Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lipsssssssss

zniszczone prostownicą włosy - ratunku !!!

Polecane posty

Gość lipsssssssss

Jestem uzależniona od prostowania włosów (prostuję je od roku co 2 dni) ponieważ po samej suszarce wygladają jak siano, co robić by wrócił im blask? Biorę tabletki humavit, stosuję odżywke wax i nic koszmar. Doradzcie co robić.

Nic juz nie zrobisz.Powinnas podciac wlosy,przynajmniej 2lub 3 centymetry!I nie prostuj ich tak czesto.Nie lepiej zwiazac kucyka i dac wloskom odpoczac???

Gość lipsssssssss
nie raczej nie ja nawet do kucyka je prostuję bo są sianowate i na dodatek odrastają takie krótsze fatalnie, moze doradzicie mi jakąs odżywkę?

Gość liliciukcik
słuchaj cudotwórca raczej nikt nie jest, prawdą jest też , ze jak prostujesz na całej długości, to nie jest to tylko problem zniszczonych końcowek, których podciecie dużo nie zmieni.Jaka masz prostownicę, stosowałaś odżywki ochronne do prostowania? teraz możesz sprobowac poprawic ich kondycję, jakąs profesjonalna odżywką. Ale to tylko poprawi ich wygląd, uszkodzonej struktury włosa nie zregeneruje całkowicie.

Gość lipsssssssss
mam ceramiczną ga-ma ale z przerażeniem stwierdzam, ze nawet p wyprostowaniu nie są takie fajne jak u fryjerki - czy może to być zasługa lepszej suszarki ? moja nie jest zbyt wysokich lotów. Kosmetyki do pielęgnacji wlosów mam z loreala seria matrix wygładzająca - szampon, odżywka, ochrona przed prostowaniem i nic

Gość aggis
Ja stosowalam prostownice przez ok.rok prawie codziennie i skonczylo sie na tym, ze musialam sobie zrobic krótka fryzurke i zrezygnowac z prostowania bo wlosy byly nie do odratowania. Zadne odzywki nie pomoga jesli struktura włosa jest juz z niszczona. Jedyne co mozna robic w czasie prostowanie to stosowac odzywki termoochronne ale one w sumie i tak niewiele pomagaja... Teraz prostuje sobie włosy tylko na jakies wyjatkowe okazje :)

Gość lipsssssssss
aggis ale może nie masz tak sianowatych wlosów jak ja, u mnie krótka fryzura totalnie odpada

Gość czybeza
Ciekawe, tez mam ceramiczną GA-Ma i jestem z niej zadowolona. Pożycza ją ode mnie dziewczyna o mocnych, bardzo skreconych włosach i prostuje je bez problemów, i trzyma sie to prostowanie do umycia. Ja używam profesjonalnych kosmetyków oliosette, i zniszczonych włosow nie mam. Nawet ostanio po myciu sa takie bardziej proste, chyba to kwestia szamponu. Z tym, ze nie prostuję, po każdym myciu. A prostownicy, używam około 3 lat.

Gość lipsssssssss
ale masz tą wąską ? moze to kwesti włosów i rzeczywiście kosmetyków a i powiedz mi prosze co to za preparat oliosette ? nie słyszałam gdzie go kupić, jaki koszt?

Gość Kasandra3
Sluchaj troche moge Ci pomoc z mojego doswiadczenia. Otoz dzis wieczor zmocz wlosy i naluz na wlosy cala odzywke jaka masz ja czasami potrafie nalozyc polowe je zawartosci i nowa odzywke mam na dwa razy, ale to dziala.Gdy ja nalozysz masz na glowie cos jak smalec i oto chodzi i owin dobrze cieplym recznikiem i idz spac.Rano splucz i kapiel i umyj zaznaczam umyj w dziecinnym szamponie. Wlosy masz wtedy idealne ale musisz zadbac by dobrze splukac i zmyc odzywke. Tak robic trzeba dwa razy w tygodniu,ja robi tak od dwoch lat i wlosy sa klasa.Prostuje i lokuje a naprawde nie musze ich obcinac bo sa zdrowe. Tu jest naprawde wazna twoja konsekwencja w dzialaniu byc systematyczna i nie oklamywac sie a dzis tego nie zrobie dopiero jutro, wtedy wszystko na marne. Efekty sa jestem przykladem. Pozdrawiam i zycze wytrwalosci a bedzie sukces!

