Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co Wy na toooooooooo

czy usunęłybyście ciążę jeśli,,,,,,

Polecane posty

dziecko byłoby efektem gwałtu??

Gość jurajska a a
tak

teraz to ja moge mowic tak... a pewie nie wiedzialabym co robic ;/ raczej tak.

Gość oj niekoniecznie
Superwoman-----> chyba,że byłabyś zastraszona,pobita leżąca w jakimś odizolowanym miejscu.Gwałty są przecież różne.Wtedy może nie mogłabś pomyśleć o Postinorze lub bałabyś się do niego przyznać w trosce o swoje życie lub życie rodziny.

Gość oj niekoniecznie
Bałaqbyś się przyznać do gwałtu oczywiście.

Gość kerium
tak, tak i jeszcze raz tak. Postinor to nie wszystko, wystarczy tabletka wczesnoporonna, której w Polsce jest pelno w gabinetach prywatnych.

Gość dajcie spokój z Postinorem
Osoba zgwałcona może stracić przytomność i przeleżeć np. w parku 72 h, potem już naturalnie nie zdąży wziąć Postinor.

Gość jesli gwaltem
to raczej tak zwlaszcza gdyby to byl jakis kretyn balabym sie ze bedzie miec jego cechy,i ze bede je zle traktowac z nienawisci do gwalciciela, ktorej usunac sie nie da:(

Gość kerium
s dni w parku leżeć i nikt cię nie nzjadzie? To chyba jakiś diabelnie odludny park :) :) :)

Gość kerium
Rząd może sobie zakazywać , w Polsce jest służba zdrowia , dla ludzi wybitnie zdrowych...i prywatna służba zdrowia, dla ludzi, którzy maja problem, albo chcą sie leczyć ...

Gość zdecydowanie
Kerium niekoniecznie w parku ale np:w jakimś baraku,ciemnej piwnicy,może być nie raz gwałcona...

NIE CHCIALABYM ale nie wiem co bym zrobiła. Po co takie kolejne pytanie z cyklu co byście zrobily??Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono...wiec mało wiarygodne te nasze odpowiedzi:O

Gość kerium
No dobra, ale przeciez kiedyś stamtąd wyjdzie, prawda i wtedy pierwsze kroki do ginekologa po obdukcję i na badanei. Jeśli prywatnie to od ręki masz w większości gabinetów Ru w łapkę

Gość kerium
Mnie chodzi o to, z etaą ciazę z gwałtu do 3 tygodni bezproblemowo wydalasz w miesiączce, ale w Polsce wszystko tzreba skomplikować i robić to za kasę .

Gość zdecydowanie
kerium ale wtedy może być za póżno na Postinor,poza tym stan psychiczny może być taki,że ona nie będzie mówić,nic...przecież to straszne przeżycie.

Gość kerium
Ale przeciez ja nie mówię o postinorze tylko o tabletce wczesnoporonnej, którą bierze sie do drugiego miesiąca.

Gość kerium
A co do strasznych przezyć - tak to jest straszne przezycie, ale ciza z tak strsznego przeżycia to coś o wiele gorszegfo.

Gość zdecydowanie
No właśnie w Polsce wszystko za kasę i skomplikowane jest,dlatego powinna byc aborcja.Każdy sam odpowiada za swoje ciało i to co z nim robi.Nie musi się tłumaczyć dlaczego,po co...Oczywiście oburzą się przeciwnicy aborcji ale ja mam już swoje zdanie i go nie zmienię,nie dam się też wciągnąć w głupie dyskusje.Może być też tak,że aborcja w przypadku gwałtu będzie potrzebna póżniej niż po paru tygodniach.

Gość zdecydowanie
Trudno pisać co jest gorsze,ciąża czy sam gwałt oby nigdy kobiety nie musiały przechodzić tak strasznych rzeczy.Jestem za tym aby można było nawetw póżnych miesiącach usunąć dziecko z gwałtu.Bo sytuacje są różne.

Gość jednak tak
Z gwałtu nie w moim przypadku bo chciałabym to jak najszybciej wyrzucić z pamięci a tak trauma by pozostała( zostaje na zawsze ale mogłabym się z tym już nigdy nie uporać) i ciągle dziecko by mi o tym przypominało,poza tym nie sądzę aby mój mąż był tym zachwycony... Rodzą się same problemy...jak to dziecku wytłumaczyć,ma rosnąć z tym piętnem(prawda wychodzi na jaw w takich sytuacjach a nie chciałabym aby dowiedziało się przypadkiem),przecież to może zniszczyć życie dziecka,moje,mojego męża. Obawiałabym się też,że nie będę tego dziecka kochać tak jak powinnam,że będzie podobne do "ojca"chociażby z wyglądu,że on kiedyś do mnie przyjdzie i jeszcze sąd do mu prawa do widywania się z dzieckiem...bo żyjemy w chorym kraju. Myślę,że naturalnym odruchem u kobiety jest odrzucenie takiej ciąży bo nie była ona wynikiem uczuć tylko przemocy.Jak przeżyć taką ciążę? Poza tym myślę,że nie byłabym już zdrowa psychicznie po przeżyciu takiego czegoś(nie chcę tego nazywać) Sądzę,że odpowiedz na twoje pytanie jest oczywista. Poza tym obciąża się tym faktem całą rodzinę nie tylko siebie.Oddać do adopcji też potworne przeżycie,kiedyś można spotkać się z tym dzieckiem po latach bo ono będzie chciało i co żyć z tym ....Nie.

