Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 w艂a艣cicielka suczki

szczeniak

Polecane posty

Go艣膰 w艂a艣cicielka suczki

Witam w艂a艣nie kupi艂am szczeniaka i mam par臋 pyta艅 do bardziej do艣wiadczonych w艂a艣cicieli. Piesek wci膮偶 li偶e swoj膮 pup臋, mocno mnie gryzie, na gazet臋 robi tylko kup臋-siusia gdzie popadnie. Dzi臋ki za wskaz贸wki

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 co za sen
gryzie, b orosna mu zeby - pozniej rpzestanie. A zalatwia sie na razie byle gdzie, bo nie rozumie - nauczysz go, to przestanie. a co do lizania pupy - idz z nim najlepiej do weterynarza - moze ma robaki. szczeniaki trzeba czsto odroboaczac

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 w艂a艣cicielka suczki
Dzi臋ki! jak odrobacza si臋- przez podanie tabletki czy weterynarz to robi?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co za sen
po prostu idz do weterynarza - zapisze ci tabletki itp i powie kiedy powinnac przyjsc na kolejne szczepienia - szczeniaki trzeba zaszczepic przed roznymi hcorobami

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja tez mam
i wiesz co dobrze Ci radza.....po pierwsz idz do weterynarza on rzeczywiscie moze miec robaki co do zalatwiania sie gdzie popadnie to tak bedzie przez jakis czas nim sie nauczy wychodzic na zewnatrz szczeniak zawsze gryzie pamietaj jednak, ze nie wolno mu jak zmieni zeby powodzenia

Udost臋pnij ten post

nie ma instrukcji obs艂ugi szczeniaka w kilku zdaniach. Trzeba troch臋 poczyta膰, troch臋 na logik臋, og贸lnie - szczeniaka traktowa膰 jak ma艂e dziecko, musi sika膰 bo nie umie d艂u偶ej przytrzymac moczu, jak dziecko - to kwestia cz臋stego wyprowadzania na dw贸r i nauki, nauki i jeszcze raz nauki. Jesli chcesz sie czego艣 konkretnie dowiedzie膰, to moje gg masz w stopce

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 w艂a艣cicielka suczki
Niestety nie moge nauczyc jej za艂atwiania sie na dworze dop贸ki nie dostanie 3 szczepienia, wi臋c musi za艂atwia膰 si臋 w domu, martwi臋 si臋 tylko ze teraz naucze j膮 za艂atwia膰 si臋 na gazet臋 a potem nie b臋dzie umia艂a prosi膰 o wyjscie na dw贸r na siusiu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kwiatka
ja tez chc臋 miec pieska!!!! Ale nie moge.... miszkanbie w bloku... d艂ugo w pracy.... bu!!!!!! :-(((((((((

Udost臋pnij ten post

Gdy nasika, wez swieza gazete i zanurz kawaleczek w kaluzy. Dobrze byloby gdybys mogla obserwowac go jakis czas by przy kolejnej probie sikania podsunela mu te gazete. Zajarzy po jakims czasie o co chodzi, a wtedy gazete bedziesz przesuwala coraz blizej drzwi wejsciowych. I dobrze radza z poczytaniem ksiazki - najlepsza moim zdaniem jest \"Okiem psa\" Fishera.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 w艂a艣cicielka suczki
Dzi臋ki za rade! a ja mysla艂am ze gazeta ciagle musi byc w jednym miejscu

Udost臋pnij ten post

mo偶na ew. na pocz膮tku zabiera膰 gazet臋 na trawnik, zeby pies skojarzyl sobie, ze ma tu sika膰 w艂asnie. G艂upio to wygl膮da, ale wierz mi, przy szkoleniu m艂odego psa robi si臋 bardzo du偶o g艂upio wygladaj膮cych rzeczy dla postronnych widz贸w (np. uciekanie przed szczeniakiem (jak sam ucieka i nie chce przyj艣c na zawolanie), rzucanie w psa kluczami albo kolczatk膮 (jak co艣 偶re z trawnika - 偶eby przestraszy膰), deptanie po 5-metrowej \"smyczy\" (te偶 nauka wracania do w艂a艣ciciela) itp.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tez mam szczeniaka
suczke.Nie jest to moj pierwszy szczeniak :). To ze musisz z ni膮 isc do weterynarza to oczywiste i wtedy dostanie pierwsza szczepionke na nosowke i bedzie mia艂a 2 tyg kwarantanny ,ale lepiej z nim wychodzic na dwor czesto tam gdzie psy nie chodza ( ja swoja sunie biore na rece wypuszczam tylko na kupe,siku i cheja na rece do domu ). Jest u mnie dwa tygodnie i juz wo艂a na dwor wiadomo zdarzy jej sie siku bo to normalne.Wszystko zale偶y od ciebie i od psa jak szybko nauczy wo艂a膰 na dw贸r.pozdrawiam i 偶ycze wytrwa艂o艣ci !!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 przeniesienie
17:53 ciezkozalezy od rasy i charakteru pieska,ja mialam fila brasileiro i mysla艂am,ze oszaleje,wszystko robilam,na dwor lata艂am z nim co 15-10min,jak mia艂 kwarantanne po odrabaczaniu i szczepieniu to na gazete,nic z tego,mia艂 tak straszny charakter,ze robil potwornie mi na zz艂oc i wszystkim domownikom,patrzy艂 ci w oczy i la艂 na kanape,a wrocil przed chwila ze spaceru,potrafil lac i srac gdzie popadnie,nie by艂 bity,t艂umaczono mu,traktowalo jak bobasa a ten swoje,po karmieniu jak skonczy艂 jesc to go od razu na rece i na dwor,przyszla po 30min spaceru,wlazl do domu a po 5 min juz la艂 na dywan... Oddalam go i musialam wymienic po艂owe zlanego mieszkania

