Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

atrida

Dwudziestoparoletnie mamusie-jesteście tu? Zapraszam do rozmowy...

Polecane posty

donn***nie tylko ciebie mnie tez niestety. Czekamy na twoja Aurorkę:)

Jestem tutaj nowa i mam nadzieje ze zostane przyjęta do tego klubu mamusiek :) Jestem mamą 2,5 miesięcznej Julci i tez jestem na urlopie wychowawczym. Z zawodu jestem nauczycielem jezyka angielskiego w przedszkolu. Nie załuje tego, ze jestem z moją córicą w domku. Wystarczy ze tatus pracuje i mało bywa w domku. Mam 23 latka i niedługo będe obchodziła 2 rocznice ślubu :) Co by tu jeszcze napisac...Moze same chcecie o coś zapytac???? Nie krepujcie sie ;) Pytajcie o wszystko chętnie odpowiem :) Pozdrawiam cieplutko!! P.S. Jeśli nie jestem tutaj mile widziana takze prosze o powiadomienie mnie o tym :) P.S. Chętnie poznam inne mamuśki w moim wieku :)

Czesc wszystkim Kinga_23 witamy na pokladzie, mamy tu taka tabelke ( powinna byc na poprzedniej stronie) wiec sie dopisz. Im nas wiecej tym lepiej.

Donn najbardziej meczace juz pod koniec jest to wyczekiwanie, czy to juz czy jeszcze nie. Ale juz niebawem bedziesz miala swoja coreczke.

Cytrynka ja zaczelam dokarmiac mojego maluszka Bebiko Omneo, ale po mniej wiecej dwocz tygodniach przeszlam na Nan1 bo jakos to bebiko mu nie smakowalo. Sama je probowalam i bylo jakies takie gorzkawe w smaku a nan jest slodziutkie. A dzieci najbardziej lubia ten smak.

hej Kinga... :) dziewczyny jutro ide na KTG zobaczymy czy jakieś skurcze mi wyjdą bo tydzień temu nic a nic :)

Wyczekiwanie jest rzeczywiscie męczoce ;) ale kiedy dzieciatko jest już z nami to jest ....miodzio ;) donn : życze powodzenia na KTG ;) Dobranoc :)

Gość cytrynka79
tynka_78>> no właśnie starszemu synkowi tez dawałm Nan a później przeszliśmy na Nan ha bo oczywiście alergia.Mam nadzieję że ten maluszek niebędzie tak chorował jak braciszek.A od kiedy zaczęłaś dokarmiać??

Gość cytrynka79
mamka >>ten mój synek je różnie raz śpi i 3 godzinki i wtedy jest ok bo mleczko napływa a np. dziś ciągnął cycocha od 12 do 16 z bardzo małymi przerwami myślałam że oszaleję.Być może za dużo mam na głowie ale wiesz jak to jest mąż miał jechać nad morze z synem a tu bach wypadek miał całe szczęście że nic się nie stało jemu i synkowi wreszcie pojechali ale i tak się denerwowałam. Wogóle jestem jakaś pobudzona ale przechodzi mi jak troszkę z wami sobie popiszę. Jestęście fajne babki.

Gość cytrynka79
mamka - ty jesteś z Warszawy tak jak ja można wiedzieć gdzie rodziłaś?

Gość cytrynka79
Jeszce jedno dziś od jakiejś pani doktor (pediatry) dostałam nazwę granulek homeopatycznych które ponoć mają pomagać na pokarm podaję wam nazwę 5CH ricinus cominis (może troszkę przekręciłam nazwę ale magister u mnie w aptece wiedział o co chodzi ) kosztują ok 7 zł.więc nie majątek można zobaczyć czy działają. Trzeba je brać 2 razy dziennie po 5 granulek na czczo. Mam nadzieję że mi pomogą zaczynam brać od jutra Pozdrawiam i dobrej nocki

Ja po miesiacu zaczelam dokarmiac, bo zdazaly sie dni ze mialam kryzysy pokarmowe. Mój Pati jak sie urodzil to mial 2900 (przy wyjsciu ze szpitala 2800) a po miesiacu karmienia piersia przybral 1600 i wazyl 4400. Z tego co pamietam to byly dni ze co chwile musialam go przystawiac, a potrafil mi jesc nawet przez 50 minut. Na poczatku to dawalam mu 60 gram raz dziennie, chociaz byly takie tygodnie ze nie ,usialam go dokarmiac, ale tak srednio co 3 tygodnie mialam takie jakies kryzysy laktacyjne i mi brakowlo pokarmu zwlaszcza wieczorem.

Cytrynka musisz zachowac spokoj, wszelkie stresy tez odbijaja sie na pokarmie, sama przez to przechodzilam, tez chcialam karmic tylko piersia a jemu bylo ciagle malo i malo. Kolezanka ktora urodzila dzien po mnie i lezelismy razem w szpitalu tez miala problem z przybieraniem dziecka na wadze, przez miesiac przybylo mu tylko 500 gram, to jej lekarka kazala dokarmiac malego Humana.

