Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama*

Kara śmierci dla dzieciobójców kto jest za niech się wpisze

Polecane posty

ale jest chyba roznica pomiedzy zabijaniem nie narodzonego dziecka a sadzaniem na krzesle jakiegos mordercy pedofila...

Gość jestem zdziwiona
Dla mnie aborcja to nie jest zabójstwo czy morderstwo...uważam,że to brak logiki,jeśli chronić życie to każde bo nie my o tym decydujemy kto powinien żyć.Więzienia nie są wcale takie super jak piszesz,jeszcze raz powtarzam kara śmierci w Polsce to niedobre rozwiązanie bojest możluiwość pomyłki a nasze prawo nie działa.Ten kto nie ma pieniędzy a będzie złym miejscu i czasie się nie obroni.Ogólnie ostrożnie trzeba z karą śmierci.

Gość jestem zdziwiona
Problem dzieciobójstwa można zlikwidować w inny sposób.Nie chodzi o to aby karać za czyn już popełniony tylko zapobiegać.Stąd uważam,że aborcja powinna być legalna(jak za komuny gdzie babki z patologicznych domów,środowisk je sobie często robiły,antykoncepcja refundowana i sterylizacja na żądanie bąz przymusowa na osobach chorych psychicznie bądz,oprócz tego trzeba likwidować biedę,bezrobocie bo ona rodzi takie patologie.Uświadamiać w szkole(jednak szkoła to już dziś jest luksów dla wielu biednych dzieci),udowadniać,że oddawanie do adopcji nie jest niczym złym,tak samo adoptowanie dziecka,leczyć alkoholików,narkomanów,budować instytucja,ośrodki pomagające samotnym matkom,kobietom które wyszły z więzienia itd.To długi proces dla całego społeczeństwa,jesteśmy prymitywnym społeczeństwem...

Gość JESTEM ZA ZA ZA ZA
PODPISUJĘ SIĘ OBIEMA RĘKAMI , JESTEM ZA. NIE MA LITOŚCI DLA OSÓB KTÓRE KRZYWDZĄ DZIECI

do: Jestem Zdziwiona Jestem przeciw aborcji byc moze dlatego, ze sama mam dziecko i nie wyobrazam sobie zeby go nie bylo a poniewaz mam dziecko to bardzo ale bardzo bym chciala, zeby moglo sobie zyc spokojnie na tym swiecie i zeby bylo bezpieczne jak samo kiedys zechce isc na sanki albo na spacer z kolegami. I niestety zdania nie zmienie. Nie wiem jak jest w wiezieniu ale jakkolwieg by nie bylo to dla takiego s...yna i tak za dobrze. Kara śmierci i to poprzedzona torturami.

Gość jestem zdziwiona
Ja chcę mieć dziecko i niestety mam problem aby je mieć...jednak mimo to rozumiem,że aborcja często jest jedynym wyjściem.Nie podlega to mojej negatywnej ocenie,uważam,że powinna być prawnie dozwolona.Nie oczekuję zmiany zdania,jednak nie powinno się szafować karą śmierci.W naszym kraju ostrożność przede wszystkim.Ale jesli ktoś się przyzna,dowody są tak ewidentne(ale naprawdę bo u nas wszystko jest możliwe).Poza tym jest to niezgodne z prawem Unii Europejskiej,którą popieram.Zadne tortury i lincze bo będziemy tacy sami jak zabójcy.a przede wszystkim zapobieganie.

Gość jestem zdziwiona
Napisałam wyżej...Dlaczego takie tragedie nie wydarzają się np:w Skandynawii?

ale ja ani moje dzieci takiej Polski nie doczekamy jak Ty piszesz...Ja wiem jedno, jakby ktos probowal tknac palcem moje dziecko to...

Gość empiiire
Obcinać genitalia pedofilom, ktorzy zgwałcili dziecko. Dziwi mnei ,ze sie tego nie praktykuje, gdzy ciągle rośnie ilość takich okrutnych przypadków. Np. Mateuszek.

Gość jestem zdziwiona
kornelciu ale trzeba zacząć zmieniać aby nasze pózniejsze pokolenia doczekały,jeśli tak jak teraz nic nie będzie się robić a jedynie obwiniać sąsiadów to do niczego nie doprowadzi.

