Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malowana lala

Polki za granicą...

Polecane posty

Gość malowana lala

Znajoma, która była za granicą (w Anglii) powiedziała mi, że Polki mają powodzenie, że wyróżniała się urodą i wogóle dają się zauważyć. Nieraz słyszałam, że Polki to jedne z najpiękniejszych kobiet świata (a nawet, że najpiekniejsze). Zawsze wydawało mi się, że w każdym kraju są zarówno piękne, przeciętne jak i niezbyt urodziwe kobiety i że nie da rady tak jednoznacznie stwierdzić. Czy ktoś z Was może coś na ten temat powiedzieć?

Gość w kazdej nacji sa kobiety
piekne i te hmmm... mniej piekne. Polki sa tak samo ladne i tak samo brzydkie jak inne Europejki.

Polka Polce nierowna. Czy najpiekniejsze na swiecie? bez przesady. Zalezy co sie komu podoba. Prawda jest tylko, ze za granica panowie sa mniej krytycznie nastawieni niz Polacy, chwala, komplementuja, chca sie umowic (ale nie tylko z Polkami tylko ogolnie maja takie podejscie do kobiet) i mozna sie pozbyc kompleksow.

PS. Tez mieszkam w Anglii i wcale Polki sie nie wyrozniaja. powiedzialabym nawet, ze wiekszosc z nich to szare myszy, tylko przewaznie maja figury lepsze niz Angielki.

Ja tez mieszkam juz wiele lat za granica i ciagle slysze opinie, ze Polki to najpiekniejsze kobiety swiata. A co najsmieszniejsze to najczesciej od Amerykanow, ale i ze wszystkich niemalze regionow swiata a mam do czynienia z mezczyznami z calej niemalze kuli zimskiej ;) Tu w Austrii tez ciagle docieraja do mnie takie opinie o Polkach. Slyszy sie, ze tez Wegierki, Slowaczki i Rosjanki sa piekne, ale Polki ponoc sa naj... skads ta opnia musiala sie wziasc ;)

Co to znaczy najpiekniejsze? ja tez mieszkam za granica, ale nigdy takich opinii nie slyszalam prawde mowiac od nikogo jak od Polakow...

Przykro mi jolajna, ze jeszcze nie slyszalas ;) ja slysze ciagle i to juz od 15 lat... i to nie od Polakow, jak powyzej.

BYlam w USA 7 m-cy, w Hiszpanii mieszkalam 13 m-cy, teraz od 8 m-cy jestem w Anglii i tez sie nie spotykam z takimi opiniami :O W USA to wiele osob nie wiedzialo w ogole co to Polska i gdzie to jest. Na dodatek Polki twierdza, ze one najpiekniejsze, Wenezuelki, ze one (najwiecej miss siwata jest z Wnezueli), a Brazylijki, ze one. Wiec przestalam sie podniecac tym pieknem Polek, tym bardziej, ze jak patrze na niektore Francuzki, Hiszpanki i Brazylijki to przecietna Polka slabo przy nich wypada. Choc slowianski typ urody, moim osobistym zdaniem, jest bardzo przyjemny.

enamorada ja odpowiadam na pytanie malowanej lali i nic wiecej. Takie opinie kraza po swiecie i koniec, to jest fakt i ja nie wnikam w to czy to prawda czy nie. Moze bylas wszedzie za krotko, tylko po pare miesiecy i nie zdazylas nic na ten temat uslyszec. Nie mam pojecia. Ja slysze to ciagle i to nie od proletow, jak twierdzi koles powyzej a od ludzi ze wszystkich mozliwych branz, i to czesto od ludzi na poziomie, nie szukajacych niczego do \"dupczenia\" ;) Faktem jest, ze jak jade do Polski na urlop to od razu widze duza roznice na ulicach, uroda Polek rzuca mi sie natychmiast w oczy. O wiele czesciej mozna spotkac bardzo ladna kobiete niz tutaj czy w innych krajach. W Austrii sama natomiast spotykam cala mase bardzo przecietnych Polek lub wrecz \"kostropatych\" ;) No ale nie chodzi tu w koncu o nasze skromne zdanie i o nasze opinie a o te, ktore kraza po swiecie...

