Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roka

Mój facet chce się żenić a ja nie chcę!

Polecane posty

Gość roka
Nie wiem czy to zupełnie chodzi o dziecko. On córkę też ma z poprzedniego związku, którą się przestał szybko interesować, a ponoć ją tak kochał. Nie utrzymuje z nią żadnego kontaktu, tak jak by wogle o niej zapomnał. Mówi tylko o naszej córce. Poza wysyłaniem alimentów nie robi nic dla tamtego dziecka. Więc dla mnie ślub nie jest żadnym zabezpieczeniem dla dziecka. Alimentów wcześniej też nie płacił dopóki sprawa nie trafiła do komornika. Ja już teraz wiem, że w raazie rozstania bądź rozwodu może tak samo potować swoją drugą córkę.

Gość worek na ziemniaki
Czyli w sumie nie bardzo mu ufasz ? Wcale sie zreszta nie dziwie , troche przkry taki zwiazek bez zaufania , ale roznie sie uklada. Moze to wlasnie z jego strony chec , zeby w tym zwiazku bylo inaczej ,nie wiem naprawde. Ale jak sie tego obawiasz , to nie bierz slubu. Nie zmuszaj sie do tego , slub ma byc z wolnej woli.

no to chyba juz sobie odpowiedziałas dlaczego nie chcesz legalizować związku.. Jesli w tak nieodpowiedzialny sposób podchodzi do dziecka z pierwszego związku, jeśli np. to on w dużej mierze przyczynił sie do rozpadu pierwszego związku.. To masz prawo myśleć że scenariusz się powtórzy... I zaufania nie masz, szczególnie że nawalił już będąc z Tobą. A jak zaufania już na poczatku nie ma... to i legalizacja nie jest cudownym lekiem na całe zło. Podchodzisz do tego bardzo racjonalnie. No i chwała ci za to. Nie zmuszaj się dziewczyno.

Gość ojej to coś nowego
:D

Gość facior
Roko nie wychodz za maz jezeli nie czujesz ze to jest to.I niech ci nikt nie przegada. Ja na twoim miejscu by mial takie same obawy. I masz racje facet po slubie mysli ze to juz wlasnosc, nie daj sie . On tak sie denerwuje bo nie ma kontroli nad toba.

Gość roko
do faciora: Ty jako facet, bo rozumiem, że piszesz z perspektywy faceta uważasz, że po slubie miałbyś większą kontrolę? Ze niby jak?

Gość mala_me70
Roka, A moze on poprostu dorosl znam przypadki gdy faceci tracili kontakt z pierwszym dzieckiem a teraz w nowych zwiazkach swiata nie widza poza nowa rodzina i dziecmi. Mysle,ze to sa bardzo indywidualne sytuacje. Co do slubu to ja jestem za. Jak to powiedziala moja przyjaciolka ktora po 2 letnim konkubinacie zdecydowala sie wreszcie wyjsc za maz,slub wbrew pozorowm nie jest tylko bzdetna ceremonia.Po slubie stajecie sie rodzina i od tegu punktu budujecie dalej.W kazdym innym zwiazku nie ma MY jest Ty i On i Dziecko.Slub tak jak ja to widze to punkt zwrotny moment gdy swiadomie decydujesz sie byc z druga osoba. Moja kumpela kilka lat po slubie powiedziala mi ze gdyby wiedziala,ze po slubie jest tak inaczej to nigdy by nie zdecydowala sie byc z tym chlopakiem przed slubem. Jesli moge cos radzic poczekaj.To nie jest dobra pora na decyzje tego typu.Jestes zaraz po ciazy masz w domu niemowlaka ktory potrzebuje opieki, jestes przemeczona.Daj sobie czas. I nie dziw sie,ze facet chce sie zenic jest z Toba od 3 lat wiec na pewno Cie kocha,kocha tez Wasze dziecko i jak kazdy normalny facet chce zapewnic swojej rodzinie stabilizacje. Moim zdaniem to calkiem zdrowy objaw.Nie przekreslaj go i nie szukaj sobie drog ucieczki ufaj sobie :) Gratuluje i zycze duzo radosci z Maluszka :))))))))

Gość roka
Podnoszę.Może jeszcze ktoś coś ciekawego napisze