Gość MuOdA89 Napisano Kwiecień 8, 2006 dziewczyny piszcie coś ,bo topik podupada ;D pozdrawiam! ;* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość maleńka22 Napisano Kwiecień 8, 2006 Ja nie brałam nigdy Diane, ale moja dermatolog powiedziała, żebym nigdy jej nie brała, bo są złe. Nie dopytywałam dlaczego, ale powiem tylko,że jest to świetna doktor. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MuOdA89 Napisano Kwiecień 10, 2006 no to Maleńka powiem Ci,że żes mnie teraz nastawiła;D ale ja i tak spróbuję:) i mam dobre przeczucie co do tego:) wiem,że to zależy od mojego organizmu,ale psychiczne nastawienie też sie liczy:) papatki;* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sosik Napisano Kwiecień 10, 2006 lepiej nie bierz , przemysl to t ysiac razy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zaskoczona102 0 Napisano Kwiecień 10, 2006 ja bralam diane przez 3 lata z krotkimi 2 miesiecznymi przewami raz na rok. i nadal ja biore. rzeczywiście spadek libido jest, ale to przeciez mozna zalatwic innymi sposobami i zreszta antykoncepcja doustna oslabia poazadanie. teraz wlasnie mialam 2 miesieczna przerwe z regularnym okresem. na dianie w ciagu 3 lat przytylam 2 kg, chociaz nie wiaze tego z tabletkami. Diane w porównaniu z innymi tabletkami anty. jest tanie. Tez mialam tradzik i sie z niego wyleczylam!!! Polecam na poczatek (pol roku a potem kontrol u gina). A i naturalnie mozna się kochać od zażycia pierwszej tabletki (choć to raczej malo estetyczne bo wtedy ma się okres). Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość załamana23 Napisano Kwiecień 11, 2006 do zaskoczonej :innymi sposobami ,czyli jak.Jaki masz sposob na zwiekszenie libido przy dianie.Ja biore i moje libido jest zerowe,juz nie wiem co mam zrobic.pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zaskoczona102 0 Napisano Kwiecień 12, 2006 do \"zalamanej...\" - wiesz z tymi sposbami to różnie bywało, po prostu przekonałam się że mogę facetowi rónież sprawiać w inny sposób przyjemność (jak mi się nie chce sexu) i wtedy wszystko między nami jest ok bo proponuję mu coś w zamian. A jeżeli chodzi o mnie to na mnie zadziałał 1. wysiłek fizyczny (jakiś sport) 2. wspólne kąpiele w wannie no i musiałam mojego faceta nauczyć podniecania mnie (zabawy z łechtaczką - ;) ) tak jak je tego chcę. No i znaleźliśmy pozycję która nam obojgu odpowiada i nawet jak nie jestem za bardzo podniecona przed sexem to pozwala mi ta pozycja na odczuwanie diabolicznej rozkoszy podczas. No i trzeba dużo gadać z facetem o tym, że np. po tabletkach spada ochota, są bóle głowy. On teraz musi przejąć więcej inicjatywy i być przede wszystkim subtelny. Pozdrawiam. No i radzę robić co pół roku przerwe w tabletkach na 1 miesiąc. Wtedy dopiero nabiera się ochoty na co nie co i dwa pierwsze tygodnie po tej przerwie są kosmiczne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość l.o.v.e Napisano Kwiecień 13, 2006 Do Muoda89 jesteś gdzieś tammmmm ????????????????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość stara wyjadaczka diany Napisano Kwiecień 14, 2006 na każdego tabletki mogą działać inaczej. ludzie, przecież to są hormony!!!! jezeli robicie badania i lekarz zaleca takie i takie, to wydaje mi się,ze nie ma się czego obawiać. gorzej,ze niektórzy lekarze przepisują na oko, bez badan. biorę dianę od 4 lat. co pół roku lekarz, badania ogólne, hormony i wątrobowe-idealne. czuję sie po nich rewelacyjnie, nie tyje, żadnych zmian w popędzie. od drugiego opakowania przestałam się zabezpieczać. i uważam,że DLA MNIE są one idealne. ale bałabym sie doradzac komuś innemu w tych sprawach. to są naprawde bardzo indywidualne przypadki. ja np. po cilest myślałam,że oszaleję od bółów głowy, a inne dziewczyny go chwalą. ps. w ciągu tych 4 lat skład diany nieco się zmienił-kolekcjonuje co którąś ulotkę. i wiem,że w anglii jak najbardziej go przepisują. pozdrawiam i wesołych świąt wam zyczę:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość letni deszcz Napisano Kwiecień 14, 2006 a ja wiem ,ze USA jest nie dopuszczony do obrotu. jednen z tamtejszych lekarzy wypowiedział sie ,z eto jest jak przepisywanie trutki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MuOdA89 