Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Milo

Praca w OVB - czy warto??plis

Polecane posty

Gość aduska258
Ja już bym wolała prace tutaj http://www.individual.pl . Przynajmniej stawka za godzinę. Wiem, że mam zapłacone za moją pracę. Agencja ma bardzo dobre zlecenia i bardzo duże doświadczenie. Zresztą wystarczy wejść na ich stronę czy też fb.

Gość Jarzabek_ott_NavratiLOVEj
Ej Nawrattilova nadal ma superhiperekstra doratcuff tuz po osiemnastce? i superhipermega zaangazowanych w "serwis"? (stad nick - bo NavratILOVa mega zayebiscie serwowala) ;) Se poczytajcie - Tenis to jest sposob na zycie NavratILOVEj ;PP cytat "Wielokrotnie opisywałem historie ludzi, którzy zostali wciągnięci w polisolokaty, często wprowadzono ich w błąd przy podpisywaniu umowy. Czy tak wyglądała sprzedaż polis z UFK? Członek zarządu jednego z TU: Kiedy startowaliśmy z tym produktem, zupełnie nie w ten sposób wyobrażaliśmy sobie sprzedaż, a wiemy, że w niektórych przypadkach tak było. Przyznajemy się do tego." Dzisiaj wiemy, że szczególnie kiedy sprzedaż tego typu polis była duża, nasi doradcy dopuszczali się nieuczciwej sprzedaży, czyli tzw. misselingu. " Całośc - http://biznes.onet.pl/wiadomosci/kraj/polisolokaty-czlowiek-z-branzy-przeprasza-i-opowiada-jak-bylo/7z44s2

Gość Niezleziolko
Jak chcecie uwierzyc w OVB to niech Ci co was zapraszaja i obiecuja zlote gory, niech pokaza noth prowizyjne za ostatnie 3 miesiace:) nie polecam:) gdzie sa Ci wielcy obroncy OVB z tego forum ktorzy pare lat temu o krytykach mowili: - nieudacznicy, lenie, pewnie wam nie wyszlo:P wszyscy zdechli. Pracowalem w ovb u sp Palesa pod Migaczem:) z tych ludzi co ta bylo ostal sie tylko 1%;) nie marnujcie czasu na ten badziew, juz lepiej postudiowac analize techniczna i podziala na forxie:) f**k OVB! Jak ktos chce pogadac a ten temat dajcie znac, zostawcie maila, odezwe sie:)

Gość Pantoloneo
Ha ja polecam moskwiaka i jego pieska kamilka.. zrobia wszystko bys dla nich biegal i sprzedawal.. lans po calosci! Frajer-przytul

