Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa i zaniepokojona

dlaczego nie możecie zajść w ciąże?

Polecane posty

Wiem że na forum jest sporo kobiet które chcą ale nie mogą zajść w ciąże. Napiszcie jakiego typu macie problemy, jakie schorzenia i czy były wcześniej jakieś sygnały które mogły świadczyć o przyszłych problemach. Pytam bo sama chciałabym się niedługo zacząć starać o dziecko a strasznie się boję że mogę mieć problemy...(TOPIK PRZENIESIONY Z OGÓLNEGO)

Gość jumi
Jestem teraz tu,może będzie poważniej.rzede wszystkim bez paniki,lekarz,który mówi tak sobie o trudnościach nie jest poważny.Problemy trzeba potwierdzić badaniami a od problemów daleko do niepłodności.

Gość aga79
dlaczego? oto jest pytanie!! i dlaczego włąsnie ja?? ale do rzeczy. moim problemem jest podwyższona prl i prawdopodobnie zespół policystycznych jajnikow. sygnały wczyśniej moze i byly ale ukryte skrzetnie pod działaniem tabletek anty!! jedyn ze skutków uboczych jest u mnie nadmierne owłosienie. po odstawieniu tabsów rowniez brak @ przez prawie pół roku. teraz lecze sie aby w niedalekiej :) miejmy nadzieje przyszłościu potulic swojego bobasa!! pozdrawiam aga

Gość jumi
Jak nikt nie wie o co chodzi,żaden ginekolog a ty i twój partner nie spróbowaliście to skąd takie podejrzenia w ogóle?Ja nie mam dzieci.

Gość jumi
Dziewczyny,Ago zanim zaczniemy pisać o możliwościach ,których jest mnóstwo nie straszmy i nie wpadajmy w panikę.Problemy trzeba potwierdzić a następnie usunąć,nie gdybajmy proszę bo to krzywdę wyrządza.

Gość jumi
Ago nie rozumiem,skutek uboczny tabletek nadmierne owłosienie czy nadmiaru prolaktyny?

Gość aga79
jumi prolaktyny oczywiście i testosteronu ja nie wpadam w panikę bo to chorboa jak każda inna i co najważniejsze uleczalna :) kazda z nas jest inna i oczywistym jest potwierdzenie wszelkich nieprawidlowości u lekarza

ja mam taki problem że bez tabletek krwawię przez prawie cały miesiąc taką starą krwią, jakby mi się gdzieś zbierała, wyniki mam podobno oki, ale włosków mam troszkę za dużo, okres dostaję regularnie co 31 dni a poznaję po tym że krew jest jakby świeższa. jak biorę pigułki to wszystko jest oki. Dlatego boję się że coś może być nie tak pytam jak to jest z wami i czy może ktoś miał podobne objawy? Aga 79 ---->trzymam kciuki:)

czasami od tego myślenia to az mnie głowa boli, najgorsze jest to że nie przypominam sobie żebym miała kiedykolwiek objawy świadczące o owulacji.

Gość jumi
Owulację łatwo sprawdzić czy jest ,są testy owulacyjne,można je kupić,można też mierzyć temperaturę(tylko trzeba umieć i odczytywać wyniki)oraz trzeba robić USG narządów rodnych dopochwowe(to najpewniejsze)Lekarz ci chyba robił?A jak te krwawienia wytłumaczył ci lekarz ?Bo wiesz to nie jest normalne krwawić cały miesiąc.Jakie wyniki masz o.k,wiesz jakie ci robił,co jego zdaniem jest przyczyną?To wszystko trzeba wyjaśnić.Z jednej strony mówią ci,że o.k wyniki a z drugiej,że możesz mieć problemy z zajściem w ciążę.Moim zdaniem to dziwne.Zapytaj wprost ginekologa co ci jest...Może skonsultuj to z innym.Nic naprawdę nie wiesz i żyjesz w stresie.

Witam! Ja niestety też przez kilka miesięcy starań nie mogłam zajść w ciążę. Rozumiem, że są choroby, które mogą powodać jakieś komplikacje i powstaje problem z zajściem w ciążę, ale jednak uważam, że u bardzo wielu kobiet problem tkwi w psychice. Uważam tak, bo ze mna tak było, gdy kobieta za bardzo chce mieć dziecko to zawsze o tym myśli, prawie non stop i po stosunku z mężem myśli czy już się udało, to powoduje ogromny stres, który blokuje coś w naszym organizmie i nie dochodzi do zapłodnienia mimo starań. Ja na początku lutego gdy kolejny test nie pokazał mi dwóch kresek powiedziałam, że mam już dość i nie chcę dziecka, jeśli ma mnie to kosztować tyle nerwów i wyobraźcie sobuie że przestałam o tym w kółko myśleć. No i w marcu nie dostałam @, robiłam już test i ku mojemu zaskoczeniu wyszły dwie kreski. Jestem obecnie w 5 tygodniu ciąży w piątek zacznie się 6, za tydzień idę do lekarza. Trzymam za was wszystkie kciuki, aby wam sie udało od razu

Gość aga79
iwona 22 moje szczere gratulacje!!!! :):):) ja tez postanowiłam sie tym nie przejmować, kiedyś na pewno sie uda i to w najmniej oczekiwanym momencie!!! mój mąż mi zawsze powtarza że nie można mieć wszystkiego na raz i na nas też przyjdzie pora na bobaska!! gratulacje jeszcze raz!! Aż miło czytać takie posty:) ps. one równiez nastawiają pozytywnie!!

hej dziewczyny. Ja własnie odstawiłam tabletki ponad 2 tygodnie temu. Też mam wiele obaw. Przed tabletkami miałam plamienia w ciągu cyklu i okresy nieregularne, owulacje miałam więc to mnie pociesza. 3.5 roku bralam tabletki było ok. Teraz odstawiłam i czytam niektóre topiki i się nakręcam. Tyle dziewczyn ma problemy z zajściem w ciąże...przeraża mnie to. Boję się że zem ną coś też jest nie tak. Narazie nic się nie dzieje czekam na swoj beztabletkowy okres. Bardzo to wszystko mnie niepokoi. Nie wiem czy miałam owulacje (15 dzień cyklu) trudno mi odczytać objawy.... Jedna z koleżanek ma rację...nie należy się nakręcać i przejmować...ale my kobiety to chyba lubimy sięzamartwiać na zapas i panikowac. Obiecałam sobie że nie bede czytała tych wszystkich postów opisujacych komplikacjei problemy....Narazie niestaram się o dziecko ale chce miec pewność ze gd zapragne dzidziusia to wszystko sie potoczy dobrze bez problemów. pozdrawiam was...i zyczę zdrowia.