Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Myjka*

Ręcznikowy problem.

Polecane posty

Gość bnvxzwrtuyoilkl
nie rozumiem, jak byłaś w hotelu, to prosili cię, żebys oszczedzała reczniki i wodę? Jajako konkretna osoba nie lubie nadużywania określeń typu"W KAZDYM DOBRYM HOTELU". Z racji zawodu dużo jezdzę i jeszcze w żadnym ,tak nikt nie powiedział, a naprawde pomieszkuje w tych o przyzwoitym standardzie, lub wrecz luksusowym. I niby kto miał mi to powiedzieć?

Gość ech nie zaperzaj się tak
ja tez mieszkam czasem w dobrych hotelach i spotkalam sie z wiszacymi w lazienkach prosbami o "oszczedzanie" recznikow w zwiazku z ochrona srodowiska (oddzielanie uzytych od czystych)

Gość mekintoch ze szczecina
ja zmieniam wtedy kiedy mam okres ! normalnie używam kolorowych i nie ma problemu !

Gość w hotelowych łazienkach
sa wywieszki zeby brudne reczniki połozyc na podlodze ,to ktos je wymieni , skoro jezdzisz po hotelach to powinnas to wiedziec a skoro wisza na wieszaku to nie ma potrzeby ich wymieniac i posciel jest tam zmieniana co 2 ,3 dzien a nie codziennie:O

Gość jejkuuuu
Czy Bryza W jastarni jest dobrym hotelem, bo tam nie prosza o oszczedzane wody i ręczników, niedopatrzenie?

Gość edek łodziak
jejjku....bryza jest ok, ale są lepsze

Gość no kurcze
prośba o kładzenie brudnych ręczników na podłodze to je ktoś wymieni, nie jest dla mnie jednoznaczna z prośbą o oszczędzanie ręczniow i wody, i raczej tych wywieszek w eleganckich hotelach nie ma.takie cos to funkcjonowac może jedynie w średniej klasy hotelu.

Gość jejkuuuu
to prawda sa lepsze od Bryzy, ale ten mi przyszedł do głowy, bo po Polsce to rzadko podrózuję, a kiedys jak jezdziłam to zdecydowanie były to nizsze standardy, ręcznik to miałam świeży jak sobie sama zmieniłam na ten przywieziony ze sobą, i takie czasy tez doskonale pamietam.

no to macie dowcip ze Wschodu: W hotelu, przy informacji stoi człowiek który od kilku dni zamieszkuje w tymże hotelu, białas oczywiście i przestępując z nogi na nogę nieśmiało odważa się spytać: - Przepraszam bardzo ale mój ręcznik który dostałem do pokoju jest brudny, czy dałoby się coś z tym zrobić???? -Przed panem dwudziestu hindusów się nim wycierało, i żaden nie zgłaszał problemu, co z panem?

Gość kayka
AKurat nie myslalam o Bryzie :)) Skoro poruszasz sie po LUKSUSOWYCH hotelach to moze warto tez zainwestowac w nauke jezyka. Przewaznie niedaleko umywalki stoi karteczka z prosba o oszczedzanie recznikow :) Ja rowniez jak juz gdzies mieszkam to albo w 4 albo 5 * hotelach. Nie jest to jednak wazne, prawda ? . Pomyslec za to trzeba ze na swiecie naprawde moze kiedys zabraknac wody. DO tego ta cala chemia, proszki do prania, plyny....ech

Gość kayka
czy Montreux Palace to sredniej klasy hotel ...albo Venetian w Vegas ?? hmm...

Gość JASNEEEEE___--------
oszczedzajcie wode i reczniki w hotelach, wycierając się przez tydzień jednym, a ugruntuje sie w świecie opinia , o Polakach brudasach.A co do pościeli, jeżeli ktoś śpi sam, i się myje to raz w tygodniu, nie jest zle. Jeżeli jest to para, czesto współżyjąca, to niestety, posciel, po jednej upojnej nocy jest przepocona.I pełna zapachów...... Ale jak kto lubi...

Gość kayka
sluchaj - ja tez uwielbiam swieze cieplutkie reczniki... ale jesli kazdy bedzie myslal jak ty to nasze dzieci bede znaly juz jedynie epoke lodowcowa. Recznik po kapieli nie jest brudny, bo przewaznie scierasz z siebie wode .. no chyba ze sie nie domyjesz. Kiedys w hotelech wymieniano Ci reczniki codziennie. Teraz juz sie od tego odchodzi. Mi przewaznie wymieniaja codziennie reczniki takie ktore sluza mi "pod nogi" przy wychodzeniu z wanny oraz takie "do twarzy". Reczniki kapielowe staram sie wymieniac co 2- 3 dni. To nie jest oznaka "buraka brudasa" .

Gość kayka
no wiesz - buraki z ziemi przewaznie sa brudne :))

Gość olalaaaaa===
kayka wyluzuj, ztymi dziećmi i epoka lodowcowa to przegięcie.polska cierpi, na zbyt niskie zuzycie wody, firmy wodociągowe plajtują tak spadło zuzycie wody po wprowadzeniu wodomierzy.Ty sie zbytnim zuzyciem wody nie przejmuj, to moze juz lepiej jednorazowymi opakowaniami, pieluchami, plastikowymi torebkami na zakupy.

Gość marnotrawcy wy
raz na miesiac i tez zyje

Gość uuu uu
przesadzacie z tym wymienianiem wszystkiego codziennie. Ostatnio nawet coraz więcej lekarzy dermatologów apeluje że za czesto się myjemy - oczywiście dotyczy to tzw higienicznej częsci społeczeństwa. ... polecam złoty środek i mniej paniki

Gość olalaaaaa===
nadmiar higieny to nie jest problem naszego społeczeństwa.Najwięcej wody na mieszkańca zużywaja Amerykanie, u nich to moze być problem, my do nich mamy sie nijak. a co do nadmiaru higieny przy alergiach, no cóż zdecydowanie większym problemem jest zanieczyszczone środowisko i konserwanty w pożywieniu.Mój zaprzyjazninu Szwed jak przyjezdza do Warszawy, zawsze musi brac claritine.u siebie tych problemow nie ma.

Gość kayka
jestem raczej wyluzowana ... :) Wybacz jejkuuuu ale to NIE JEST TYLKO PROBLEM AMERYKANOW !! Nie zauwazyles ze na swiecie jest coraz cieplej ??? Wiesz dlaczego ? Lodowce zaczely topniec ! Przesuwaja sie i nie maja jedynie celu - USA Efekt cieplarniany jak nic.

Fajnie. Proponuję jeszcze codziennie zmieniać buty. Zwłaszcza skórzane świetnie się pierze.

Gość oj to nie ja
rękawiczki to siedliska zarazków - pierzcie dwa razy dziennie