Gość mam takiego w domu
Miałam w domu takiego przedstawiciela-..... proszę zastanów się nad tym krokiem-wracanie do domu w upojeniu alkoholowym/nad ranem , wydawanie domowych pieniędzy na szkolenia-płatne z twojej kieszeni. Tak: fascynujące-ciekawi ludzie wyjazdy-za własne pieniądze, za sympozjum/szkolenie w Mariocie- płacisz ze swoich środków jak i za bankiety również. Brak udziału w życiu rodzinnym- jeśli masz rodzinę-mierne szanse na przetrwanie związku. Posłuchaj wcześniejszej rady-brak etyki-jest ety..kiet..ka-piramida. Jak rzucasz swoich bliskich zyskujesz "ciekawych" ludzi, jak pracujesz i sprzedajesz nieprawdę-zyskujesz pieniądze-tracisz lojalność względem klienta-bo nie mówisz mu wszystkiego. Nasi znajomi odwrócili się od nas, gdy nasz domowy doradca zaczął wydzwaniać i namawiać do współpracy-mówiąc krótko tak albo się nie znamy-mam taką rozmowę nagraną, która stała się powodem kłótni- nie jednej do dnia dzisiejszego przez OVB. Pranie mózgu-potwierdzam, każda dystrybucja bezpośrednia na tym się opiera-system amerykański: nie ma człowieka uczuć skrupułów-jest podmiot-klient. Ludzie nie mają pracy a jak już ona jest do długo trzeba się dorabiać-więc większość szuka szybkiego zysku. Na takich czeka OVB, ale nie za darmo-wymagają zupełnego oddania, nasza rodzina już nie istnieje, rodzina znajomych, którego męża niestety wkręcił-też już po pierwszej rozprawie rozwodowej, koleżanka-do niedawna- dziś uważa tych i mnie co pracują w najemnym systemie/czyli etat-za głupków choć do niedawna sama pracowała jak wielu po8h czasami po godzinach-dziś nie pamięta-była raz na szkoleniu, a że jest pod nim w piramidzie to on fakturę za szkolenie(620zł) zapłacił za nią-ale ma mu oddać. Zaprosili ich na spotkanie/piknik rodzinny nad morze-przyszło do zapłaty dla organizatora/ośrodek wypoczynkowy: pobyt rodziny:3osoby bo dzieci poniżej 5lat nie liczą*3dni=950zł.Takie to było spotkanie integracyjne- przedstawiciele się napili, skakali do morza po pijaku na golasa przy własnych dzieciach-zabrałam swoje i wyjechałam po pierwszym wieczorze-ok 3nad ranem byłam w domu-cała i bezpieczna z moimi pociechami i-nie żałuję-żenada-niby tacy biznesmeni a kultura wiele ma do życzenia-wstyd. Zanim zakończył się ten cyrk z OVB i małżeństwem z nagłym biznesmenem najadłam się wstydu, zapłaciłam upomnienia za gaz, wodę i prąd bo przedstawiciel OVB nie miał na podstawowe opłaty a i w domu bywał jak w Mariocie i jeszcze miał roszczenia co do jakości bezpłatnej usługi domu-hotelu. Proszę przemyśl swoją decyzję!!!

Gość kod30
OVB to kapitalna możliwość rozwoju, prowadzenie własnego biznesu bez wielkiego wkładu finansowego niestety większośc osób tego kompletnie nie rozumie. W tym biznesie trzeba czasu i wytrwałości wiele osób niestety chciałoby efektów od razu. Niestety tak to nie działa, ponieważ dobry przedstawiciel OVB to doradca, telemarkete,r manager i przedsiebiorca w jednej osobie. Tak przedsiębiorca bo OVB to nie praca na etacie, nie ma co nawet porównywac z etatem. Zarabiasz tyle ile jesteś wart,bez górnego pułapu. Masz możliwośc prowadzenia grupy i uzyskiwania z niej dochodów oraz dochodów pasywnych, ale do tego potrzebny jest po prostu czas. TO nie jest praca tu i teraz, to jest biznes długofalowy. Prowadząc standardową działalnośc musisz ponosić koszta biura, płacić zusy pracownikom i inne koszta w OVB jedyny koszt to po prostu czas poświęcony czas który i tak upłynie bez względu co będziesz w życiu robić, nic więcej więc nic nie ryzykujesz. Pamietajcie że OVB to jedna firma, ale każde biuro działa inaczej w związku z tym, są biura jak w każdej formie które działają w super atmosferze z pełnymi profesjonalizmu managerami, ale są i biura w których pracują ludzie którym do zawodu doradzcy czy managera dużo jeszcze brakuje. W związku z tym jeśli nie spróbujesz to nigdy nieprzekonasz się czy było warto. Spróbować tzn dać sobie czas, odbyć przynajmniej 10 spotkań, a nie wydawać opinie po pierwszym czy drugim potknięciu , które zdaża się nawet najlepszym. Jesli robisz coś poprawnie wtedy zawsze zadziała statystyka a wiec i przyjdą pozytywne rezultaty. Oczywistym jest fakt że z racji iż w tym zawodzie sprawdzają się nieliczni, na tego typu portalach wiekszość wpisów to będą negatywy pozdrawiam

Gość gość
Ovb to nic więcej jak bagno. Swoich współpracowników doprowadza prędzej czy później do ruiny

Gość gość
Pracuję rok,nie zmieniłabym na nic innego..

