Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trąądzikowa

kapsułki dalacin C na trądzik, kto uzywal? jakie efekty?

Polecane posty

Gość dalacin na zęba
Dostałem dalacin po wyrwaniu zęba mądrości, pomaga na opuchliznę ale skutkiem ubocznym jest ból w okolicy brzucha jeśli sie go bierze i nie przeje w trakcie polecam dużo kefiru, danio itp pomaga żeby brzuch nie bolał, bardo silny antybiotyk!!

Gość ber
LUDZIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie jedzcie tego syfu !!!!!!!!!!!!!! jadłem to i wyszło mi beznadzejne badanie moczu :/ te gowno rozjebalo mi pewnie nerki !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gh dft
nic nie pomaga

Gość vkkjjjkkjkb
Nie jedzcie wogóle zadnego syfu z apteki,to oczywiste chyba

Gość iwkaw
Dalacin C miałam przepisany na zatoki. Po kilku dniach spożywania antybiotyku (co 8 godz 1 kapsułka), miałam nudności. Lek miałam brać 9 dni, po 7 odstawiłam ze względu na złe samopoczucie. A w następnym dniu na ciele wyskoczyła mi wysypka, wylądowałam w szpitalu. Miałam również lekką niewydolność oddechową. Czeka mnie jeszcze wizyta u dermatologa, gdyż wysypka przekształciła się w pokrzywkę, która strasznie swędzi. Jeśli będziecie mieć przepisany ten silny antybiotyk lepiej zapoznać się z przeciwwskazaniami i doradzić się lekarza. Pozdrawiam

Gość aganeta
ja dostalam dalacin c na grzybice pochwy ale po waszych opisach mam pewne objawy czy to brac, czy wogole pomoze

Gość lukaszzzz
ja używałem na zapalenie wału paznokciowego plucha prawego. W 3 dniu zażywania zacząłem odczuwać starsze pieczenie w przełyku i nudności. Rozmawiałem ze znajoma która od tego leku miała grzybice przełyku i gdy poszła do lekarza prywatnego on powiedział jej ze ten lek można brać tylko jeżeli luka sie jakieś tabletki ochronne bo inaczej on wyniszczy organizm. Mam jeszcze jedno pytanie czy ktoś wogóle przyjmował ten lek na zapalenie wału paznokciowego ??(dodam ze ten lek przepisał mi lekarz na pogotowiu)

Gość natiiiii
Ja biore dalacin na zapalenie płuc :/ biore go już 6 dzień i jak do tej pory to nic mnie nie bolało ani nie swedziłao ale dzisiaj wziełam lek troche za szybko (tylko 3 godziny odstępu po poprzedniej tabletce) i czue że za chwile zwariuje!!!!!! Przełyk mnie cholernie pali!!! Nie wiem co zrobić ?? może przejdzie co??? A lekarza zapisła mi branie leku 4 razy dziennie !! masakra! Jaki dzisiaj nie umre to bedzie cud !!!!Wypiłam juz chyba 2 litry wody ale cos mi sie zdaje ze trzeba bedzie wezwać pogotowie bo juz mnie coś głowa boli i wogóle .................. jak przeżyje to napisze ....................

Gość pohuwba
Zyjesz natiii?!

Gość dziwne to wszystko
ja kiedys dostawalam dalacin c przy problemie z zebem

Gość kaskadz
ja brałam ostatnio dlalcin c na zęba, który ten lek przepisala mi dentystka, po paru dniach odstawilam lek, bo stwierdzilam ze skoro ząb mnie juz nie boli to nie będę sie truła tym antybiotykiem. jednak na nastepny dzień i tak jest do dziś ncodziennie rano budze sie z okropnym bulem w podbrzuszu i mam biegunke:(, to jest coś okropnego, muszę zgłosić się do lekarza, bo czuje jak we mnie,,chodzą" moje jelita , także odradzam wszytskim branie tego antybiotyku, a zaznaczę ze nigdy nie mialam problemu z zadnymi lekami!

Gość dav883
Biorę go już 6 dzień na zatoki i do tej pory był spokój..Dziś dostałem wysypki na całym ciele..Nie bierzcie tego dziadostwa..

