Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karlalla

Balcerowicz musi zostac!!

Polecane posty

Gość karlalla

a ta komisja to dopiero bedzie cyrk oni w sejmie nie majapojecia o finansach o czym beda z profesorem gadali??

Jeżeli mamy mieć normalną gospodarkę, to musi być i zostać! A Pana Gosiewskiego wyslałabym na reedukację z resocjalizacją. I do pracy w jakimś przedsiębiorstwie, żeby wiedział, o czym w ogóle mów. Studiował prawo i na niewiele mu sie to zdało, gdyby skonczył podstawówkę, taka sama miałby wiedzę:(

Mówisz o Gosiewskim czy Balcerowiczu? Bo ja uważa, że przyczynił się do budowy zdrowego\" ustroju gospodarczego. Ten drugi oczywiście:P

Jakis konkret poproszę. Ja wiem że walnie przyczynił sie do 3 mln. bezrobocia. np. Najwyższe obecnie w krajach postkomunistycznych.

Gość DresikBMW i białe skarpety
Kocham Balcera ! To nasz chłop !!! :):):)

ci co choć odrobinę znają sie na ekonomii wiedzą że BAlcerowicz wie co robi. \"Balcerowicz musi odejść\" bo nie chce opuścic stóp procentowych. nie chce i dobrze że nie chce. opuszczenie stóp procentowych grozi hiperinflacją. spadek inflacji pociaga za soba wzrost bezrobocia, ale w Polscew tym względzie jeszcze nie jest tak źle. dużo ludzi pracuje w tzw szarej strefie gospodarki, czyli po ludzku: na czarno. więc danych statystycznych nie można brać tak dosłownie. ja sie boje pomyśleć co to będzie jak Balcerowicz skończy kadencje. a jeszcze jak nasz kochany prezydent RP powiedziała e nowy prezes ma być bardziej podporzadkowany rządowi, zniknie dotychczasowa idea NBP. wiec ludzie - już zacznijcie robic zakupy

Gość ela bnb.
Zgadzam sie,ma racje,popieram -ekonomistka.

brawo dla Balcerowicza :) porzadny gosć, przeprowadził reformy, które były niezbędne :) ma klasę, wiedzę i naprawdę wie co robi. Czy ktoś kto na nim wiesz psy móglby się zaciemnić i podać konkret. A tak w ogóle byłam na roku z jego - synem - Wojtek :classic_cool: pozdrawiam :)

Gość ela bnb.
Cambrydge,Oxford,ToJest klasa bez dwuch zdan.

Gość Ekonomista
Wieczny teoretyk-człowiek który umarł by z głodu gdyby musiał żyć zgodnie ze swoimi teoriami !

Gość waryjot
ale jakie on przeprowadzil reformy?? o czym wy piszecie?? facet na sile prywatyzowal bez najmniejszego pomyslu dzieki czemu mozna bylo wykupywac cale fabryki za bezcen :O tak sprywatyzowac to i ja potrafie i nie potrzeba mi do tego profesora........ ten wielki mozg ma takie pojecie o ekonomii co moja 15 letnia siostra dlatego zostawiam to bez komentarza🖐️

prywatyzacja to jedna z metod ograniczania inflacji strukturalnej.

Gość Prawdziwy Polak
Musi to na Rusi, a w Polsce jak kto chce.

Polaku - musisz zacząć magazynować cukier - po inflacji na zakupy nie wyrobisz. ;)

Gość zuziaa52
to podobnierz żyd każde ręce grabją do siebje a żydowskie jeszcze więcej Powinien odejśc bo już dosyć sie nachapal sama pęsja to 700 tys miesięcznie

kobieto dzięki niemu nie płacisz za chleb po 5 zł. zapobiegał inflacji jak tylko mógł najlepiej. szkoda ze kończy mu sie kadencja

Gość Grobelny
Ja go po prostu LOVE !!!

Gość ART-B
My Też !!! 😍 😍 😍

Ale czy tu chodzi o Balcerowicza tylko? bo mnie się wydaje że o całą radę polityki pienięznej - przecierz to niezalezny organ . Jak ma wygladac jego praca jezeli bedzie uzalezniony od polityków? Czy nikt juz nie pamieta inflacji na poziomie 100% miesiecznie - co z tego że zarabiało sie miliony jak nic nie były warte. Dla mnie RPP jest oraganem ,który ma pilnowac naszych pieniędzy a nie pieniędzy rzadu ma działac dla zwykłych obywateli i nie widze mozliwosci aby była zalezna od kogo kolwiek a tymbardziej od rządu dlamnie byłoby to chore i sprzeczne ze zdrowym rozsądkiem .

Gość CAŁA ARMIA URZĘDASÓW-PASOŻYTÓW
😍 😍 😍 Gdyby nie on umieralibyśmy z głodu,bo przecież nie umiemy nic robić ! Możemy mu wylizać !

Gość Miedzynarodowy Kapital Spekulc
POLSKA Być Bardzo Dobra Krówka do Dojenia ! :):):) Lech bardzo piękna współpracownika ! Lizać rowa ! Ja wol !! OK !!

Gość Pracownicy KAMY
Była KAMA-nie ma KAMY ! Sprywatyzowały ją Liberalne Chamy !!! :(:(:(

Gość Pracownicy FSO
Może tym razem kupią nas ESKIMOSI !? :-):-):-)

zgadzam sie z Whim. to dzięki całej RPP jest tak jak jest. tyle że nad RPP stoi Prezes NBP, czyli Balcerowicz. ideą NBP jest aby był on niezależnym organem, czy będzie to możliwe gdy prezes będzie zależny od rządu?

Gość Prcownicy FOZZ-u
Dziękujemy Kolego !!! 👄👄👄 Ten ZDROWY SYSTEM GOSPODARCZY BAAAAAAAAAARDZO NAM ODPOWIADA ! Ps. Jak się uspokoi to przyjedż do nas na Taiti !

Gość Balcerowicz niech zostaje
kazdy, kto ma pojecie o ekonomii to stwierdzi.

Gość Balcerowicz musi odejść
kazdy, kto ma pojecie o gospodarce to stwierdzi

Gość zuziaa52
sluchaicje ukrajnce mowili żby nie oni to polacy by chleba nie jedli tak teaz mówią żydzi a czy wiecie ile balcerowicz zgarną kasy żeby polskie banki doprowadzić do połączenia zinnymi zywa gotowka Kiedy żyd chcial POLSCE dobrze BALCEROWICZ MÓSI ISC POD SĄD