Gość gość
OVB to MLM

Gość gość
Dokładnie! OVB to MLM a to skutkuje jednym prostym czynnikiem - biorą każdego jak leci! dlatego potem pracuje tam 90% idiotów którzy nie mają pojęcia o rynkach i finansach! Potrafią jedynie kłamać i obiecywać złote góry! A tak na prawdę są bandą idiotów na poziomie podłogi! A to skutkuje poważnymi konsekwencjami dla biednych klientów - wciskanie im polisolokat albo ubzpieczeń które nie spełniają swojej funkcji! ale to wszystko po to żeby półmózgi dyrektorzy mieli hajs!

Gość gość
NIEZŁE ZIÓŁKO czy nadal jesteś chętny opisać pracę w OVB? Albo ktoś inny , podam e-malia bo mam kilka pytań dot pracy u nich.

Gość suburia
Uczciwie Pracowałem sporo czasu dla nich. Generalnie firma działa jak typowy MLM tzn prowizji od sprzedaży oraz budowania struktury jak firmy kosmetyczne typu oriflamę Avon. Praca interesująca ale bardzo ciężka. Bardzo dobre szkolenia z zakresu sprzedaży, niektórzy nazywają to praniem mózgu, troszkę mają rację. Niestety bardzo mało ludzi się w tym odnajduje. Jeżeli chodzi o produkty typu polisy UFK mają bardzo dobre, szczególnie compensa, sam posiadam top fundusz juz dobrych parę lat i rezultaty zbierania są bardzo dobre;) , obecnie nastąpiły zmiany kosztów likwidacyjncyh polis na korzyść klientów. Dużo ludzi nie rozumie ich sensu a później są dzikie błagania o pomoc. To produkty długoterminowe szczególnie na emeryturę, macie wybór zabezpieczyć się lub zebrać na emeryturze, a ZUS kuleje juz teraz i strach pomyśleć co będzie za 20 lat, a może być tak że obecne emeryturki naszych babć po 1000 zl/ mc będziemy wspominać jak wisienki na torcie;)

Gość Czekierda
Pisze z pozycji klienta, nie pracownika. Otoz" doradztwo" konczy sie w chwili podpisania umowy. Wiadomo, ze sytuacja finansowa kazdego zmienia sie, " doradca" jest jedynie zainteresowany Twoja hossa, bo mozesz podpisac kolejna umowe, od ktorej ma prowizje. Czyli tak naprawde, jesli chcesz sie gdzies ubezpieczyc, pomnozyc odlozony kapital, mozesz to zrobic doskonale BEZ tak zwanego " doradcy", ktory wcisnie Ci jeden z gotowych produktow- nikt niczego nie "dopasowuje" do Twoich potrzeb

Gość Navratilova
O ja prdl.. dzie ten sly\nny serwis Nawratov co dziunia Bogdana na szkoleniach rozrysowywala? No Dzieee????? Bogus.. masz jaja - to wstan i powiedz.. oszukiwalismy.. - nie ma serwisu - kup kliencie i sie.. martw Bogus! Nawratil.. masz jaja?

Gość Błażej
A może ktoś z was wypowiedzieć się odnośnie reformy emerytalnej na Ukrainie gdzie swoje struktury buduje również ovb? Słyszeliście coś na ten temat?

Gość gość
Błażej reformy NIE będzie:) chociaż fantasta imperator super agent ubezpieczeniowy z Solskiego we Wrocku obiecywał złote góry. Ale cóż .....bajki jak zawsze:)

Gość Błażej
A czemu twierdzisz że nie będzie?Możesz podać jakieś fakty lub konkretne informacje?

Gość do_Błażej
a czemu sądzisz że będzie? ktos CI naobiecywał głupot na solskiego? czy może masz jakies fakty? :)

Gość gość
Ktoś ma jakieś informacje na temat tego jak wyglądają zarobki przez pierwsze 3 miesiące szkolenia?

