Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Myjka*

Ręcznikowy problem.

Polecane posty

Gość Myjka*

Interesuje mnie jak długo wycieracie się do jednego ręcznika, tzn. ile razy lub dni. Przez pewien czas mieszkałam za granicą i tam po jednokrotnym wytarciu recznik dawało się do prania, a ponowne wytarcie się do niego jeszcze raz było traktowane tak jak u nas np. noszenie tych samych gaci przec dwa lub kilka dni. Ciekawi mnie jaka jest wasz opinia na ten temat.

Gość kafetereczka
ja wymieniam raz w tygodniu wszystkie ręczniki

Gość Myjka*
Chodzi o jednokrotne wytarcie, jeśli np. kąpiesz się, czy bierzesz prysznic 2 razy dziennie to za drugim razem nie wycierasz sie już do tego recznika co np. rano

Gość nononononononoooo
rybak---> ważne jak intensywnie? :D to by wyjasnieło dlaczego zmieniasz recznik co 3 tyg. pewnie tez po jednokrotnym uzyciu :P

Gość Miareczka22
Na każdą kąpiel świeży ręcznik. Ten do wycierania rąk, na jeden dzień.

Gość kafetereczka
No nie wiem, ja się za brudasa nie uważam. Poważnie wymieniam co tydzień. Z tym że używam dwóch, jeden do twarzy a drugi do reszty ciała.

A mnie zastanawia forma \"wycierać się do ręcznika\" hmm... Odpowiadam na pytanie - mniej więcej po tygodniu wymieniam ręcznik, w końcu kiedy się wcieram jestem czysta ;)

Gość mnie wkurza
ta hotelowa nieekologiczna bezmyslnosc, pranie codzien wszytkiego, dodatkowo jednorazowe szampony w plastikowych opakowaniach, jednorazowe szczoteczki do zabów i kapcie. Potwotne marnowanie wody, energii,zasmiecanie swiata. Na szczescie swiat sie powoli opamietuje i odchodzi od tych wszelkich jednorazówek, Reczniki , jak i wszytko inne.zmieniam w zaleznosci od stopnia zabrudzenia, staram sie zachowa rozsadek. Bez przegiec w zadna strone

Gość Myjka*
Mała wojna---> chodzi oczywiście o wytarcie się po kąpieli, nie zamiast :D

Gość wycierać się ręcznikiem
a nie do ręcznika

Gość Myjka*
Zgadzam się z --->mnie wkurza--->ręczniki to swoją drogą, ale oni nawet dwa razy nie ubrali tej samej piżamy....

Gość Myjka*
do wycierac się--->O. K. mój błąd, ale myślę, że wiadomo o co chodzi. W każdym razie dzięki za zwrócenie uwagi :-)

Zgadzam się z Mała Wojna... jak się wycieram to jestem czysta i nie widze potrzeby zmieniania ręcznika codziennie. U mnie to co tydzień-dwa, to zalezy jak czesto z niego korzystam. Jak widze, że jest brudny to wywalam do prania. Poza tym u mnie w domku każdy ma swoje własne ręczniki (mówie, bo niektórzy tak nie mają :/) i gdyby nie ja to ręczniki pewnie doczekałyby się wymiany po roku :P Dodam, że to nie ja jestem Panią domu, ale ja musze w nim sprzątać.

Myjka* - a gdzie mieszkałaś jeśli można wiedzieć?

Gość Myjka*
W Rotterdamie

To nie wiem... Wiem, że np w Tajlandii jest taka kultura, że jak się ściągnie ciuchy, to się ich już nie zakłada, tylko trzeba wyprać, a bielizne zmienia się dwa razy dziennie musowo. Ale tam jest gorąco i tak po prostu są ludzie nauczeni. A jednak nawet tam o ręcznikach nie było mowy, że są jednorazowo używane. Choć co prawda, że w hotelu zmieniane są codziennie.

