 efekty takowego lasera, bo a偶 dziwnie brzmi 偶eby blizna si臋 zmniejszy艂a zamiast przyk艂adowo si臋 wyg艂adzi艂a, ale defakto sprawa interesuj膮ca. Ja mo偶na powiedzie膰, 偶e z Warszawy. A koszta jak wiadomo nic nie ma za darmo, ale pieni膮dze po to s膮 偶eby wydawa膰, trumny nimi nie wypcham. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰25
Z ch臋ci膮 zobacz臋 efekty takowego lasera, bo a偶 dziwnie brzmi 偶eby blizna si臋 zmniejszy艂a zamiast przyk艂adowo si臋 wyg艂adzi艂a, ale defakto sprawa interesuj膮ca. Ja mo偶na powiedzie膰, 偶e z Warszawy. A koszta jak wiadomo nic nie ma za darmo, ale pieni膮dze po to s膮 偶eby wydawa膰, trumny nimi nie wypcham. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
witam .Czy ktos moglby podac namiary na sprawdzonego lekarza chirurga w Lodzi ktory zajmuje sie wycinaniem blizn pooparzeniowych..dodam ze mam 3 spore blizny ktorych chce sie pozbyc :-) Pozdrawiam serdecznie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja na szcz臋艣cie mam tylko ma艂e blizny i to bez takich zrost贸w. Jestem um贸wiona na zabiegi, kt贸re maj膮 mi te blizny jeszcze bardziej zmniejszyc do Cosmetica Rosa (http://spaszczecin.com/). Mam nadziej臋, ze to co艣 pomo偶e, bo wola艂膮bym unikn膮膰 operacyjnego usuwania.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Do goscia z 2015.04.21 "hej , moja poprzedniczka jest za wycinaniem blizn ok ale jak ju偶 pisa艂am w zale偶no艣ci od stopnia poparzenia itd to lekarz decyduje co robi膰. ja mia艂am poparzenia 2i3 stopnia i moje akurat do wyci臋cia si臋 nie nadaj膮 a kosmetycznie to poprawa jest lekka po kremach itp." Wiesz, moje blizny tez byly 2 i 3 stopnia i do wyciecia sie nadawaly. Pewnie wiele zalezy od umiejscowienia poparzonej skory, ale moim zdaniem dobrze jest skonsultowac sie z wiecej niz jednym chirurgiem plastykiem, zeby byc absolutnie pewnym, ze do zabiegu sie nie nadajesz. Najlepiej byloby umowic sie na wizyte do lekarza, ktory zajmuje/zajmowal sie typowo wycinaniem blizn/rekonstrukcja skory po poparzeniach i ma w tej kwestii duze doswiadczenie. Ja dzieki temu forum dowiedzialam sie o takim chirurgu plastyku i z polecania dziewczyny z Kafe, ktora tez miala wyciana blizne, pojechalam na konsultacje do Wroclawia, do Pana Doktora Ryszarda Nawrockiego. Lacznie mialam juz dwa zabiegi i czekam z niecierpliwoscia na trzeci. Poczytajcie troche ten watek - pare stron wczesniej sa posty moje i Monity, ktora mi dr Nawrockiego zarekomendowala. To naprawde swietny specjalista i wspanialy, zyczliwy czlowiek z duza empatia. Przyjmuje tez chyba w innych czesciach kraju, ale to juz sobie musicie sami sprawdzic.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Do dziewczyny ktora wycinala blizne u dr.Nawrockiego we Wroclawiu. :) czy moglabys wyslac mi na priv swoje foto po wycueciiu blizny...jesli to nie bylby problem oczywiscie. I mozesz uchylic rabek tajemnicy jaki byl koszt wyciecia blizny? Czy dr.od razu wycina cala blizne czy po kaealku? Mam blizne na rece..dosc spora chcialabym ja usunac.Wlasnie napisalam maila do dr.Nawrockiego z zapytaniem o mozliwosc konsultacji. Pozdrawiam serdecznie klaudia2315@op.pl to moj mail gdybys mogla napisz..pliss