Gość Navrat_i_lova
no Jak? Tu sie wypowiada konsultanka od Navrat_ilowej.. Bess serwisu.. bess hamulcow.. ma co ma ;) "Już 2345 Polek i Polaków, niezależnie od wieku i wykształcenia, bez żadnego wysiłku i bez wychodzenia z domu, zarabia tyle, na ile ich sąsiedzi muszą pracować przez 3 lub 4 miesiące. Metoda, która pochodzi z londyńskiego City, pozwalała zarobić gigantyczne pieniądze – w czym przodują mieszkańcy jednej małej gminy obok Grójca. O co chodzi? Na tym jednak nie koniec. Jak potwierdzają ci, którzy już ją stosują, metoda ta jest prosta i łatwo dostępna, a kwoty zarobków takie, że „grzech nie spróbować”. To wyjaśnia, dlaczego staje się ona coraz bardziej popularna i codziennie zaczynają korzystać z niej nowe osoby. Co ciekawe efekty są do zauważenia już na poziomie gmin i powiatów, w których zyskała wielu zwolenników. Niektórzy socjologowie mówią już o „efekcie odkucia”, który wywołuje jej wdrożenie Sprawdziliśmy, że aby mieć na koncie co miesiąc taką okrągłą pięciocyfrową sumkę, wystarczy tylko komputer, tablet lub smartfon z dostępem do Internetu i trochę wolnego czasu (ale glownie dostep do bazy znajomych i Boghus Ci ja zweryfikuje). Nic więcej Co to za metoda? Opracowali ją londyńscy finansiści (i Navrat) a do kraju przywieźli Polacy wracający z emigracji. Podobno w UK korzysta z tego co trzecia rodzina, chociaż dane w tej kwestii są niejednoznaczne. Statystyki pokazują jednak, że metoda ta jest niesamowicie skuteczna. Do tego bardzo prosta, bo wykorzystuje Internet i nic więcej. Dlaczego Internet? Przede wszystkim dlatego, że to właśnie tą drogą od kilkunastu lat trafiają do nas okazje do zarobienia czy zgromadzenia dużej ilości gotówki. Same plusy: łatwy zarobek, duże zyski(To jak u NAwrattti_love) Nie trzeba być młodym, przebojowym, ani znać języków - identycznie jak u Bhogusia ;) Każdy, kto chce zarabiać więcej, może z tej metody korzystać. Jednak szczególnie będzie ona pomocna osobom, które z różnych powodów mogą wygospodarować godzinę – dwie dziennie pracy w domu, przed komputerem. Na szczęście nie musisz być komputerowym geniuszem czy informatykiem. Nie trzeba też znać języków obcych. Aby zarabiać, wystarczy umieć obsługiwać komputer w takim zakresie, w jakim większość ludzi robi to codziennie, np. używając przeglądarki internetowej. Nie trzeba mieć także żadnych dodatkowych urządzeń ani nawet super szybkiego łącza internetowego. Wystarczy najniższa przepustowość. To wszystko sprawia, że ta prosta i skuteczna metoda powinna wszystkim przypaść do gustu. Troche klamalam w cytowanym watku bo zeby miec tak jak ja to trzeba ze trzy szkolenia u Navrr_atilowej odbyc glownie o serwisie niekoniecznie tenisowym a raczej w ogole nie nie matura lecz chec szczera zrobi z Ciebie Przedstawiciela u Bogusia ;))))) na krotko ;P Bogus ku..wa.. odzwon,.. co sie boisz telefony odbierac?

Gość NaVrat_ilova
AAa.. i od maja tego roku Boghus Navrat_i_love.. nie ma jaj.. nie potrafi odpowiedziec na pytanie zadane na tym forum... Takze ten.. Navrat_i..ruszysz d**e? I zajmiesz sie w koncu serwisem jak Twa dziunia o nim roztacza cuda niewidy? Rass ras... za serwis sie brac bo inaczej nazwe Was ciebie Bhogusiu i Dziunie twa OSZUSTAMI . Takze ten do roboty czekam na telefon serwisancie

Gość gość
firma handlująca ubezpieczeniami , na zycie , majątkowymi i komunikacyjnymi pierwsze co jest wymagane od kandydatów to założenie działalnosci gospodarczej i robienie na firmę OVB a dla was tylko ochłapy

Gość Navrat_i_LoVe
Na_V_ratilloVa!! Dalej sie czaisz? Mow co z serwiisem? Potrafisz?

Gość Rozśmieszony OVB
Nadal to działa? Dalej są igły? MLM pełną gębą :)

Gość gość
OVB Zieliński robi ludziom wodę z mózgu, każą podpisywać polisy. To złodzieje.