Gość Pawel_Chory
Hej, Ja tez lykam Dalacin C na zatoki, lecz moj lekarz zalecil mi, zebym rownoczesnie bral TRILAC. Lek jest bez recepty, mozna go dostac w kazdej aptece, kosztuje do 16 zl i zapobiega wyniszczeniu flory bakteryjnej. Polecam wszystkim z problemami trawiennymi po lykaniu Dalacinu C. Pozdrawiam, Pawel

Gość FG
Nie wiem co wy z tym lekiem robicie ze macie takie problemy. Ja biore go na tradzik do pary z trilaciem co 8h i nie mam zadnych problemow zoladkowych. Co ciekawsze strasznie krawawily mi zeby, a przy okazji brania tego leku problem calkowicie zniknal. Nie polecam brac po alkoholu bo raz tak zrobilem i mi wypieklo cale gardlo, dopiero dzien pozniej calkiem mi przestalo dokuczac. Aha i na tradzik narazie sredni efekt, ale to dopiero moje poczatki. Duzo popijac przed i po. Pozdrawiam

Gość madziarkaaaa
ja brałam to ścierwo i miałam od tego pleśń na języku :-o

Gość Sylwiqa
Dentysta mi przepisał bo jestem podczas leczenia kanałowego zęba i dzisiaj wzięłam pierwszą kapsułkę Dalacinu C i mam nadzieje że skutków ubocznych niebędzie.

Gość aaaaaaaaaaaaasssssss
w niedziele stalem na dworze 3h bylo wtedy 0-2 C pozniej poszedlem z kolega do kumpla pic vodke 0.5l (ja i kolega) nastepnego dnia bylem padniety, wszystko mnie bolalo, miesnie rowniez, nastepnego dnia (wtorek) budze sie rano z boooolem gardla :/ bralem leki orofar - aerozol, hasco sempt, i nic nie pomoglo nastepnego dnia rano wyladowalem do zaufanego lekarza wypisal mi leki m.in. dalacin c na 3x1dziennie (zaraz po odebraniu tego lekarstwa lekarz powiedzial mi zebym polyknac 2 tabletki dalacin c) do dzisiaj wzialem w sumie 6 tabletek w ciagu 2 dni i gardlo dalej mi boli :( nie wiem co robic, moze jeszcze poczekac??? rozumiem ze musze wszystkie leki polykac ale cholernie przeszkadza mi chore gardlo :/ chyba najlepiej wezme zastrzyk w pupe u lekarza ale to sie okaze w piatek (powiedzmy) kiedy nie poprawi sie moj stan gardla pozdrawiam

Gość sioux
witam bede sie streszczał mialem ropnia od zeba na dziasle , opuchlizna urosła pod brode i pod oko ..... jestescie sobie to w stanie wyobrazic:)) od 4 dni biore dalacin 300 i opuchlizna zeszła została gulka 2 cmm na dziasle , pewnie do rozciecia nie mam skutków ubocznych no moze jestem troch spowolniony , jem duzo serków danio, pije soki i neste ....jak cos sie bedzie dzialo dam znac narazie jest ok..

Gość Kasiana
Ja dzis wzielam piewrwszą tabletke Dalacinu na trądzik i tez zażywam Trilac dla ochrony żołądka ciekawe jak to się skończy... Do stosowania zewnętrznego mam Clindacne ktoś wie jak to działa?

Gość ja wybralam
cale opakowanie i nic mi nie jest. Dużo piłam, jadlam jogurty z probiotykami, Lakcovaginal też i jest ok

Gość GRAAL22
nie polecam!!!!!!!!!!!!!!!nigsy nie leczcie tradziku antybiotykami,pomoze na miesiac -dwa a potem powrot gwarantowany!!!!!!!!!!!! ja stawiam na cebule i produkty bambino!!!!!!

Ja brałam go też na zatoki i dopiero po przestaniu brania mi wyszedł koszmarny swędzący trądzik na całej twarzy, chrosta na chroście, miałam też kilka dni tragiczne mdłości. Ten trądzik od miesiąca nie chce zejśc.