Wiecie co..kiedyś byłam za karą śmierci..do momentu kiedy nie uzmysłowiłam sobie że tacy mordercy , gwałciciele , sadyści -oni nie czują tego co my...oni nie mają uczuć, kara śmierci tylko by ich \"zbawiła\" przed innym cierpieniem, oczywiście w więzieniach nie jaest tak jak powinno być, czesto wiezienie nie spełnia swojej funkcji. Myśle ze nawet jakby wprowadzono kare śmierci to biorąc pod uwage nasze prawo to na krzesle by siedzieli dziadek który uklradł masło w sklepie, złodziej co wyrwał torebkę...itp. myśle ze kara smierci nie jest rozwiazaniem, taki psychol czesto ( tak mysle) siedzac na krzesle czułby sie szczesliwy ze unika innej kary i ze ci którzy wykonuja na nim ta kare sa tacy jak on,,,mordercy... Tez mi cholernie smutno i az serce sciska kiedy sie słyszy o takich historiach..to straszne....nie da sie opisac... a państwo (czyt. rzadzacy) jak juz ktos wspomniał zamiast toczyc walki o stołki i kto wiecej do kieszeni napcha mogła by zając sie tak poważnymi sprawami, przeciez jezeli chodzi o sprawe Mateuszka, to równiez mogło byc dziecko któregoś z urzedników...

oczywiście ze tak tylko ze takich zwyrodnialców to powinni powoli wykańczac aby tez poczuli ten ból.

Gość myetek
ja ktoś chce to niech usuwa

Gość zboczency
Wierny Ogrodnik .......czy myslalaes juz o polityce i zmianie paragrafow???? :D

Co tu gdybać, kara śmierci jest nielegalna a tortury w ogóle nierealne. Najlepsze więc byłyby przymusowe ciężkie prace na rzecz pożyteczności publicznej. Dożywotnio. Niech zapracuje na otrzymywane jedzenie i niech będzie z niego jakiś pożytek. Zarobione pieniądze w całości powinny być przekazywane ofierze jeśli żyje, ewentualnie jej rodzinie albo potrzebującym. Ale za gwałt, zwłaszcza na dziecku powinni kastrować i to bez znieczulenia.

Gość 2 porody za mna
Odswiezam. Jestem za. Tyle ciagle sie slyszy o kolejnych zgonach dzieci. Smutne. Niech oprawcy beda surowo ukarani, kara smierci

Gość gość
kara śmierci? - to przywilej, który pozwoli mi oczyścić sumienie, li i tylko! Takiemu człowiekowi powinno pozwolić się żyć i codziennie zmagać ze swoim sumieniem. Kiedyś też myślałam, że kara śmierci powinna być wyrokowana. Dzisiaj inaczej na to patrzę, być może pod wpływem książki Gabriela True "Czyściec". Skazanych zawsze dopadają wyrzuty sumienia i muszą się z nimi zmagać przez wiele lat. To gorsza kara niż stryczek.

Gość gość
Od razu śmierci, może usunięcie macicy razem z pochwą by wystarczyło :P

Gość gość
Gabriello True - to pseudonim polskiego kryminalisty, warto poczytać tę książkę, człowiek skazany - ale "otwierają" się klapki na oczach, wie, że źle zrobił, ale on też ma serce, które boli go codziennie. Swoje dzieje pisze już jako człowiek wolny, po odbyciu kary, ale wstrząsający jest obraz człowieka słusznie osądzonego [jak sam mówi] zmagającego się z samotnością, bez kontaktów z rodziną, człowieka ukrywającego się. Wyrok śmierci byłby do zaakceptowania, w myśl zasady - raz na wozie, raz pod wozem. Ale życie w takich warunkach? Okrutne, codzienne zastanawianie się, dlaczego spieprzyłem swoje życie? i innych? samotność, strach, niemoc, zdominowały jego życie. Czytając tę książkę wiele godzin przepłakałam. Skąd moja "sympatia" do bandziora, mającego na swoim sumieniu dziesiątki pokrzywdzonych osób? Naprawdę warto poczytać skąd rodzi się zło, może będzie to przestrogą dla wielu matek? Gabriello True "Czyściec"- polecam, naprawdę warto przeczytać.

Gość gość
Problem dzieciobójstwa można zlikwidować w inny sposób.Nie chodzi o to aby karać za czyn już popełniony tylko zapobiegać.Stąd uważam,że aborcja powinna być legalna(jak za komuny gdzie babki z patologicznych domów,środowisk je sobie często robiły,antykoncepcja refundowana i sterylizacja na żądanie bąz przymusowa na osobach chorych psychicznie bądz,oprócz tego trzeba likwidować biedę,bezrobocie bo ona rodzi takie I tak i nie w KWidzynie w grudniu mlody s*******n zabil 8 latka mlotkiem, wyobrazasz sobie zabic dziecko mlotkiem????? A wiesz dlaczego ? Bo byl zazdrosny ze ojciec chlopca pracowal w Anglii ( to taka wersja okrojona zdarzenia)