Gość gość
Zależy kto co woli. Wolisz pracować na etacie za 2000tys. miesięcznie i być powieranym przez kierownika powodzenia. A jeśli interesuje Cie praca na własny rchunek i zarabiać dużo więcej to warto.

Dnia 3.03.2017 o 01:49, Gość gość napisał:

NIEZŁE ZIÓŁKO czy nadal jesteś chętny opisać pracę w OVB? Albo ktoś inny , podam e-malia bo mam kilka pytań dot pracy u nich.

Serdecznie witamy wszystkich Użytkowników platformy kafeteria.pl szukających opinii oraz informacji o firmie OVB Allfinanz Polska.

Bardzo dziękujemy za Państwa wpisy. Dokładamy wszelkich starań, by być wszędzie tam, gdzie podejmuje się zagadnienia związane z pracą w naszej firmie. Wykorzystując nowy środek komunikacji, chcemy przedstawić kompletny i rzeczowy obraz pracy w naszej firmie. Dostrzegliśmy, że poruszają Państwo różne kwestie dotyczące oferowanych przez nas warunków zatrudnienia. Jako rzetelna, odpowiedzialna firma pragniemy odpowiedzieć na wszystkie nurtujące Państwa pytania. Uważamy, że dialog pozwoli Państwu poznać OVB, naszą wizję i nasze wartości. Chcemy wciąż się doskonalić, dlatego słuchamy Państwa cennych sugestii, aby wyciągnąć z nich wnioski. Jesteśmy gotowi na konstruktywną krytykę, bo wierzymy, że pokazuje ona obszary, nad którymi warto pracować, a na tym nam szczególnie zależy.

W związku z tym, wszelkie trudne i wymagające wyjaśnienia kwestie prosimy opisywać na adres centrala@ovb.com.pl.

Z wyrazami szacunku OVB Allfinanz Polska

Gość Artur
Dnia 2.09.2017 o 13:07, Gość gość napisał:

firma handlująca ubezpieczeniami , na zycie , majątkowymi i komunikacyjnymi pierwsze co jest wymagane od kandydatów to założenie działalnosci gospodarczej i robienie na firmę OVB a dla was tylko ochłapy

Dzień dobry wszystkim,

pracuję 7 miesięcy.

Jak w każdej pracy są plusy i minusy.

Atmosfera jest przekozak. Nigdy nie jechałem do roboty się odprężyć, to fajne, bo powoduje, że człowiekowi się chce i dlatego też mamy dobre warunki żeby solidnie podchodzić do każdego klienta. Oprócz tego rynek się zmienia, kiedyś, wiele lat temu w branży finansowej może zdarzały się takie osoby, które coś ,, wciskały" klientom, czy źle coś klientowi wytłumaczyły. W tych czasach to się kompletnie nie opłaca. Klient zadowolony to klient, który wróci nie raz a 100 razy w ciągu całego życia nie sam a z rodziną, przyjaciółmi. Dlatego o każdego klienta się u nas bardzo dba. Mamy bardzo solidny wachlarz możliwości. Nie proponujemy byle czego, słuchamy każdego klienta i jesteśmy jak anioł stróż czy jak tarcza, która zawsze jest obok człowieka.

Minusy ? Na początku trzeba zdobyć kilku klientów - co może być trudne, ale nie musi, ponieważ nie da się przejść przez życie bez produktów i usług, które oferujemy. Jak zdobędziemy kilku klientów i dobrze się nimi zaopiekujemy to machina się napędza i nie można potem już narzekać, że nie ma co robić. Więc należy uzbroić się w cierpliwość na pierwsze 2-3 miesiące, ale według badań wdrożenie pracownika w każdej firmie trwa do 6 miesięcy, więc myślę, że 2-3 na usystematyzowanie pracy to nic strasznego.

Gość Przemek Ścigacz

Hej, wie ktoś co słychać u Migacza albo Stafiry? Slyszalem że go zdegradowali. Slyszalem że namawia jeszcze ludzi żeby coś robili ale sam nic nie robi.

PS. Zawsze się śmiał z etatów a sam wylądował na jednym xD

Gość Gregor

Hej, wiecie czy szukają kogoś ? Mam doświadczenie w obsłudze klienta i sprzedaży produktów finansowych.