Witajcie dziewczyny! Kinga wpisz się do naszej tabelki. Oczywiście że możesz się do nas przyłączyć:) Tabela Nick................imię i wiek............imię i wiek mafda..............Magda 22.............Filipek 7 miesięcy......Dębica f-ka................Ewa 23...........Dominika 2 miesiące...Jelenia Góra Mamka...........Magda 26.........Alan 3 miesiące......... Warszawa donn.............Kaśka 27........jeszcze czekam..........Kraków sen nocy.......Gosia21..........Oliwka 11,5 mies........Jawor Tymka78.......Justyna 27......Patryk 7 miesięcy......Brodnica Kasika1........Kasia 21........Kacperek 3 miesiące....Rzeszów kiara 21.......Agnieszka 21....jeszcze czekam.....Zabrze to tylko ja....Żaneta 21........Michaś i Kubuś 13 mies.....Elbląg cytrynka79....Anka 27.........Dawidek 1 miesiąc....Warszawa

Gość cytrynka79
chyba faktycznie zacznę dokarmiać i tak nic więcej nie jestem w stanie zrobić

Gość cytrynka79
odezwę się później bo Dawidek potrzebuje towarzystwa

Gość dziubek-84SAM
Witaj Atrido. Mam 22 lata i 2,5 miesiąca temu urodziłam córeczke. Też jestem sama. Mieszkam we Wrocławiu od roku a od trzech studiowałam. Teraz jestem na urlopie zdrowotnym. Znajomi sie pogubili. Została tylko wierna kompanka i siostra, która również uczy sie we Wrocławiu. Rodzice daleko bo aż w Bielsku. Mąż obecnie pracuje, więc jestem sama a od pażdziernika zacznie ostatni rok studiów i też będe zdana na siebie. Również nie mam osoby z którą mogłabym sobie pogadać oprócz męża a i tak nie zawsze idze nam to dobrze.

Gość cytrynka79
witaj dziubek>>a jak idzie karmienie piersią?

Gość cytrynka79
słuchajcie dziewczyny nie wiecie gdzie można wyporzyczyć wage elektroniczną do ważenia niemowląt

Gość dziubek-84SAM
Witam, :( niestety nie karmie mojej córeczki piersią :(, jestem alergiczką i od 6 tygodnia mała zaczęła zwracać mój pokarm. Teraz pije Nutramigen. Kilkakrotnie powtarzałam próby przystawienia jej i nakarmienia piersią alei tak zwracała. Na początku myślałam, że to ja żle coś robie, może żle ją trzymam albo żle przystawiam ale lekarz i położna wykluczyli tę opcję. Z pokarmem też nie miałam problemu do tej pory jeszcze mam. No nic, może nasępne dzieciątko uda się wykarmić piersią. Pozdrawiam

Gość FAJNA-AJ-
Witam wszystkie szczęśliwe mamuśki ! Ja również mam dwadzieścia parę latek ale dzidzi jeszcze nie posiadam :-(, jestem juz mężatką i wiecie co mam nadzieję że wkrótce dołącze do Was młode mamuśki ( jeśli mnie przytulicie do swojego grona :-) , bo właśnie kupiłam teścik i jutro z rana okarze się czy dołącze do waszego grona . Mam pytanko jakie miałyście pierwsze objawy ciąży . Liczę na wasze odpowiedzi i pozdrawiam :D [ kiss ]

Czesc Witam na pokladzie. Dobrze ze topic nam sie rozkreca. Ale duchota, na dworze skwar i w domu to samo. Nic sie nie chce robic. Dobrze ze ten tydzien powoli sie konczy, bo mi akumulatory wysiadaja ale w weekend znowu je naladuje.

Fajna-aj zycze powodzenia. Jesli chodzi o mnie to pierwszym objawem byl jakis taki dziwny bol w piersiach, moze bol to niewlasciwe slowo, ale staly sie one bardzo wrazliwe. aq potem to juz mdlosci, jak oczywiscie mialam pusty zoladek i parcie na pecherz, latalam co chwile do taolety i robilam po kropelce.

Cytrynka Ja to nawet nie wiedzialam ze mozna cos takiego wypozyczyc, w sumie tez by mi sie przydala bo nie wiem ile wazy moj rogalik. Ostatni raz go mierzylam i wazylam 3 miesiace temu.

FAJNA-AJ- pierwszy odjaw to brak miesączki, kolejny mdłości. Topik nam się rozkręca, aż miło popatrzeć. Tynka skwar i duchota ledwo człowiek daje radę Mogłoby sie trochę ochłodzić, ale raczej się nie zapowiada. Donn jak Ty się czujesz? Lada moment Twoje maleństwo pojawi się na świecie:) Pozdrawiam 😘

Gość cytrynka79
Tynka>>a można wypożyczyć znalazłam coś wysłałam wiadomość zobaczymy w każdym razie za miesiąc trzeba zapłacić 99zł.(można jeszcze przeżyć) Objawy ciązy to różnie z pierwszym synem oczywiście brak miesiączki więc zrobiłam test a tu nic nie wyszło wię czekałam na okres a tu nic zaniepokoiło mnie tylko to że jakoś bardziej chce mi się jeść więc po kilku dniach powtórka z rozrywki no i BYŁO 2 kreski. A z drugim to zero objawów typu mdłości (oczywiście na początku) Trzymam kciuki żeby wyszły dwie kreseczki. Całe szczęście że moje starsze dziecko wraca jutro z nad morza z mężem zaczęłam już za nimi tęsknić.

Gość cytrynka79
Nasza donn chyba już w szpitalu

Gość cytrynka79
f-ka podobno od środy ma być chłodniej po 23,25 stopni Dobra kobitki idę pod prysznic i spać dobranoc