Napisano Kwiecień 15, 2006 L.O.V.E. jestem jesteeemmm!! ;D i czytam wszystkie wypowiedzi. Nie byłam jeszcze i gina,bo na kase chorych sie czeka do czerwca:/ więc musze iśc prywatnie.Zrobie to po świętach obiecuje!!;D hehe.. papa;* buziaki;* i smacznego jajka:> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MuOdA89 Napisano Kwiecień 20, 2006 PYTANIE MAM HALO!! ;] W sumie mój dermatolog zabronił mi chodzić do SOLARIUM,ale nie wiem czy to z powodu,że będe przyjmować DIANE,czy tylko z powodu,że blizny mi nie zejdą po wypryskach.. Napiszcie,czy solarium ma jakiś wpływ na działanie tabletek,lub odwrotnie,czy tabletki mogą spowodować nieporządane skutki jak sie bedzie chodzić do solara?? Czekam cierpliwie na odp. ;*buźka for all ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Muffinka Napisano Kwiecień 20, 2006 Ja słyszałam również od mojego ginekologa, że przy zazywaniu tabletek anty, moga powstawać plamy na skórze własnie od solarium. Zdarzało mi się przy większych wyjsciach korzystac z solarium i nigdy nie miałam plam, ale to pewnie zalezy od organizmu. pozdrawiam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sosik Napisano Kwiecień 20, 2006 a mi dermatolg powiedzial, ze w ogóle ze słoncem trzeba uważać, a solarirum to zwlaszcza.JAk na słonku to filtry trzeba stosowac, a przy Dianie to lepiej na solarium w ogóle nie chodzić . BO takie plamy mogą wyskoczy ćnawet po wielu latach po odstawinieu tabsów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MuOdA89 Napisano Kwiecień 21, 2006 no to pozostaje wydać ka$e na samoopalacze..które i tak są gówniane jak sie chce całe ciało wysmarować i to jeszcze równomiernie.. l.o.v.e. a co Ty o tym myślisz?;p korzystasz z solara? czy masz taką naturalną fajniusią karnace?;D buźka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lissia Napisano Kwiecień 21, 2006 przeczytałam w temacie, że któraś z dziewczyn rezygnowała z dodatkowego zabezpieczenia przy stosowaniu diane tylko przed "okresem".... zastanawia mnie, z jakiego powodu akurat przed "okresem";-) jeśli bierze się tabletki to cały cykl już nie jest tym cyklem, co kiedyś, o nie;) nie ma sensu obliczanie dni płodnych, a myśle że o to chodziło... stosujemy tabletki, żeby dni płodnych NIE mieć:) a "okres" to krwawienie z odstawienia.... okropna nazwa:) a co do tego, od kiedy zabezpieczają... każdy ma inne zdanie:) słyszałam, że od 1, że od 7 tabletki, no i że warto zaczekać do końca pierwszego opakowania życzę pożytku ze stosowania...;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MuOdA89 Napisano Maj 19, 2006 podtrzymuję temat:) dzisiaj była u gina i przepisał mi DIANKE na 2 cykle.Nie robił żadnych badań,pierwszy raz byłam wogóle u ginekologa i zrobił mi tylko USG,bo powiedział,że jestem za młoda na badanie macicy czy coś tam,a z USG wyczytał,że mam dużą macicę jak na swój wiem,ale powiedział,że to nic złego:) i że mam grubą szyjkę macicy czyli jest się co złuszczać podczas okresu;p powiedział,że to może świadczyć o tym ,że mam obfite i bolesne miesiączki,a ja mu powiedziałam,że nic z tych rzeczy:) minimalny ból a krwawienia normalne:) no więc przepisał mi je i za około tygodnia bedę już zażywać:) pozdrawiam babeczki;* zaglądajcie tu częściej!!;* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Dilititutek Napisano Lipiec 17, 2006 Hej, ja jestem przy koncu pierwszego opakowania Diane 35. Lekarz przepisał mi takie tabsy z powodu moich problemów z cerą Kochałam się z moim facetem przy tym pierwszym opakowaniu bez dodatkowego zabezpieczenia. Lekarz stwierdził że są skuteczne od pierwszej tabletki o ile zażyje się ją w pierwszym dniu cyklu, w ulotce też tak piszą. mam nadzieję że rzeczywiście działają :) Dziwczyny piszcie jak dlugo zażywacie Diane i czy stosujecie je jako jedyny środek antykoncepcyjny, a może czujecie się niepewenie i zabezpieczacie się w dodatkowy sposob ... :) Pozdrawiam i czekam na infa :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Laska20 Napisano Lipiec 18, 2006 hej czy ma ktos na zbyciu tabletki anty?najlepiej diane ale nie koniecznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gumaaa balonowaaa Napisano Lipiec 18, 2006 Ja brałam Diane przez 4 miesiące i nigdy więcej!