co do tego puszczania sie Polek to uwazam, ze raczej w porownianiu do innych narodowosci Polki sa dosyc pruderyjne i wcale nie wskakuja nikomu tak szybko do lozka, a na pewno nie szybciej niz Angielki, Niemki, Holenderki czy inne dziewczyny z Europy Zach. Coz, moze w Austrii Polki sa bardziej kojarzone, bo czym dalej od Polski tym mniejsza wiedza ludzi o naszym kraju.

enomorada nie chce sie wyklocac, ale pisalam juz dwukrotnie, ze to opinia ludzi z wielu zakatkow swiata, ktora niejejdnokrotnie slyszalam a nie tylko Austriakow.... Nie rozumiem dlaczego probujesz mi udowodnic cos innego ;) tylko dlatego, ze do CIEBIE takie opinie nie dotarly :O

Gość espy
Od 12 lat mieszkam w Kanadzie i tez nie slyszalam o tym, zebysmy byly najpiekniejsze, jesli juz to jedynie od Polakow. Zgadzam sie rowniez z tym, ze dla wiekszosci Kanadyjczykow Europa to jednolita masa zbitych panstwewek, a Polska, Ukraina czy Rosja to jedno i to samo. Europejki (ogolnie) sa bardziej eleganckie od Kanadyjek, choc to tez nie regula.

wszystko kwestia gustu..dla mnie najpiekniejsze sa tzw mieszaniny ..np azjaty z bialym..orginalne,egzotyczne i bardzo mistyczne... Ja slysze od mojego ukochanego (nie Polaka) ze jestem najpiekniejsza na swiecie ..a nie jest to prawda..ale kazdy lubi cos co jest daleko w jego zasiegu..albo cos odmiennego od niego;) kiedy mialam nascie lat uwielbialam typ urody u facetow a la wiking..echh a teraz odwracam glowe za zupelnie innymi chlopakami..;) Polki sa ladne..ale nie najpiekniejsze:) nie ma najpiekniejszych ...sa po prostu rozne opinie...

Gość polk-aaa
ja mieszkam w Londynie,, Polki majá powodzenia a jak,,,powodzenie u Arabow, Turkow, Kurdow i innych tym podobnych nacji,, czego ja sie tu nasluchalam o Polkach,, wstyd!! Polki dostaja amoku jak widzá faceta o ciemnych oczac, wlosach, innej karnacji, fakt faktem Polka - Polce nierowna,,sá i te ladne i te mniej ladne,, z reguly Angielki sá ladniejsze, majá fajny styl, i sá bardziej zadbane,, pozdrawiam,

Gość polk-aaa
i jeszcze jedno,, zadna szanujáca sié Angielka nie wiáze sie z Kurdem , Turkiem itp,,

Moim zdaniem na calym swiecie i w kazdym kraju istnieja kobiety i ladne i brzydkie ;) Nie ma miejsca na ziemi, gdzie mieszkaliby wylacznie piekni ludzie. I odwrotnie.

Gość malowana lala
Z tym dawaniem tyłka komu popadnie, to bym się nie zgodziła. No może są takie przypadki, w końcu ludzie są różni, ale nie jest tak na skalę masową ! Też uważam, że w każdym kraju są ludzie piękni i mniej ładni i nie jedna Polka pobiłaby Latynoskę (i odwrotnie). Pozdro.

Gość malowana lalka
Niektóre Angileki pewnie są bardziej zadbane, bo mają więcej kasy. Ale także wiele Polek też jest zadbanych i wogóle, może nawet bardziej od kobiet innych narodowości, w tym angilek.

Gość malowana lalka
tzn. Angielek.

Gość Tiffosi
No ja rowniez mieszkam w Angli od prawie 2 lat i widze ze Polki sie podobaja zwlaszcza Arabom turkom, murzyna.Coraz wiecej polek jest z murzynami.Opinia o polkach no nie jest dobra niestety ku..rewska a to nie tylko moja opinia tylko kolegi obcokrajowca ktory troche pozwiedzal swiata i mial styncznosc z innymi nacjami.A tak apropo najladnijesze nei sadze .Latynoski sa ladnijesze i mulatki :)wedlug mnie oczywiscie.Czy dalo by sie z taka zyc w zwiazku to juz inna rzecz

Gość nie take piekne
Nie pamietam zeby Polka byla miss swiata. Za to Venezuelki zebraly najwiecej miss swiata. Po za tym sa urody egzotyczne kobiet ktore przebijaja Polki