Gość lipsssssssss
dzieki wielkie może rzeczywiście ja zbyt krótko trzymam odżywkę - bo tylko przez czas kąpieli (do 20 min.)

Gość czybeza
tak mam wąską, bo jescze mam grzywkę, no i przekonali mnie, ze do grzywki, i dla mniej wyrobionych ta węższa będzie łatwiejsza w obsłudze. Oliosette to seria kosmetyków włoskiej firmy do kupienia, tylko w hurtowniach fryzjesrskich, moga miec ja fryzjerzy. Mnie poleciła ją właśnie fryzjerka.Ale skoro ty stosowałaś cały czas odżywki i to dobre, to może jest to kwestia struktury włosa, lub robiłas to za często. ja jednak po każdym umuciu prostowałam tylko grzywkę, reszta włosów, to tylko jak bardzo mi zalezało na wyglądzie. Miałam świadomośc, ze czeste prostowanie na zdrowie im nie wyjdzie, a mam takie za łopatki, to szkoda byłoby mi je scinać.Wydaje mi się , ze chociaz stopniowa, ale bez podciecia się nie obedzie u ciebie. Moze dłuzej odzywki trzymaj, musisz je teraz maksymalnie nawilzac i natłuszczać. Jak juz spłuczesz polewaj je woda mineralną, dobrze to włosom robi.

Gość czybeza
Kasandra, a włosy po tym szamponie dziecinnym nie sa za miekie, i da ten szampomn rade zmyc odzywkę, nie ma z tym problemu?

Gość Kasandra3
Tak to prawda wlosy po szamponie sa mieksze i trzeba sporo myc by zmyc odzywke ale mi sie udaje. Jesli wolicie normalny szampon ktory dotychczas uzywacie jest okej ja juz oddawna uzywam szamponu dziecinnego bo wlasnie on jest lekki dla struktury wlosa i musze powiedziec ze mam wlosy zdrowe,jednak powtarzam to jest kwestia systematycznosci w nakladaniu na noc odzywki przez dlugi okres czasu.

Gość ja prostuję
ja prostuję włosy codziennie od pół roku i loozik. grunt to dobre kosmetyki do włosów - ostatnio zainwestowałam w krem prostujący joanny z serii profesjonalnej i jest super - polecam. dodam, że rozjaśniam też włosy i naprawdę są w dobrej kondycji (badano mi strukturę włosa ostatnio i aż byłam zaskoczona). ale nie prostuj ich może do kucyka, bez sensu. pozdro.

Gość czybeza
Bo widzisz Kasandra, ja mam miękkie włosy z natury, ale przetłuszczające się, i ja używam jeszcze szamponu regenerującego, bo i tak mi sie przetłuszcają, ale po tym odżywczym sa bardziej obciążone i praktycznie ostatnio nawet prostować nie musiałam. No i nie lubię takiego miekiego puchu, dlatego te dzieciece szampony raczej nie dla mnie.

Gość kajko
czybeza: spróbuj użyć jedwabiu w płynie do włosów, sa po nim super gładkie i mięciutkie

Gość kajko
miało być do lipsssss.... sorki

ja też mam ceramiczna Ga Ma(wąską) a włosy zniszczone :( Podcinam je regularnie, wcieram naftę, robię maseczki z żółtka i olejku, używałam maseczki Matrixa, Fructis itp. Niestety nie stosowałam nic przed prostowaniem i to był błąd. Ile kosztuje to Oliosette?

