Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolorkowa

odstawienie pigułek a zajście w ciążę-

Polecane posty

Gość kolorkowa

Witam!!! Odstawiłam pigułki antykoncepcyjne jakiś miesiąc temu (brałam ok 5 lat, ostatnio od 3 lat brałam MICROGYNON). Dostałam normalnie okres. Ale chciałabym zajść w ciążę. POwiedzcie mi czy jak odstawiłam pigułki, to jest większe prawdopodobieństwo zajścia w ciążę czy mniejsze? Jak to w ogóle się ma do ciąży? I kiedy mogę się spodziewać dzidziusia:-) W ogóle co wiecie na ten temat to piszcie, bo potrzebuję informacji:-) Pozdrawiam i czekam na posty!!!

widzisz w tym temacie to są dwie opinie. Jedni lekarze mówią że zaraz po odstawieniu można zajść w ciąże bo organizm po tabsach może produkowac więcej niż jedno jajeczko i wtedy może zdarzyć się ciąża mnoga, a druga opcja to jest taka że po długoletnim braniu tabletek pierwsze cykle beztabletkowe są bezowulacyjne. Moim zdaniem to zalezy tylko i wyłącznie od organizmu danej kobiety. Niektóre dochodzą szybko do siebie a inne po tabletkach potrzebują czasu na rehabilitację. To jaki Ty masz organizm najlepiej sprawdzicw praktyce. Popracujcie i może bedą efekty...jesli nie to trzeba poczekać. Lekarze mówią ze pół roku po dostawieniu organizm już na 100% powraca do swojej dawnej formy.

Gość Pixelview
Moja kolezanka zaszla w ciaze zaraz po odstawieniu pigułek. Podobno to niezbyt dobrze, bo organizm powinien troche "ochłonac" po pigułkach, no ale stało sie..:) Powodzenia!

witajcie! Ja po odstawieniu tabletek zaszłam w ciążę dopiero po dwóch miesiącach, ale niestety nie donosiłam tej ciąży, poroniłam w 9 tygodniu, ale teraz znów jestem w ciaży i jestem bardzo szczęśliwa.

hejka ja odstawilam tabsy 3 miesiace temu, i na razie w ciazy nie jestem. okresy rowniez byly nieregularne. nie ma reguly, z pierwszym dzieckiem zaciazylam od razu po, nAWET miesiaczki juz nie dostalam:))) ogolnie to zmienia sie z wiekiem, bardzo mlode dziewczyny maja wieksza plodnosc oczywiscie:))) pozdrawiam

Z reguły po odstawieniu jest większa, nawet możesz mieć dwie owulacje w jednym cyklu, no ale u każdej różnie to bywa. Poza tym nie jest wskazane tak zaraz zachodzić w ciążę po odstawieniu tabsów. Dobrze byłoby odczekać chociaż z pół roku tak aby organizm wrócił \"do siebie\" po całej tej burzy hormonów.

Gość kolorkowa
Witam ponownie!!! Wielkie dzięki wam wszystkim za odpowiedzi. Nareszcie wiem to, co chciałam wiedzieć:-) Mam nadzieję, że tak od razu rzeczywiście w ciążę nie zajdę, niech mi się wszystko w środku poukłada, żeby potem dzieciaczek był zdrów jak ryba:-) Jeśli macie jakieś jeszcze pomysły, propozycje lub amcie ochotę o tym pogadać, to ja chętnie sobie poczytam:-) A tak w ogóle to mam jeszcze takie jedno małe pytanko:czy jest jakaś dziedziczna zależność jeśli chodzi o przechodzenie ciąży? tzn. czy jest duże prawdopodobieństwo że będę w ciąży miała problemy podobne do mojej mamy i przytyję mniej więcej tyle co ona? Jeśli wiecie coś na ten temat, to czekamn:-) Chętnie się dowiem:-) POzdrawiam Was cieplutko:-)