Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Joasiaaaaaaa

PROBLEMY Z SAMOCHODEM - zna się ktoś???

Polecane posty

Gość Joasiaaaaaaa

Mam problem taki mały z samochodem! Liczę, że może ktoś się z was zna i powie mi mniej wiecej co mogło się zepsuć i ile by naprawa kosztowała! Jak jadę samochodem i przyśpieszam to zaczyna rwać silnik i tak jakby nie miał w ogóle mocy! Boję się, że ta naprawa będzie mnie słono kosztowała! Plisek, pomóżcie!

Gość nomika
a może to pasek od sprzęgła kiedyś mi się to stało a wyglądało podobnie

Gość Joasiaaaaaaa
Nie, raczej sprzęgło mi dobrze chodzi! Ktoś mi też powiedział, że to może być jakiś pasek rozrządu, ale nie mam pojęcia co to jest i ile kosztuje naprawa! A może jednak to co innego!

Gość jontek bez halki
Z paskiem rozrządu nie ma żartów. Trzeba go profilaktycznie wymieniać ZANIM sie urwie, bo wtedy naprawa to parę stówek będzie kosztować. Kiedy miałaś wymieniany pasek i po ilu tysiącach kilometrow?

Nie chce cie martwic ale to kosztuje sporo wymienialam go jakies pół roku temu i jestem przez to lżejsza o 1300zl :(

Gość jaaaaaaaaaaaaaa
mój mąż mówi, że jakby to był pasek rozrządu to już dawno byś nie jeździła. poprostu auto by stanęlo w miejscu, zgasło i zaświeciłyby Ci się wszystkie kontrolki (kiedys nam się tak zrobiło) A czy Twój samochód jest może na gaz?Co to wogóle za auto?Jaka marka?

No mój szalał szalał aż kiedys pięknego dnia stanąl na skrzyzowaniu eh opel potem jakos poszarpal i dojechal pod dom Opel corsa benzyna

Gość jontek bez halki
A joasiaaaaaaa nas olała.\ Jak ja to kocham - załozyć topik i go olać. Niech sie głupie ludki wysilają, pisza, doradzają. Frajerzy,ha,ha.

Ja mam na gaz i ostatnio tak samo się działo,ale potem na postoju silnik lepiej się zagrzał i już chodził normalnie. Podejrzewam ,że to przez wodę lub lód na filterku gazu. Jeśli jeśdzisz na benzynie to też możesz mieć wodę która się dostała do układu paliwowego.

Gość Joasiaaaaaaa
Nie nie nie olałam was, po prostu zajęta chwilę byłam! no więc to jest starszy troszkę typ Fiesty! Jest na gaz więc niby mogłoby byc coś z instalacją ale na paliwie robi tak samo! To ładnie jak bedzie trzeba ten pasek wymieniać! A czy był wymieniany to nie mam pojęcia!

Ja sie w ogole na samochodach nie znam i tak jezdzilam jezdzilam bo skad ja moglam wiedziec ze po iluś tam tysiącach km trzeba to wymienic!! masakra

Gość jaaaaaaaaaaaaaa
1.być może masz coś z zaworami, 2.ślizga Ci się sprzęgło, 3. coś może być rozwalone w skrzyni biegów, 4. panewka na wale korbowym mogła sie powiększyć i wtedy są luzy to wszystko przy założeniu, że auto nie kopci. Kurde, ale ja mądra jestem:) Nie no oczywiście żartuję:) Napisałam to co powiedział mój mąż (jest mechanikiem). To są 4 rzeczy, które on podejrzewa, ale trudno jest mu tak coś ustalić wirtualnie:) Co do tego ile to może kosztować to nie mamy pojęcia, bo obecnie mąż nie pracuje w zawodzie.

Jakby pasek przeskoczył to pogieło by zawory i mogło rozerwać głowicę ! Nie podejrzewam tego ,ale na wszelki wypadek jedż do mechanika bo kto wie ! Jak starszy samochód to może też być zużyty rozdzielacz zapłonu i przyśpieszacz.

Moja rada. Jedź do mechanika, ponieważ jeżeli to jest pasek rozrządu to póki auto jeździ, to może wystarczy go tylko wymienić, (bez innych napraw przy tej usterce, które to własnie są bardzo kosztowne). Sama wymiana paska to nie są duże koszta. U mnie (mam daewoo nexia) za pasek razem z wymianą zapłaciłam niecałe 100 zł. No ale ja to robiłam profilaktycznie zaraz jak kupiłam auto(mimo, że nic się nie działo), bo tak poradził mi mechanik.

A jak ci coś w samochodzie wymieniają to każ im za każdym razem naklejać naklejkę z ilością kilometrów na liczniku,datą rodzajem oleju,niech sprawdzą świece,przewody wys. napięcia. Pasek wymienia się co ok. 60 tyś.km .

Gość Joasiaaaaaaa
Ale już mnie zakręciliście! He he! ale cóż zawiozę jutro do mechanika i zobaczymy co z tego wyniknie! Teraz to tylko pozostaje kwestia ceny i czy mechanik sobie nie policzy 3 razy więcej niż powinien! Mieszkam w małym miasteczku i tu raczej wszyscy tak robią! Niestety!

Gość jaaaaaaaaaaaaaa
Mam prośbę. Daj znać co to było, bo jesteśmy ciekawi :)

Gość dddddd
zacznij od wymiwny swiec i kabli wysokiego napiecia

Pamiętaj ! Jak nawet dobrze nie popatrzy a chce już wymieniać całą część to DZIAD ! Oczywiście nie dotyczy to paska klinowego rozrządu !

Gość prpr
to silnik krokowy jak nic :>

Przecież wyrażnie napisała \"Jak jadę samochodem i przyśpieszam to zaczyna rwać silnik i tak jakby nie miał w ogóle mocy!\" Tak więc bieg jałowy tu \"odpada\" !

Radzę podjechać na warsztat. Uważam, że to sprzęgło masz zjechane, pod górkę zwłaszcza traci???? Nic strasznego... zależy do jakiego samochodu :> Do warsztatu marsz, jak masz samochód to masz wydatki, z tym się trzeba liczyć. Dbaj o niego i niech Tobie służy.. Pozdrawiam

Tiaaa...na 90 procent tarcza sprzęgła do wymiany....gorzej jak docisk sprzegła też się posypał,...nie powinnaś jeździc z takim sprzęgłem...albo warsztat , albo jakiś domorosły mechanik,tym bardziej ze nie jest to nowe auto...

Gość gość_999
Ja od dłuższego czasu, korzystam z preparatów do płukania silnika Forte, bo jak się dowiedziałam, że częste problemy z samochodem są spowodowane brudem jaki się gromadzi przez lata pracy silnika.