Oooooo... znam ten ból. Ja rozstalam sie z prostownica po 1,5 roku. Z tym ze moje wlosy byly w fatalnym stanie zadne odzywki sie nie nadawaly, lamaly sie. Poprostu kiedy ktos uzywa prostownicy to po jakims czasie na wlosach to sie odbije - spalaja sie. I zadne kosmetyki nie pomoga, nawet te najlepsze!!! Chyba ze ktos ma zdrowe wlosy, geste, mocne. Ale najczesciej dziewczyny ktore wloski prostuja maja cienkie wlosy ktore sie faluja. Tez takie mam. Obcielam dosc sporo wlosow, mnostwo zabiegow u fryzjera mialam i nic... nie uratujesz. Ja mam z natury cienkie wlosy i ciezko takie odbudowac. Dla mnie najlepszy zestw pielegnacyjny gliss kur do zniszczonych. Aty zamiast odzywek stosuje maseczki!!! Tez sa switne, drozsze ale lepiej dzialaja niz maseczki. Zbyt krotko trzymasz odzywke. Ja myje wlosy kiedy wracam ze szkoly jak, wiem ze poźniej nigdzie nie wyjde to nakladam duuuuzo odzywki, przykrywam recznikiem chodze z tym tak dlugo jak tylko sie da. Producenci zalecaja trzymac kilka minut ale to g.... prawda!!! Odzywka nie zdazy wniknac we wlosa. Potrzeba wiecej czasu i ciepla. Skoro juz widzisz jakie sa zniszczone odstaw ta prostownice. Zajmij sie wlosami bo niedlugo nie bedziesz miala co prostowac. Po 3 miesiacach moje wloski dochodza do siebie. Teraz zamiast prostowac ogarnal mnie szal na krecenie. Z natury mam falowane wlosy, jak sie bardzo postaram to mam sliczne loczki, i zdrowe:)

A ja z czystym sumieniem mogę polecic Ci maskę do włosów bardzo zniszczonych Power Mask firmy Wella ... ta maska potrafi zadziałac cuda!!! :) .... Ja tę prostuję włoski od 3 lat (co drugi dzień) a do tego od 5 lat je rozjaśniam ... więc nie muszę chyba nikomu mowic a jakim stanie powinny byc moje włosy ;) ... a są? Miękkie, lejące się i lśniące :) .... a to wszystko dzięki tej masce :) Niestety jest ona dośc droga :( W salonie kosztuje 85 zł (200 ml) ... ale jest bardzo wydajna i nie trzeba jej często nakładac (wystarczy 1-2 w tygodniu) ... Zapewniam że ten produkt jest wart swojej ceny :)

Gość Kasandra3
czybeza🌻Wiesz jesli mozna cos doradzic to sprobuj raz na noc nalozyc ta odzywke ktora uzywasz i uzyc szampon do wlosow przetluszczajacych i napisz jakie masz zdanie na ten temat. Ja mam suche wlosy i na moje dziala to bardzo dobrze. Wiem ze podstawowym bledem jest uzywanie szamponu z odzywka i do tego odzywki lub uzywanie odzywki ktorej sie nie zmywa gdyz wlosy wlasnie wtedy bardzo szybko sie przetluszczaja i sciagaja kurz co obciaza wlosy i skore glowy dajac pole do problemow z przetluszczaniem sie skory glowy.🌻

dużo forumowiczek zachwala Wax, czy naprawdę warto go kupić? Jedwab nie sprawdzil się na moich włosach :(

Gość agulina 20
ja tez jestem w stanie ..ratowania wlosów :/ ale nie bardzo mi to wychodzi ;( jestem blondynka,regularnie rozjasniam wlosy,i prostuje :( teraz wlosy wychodza mi garsciami :( a przefarbowac na inny kolor to nie bardzo;/ bo jestem blada ;9

Gość lalala85
ja nie wiem, o co wam chodzi z tymi prostownicami. uzywam codziennie, bo i codzienie myje wlosy, czasem prostuje kilka razy, np. jak wieczorem szykuje sie jakies wyjscie, to poprawiam, bo od rana wlosy zdaza sie wywinac tu i owdzie. uzywam zwyklych odzywek z supermarketow, aktualnie pantene, kupilam tez jedwab ale nie podpasowal mi, wiec czekam,a z sie skonczy. moja prostownica nagrzewa sie do 210 stopni, rytual odprawiam od 4 lat i daje slowo, ze moje wlosy blyszcza, sa ladne, ani troche przesuszone, nie lykam zadnych tabletek, a wlosy podcinam co pol roku, jak robia sie za dlugie i mi zaczynaja przeszkadzac :) mam do polowy plecow. moze niezla ich kondycja wynika poniekad z faktu, ze nigdy nie farbowalam. prostownicy w kazdym razie bede bronic

wszystko chyba zależy od włosów a nie prostownicy.

No to sie ciesz ze masz takie zdrowe wlosy mimo prostowania:) to zalezy przede wszystkim od wlosow!!! Jesli sa cienkie, to szybko sie zniszcza przy prostowaniu.Zalezy od kosmetykow ktore chronia wlosy przed taka wysoka temperatura i od prostownicy