Udost臋pnij ten post

M贸j szczeniaczek ca艂y wiek niemowl臋cy sika艂 w domu, wyr贸s艂 z tego z wiekiem, nawet sama nie wiem kiedy mu przesz艂o, po prostu pewnego dnia przesta艂 sika膰 i zacz膮艂 wychodzi膰 na dw贸r. Szczeniaczki s膮 nara偶one na szereg chor贸b, niezb臋dne s膮 wszelkie szczepienia, musisz pieska zaszczepi膰 bo inaczej d艂ugo nie po偶yje. Nie pozw贸l mu, 偶eby Ciebie gryz艂, takie pozwalanie rodzi agresj臋, psina z wiekiem b臋dzie gryz艂a coraz bardziej, kar膰 go za ka偶dym razem jak Ci臋 ugryzie, daj mu do zrozumienia, 偶e nie mo偶e tego robi膰, pies to nie dziecko na pewno zrozumie co si臋 do niego m贸wi.

Udost臋pnij ten post

M贸j pies nie 艂apa艂 sztuczki z gazet膮. Ka偶d膮 zostawion膮 na pod艂odze dar艂 w strz臋py.:o Wychodzi艂am z ni膮 trzydzie艣ci razy dziennie (i nocnie niestety te偶). Przed szczepieniami te偶 z ni膮 wychodzi艂am, ale tylko na smyczy, na momencik i bardzo pilnowa艂a 偶eby czego艣 nie z艂apa艂a w pyszczek. Do艣膰 szybko za艂apa艂a o co chodzi.

Udost臋pnij ten post

Koty og贸lnie s膮 du偶o czy艣ciejsze od ps贸w. Jeszcze nie widzia艂am kota, kt贸ry by zjad艂 kup臋 albo wytarza艂 si臋 w jakim艣 艣mierdz膮cym 艣wi艅stwie a ptem przybieg艂 w艂a艣cicielowi na r臋ce i wyliza艂 go po twarzy.;) Ale pieski te偶 lubi臋, chocia偶 czasami si臋 ich brzydz臋.:P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie zawsze drogi kolego
moj chodzil co chwila na dwor,zeby w domu nie la艂,alal gdzie popadnie po pru min od spaceru 30min-towego,i trwalo to prawie do roku...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Izik
HeJ! Ja te偶 mam szczeniaka (seterka irlandzkiego) kt贸ry ma 10 tygodni.Jak rozk艂ada艂am mu gazety to od razu by艂y szarpane.Cz臋sto wychodzimy z nim na podw贸rko ale to nie jest prawda,偶e jak raz zrobi siku na dworze to ju偶 w domu nie b臋dzie!pierdo艂y opowiadacie!I tak sika w domu.Jak chce kupke to piszczy ale te偶 zda偶a si臋 jej w domu.Z gryzieniem nie ma problemu w jeden dzie艅 zaja偶yla bo zawsze j膮 trzep艂am i powiedzia艂am -NIE WOLNO!Teraz jest spokojniejsza i nie gryzie no chyba 偶e ma ochote na psoty to delikatnie podgryza.Ale staram si臋 偶eby nawet w zabawie tego nie robi艂a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 xvfxzcvz
nie boj sie ze sie nauczy na gazety moj sikal na gazety jak np rano nie chcialo mi sie wyjsc ale nigdzie pozatym, wazne zeby go delikatnie utawiac na gezetach zeby go nie sploszyc najlepiej zeby sam sikal, mozesz miec wiecej tych gazet a potem troche zebrac, i nie przejmuj sie jak gryzie to taka zabawa przejdzie mu tylko nie uzywaj przemocy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 xvfxzcvz
moj mia艂 szmat臋 do szarpania i noszenia w zebach, na polu obgryzal kije, i nic nie zniszczyl w domu, bedzie sikal coraz rzadziej to bedzie wytrzymywal na dwor, puki jest maly nie ma co sie przejmowac ze sika na gazety

Udost臋pnij ten post