Gość sirana
Biorę drugi dzien ten antybiotyk.Właśnie przed chwilka wzięłam i mam zgagę.Zapomniałam,ze wartowziąć poza trilakiem,polprazol.To dobry lek osłonowy-raz dziennie rano na czczo.Postanowiłam rówqnież nie polykać samej tabletki,tylko szybko czymś ja przegryzać i duzo popijać. * dni przez 24h bolała mnie glowa-to był koszmar.Lekarz uparl sie,ze nie da mi antybiotyku,mimo,ze miałam dzień w dzień stan podgorączkowy dochodzący do 37.8W końcu chyba dla mojego spokoju wypisał mi Dalacin.Drugi dzień i głowa przestała mnie boleć.Zobaczymy co będzie potem .Jestem dobrej myśli

Gość Pytająca...
mam pytanko czy tabletki dilacin takie w fioletowych kapsulkach to te same tabletki o ktorych mowa??

Gość zuzaaa
Ja od dziś biore Dalacin na gardło i zatoki wzięłam dopiero jedną tabletke i mam nadzieje ze nic mi nie bedzie. Dodatkowo dostałam Lakcid, tylko czy on mi wystarczy do ochrony żołądka?

Gość dario73
witam-powiem tyle mi pomogł bardzo na zapalenie zeba,bez zadnych objawow ubocznych.na ochrone brałem ranigast.

dario73 a czy przy tym zapaleniu zęba miałeś leczenie kanałowe? Ja mam właśnie w zębie antybiotyk i czekam czy mi się ząb zaleczy. Mam czekać aż 3 tygodnie :/ na zdjęcie tego \"opatrunku\". A jeśli dolegliwości bólowe nie miną, to wyjmujemy już za dwa dni i czyszczenie kanałów... :( :( Mam w domu Dalacin C 150 mg (fioletowe kapsułki) i zastanawiam się czy on by mi pomógł w wyleczeniu zęba czy też jest sens brać go tylko w przypadku leczenia kanałowego, do którego u mnie jeszcze ( na szczęście) nie doszło... Może ktoś wie? Acha, brałam ten lek wcześniej chyba na zapalenie nerwu łokciowego, razem z środkiem ochronnym (Trilac?) i nic mi nie było a jogurtów nie jem i kefirów nie piję więc chyba jest wszystko ok jeśli tylko bierze się coś dodatkowo dla ochrony.

Gość ups...
Ja własnie także dostałam Dalcin C i do tego Trilac. Tylko nie wiem jak zażywać ten lek osłonowy czy po jedzeniu czy jakiś czas przed.. i w jakich odstepach pomiędzy dawkami antybiotyku. Moze mi ktoś pomóc??

Gość ojj
ja rowniez bralam dalacin C... lekarz przepisal mi go na powiekszony wezel chlonny za uchem (nic mnie nie bolalo myslalam ze to jakas narosl a okazalo sie ze musze brac antybiotyk :| ) przez caly czas brania antybiotyku nic mi nie bylo bralam rownoczesnie lek oslonowy ale 2 dni po zakonczeniu antybiotyku zauwazylam bialy nalot na jezyku opuchlizne i cos dziwnego z tylu jezyka.. to chyba grzybica :( jutro znowu musze isc do lekarza ;/ a wezel nie zmniejszyl sie calkowicie :(

Gość kasia b
Kochani, gdybym mogla cofnac czas....dentysta zapisal mi dalacin c na bol zeba. Powiedzialam mu, że mam źle doswiadczenia z tym antybiotykiem, ale on powiedzial, że to jedyny dobry antybiotyk stomatologiczny i zebym go brala nawet w nocy co 6 godzin. Antybiotyk na bol zeba pomogl mi dopiero w ostatnim dniu brania. Niestety powiklania po dalacinie lecze do dzisiaj a minely już 3 tyg. odkad skonczylam go brac. Dodam, że lek bralam prawidlowo z jogurtami i trilaciem oslonowym. Już tydzien leze w lozku, bo bardzo boli mnie zoladek, kreci mi się w glowie, jestem tak slaba, że wysilkiem jest umycie zebow. Bylam na pogotowiu, lekarz powiedzial że dalacin c rozwalil mi caly organizm i że mam isc jak najszybciej do gastrologa. Gdybym wiedziala, jak straszne beda konsekwencje brania dalacinu, nigdy bym go nie wziela, nawet jeśli z bolu zeba mialabym sciany gryzc. Pozdrawiam. Kasia 32 lata.