Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i tak i nie

Masło czy margaryna bo już nie wiem

Polecane posty

Gość i tak i nie

co jest korzystniejsze dla zdrowia według Was ?

Gość tukan
Tylko masło śmietankowe- jest naturalnym produktem, z zawartością odpowiednich kwasów tłuszczowych. I nie wierzcie w szkodliwość cholesterolu, to największa bzdura. Cholesterol jest niezbędny organizmowi.

Gość maslo

Gość benecol to margaryna

Gość Braciszek
butter

Gość masmix
najlepszy Środziemnomorski z oliwa z oliwek

Masło:-)Jest o wiele smaczniejsze od margaryny a przede wszystkim o wiele zdowsze i mniej przetworzone niż margaryna.

Gość jolcia11111
maslo jest zdrowsze ale margaryna tez ma zalety , ja jem tylko flore z kwasami omega 3 i omega 6

Gość tukan
Omega 3 są przede wszystkim w rybkach

Gość kajkka
a ja kiedys duzo masła:) teraz margaryna, bo troche za duzy cholesterol mialam.ale nie mam co narzekac bo smak bardzo dobry, i duzy plus że wyjmuje z lodówki i odrazu smaruje nie to co z masłem że pół godziny musiałam czekać az sie troche rozpuści że by posmarować. a rano zawsze mi sie spieszy;)

Gość Brutus
Dajcie spokój z tym masłem. Wiem, że ludzie mają czasami taką tesknotę za nim, ale jak przychodzi co do czego to walną sobie jedną kanapkę z nim a potem przechodą na margarynę. Nie wyobrażam sobie codziennego jedzenia na sniadania i kolacje masła - bueeee...

Gość Maruda19
Tylko margaryna, wprawdzie na obnizanie cholesterolu za pomocą tych "aktywnych" margaryn mam jeszcze czas, ale jem te zwykłe. I zadnego masła, dajcie spokój...

Gość Minimax
Ach, chleb z margaryną i do tego gotowany drób - polecam - smakuje wybornie.

Gość Gilabertynaa
Moim zdaniem - margaryna zdecydowanie. Smakuje mi bardziej niz maslo, bo jest fajnie slonawa. Lubie rozne, ale moze w przyszlosci przyjdzie mi sie przestawic na Florę obnizajaca chlesterol, bo genetycznie wszyscy w mojej rodzinie mamy wysoki poziom :/

Gość ZDECYDOWANIE MASLO

Gość niunianiunianiunia
sama też wolę masło..ale jeśli chodzi o to co jest zdrowsze to..hmm..ani to ani to... najlepiej niczym nie smarować jesli chodzi o zdrowie...

Gość maslo
zdecydowanie maslo. jezeli ktos ma watpliwosci niech sie zapozna z technologia wykonania margaryny .........bbbbrrrrrrrr. Do ust bym tego paskudztwa nie wziął

Gość beti1970
tylko i wyłącznie do smarowania pieczywa masło. obecnie nawet ono nie jest najzdrowsze: mleko zawiera hormony które podawane są krowom, antybiotyki podawane krowom, nawozy sztuczne i pestycydy zawarte w pożywieniu krów. ale na pewno masło i tak jest lepsze niż maragryna. do sałatek i surówek tylko oliwa z oliwek, a do smażenia ryb oliwa, do smażenia mięsa tylko smalec wieprzowy. ZDANIEM WIELU SPECJALISTÓW BRAK TŁUSZCZY W POSIŁKACH JEST BARDZIEJ ZABÓJCZY NIŻ ICH NADMIAR. jeśli interesuje cię zdrowe jedzenie, zdrowe życie i zapobieganie chorobom napisz do mnie maila. pomogę.

Gość zuzelek123
To zalezy dla kogo! Poza tym - margaryna margarynie nie rowna! sa margaryny bez szkodliwych "transow" (twardych kwasow tluszczowych) i one sa bardzo zdrowe, a nawet moga pomagac obnizac cholesterol (np. flora). Wiec jesli ktos chce dbac o serduszko, to raczej margaryna.

Gość savetheanimals
Ludzie strasi powinni zamiast masła jeść margaryne natomiast młodsi na odwrot. ( nie wiem czemu tak jest ale pamietam to z leksci biologii). Moim zdaniem maslo jest duzo lepsze w smaku( jednym minusem jest jednak to ze jest twarde po wycignieciu z lodowki)

Gość niech się wypowie
technolog żywności-co się dzieje z katalizatorem procesu utwardzania tłuszczów,czyli niklem?Dziękuję

Gość Trans
Szkodliwe tłuszcze trans mamy w margarynie, nie jedzcie dla dobra ludzkosci margaryny ! Jest zakazana dzieciom, ciekawe dlaczego...? Rakotwórcza jest niestety, również oleje rafinowane nie są najlepszym rozwiązaniem...To może masło orzechowe bez cukru i innych niezdrowych dodatków ? W każdym bądź razie tłuszcze nasycone, występujące w maśle są również potrzebne, tak jak i te z oliwy z oliwek (jednonienasycone), i te z tranu, orzechów włoskich czy oleju lnianego (wielonienasycone - omega 3) ...

Gość bilirubina
Trans, powinienes wiedziec ze jednak nei wszystki margaryny zawieraja szkodliwe transy. Warto sie tym zainteresowac zanim wszystkie produkty wrzuci si edo jednego "worka"...

Gość bilirubina
Trans, powinienes wiedziec ze jednak nei wszystki margaryny zawieraja szkodliwe transy. Warto sie tym zainteresowac zanim wszystkie produkty wrzuci si edo jednego "worka"...

Gość bilirubina