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Do osoby powyzej---->To nie tajemnica - zaplacilam 1500 zl. Monita (dziewczyna, ktora polecila mi dr Nawrockiego) z tego co wiem zaplacila tyle samo. Ja mam blizne dookola calego przedramienia - po poparzeniu sciagnelam rekaw ze skora, wiec mozna sie domyslic jak paskudnie to wyglada. Nie daloby sie wyciac tak duzego obszaru na raz. Pan Doktor wycina wiec blizne stopniowo, kawalek po kawalku w rocznych odstepach czasowych. Dla przykladu za ostatnim razem obszar ten wynosil ok. 21cm x 2.5-3 cm. Mysle, ze to czy dr zdecyduje sie na wyciecie calej Twojej blizny podczas jednego zabiegu zalezy od jej rozmiaru. Pewnie wszystkiego dowiesz sie na konsultacji. Co do zdjec, to postaram sie cos Ci przeslac, ale dosc niechetnie - nie jest to mily widok. Jeszcze dluga droga przede mna, ale dzieki Panu Doktorowi z nadzieja patrze w przyszosc :) Pozdrawiam serdecznie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wedlug mnie tylko laser taki jak np. tutaj www.centrumpodplatanem.pl jedyna skuteczna metoda, 偶adne masci

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Uciekaj stad z tym spamem. Tu sie wypowiadaja osoby z prawdziwymi doswiadczeniami w kwestii leczenia blizn lub takie, ktore maja cos wartosciowego do przekazania, a nie oplacone panie recepcjonistki z klinik...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
zgadzam si臋 z moj膮 przedm贸wczyni膮:) tylko ten kto prze偶y艂 poparzenia ma blizny wie co to znaczy. ja ju偶 mam je 20 lat ale nigdy ich nie zaakceptuje, teraz czekam jak minie lato i ruszam od jesieni na nowo z ma艣ciami, zabiegami 偶eby to poprawi膰 . dziewczyny trzymajcie si臋 lato szybko zleci :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mam nadzieje, ze szybko zleci. Nienawidze upalow - ten dlugi rekaw mnie wykancza, ale blizn pokazac nie potrafie :( Juz sie nie moge doczekac konca lata - wtedy bede miec znowu spokoj na kilka miesiecy :D Jakie to przykre, ze kiedys lubilam taka pogode, a teraz jej nie znosze :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mam oparzenie 3 st. na stopie juz 29 lat,blizna jest blada ,pergaminowa.bylam na konsultacji zadne operacje ,lasery nic nie daja-tak uslyszalam jedyne co to przeszczep wlasnego tluszczu pod blizne.koszt 4000 tys.zl,zabieg trwa 1 godz,dzis upal wszyscy nad woda a ja w domu i deprecha.zastanawiam sie co robic ,bo nie wiadomo jakie beda efekty ,czy wogole beda?a 4000 tys.to dla mnie duzo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
hej dziewczyny a zw艂aszcza moja przedm贸wczyni nawet ma艂e zabiegi daj膮 jakie艣 efekty , niestety nasza wyobra藕nia jest taka 偶e chcia艂yby艣my aby znik艂y zupe艂nie:) ale tak si臋 nigdy nie stanie. ja si臋 odwa偶y艂am i wychodz臋 w kr贸tkich mam blizny na nogach ale to tylko do samochodu szybko 偶eby nikt mnie nie widzia艂:) nad jezioro za miasto uciekam a ludzi kt贸rych nie znam si臋 nie wstydz臋 bardziej denerwuje mnie to gdy np. s膮siedzi patrz膮 albo kto艣 kto mnie zna nie wiem czy wy te偶 tak macie? 4 ty艣 to du偶o ale jak nie spr贸bujesz to si臋 nie dowiesz czy b臋d膮 efekty. pozdrawiam :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mam dokladnie tak samo, jak Ty. Najbardziej "sie wstydze" osob, ktore mnie znaja i ktore nie wiedza, ze mam blizny :( Boje sie ich reakcji, zdziwienia i pytan... Dlatego nigdy nie pokazuje moich blizn, zakrywam je nawet latem i mecze sie w uplane dni.... :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