Założyłam ten temat, ponieważ wielokrotnie rzuciło mi się w oczy jak kobieta, która pisała, że dziecko z gwałtu by usunęła została zjeżdżana i wyzywana od k... Poza tym na antykoncepcji jest topic gdzie zgwałcona dziewczyna chce usunąć ciąża, jest dosłownie mieszana z błotem i nazywana morderczynią i to piszą kobiety, które również są matkami!!

Gość jednak tak
Wiesz ja sądzę,ze nasze społeczeństwo bardzo lubi oceniać,narzucać swoją wolę,sposób myślenia innym,nie szanuje innego zdania i tu jest problem.Poza tym większość kobiet nie zetknęła się z takim problemem jak i innymi a nawet jeśli to uważa,że skoro ja podjęłam taką a nie inną decyzję to wszystkie tak muszą postąpić jak ja.To chore.Ale cóż rozum nie każdemu Bozia dała,tak samo jak wrażliwość i umiejętność współczucia.

zdecydowanie>>wiem, że dla ciebie to głupia dyskusja..ale o ile potrafię zrozumieć, ze kobieta swoją ciażę usuwa w pierwszych tygodniach, bo wtedy jeszcze nie ma się poczucia, że nosi sie dziecko, zyjące i czujące, o tyle w późniejszych miesiacach, gdy to dziecko już jest \"miniaturką\" dorosłego, nie zrozumiem, jak można dopuszczać zabicie go....to prawie taka metoda usuniecia ciąży, jak ta stosowana w Chinach-noworodka topi się w wiadrze...I jeszcze co do argumentu, ze kazdy robi ze swym ciałem, co mu się podoba..Ja już na krewniaczym topiku pisalam, ze nikogo nie potępiam, ze rozumiem, w życiu różnie się układa itp.-ale ciąża to jest początek nowego, oddzielnego życia-usunięcie jej to nie jest robienie ze swoim ciałem, co sie komu podoba, to jest robienie tego z drugim ciałem, mimo że malutkim.

Gość jednak tak
Zirytowana jeśli nikogo nie potępiasz to czemu tyle agresji jest w twojej wypowiedzi,narzucania swojej woli.Ja wiem jakie masz zdanie ale naucz się szanować inne,piszesz,że szanujesz ale tego nie widać.obie nikt ciąży usuwać nie każe ani nie będzie kazał,pozwól aby inni podejmowali tę decyzję sami i w swoich sumieniach ją osądzili.Poza tym proszę nie posuwaj się do porównan które nie mają związku z aborcją...bo nie o tym tu piszemy.

Gość jednak tak
Zirytowana jeśli poczułaś się urażona moimi wypowiedziami to jednak oznacza,że jesteś osobą,która narzuca swoje zdanie,sposób postępowania innym.Poza tym już chyba wszyscy znają twoje stanowisko więc proszę bez kłótni,tendencyjnych pytań i wykrzykiwanych odpowiedzi.Ja chcę porozmawiać na poziomie i bez oskarżen,wywierania presji.Ty znasz moje zdanie,wiesz,że jestem zwolenniczką aborcji i zostawmy to tak.

Gość jednak tak
Tak też pochwalam usuwanie ciąży w póznych miesiącach w szczególnych przypadkach jakim jest gwałt.Mam wrażenie,że nie potrafisz w ogóle przyjąć do wiadomości innego sposobu pojmowania tej sprawy.Ręce opadają.

niee, zupełnie nie czuję się urażona, tylko roszcze sobie prawo do zamieszczania swoich opinii- nie wiem, jak i gdzie odczytalaś tą niby agresję i wykrzykiwanie, bo ja akurat nawet jakoś piszac to wielkich emocji nie odczuwam. Nie narzucam swego zdania w sensie-nie rób tego, jak możesz, będziesz sie smażyć w piekle, bo takie opinie już czytalam i to one są dla mnie agresywne, naladowane emocjonalnie...Ja czytam Wasze wypowiedzi i z pewnymi stwierdzeniami sie absolutnie zgaodzic nie moge-mam prawo to wyrazic, zwłaszcza ze robie to w sposób nikomu nie ublizajacy i kulturalny. Jeśli tak tego nie odbierasz, to przepraszam, słowo pisane każdy czyta jak chce-moim zamiarem było przedstawienie swego stanowiska.Tyle.