Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KOSMOS

Czy ktoś kiedykolwiek wyleczył się z depresji lub nerwicy?

Polecane posty

Gość KOSMOS

Wszyscy piszą o tym jakie leki brali lub biorę i pytają o następne jakie brać. Czyjesteśmy skazani na chorobę już do końca? Czy będzie raz lepiej raz gorzej, pół roku na lekach i pół roku szrpaniny :-( Jakto będzie?

Gość zyyyta
nieee...nie znam nikogo

Gość logia
owszem, ja wyleczyłam się ze zdiagnozowanej nerwicy w ciągu pół roku w sposób następujący: codziennie rano i wieczorem półgodzinny spacer + tabletka persenu forte, zero kawy, ograniczenie alkoholu, dwa razy w tygodniu godzina basenu, raz w tygodniu masaż relaksujący, trzy razy w tygodniu słodki sex :) i ćwiczenia oddechowe: w łóżku, w samochodzie, w pracy, gdzie się da. I dużo, dużo wiary we własne siły! Nie potrzeba żadnej chemii ani psychoanalityka. Wleczyłam się trzy miesiące temu, ale ten tryb życia (całkiem fajny zresztą) wszedł mi w krew, odstawiłam tylko persen, a ten basen, spacerki, masażysta troszkę rzadziej. To naprawdę działa, uwierzcie.

Ja też miałam depresję chociaż na początku nawet nie zdawałam sobie z tego sprawy. Kilka miesięcy temu lekarz zapisał mi prozak i od tamtej pory naprawde moje życie się zmieniło. Dziewczyny, jeśli macie takie problemy, to przedewszystkim idzcie do lekarza i dajcie sobie pomóc! Nie wiele się zdziała na własną rękę, a z małą pomoca można zmienić naprawdę dużo!

Gość nanan
Witam, od wielu lat cierpię na depresję. Przechodziłam przez przeróżne etapy tej choroby - nie wiedziałam co się ze mną dzieje, nie poradziłam sobie. Niestety zostałam sama z problemem . Nie mogę liczyć na zrozumienie. Chcę normalnie żyć. Chcę się jakoś wygramolić z tej choroby i zacząć wszystko od nowa. Szukam ludzi w wieku ok 30 lat z podobnym problemem, którzy byliby skłonni ze mną pisać codziennie maile. Krótkie wiadomości w stylu "cześć, jak się masz. Ładna dzisiaj pogoda". Świadomość, że koś tam jest po drugiej stronie łącza pozwala nie czuć tej ogromnej wszechogarniającej samotności i skupić się na konstruktywnych sprawach. Z góry wszystkim dziękuję. mój mail mulan80@poczta.fm

Gość 24
dobry psycholog, to lepsze rozwiazanie niz leki, wiem, bo wyprobowalam