hej pogoda nam sprzyja :)nie jest tak zle mo偶na chodzi膰 w d艂ugich spodniach czy bluzkach i nie patrz膮 jak na dziwol膮ga pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja te偶 si臋 zakrywam, co prawda zakamuflowa艂am swoje blizny (noga) tatua偶em, ale nastroje s膮 takie 偶e zdecydowa艂am si臋 nigdy go nie pokaza膰 publicznie. Chcia艂am nawet usun膮膰 poniewa偶 blizny si臋 poprawi艂y przez te wszystkie lata bardzo, ale niestety okazuje si臋 to niemo偶liwe. Klimat tak si臋 zmieni艂 偶e normalnie nie wytrzymuje, leje mi si臋 po twarzy i po d***e :( Kiedy艣 tak bardzo ich nienawidzi艂am 偶e moim najwi臋kszym marzeniem by艂o je zakry膰, by艂y tak brzydkie 偶e w sp贸dnicy i tak bym nie wysz艂a, ale teraz 偶a艂uj臋, bo mog艂abym chodzi膰 w rajstopach, a to przynajmniej troch臋 lepsze ni偶 spodnie. Mam nadziej臋 偶e po prostu umr臋...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja zdecydowanie wole spodnie cienkie teraz haremki s膮 w modzie . jako艣 do rajstop nie jestem przekonana, te偶 mam blizny na nogach. kole偶anka mnie namawia艂a 偶eby zrobi膰 tatua偶 bo w modzie s膮 ale nie zrobi艂am tego bo wiem 偶e bym 偶a艂owa艂a. tatua偶e chyba bardziej przyci膮gaj膮 wzrok innych. lipiec prawie si臋 ko艅czy wi臋c jeszcze sierpie艅 ale nie ma co si臋 za艂amywa膰 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
hej . ja juz kieeyds sie tu wypowiada艂am ale to by艂o z 5 lat temu. jestem t膮 z bliznami na szyi i r臋ce tak偶e lato jest dla mnie corocznym utrapieniem. wiele 艂ez wyla艂am i pewnie jeszcze wyleje ze akurat dlaczego ja !!! nie chodz臋 w bluzkach na rami膮czkach nie rozbieram sie nad jeziorem. nie wi膮偶e w艂os贸w bo po prostu jako艣 ssie wstydz 臋 i nie moge sie prze艂am膰. wczoraj jecha艂am autobusem. jecha艂a m艂oda dziewcznyna nawet bym powiedzia艂a ze jaka艣 patologia ale mia艂a bluzk臋 na rami膮czkach i r贸wniez miala multum blizn. wszyscy patrzyli na te jej blizny a ja patrzy艂am na ni膮. zazdro艣ci艂am jej odwagi bo ona tych wszystkich ludzi mia艂a gdzie艣. mam sw贸j cel. na za rok chcia艂abym miec tatua偶 w tym miejscu. bedzie musia艂 byc spory i to nie w moim stylu latac wydziabana ale wole ju偶 to nic zawsze si臋 kry膰. marzy mi si臋 rozebra膰 w sr贸j kapielowy i wejsc do jeziorka......powiedzcie mi czy kt贸ra艣 z was ma tu blizny trzeciego stopnia ? i ma nich tatua偶 ?. chcia艂abym zobaczyc jak膮艣 fotk臋 z takim tatua偶em. znow nadci膮ga fala upa艂贸w :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
I naprawd臋 tak strasznie si臋 patrzyli ?:( zastan贸w si臋 naprawd臋 nad tatua偶em, m贸j w艂a艣nie tez jest du偶y i je艣li kiedy艣 b臋dzie mo偶liwo艣膰 usuni臋cia takiego tatua偶u jak m贸j bez ryzyka uszkodzenia sk贸ry, to usun臋. To te偶 nie jest m贸j styl 偶eby chodzi膰 "wydziabana" mo偶e dlatego w ostatecznym rozrachunku tego nie unios艂am. W tym roku jako艣 przem臋cz臋, ale na przysz艂y mo偶e si臋 odwa偶臋 przeprowadzi膰 test na sobie i na ludziach. Kiedy艣 nie by艂o takich upa艂贸w, robi艂am go 4 lata temu. Co do zdj臋cia, moje blizny nie by艂y 3 stopnia, w zasadzie poprawi艂y si臋 bardzo dlatego teraz chcia艂am si臋 go pozby膰. Moja motywacja by艂a taka jak twoja - 偶eby nie musie膰 si臋 zakrywa膰, ale praca, pierwsza po zrobieniu tatua偶u rozwia艂a moje iluzje... dla ludzi tzw wykszta艂ciuch贸w jestem patologi膮, a 偶e sama nie nadaj臋 si臋 do pracy fiz. to na kontakt z takimi lud藕mi musz臋 by膰 przygotowana... wtedy jeszcze tego nie wiedzia艂am.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
* jeszcze 1 rzecz, tatua偶 mia艂am zakryty w miejscu pracy, ale si臋 wyda艂o, niewa偶ne jak... wi臋c jak sami widzicie, po pracy te偶 b臋d臋 musia艂a zakrywa膰 i tak ju偶 chyba do ko艅ca 偶ycia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