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-( Brałam ją na nadmierne owłosienie(tzn na jego zlikwidowanie) A w trakcie brania Diane to musiałam się golic codziennie,a przed Dianą co 3 dni. Na mnie nie podziałała choc gin mnie tak zapewniał ze pomoze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jagodaaaa Napisano Lipiec 18, 2006 diana zabezpiecza ....ja stosuje ja juz od dawna ....nie uzywam juz nic wiecej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MuOdA89 Napisano Lipiec 18, 2006 ja skonczyłam drugi listek Diane i też nie stosuję żadnego dodatkowego zazbezpieczenia.Mój facet nie kończy we mnie, ale to tylko wynik mojego niepełnego zaufania do tabletek,które powoli powoli przełamuję:) biore je głównie na cere i teraz minął 4-ty dzień przerwy..wczoraj powinnam dostać okres tak jak po pierwszym listku ale sie nie pojawił..zaczynam sie bać,ale wykluczam ciąże,bo przecież nie dość,że nie kończy we mnie,to jeszcze zażywam środku antykoncepcyjne no nie:)) powiedzcie czy wam też sie czasem spóźnia krwawienie???? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Jagutka Napisano Lipiec 27, 2006 Cześć! Zażywam Diane od dwóch miesięcy z powodu bardzo bolesnych miesiączek. Mam nadzieje,że mi pomoże ten lek. W tym czasie schudłam 2 kg! A miałam nadzieje,że po tym leku przytyje. Moja koleżanka rówież bierze ten lek na blizny potrądzikowe i również nie przytya ani jednego kilograma!!!A zażywa go już od 4 miesięcy.Nie bójcie sie zażywać tego leku!!! Najlepiej jest go przyjmować póżnym wieczorem zaraz przed pójściem spać bo sie nie odczuwa głodu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Jagutka Napisano Lipiec 27, 2006 Mi też sie spóżnia krwawienie czasem nawet o 3 dni wiec sie nie martw nie bedziesz w ciąży!!! Pozdro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Jagutka Napisano Lipiec 27, 2006 Mnie ostatnio spóżnił sie okres o 3 dni wiec sie nie martw na 100% nie jestes w ciąży!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość agus_18 Napisano Lipiec 27, 2006 ja przyszlam do gin, zeby poprosic o recepte na pigulki.siostra mi powiedziala ze jej kolezanka bierze takie za 10 zl i poradzila zebym poprosila dr o wlasnie takie.jak pani wypisywala juz powoli recepte to poprosilam o tanie wiec przepisala mi diane.stosowalam je 9 miesiacy i oprocz niskiego libida nic groznego nie zaobserwowalam. tam czytalam ze gin powiedzial dziewczynie ze moze sie kochac od 2 opakowania,---- bzdura. jesli dziewczyna przyjmie 1 tab 1 dzien okresu moze sie kochac juz przy 1 opakowaniu, bo sa normalne ale lecznicze tabletki. zabezpiecza przed ciaza tak samo jak inne moj okres przypadal na dzien 4-5 w przerwie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość agus_18 Napisano Lipiec 27, 2006 oby dwie moje lekarki (ta druga zakladala spirale) nie robily mi badan przed zapisywaniem,wizyta trwala najwyzej 10 min, nawet nie mialam badania na fotelu, one wytlumaczyly tylko co i jak.kiedy na jesien zalozylam internet , bylam juz przy ok 6 opakowaniue diane to wtedy sie dowiedzialam o probach watrobowych itp . w listopadzie przyszlam do I dr i poprosilam o badania to stwierdzila ze jak nic mnie nie boli to nie musze ich robic no nic dziwnego, jak sie w pon dowiedzialam ze ta I jest kierowniczka 2 przychochodni i jej szkoda bylo kasy "dac" na badanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość1988 Napisano Luty 24, 2007 dziewczyny mam pytanie biore tabletki antykoncepcyjne Diane 35 i jak dotoąd jestem bardzo zadowolona (jestem w trakcie 2 opakowania) i w trakcie drugiego opakowaniazapomniałam wziąć tabletke (pierwszą z trzeciego tygodnia przyjmowania) rózwno po upływie 12 godzin, w ten dzień w kóry zapomniałam tabletke kochałam sie z chłopakiem jak duże jest prawdopodobieństwo ze jestem w ciązy? prosze odpiszcie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Diane to dno Napisano Luty 24, 2007 !!!!!!!!!!!!!!!!! Nie bierzcie tego świństwa!!!!!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Milka_30 Napisano Luty 27, 2007 Hej kobitki,założyłam na ONET czacie pokój o nazie Antykoncepcja...moze sie tam "spotkamy i pogadamy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach