Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Safona_02.29.

Jak kształtować siebie??

Polecane posty

Gość Safona_02.29.

Często ludzie chcieliby, kształtować swoją osobowość, albo korygować niektóre irytujące cechy, ale przez jakie działania, możemy wpływać na siebie...

Gość ja sama
polecam dużo lektury i przemyśleń

Gość walenie młotkiem po głowie
oraz walenie głową w ścianę z rozpędu. 🖐️

Gość dla mnie odpowiedź jest
jedna- FILOZOFIA, to ona zmieniła mnie, Tobie też polecam :-)

Gość eqwrqew
Filozofa - tak to piekne imie , znalem kiedys taka dziewczyna , jej siostra nazywala sie Tradycja , robily genialne laski , one mnie uksztaltowaly

Gość ja sama
eqwrqew "obsługuje" starych gejów na dworcu centralnym

Hm... Łatwiej chyba zrobić to niż powiedzieć jakimi środkami to się osiągnęło.Czytanie i przemyślenia ktoś powiedział tak to prawda ale nie tylko. Najpierw trzeba sobie uświadomić co chce się zmienić i co osiągnąć.Już sama gotowość do zmian to dużo.Jeśli jest gotowość będą zmiany,bo oznacza to,że jestem świadoma swoich wad ,swoich ograniczeń.Kształtowanie siebie kojarzy mi się bardzo z wyrzeczeniami,z odrzucaniem,z wybieraniem,filtrowaniem przez mózg i z medytacją,z obserwacją innych ludzi,z rozmowami z ludżmi,których podziwiamy,ze skromnością.Prawde mówiąc myślę,że zycie ascetyczne zbliża do ideału.

Bardzo ciekawy topik,ale niestety pewnie nie będzie miał powodzenia,bo też niestety niewielu ludzi podejmuje się takich działań. Szkoda.Nie ma w życiu nic ciekawszego od kształtowania siebie.To zajęcie na całe zycie i daje satysfakcję nieporównywalną z niczym.

Ale Syzyf nie godził się z niepowodzeniami.Cały czas robił swoje. To chyba o to chodzi.

Gość oder-a
kiedys myslalam, ze wiem o co chodiz w zyciu.. teraz wydaje mi sie ze nie wiem nic, jestem bardzo zagubiona, rozchwiana emocjonalnie...... czesto tez mysle o tym, ze nie chce zyc. nie umiem siebie ksztaltowac. co to w ogole znaczy? nadac sobie forme? a co jesli nie mzona sie ulepic na nowo..mimo prob...... ????

Gość tandetaaa
miloscia............ nie ma nic piekniejszego niz milosc......... tyle tylko ze nie wierze w milosc:(

Gość Safona_02.29.
Czasem chciałabym cofnąć się do czasu sprzed kilku lat, mieć czas, cieszyć się jak dziecko, żyć naiwnie, nie chcę jeszcze dorosnąć, odpowiedzialność - to chyba nie dla mnie...