musz臋 si臋 wypowiedzie膰 , jak jeste艣 osob膮 kt贸ra nie chce by膰 w centrum uwagi to nie r贸b tego!! a tatua偶 przyci膮ga wzrok chyba bardziej od blizn zw艂aszcza du偶y, to twoja sprawa ale przemy艣l to ze sto razy aby艣 p贸藕niej nie 偶a艂owa艂a i nie zakrywa艂a tatua偶u jak teraz blizny powodzenia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja tez sie wypowiem - mam blizny po oparzeniu trzeciego stopnia na rekach i mecze sie w dlugich rekawkach paskudnie. Ale powiem szczerze, ze juz wolalabym, zeby ludzie zobaczyli moje blizny i pomysleli sobie, ze ta dziewczyna musiala wiele w zyciu wycierpiec, niz zeby brali mnie za osobe wywodzaca sie z patologii, ktora na wlasne zyczenie sie oszpecila... Polska to nie UK, gdzie tatuaze sa normalnoscia, tutaj nadal kojarza sie one z ludzmi z marginesu. Takie jest moje zdanie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Teraz ja te偶 tak wol臋, ale wiesz 偶e 艣mia艂y si臋 ze mnie? osoby kt贸re wiedzia艂y, tzw kole偶anki te bli偶sze kiepsko ukrywa艂y swoj膮 rado艣膰, te dalsze, czyli zwyk艂e znajome bezczelnie si臋 艣mia艂y 偶e to mi ju偶 zostanie i 偶e ju偶 ZAWSZE b臋d臋 tak wygl膮da膰 i chodzi膰 zakryta. To mn膮 kierowa艂o. Wiem, 偶e si臋 t艂umacz臋 bez sensu bo tutaj nikt mnie nie ocenia, ale chcia艂am to powiedzie膰 osobom kt贸re mog膮 nie rozumie膰 dlaczego zrobi艂am sobie tatua偶. Ja czu艂am si臋 jak 艣mie膰. Wygl膮d jest strasznie wa偶ny i determinuje ludzkie 偶ycie. Dzi臋ki bliznom zosta艂am wy-out-owana z wielu sfer 偶ycia i chcia艂am po prostu wr贸ci膰 :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ale poprawi艂 si臋 m贸j stan psychiczny dzi臋ki temu, cho膰 osoby kt贸re to czytaj膮 mog膮 nie dowierza膰. Tak - by艂o du偶o gorzej :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wiesz, ja Cie w 100% rozumiem. Sama myslalam o tatuazu, zeby zakryc te szpecace blizny na rekach, ale po przemysleniu tej kwestii doszlam do wnioskow, o ktorych pisalam powyzej. Co nie znaczy, ze potepiam ludzi z tatuazami. Chodzi tylko o to, jak w Polsce sie na to patrzy. Niestety nasz kraj jest taki, a nie inny i ludzie sa strasznie konserwatywni.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a wiecie ja sobie zaczynam odk艂ada膰 kase na tatua偶 i zrobi臋 go. marzy mi si臋 pojecha膰 na wakacj臋 nad wod臋 mog膮c si臋 rozebra膰 do stroju. najwi臋ksze marzenie. kiedy inne si臋 wstydz膮 偶e s膮 grube - ja mam zawsze inny problem i nie rozbieram si臋 albo nie jezdze nad wod臋. trac膮 na tym moi najbli偶si bo ja zawsze si臋 wykr臋cam bo oczywi艣cie kazdeu jest 艂atwo gorzej mnie zrozumie膰 .ja te偶 nie mam najlepszej figury ale czym偶e jest troch臋 t艂uszczyku pod艂贸g takiej blizny. i b臋d臋 mia艂a ten taua偶 i ju偶. zrobie sobie dobrze. nienawidz臋 lata nigdy nie mam si臋 w co ubra膰, szlak mnie trafia. m贸j stan psychiczny jest poni偶ej najni偶szej granicyt, wiecznie mam do艂a i chce mi si臋 wy膰. Bo偶e i ta zmiana klimatu mnie wytr膮ca z r贸wnowagi . mog艂abym dosta膰 w ko艅cu od kt贸rej艣 z was jakie艣 fotki tatu na bliznie ?? binia82@tlen.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie wiem ile masz lat ale z czasem nie b臋dziesz si臋 przejmowa膰 bliznami tak bardzo, wiek mijaj膮ce lata robi膮 swoje:) wiadomo lato jest co rok i to problem jest wi臋kszy w naszych g艂owach. teraz jest taki upa艂 nosz臋 spodenki mimo du偶ych blizn i ludzie nie patrz膮 tak bardzo na moje nogi zdarzaj膮 si臋 gapie ale to wsz臋dzie tak jest, a gdybym sz艂a w d艂ugich spodniach to na pewno uwag臋 by zwracali wszyscy:)wiem 偶e jest ci臋偶ko ale trzeba si臋 prze艂ama膰 , jednak mam nogi mimo blizn ale s膮 co maj膮 powiedzie膰 ludzie bez r膮k czy n贸g ?warto pomy艣le膰 nad tym 偶e zawsze mo偶e by膰 gorzej , my艣lmy o tym kiedy dopada nas do艂ek a w wakacje jest on cz臋sto g艂owa do g贸ry:)tatua偶 my艣l o nim te偶 mi przeszed艂 przez my艣l ale na szcz臋艣cie to by艂y tylko my艣li:)

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