Szczytem czystości jest wymiana miski klozetowej po jednokrotnym użyciu - proponuje wprowadzić w każdym hotelu. No i oczywiście PISuaru.

Ja zmieniam jak jest potrzeba, w zimie częściej, bo ręczniki tak szybko nie wysychaja, nawet na kaloryferze, wiec jak wiszą za długo wilgotne moga śmierdziec wilgocią, a to nie jest przyjemne. Więc w zimie tak co 3 dni, a normalnie tak co tydzień, no chyba że zachodzi potrzeba częstszej wymiany...

Ja wymieniam raz na tydzień wszystkie ręczniki (po dwa na łebka) i nie uważam, żeby to był brak higieny... bez przesady, po jednym wytarciu ręcznik wymieniać? Przecież po umyciu jest się w miarę czystym, czyli ręcznik też nie jest specjalnie brudny. No, chyba, że ktoś sie niedomywa... (jest taki wyraz?) i wyciera, ale to już inna bajka

Gość stracciatella bez czekolady
popieram cynicka:D:D:D dodatkowo proponuje wymiane rur kanalizacyjnych- raz w miesiacu :D

po umyciu jest sie czystym, wiec po co wymieniac recznik po jednokrotnym uzyciu? niektorzy uwzaja, ze wilgotne reczniki sa dobrym siedliskiem dla rozwoju bakterii - dlatego ja do twarzy uzywam recznikow jednorazowych normalne reczniki (do ciala i wlosow) wymieniam gdzies co tydzien

Gość bvcxzdshkjlll
ja jak dobrych kilkanaście lat temu, miszkałam trochę w Szwecji, to tam pościel i ręczniki były zmieniane codziennie, i nie był to zaden hotel, mieszkałam u rodziny.myślę, ze te standardy, będą zmieniały się i u nas.Nie tak dawno, były domy, gdzie pościel i reczniki zmieniane były, raz w miesiącu.Twraz , tak srednio zmieniaja ludzie raz w tygodniu, a i tak dla niektórych jest to przegiecie.Czyli dużo zalezy od nauczenia i przyzwyczajeń.Pamietacie chusteczki z materiału ,które nosiło sie kiedys i wcale nie wymieniało codziennie, tylko smarku smarku i do kieszeni? Teraz jest to nie dopomyslenia i bardzo dobrze.Inne rzeczy tez bedą się powoli zmieniać i też dobrze.

to już chyba trzeba mieć służącą do domu, bo codzienne zmienianie pościeli i pranie jej (rozwieszanie, ściąganie, składanie, chowanie) plus ręczniki to jakaś godzinka w plecy. Wolę spędzić ten czas na lekturze np. zamiast w łazience. I moja higiena nie ucierpi na tym, jak sądzę.

Gość kafetereczka
popieram ewa33 faceci tak się mądrzą bo sami tego nie robią, inaczej szybko by z tej "higieny" zrezygnowali

Gość pidżamka
a jak wyglada zmana pidżamy, czy koszulki do spania co ile je zmieniacie? bo ja raz na tydzien, a latem co dwa trzy dni, jak jest u was?

Gość kafetereczka
ja mam z pidżamą podobnie jak ty, czasem wiadomo że trzeba częściej -dzięki naszym kobiecym "niespodziankom" ;)

Gość kurcze co jest
no bez przesady, dobie pralki automatycznej ,to nie byłaby godzina, i kto powiedził, ze musza to robić tylko kobiety.Do diabła, przeciez zdjąc poszwy i wrzucić z recznikami do pralki, a póżniej rozwiesic to chyba nie jest wyczyn przekraczający możliwosci średnio zaawansowanego w rozwoju faceta bądz nastolatka.

Gość kayka
W ramach ochrony srodowiska piore reczniki co pare dni. Nie robie tego codziennie. W kazdym dobrym hotelu prosza o to aby oszczedzac reczniki i wode.